Güvenlik amacıyla tüfek

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamlar arkadaşlar, evde güvenlik amacıyla bulundurmak üzere kullanacağım ateşli bir tüfek almak istiyorum. Aslında alabilsem taşıma ruhsatlı tabanca alıcam ama uygun meslek gruplarında olmadığım için ve illegal yollara girmemek için yivsiz bir tüfek almayı düşünüyorum. Bulundurma ruhsatlı tabanca almama sebebim ise yazın duruma göre 2-3 ay farklı bir adreste ikamet etmem ve silahımı ordada yanımda bulundurmak istemem. Fakat yivsiz tüfeklerle ilgili namlu boyu ve attıkları saçmaların cinsiyle alakalı pek bilgi sahibi değilim. Yarı otomatik veya pompalı hangisi daha iyi olur ve yerli modellerden bana önerebilceğiniz silahları ve saçma/kurşun modellerini öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkürler.
    Ayrıca son bir soru av tezkeresi almadan yazlığa giderken arabamda bir arama sırasında tüfek bulunursa cezası varmıdır. Araçta taşıma yetkisi verirmi yivsiz tüfek ruhsatnamesi bana.

    Hatsan AT44WX10+Optima 3-12X44
    Hatsan Mod95 SAS+Optima 1X40 Reddot
    Crosman Phantom 1000X+ Square 3-9X40

  • bulundurma ruhsatınız varsa ,silahın bulunması gereken bir adresi vardır.başka bir yere taşımanız gerekirse emniyetten izin almanız gerekebilir.

    HATSAN TORPEDO 155 .22 CAL.+ 3-9*32
    GAMO HUNTER 440 .177 CAL.+ TEK PARÇA AYAK 3-9*44
    MARKSMAN 1010 AIR PISTOL .177 CAL.
    SARSILMAZ
    AIR PISTOL .177 CAL.
    REMINGTON 870 MAGNUM 12 GA TEFLON KAPLAMA

  • kanunda adres de bulundurma olarak geçsede şimdiye kadar kimseye av tüfeğinin adresini soran yok bilinen uygulama şu.bulundurma ruhsatlı av tüfeği ile çantasında ve bağajda olma şartıile taşınabilir tamir veya başka sebeple adres değişebilir atışa gidilir av yapmak yasak ayrıca avlanma ruhsatı gerekli. ben yıllardır taşıdım.tüfek seçimine gelince savunma ve biraz da atış zevki için otomatik denilen aslında yarı otomatik av tüfeği ve kısasını tercih etmeli taşıma kolaylığı bagaj da alıp çıkarma gibi dar alanda çarpmasın diye.marka derseniz çok marka var piyasada ama kalite derseniz 4-5 marka var. süresiz garanti veren altay tüfekleri. sarsılmaz--vursan--huğlu-torun markaları var ilk sırada.fişek meselesi de piyasada 12 no yani çap tutulduğu için 12 no fişeğin her tür ve fiyatı kolay bulunur . savunma için buck shot veya şevrotin denen dokuzlu saçma hedefe atış için tek kurşun.. trap atışı için 28 gr 7no saçma işinizi görür.

    Zoraki hp ultra 4.5

    Altay silver: y. otomatik


    Karatay: pompalı

  • güvenlik amacıyla yarı otomatik bir av tüfeği almanız pompalı almaktan daha uygun olur. aldığınız silahı kılıfında olduğu sürece aracınızın bagajında taşıyabilirsiniz.(haznesinde ve namluda fişek olmamak şartıyla). benim size tavsiyem biber gazı yada elektroşok cihazları olur. hem ucuz hemde etkili savunma sağlar. güvenlik için av tüfeği bulundurmak çok pratik bir çözüm olsada birçok ateşli silah içinde yakın mesafede en etkili silah olması ve ölümün kaçınılmaz olması sebebiyle kendini savunan içinde tehlikelidir. öldürmek kolay sonuçları çok ağırdır.
    av tüfeği ruhstnamesi tektir. bulundurma veya taşıma diye sınıflandırılmaz. av tüfeğinizi sadece mesgun mahaller dışında kılıfsız ve atışa hazır vaziyette taşıyabilirsiniz

    Weihrauch HW100t .22 cal. / tasco 6*24*50ao
    Hatsan AT44 .25 cal. / optima reddot
    Umarex (s&w) .177 cal.




