mizrakk adlı kullanıcının mesajları

    Bu mesajınıza katılmıyorum. Burada hatsan kullanıcılarını bozuk/kötü/kalitesiz mal satıp yinede malına laf ettirmeyen sattığı malı sürekli övüp diğer malları yerin dibine sokan kurnaz tüccarlar gibi nitelendirmişsiniz bu bence biraz ağır olmuş. Ayrıca saydığınız somut kötü özelliklerin bazıları da çok öznel yaklaşımlar. Örneğin kundak tasarımı kime göre neye göre estetikten yoksun. Ahşap/sentetik kundak tercihi çok kişisel bir tercihtir bence. Ağır olmasını göze alan ve ille de ahşap olsun diyen çok tüfek sever vardır bence. Kendimden örnek vereyim T12 yi hiç düşünmemin sebebi sentetik kundaklı ve manometresiz oluşuydu. Ve tabiki yüksek fiyatı. Bence at44 ün en güzel yanı görüntüsü. Emniyet mekanizması ise yine bence fazla bile emniyetli her atışta emniyeti tekrar açmak gerekmesi unutulunca bütün atış konsantrasyonunu mahfedebiliyor. Bu bence dediğim kısımları "somut gerçekler" adı altında yazarsam ne kadar doğru olur. Keza benim tüfeğim bakım için komple olarak hiç fabrikaya gitmedi bende üzerinde bir ayar yapacak kadar profesyonel bir kullanıcı değilim lakin atış istikrarı ve isabetinden oldukça memnunum. Tüplerinin değiştirilmesi konusunda bu tip forumlara müteşekkiriz. Buradan okuduklarımız sayesinde fabrikayla iletişime geçmek haklarımızı savunmak ve daha güvenli silahlara kavuşmak şansına kavuştuk. Ama ben bu forumda imzama "fx'ler eritilip demiryolu yapılsa trene binmem" yazarsam neler olabileceğini kestiremiyorum. Eğer forum kullanıcılarının çoğunda bir "hatsan düşmanlığı" düşüncesi oluyorsa bu forumla ilgili, bunu paranoya olarak kabul etmemek birazda altında gerçeklik payı olabilir mi acaba diye düşünmek gerekir kanaatindeyim. Herkese selam ve saygılar.

    Ev içi kullanımda biber gazı konusunda haklısınız. Benimde amacım kimseyi öldürmek veya yaralamak değil. Ama yabani hayvanlara karşı biber gazı kullanamam elimde bir kutuyla bir çakalın 5 metre yakınına yaklaşamam ben açıkçası. Öncelikli amacım yazlıkta bu tip yabani hayvanlardan korunmak belki arada sırada havalının yanında keyfi hedef atışları yapmak ve en son çare olarak Allah bu şekilde kullandırtmasın ama kendimi ve ailemi savunmam gereken bir durumda da ateşli bir silahım olsun amacıyla istiyorum tüfek almayı.
    PCP tüfeğim var evet ama ona bu konularda güvenemem at44 ün atacağı 5,5 luk pelletten kaç taneyle bir yabani hayvanı vurup öldürebilirm yoksa sadece hayvanı daha sinirlendirmeyemi yarar onuda kestiremiyorum.
    Benim istediğim tek kurşun ve şevrotin atacak şu kauçuk şevrotinleride mesela sorun çıkarmayacak evladiyelik bir yivsiz tüfek. Btüçe olarak duruma göre 1000tl yi gözden çıkarabilirim. Pompalımı yarı otomatikmi konusunda ise pompalıdan vazgeçtim yarı otomatik olması daha iyi olacak sanırım.
    Ekleme: Biber gazının nasıl bir etki yaptığını sağolsun emniyet teşkilatımız öğretti bana bir keresinde, hafife alırmıyım hiç :)

    Biber gazıyla ve elektroşokla insan üzerinde haklısınız ama ben elimde sprey kutusuyla bir yabani hayvana yaklaşabileceğimi sanmıyorum. volkanertekin ' in dediği gibi havaya bir el ateş etmem bile kaçmalarını sağlayabilir o yüzden ateşli bir silah istiyorum. Yoksa bir insanı yaralamak veya allah korusun öldürmek en son isteyeceğim şeydir. Ama zaman çok kötü dünyanın 40 türlü hali var.

    Haklısınız biber gazı veya elektroşok cihazı insana karşı caydırıcı olabilir istanbulda onlar yeterli olabilir fakat özellikle yazlıkta ıssız bir yer ve kış aylarındada gitmek gerekiyor bazen. Tilki çakal gibi hayvanlar oluyor etrafta bunlara biber gazı sıkarak durdurabileceğimi pek sanmıyorum. Bunları av amacı dışında savunma amaçlı olarak vurursam av tezkerem olmadığı için suç teşkil eder mi bunu merak ediyorum. Birde adını burda yazamadığım adanalı av bayiinde kauçuk saçmalar olan bir fişek var yaralamadığı dolayısıyla öldürmeyeceği ama acı vereceği yazıyor açıklamada bu fişeği kullanan bilen varmıdır. Caydırıcı olarak kullanılabilir mi?

    Selamlar arkadaşlar, evde güvenlik amacıyla bulundurmak üzere kullanacağım ateşli bir tüfek almak istiyorum. Aslında alabilsem taşıma ruhsatlı tabanca alıcam ama uygun meslek gruplarında olmadığım için ve illegal yollara girmemek için yivsiz bir tüfek almayı düşünüyorum. Bulundurma ruhsatlı tabanca almama sebebim ise yazın duruma göre 2-3 ay farklı bir adreste ikamet etmem ve silahımı ordada yanımda bulundurmak istemem. Fakat yivsiz tüfeklerle ilgili namlu boyu ve attıkları saçmaların cinsiyle alakalı pek bilgi sahibi değilim. Yarı otomatik veya pompalı hangisi daha iyi olur ve yerli modellerden bana önerebilceğiniz silahları ve saçma/kurşun modellerini öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkürler.
    Ayrıca son bir soru av tezkeresi almadan yazlığa giderken arabamda bir arama sırasında tüfek bulunursa cezası varmıdır. Araçta taşıma yetkisi verirmi yivsiz tüfek ruhsatnamesi bana.

    Bende tam tersi solak olduğum halde tüfeği solla atamıyorum. Tabancayı ise normal bir solak gibi sol elimle kullanıyorum. Tüfeği o şekilde kurmak zor olabilir. Almadan önce bir deneyin bence.

    Kargo parası falan sorun değil. Ben bu yeni tüpler madem daha güvenli bu 2 eski tüpün benden alınıp yeni 2 tüp verilmesini istiyorum. Bunun için poligonada giderim tüpleri gerekirse firmayada yollarım kargo parasınıda kafama takmam. Ama bakım, düzeltme tadilat falan gibi isimler olunca anlıyoruz ki değişimden yana değil kimse. Müşteri memnuniyeti ve güvenlik açısından tüplerin yenileriyle değiştirilmesi lazım bence.