    siyah_kurdela.jpg
    B Rh(+) kocaeli

  • Haklısınız biber gazı veya elektroşok cihazı insana karşı caydırıcı olabilir istanbulda onlar yeterli olabilir fakat özellikle yazlıkta ıssız bir yer ve kış aylarındada gitmek gerekiyor bazen. Tilki çakal gibi hayvanlar oluyor etrafta bunlara biber gazı sıkarak durdurabileceğimi pek sanmıyorum. Bunları av amacı dışında savunma amaçlı olarak vurursam av tezkerem olmadığı için suç teşkil eder mi bunu merak ediyorum. Birde adını burda yazamadığım adanalı av bayiinde kauçuk saçmalar olan bir fişek var yaralamadığı dolayısıyla öldürmeyeceği ama acı vereceği yazıyor açıklamada bu fişeği kullanan bilen varmıdır. Caydırıcı olarak kullanılabilir mi?

    Hatsan AT44WX10+Optima 3-12X44
    Hatsan Mod95 SAS+Optima 1X40 Reddot
    Crosman Phantom 1000X+ Square 3-9X40

  • tilki ,çakal ,kurt gibi yabani hayvanları bahçede vurmak avcılık olmadığından suç teşkil etmez diye düşünüyorum. zaten onlar sizi görünce vurmanıza gerek kalmadan ordan uzaklaşırlar yada en fazla havaya bir el atarsınız hemen yok olurlar. ayrıca biber gazı onların üstünde sizin sandığınızdan çok daha etkili olur :)
    kauçuk şevrotin normal fişeklere göre daha güvenli ama onunda yakın mesafeden öldürücü olmasada ciddi travmalar yaratacak gücü var. amaç öldürmek değilse kesinlikle gaz veya elektroşok kullanımı güvenli(iki taraf içinde)

    Weihrauch HW100t .22 cal. / tasco 6*24*50ao
    Hatsan AT44 .25 cal. / optima reddot
    Umarex (s&w) .177 cal.




    siyah_kurdela.jpg
    B Rh(+) kocaeli

  • biber gazı ve elektro şok aletleri ile savunma konusuna tamamiyle katılıyorum.


    ama yinede ben bi tüfek istiyorum diyorsanız ben hem pompalı hemde av tüfeği sahibi olarak pompalı tüfeği tercih ederim.imzamda bulunan armsanın taktik silahları tam anlamıyla savunma üzerine kurulmuş 10 numara fişek ile öldürmez ama süründürür diyebilirim.10 numara fişek saçmaları topluiğne başı büyüklüğünde ve atış yaptığınızda yüzlerce topluiğnenin hedefe yayılmasıyla bihayli can yakar tabi bide bunların hastanede çıkarılması varki bence bu durum daha vahim ;şrofls;.

    FX Typhoon T12 & GAMO 6-24X50 AO
    ARMTAC RS-X2 ;tufey#

  • Biber gazıyla ve elektroşokla insan üzerinde haklısınız ama ben elimde sprey kutusuyla bir yabani hayvana yaklaşabileceğimi sanmıyorum. volkanertekin ' in dediği gibi havaya bir el ateş etmem bile kaçmalarını sağlayabilir o yüzden ateşli bir silah istiyorum. Yoksa bir insanı yaralamak veya allah korusun öldürmek en son isteyeceğim şeydir. Ama zaman çok kötü dünyanın 40 türlü hali var.

    Hatsan AT44WX10+Optima 3-12X44
    Hatsan Mod95 SAS+Optima 1X40 Reddot
    Crosman Phantom 1000X+ Square 3-9X40

  • 10 numara saçma değil kum bile doldursanız silahınıza ev içinde en fazla 20 metreden atış yapılacağı düşünülürse kesinlikle ölümcül olacaktır
    örneğin **[Resim Engellendi: http://s2.directupload.net/images/091102/temp/9lgm2val.jpg]
    **bu atış yaklaşık 1 metreden yapılmış

    Weihrauch HW100t .22 cal. / tasco 6*24*50ao
    Hatsan AT44 .25 cal. / optima reddot
    Umarex (s&w) .177 cal.




    siyah_kurdela.jpg
    B Rh(+) kocaeli

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen volkanertekin ().

  • arkadasa bende katılıyorum eger guvenlıkten katınız ateslı sılah ısesonuc buyuk olasılıkla bırde ev gıbı dar alanda ısenız olumle sonuclanır malesef bızım kanunlarımızda daıma sucludan yana soyle bır ornek vereyım eger evınıze hırsız gırmıs ıse yatak odanızda degıl ıse bırde sırtı sıze donuk degıl ıse sız ona ates edersenız kesınlıkle sız suclusunuz boyle komık kanunlarımız bence mevzuatı arastırıp ona gore karar verın

    airarms s410 FP raptor mp8 reticle 6-24x50
    green laser 300 lumen flashlight


    B RH +

  • Ayrıca son bir soru av tezkeresi almadan yazlığa giderken arabamda bir arama sırasında tüfek bulunursa cezası varmıdır. Araçta taşıma yetkisi verirmi yivsiz tüfek ruhsatnamesi bana.

    merhaba kac tl civarında yerli tüfek almak istiyorsunuz onu belirtirseniz daha iyi bilgi alabilirsiniz.sorunuza gelince av tüfek ruhsatı yanınızda bulundurdugunuz sürece tüfekde kılıfında veya kırılmış (hemen ateşlenmeye musayit olmıyacak şekilde) vaziyette aracınızda istediginiz yere taşıyabilirsiniz belki gösteri ve toplantı yapılan yerlerde yasak olabilir av teskeresi ve belgesi sadece ava çıkmak içindir

  • pcp tüfek varken uğraşmayın ateşli ile arkadaşlar,hayvan korkutmak da bire bir geceleyin,geçen gün evin önünde en az 10 tane köpek,geçen yıl atış yerimde bulduğum yavru eniği büyütdüm kızan olmuş,köpekler sıra bende dercesine dalaşıyorlar,fx glad la susturucusuz bir saydırdım arka arkaya gece vaktinde havaya,hepsi kuş cücüğü gibi dağıldı ;kihhik, komşular pencereden bakıyor ;kihhik, tüfek lambasınıda açmıştım projökter gibi maşallah,fişek haznesinde saçma dolu olsun karşı tarafın ben tek saçma atayım çatışırım vallah korkmadan,hemide saklanmadan ama 100 metre aralık olsun ;şrofls;.kimin saçması daha etkili olur burda,tabiki benimki ;şrofls;.


    amerikalı polisler pompalı tüfek kullanıyorlar,vardır bir bildikleri,

  • 10 numara saçma değil kum bile doldursanız silahınıza ev içinde en fazla 20 metreden atış yapılacağı düşünülürse kesinlikle ölümcül olacaktır
    örneğin **[Resim Engellendi: http://s2.directupload.net/images/091102/temp/9lgm2val.jpg]
    **bu atış yaklaşık 1 metreden yapılmış

    resmi görünce dehşete düştüm ama alttaki yazıyı okumamışım 1 metrede bu kadar etki yapması muhtemeldir ama ben 15 metreden 25 litrelik yağ tenekesine attığımda tenekenin o köşesinde delinmedik yer kalmıyor ve 2-3 metre ileri fırlatıyor tenekeyi.bu tip pompalı silahlar amerikada çiftliklerde yaban hayvanlarından korunmak amacıyla üretilmiş ve çok talep gördüğünü biliyorum tabiki ev içinde hiçte uygun değildir ama yinede benim kişisel fikrim biber gazı ile müdahale etmek 5 metreye kadar etkili olduğunu okumuştum...

    FX Typhoon T12 & GAMO 6-24X50 AO
    ARMTAC RS-X2 ;tufey#

  • Biz, bir kaç arkadaşla bibergazını üzerimizde denemiştik. ;lol; Ormanlık bir alanda açık hava olmasına rağmen, hepimiz mahvolduk. Herkez kafasını oluğa sokmuştu. ;şrofls;. Biber gazının gücünü hafife alıyorsanız; bir odaya azıcık sıkın ve 10 dk sonra odaya girin. Sonra, tekrar karar verin. g;$i

  • Ev içi kullanımda biber gazı konusunda haklısınız. Benimde amacım kimseyi öldürmek veya yaralamak değil. Ama yabani hayvanlara karşı biber gazı kullanamam elimde bir kutuyla bir çakalın 5 metre yakınına yaklaşamam ben açıkçası. Öncelikli amacım yazlıkta bu tip yabani hayvanlardan korunmak belki arada sırada havalının yanında keyfi hedef atışları yapmak ve en son çare olarak Allah bu şekilde kullandırtmasın ama kendimi ve ailemi savunmam gereken bir durumda da ateşli bir silahım olsun amacıyla istiyorum tüfek almayı.
    PCP tüfeğim var evet ama ona bu konularda güvenemem at44 ün atacağı 5,5 luk pelletten kaç taneyle bir yabani hayvanı vurup öldürebilirm yoksa sadece hayvanı daha sinirlendirmeyemi yarar onuda kestiremiyorum.
    Benim istediğim tek kurşun ve şevrotin atacak şu kauçuk şevrotinleride mesela sorun çıkarmayacak evladiyelik bir yivsiz tüfek. Btüçe olarak duruma göre 1000tl yi gözden çıkarabilirim. Pompalımı yarı otomatikmi konusunda ise pompalıdan vazgeçtim yarı otomatik olması daha iyi olacak sanırım.
    Ekleme: Biber gazının nasıl bir etki yaptığını sağolsun emniyet teşkilatımız öğretti bana bir keresinde, hafife alırmıyım hiç :)

    Hatsan AT44WX10+Optima 3-12X44
    Hatsan Mod95 SAS+Optima 1X40 Reddot
    Crosman Phantom 1000X+ Square 3-9X40

  • hayvan dan pek zarar gelmez hayvan gibi gözüken eşkiyalar daha tehlikeli, asıl tehlike kapımızda ama,domuz gribi,ukrayna da çıkan virüs 1 hafta da 64 insan ın canını aldı, domuz gribi sürecine göre kıyaslarsak durum çok vahim,pisikolajim değişti,ıslak mendil i elimden düşürmez oldum,hali ile esnafınız dakika da bir insanların verdiği paralara el sürüyoruz,dünyanın sonunun geldiğinin ilk ayak seslerimi dir,nedir anlayamadım,pc virüs ü gibi habire yeni virüsler çıkıyor,kuş giribi,domuz giribi,şimdi de ukraynada çıkan adı bellirlenmemiş ülke s.o.s alarım vermiş,dış güçlerden yardım çağrısında bulunmuş,pisikolojim değişti :(

  • Aslında sorunuzun yanıtı basit.Çoğunluğun tercihi zaten defans amaçlı üretilen pompalı bir tüfektir.Kısa namlulu oluşları , takılma yapma olasılıklarının düşük oluşu ev için savunma silahı olarak kullanılmalarını kolaylaştırır.Ama ileride av da yaparım derseniz 60-65 cm namlulu yarı otomatik bir tüfek de alabilirsiniz.Ruhsatınız yanınızda olduğu sürece bagajda yada kılıfında takozu takılı olmak şartı ile boş olarak istediğiniz gibi taşırsınız.İstenmeyen sonuçlardan kaçınmak için de kauçuk şevrotinler iyi bir çözüm olur bence.Winchester ve Remington dünyadaki en çok tutulan pompalı tüfekleri üretirler.Winchester'ın pompalısını kullanmıştım ve çok beğenmiştim.Ama yerli üretimlerinde hakkını yemeyelim, ben yarı otomatik tüfek aldığım zaman uzun süre araştırıp Ata Av Tüfeklerinden almıştım , çok memnunum.Biber gazı vs. çok yakın mesafe etkili olabilir ama özellikle yazlık yada ıssız yerlerdeki ev savunması için yetersiz kalır sanki.

    FİLİNTALAR GRUBU

  • Ben yarı otomatiği omzuma dayamadan bel hizasından ateşledim bir kere. Boş kovan fırlamadı arada kaldı takıldı. O günden beri pompalı almadığıma üzülürüm. Ya ihtiyacım olan bir anda olsaydı. Fişeği çıkarmak zaman almıştı.

  • Merhaba


    Tüfek önerimi yazmıştım. yazlıkda duracaksa tüfek size psikolojik de güven verir. bana sorarsanız kısa namlu gezli bir otomatik av tüfeği alın meskun mahal dışında atış talimi de yaparsınız . plastik saçma görmedim ama gramajı düşükse mekanizmayı kurmayabilir bu sebeple mutlaka gazlı denen otomatik almalısınız zaten normal fişeklerdede gazlı olması fişek dikme sorunu olmuyor (yan sanayi imalat olanlar dışında) tüfek markalarını saymıştım bende altay otomatik var 24 gr fişek attım örnek olarak.bundan gerisi sizin göz zevki .silah işi hanım almak gibi derler gönül meselesi birazda.

    Zoraki hp ultra 4.5

    Altay silver: y. otomatik


    Karatay: pompalı