demian08 adlı kullanıcının mesajları

    Birde şu açıdan bakalım isterseniz. Ruhsat şubede görevli memur arkadaşlar mesleği uğruna, ki sırf şubede bulunduklarından dahi olsa, hayati riskle ve sürekli gerilim halinde çalışmaktalar. Onların psikolojini anlayarak ve şahsa degilde uniformaya ve üstün taşıdığı bayrağa saygı olarak, bir adım geride ve bazen alttan almayı becerebiliseniz, göreceksiniz işiniz daha kolay gerçekleşecek.

    Belirlediginiz modeller fiyat performans olarak ülkemizde alinabilecek en iyi gazli, yari otomatik,kaşık beslemeli tactical yivsizler. Armsan RS A'lar 51cm, Ata CY ise 47 cm namluludur. Belki gazli ve yari otomatik alternatiflere Akkar Altay TK 222 ilave edilebilir.
    Ama pompali derseniz Winchester sxp defendera bir goz atmanizi tavsiye ederim. Kullanıyorum ve de çok memnunum.

    Gecen hafta aldigim dominator 200w elite model tufegimle bir kutu pelet attiktan sonra , bugun chrony olcumu yaptik, ortalama 670fps deger elde ettim. Kullanilan pelet 5.52 mm jsb 13.43 grain. Dominator vortex elite orjinal hali ile 13.5 fpe guc uretmekte. Bana yetersiz geldi acikcasi. Uzak mesafelerde dusme fazla oluyor.

    jsb exact jumbo rs pelletlerin genel karakteri galiba bu durum. Benim striker 15.43 grain gamo pellet ile 16 fpe sonuç verirken 13.43 jsb ile 11.5 fpe ancak üretebiliyor. Bence durum Dominatorden çok pellet kaynaklı. Diğer pelletler ile sonuçları merak ediyorum.

    Yayı iş yerinde kestirdim. iftardan sonra el atıp yayın değişimini yapmaya çalışacağim. İçini açmışken birazda tetik mekanizmasının çalışma prensibini incelemek istiyorum.

    belkide tüfeği bozdum, elimde bu işe pek yatkın değilmiş deyip tüfeği bir kenara bırakacağıma, Emir Hocamın engin tecrübesini bizlerden esirgememesi sayesinde hem söķüp takma konusunda cesaretim arttı hem de kendi adima hobiye farklı bir boyut katmış oldum.

    Emir Hocam o parçanın özellikle gövde üstüne basmasıa dikkat etmeye çalıştım ama ilk denemem olduğu için ne kadar başarabildiğimden emin değilim.

    piyasadan hatsan orta sınıf yaylıların 38 cm yayını temin ettim. 7 cm kısaltarak gamo 440 da kullanmayı denedim. Mevcut yay tufek yeni olmasina ragmen jsb 8.44 ü 575 fps gibi çok düşük değerlerde atıyordu.

    Arkadaşlar, bilenlerin yardımına ihtiyacım var. Çok gerekliymiş gibi zayıflayan yaylımın yayını kendim değiştirmeye karar verdim. Yayı değiştirdim değiştirmesine de bu seferde tüfek kurulmuyor. Acaba nerede yanlış yapıyorum.Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

    mod 99 sınıfi yaylıların maksimum gücü 24 joule civarıdır. Bu gücün karşılığı olarak genelde 5.5 mm çap için 800 fps hız değeri gösterge değeri olarak kullanılır. Genelde o çapın en düşük grainli pelleti ile test değeridir. Fakat unutmamanız gereken bir konu tüfek farklı grain pelletlerde farklı güç değerleri verecektir. Performansını merak ettiginiz pellet güç değeri için youtube da araştırma yapmanızı öneririm.

    Tüfeginiz ile ilgili tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Merak ettiğim bu sınıf yaylılada 4.5 mm jsb nin aynı grainde 4.50,4.51,4.52 ve 4.53 farklı çaplarının isabet ve güce etkisi nasıl oluyor. Sanki çap arttikça isabet artıyor fakat hız dolayısi ile güç düşüyor.

    Benim duyduklarım da o doğrultuda ama etrafımda tecrübe eden kimse yok. Ancak büyük çoğunluk servisten şikayetçi ve işin kötü yanı Hatsan dışarıya parça vermiyor diye biliyorum. Bir yerde mecbur bırakıyorlar kendilerine.

    Hatsan geçen hafta Striker edge yaylıma 2 adet yay ve tetik mekanizması gönderdi. Hatsan Servis ile ilgili bugüne kadar ki tüm tecrübelerim olumlu yönde. O yüzden duyduklarınızdan ziyade Hatsan Servis ile irtibata geçip bizzat kendinizin tecrube etmesini öneririm.

    İstanbul Avrupa yakası benim bildiğim veya bu forumda patlaşılan bir bilgi yok. Bende sorunuzun cevabını merak ile bekliyordum. Dolum yerleri genelde Anadolu yakasında.

    Ben hesabi elle yapmış idim. 300 bar basınçlı Scuba ile tüpünüzü önce 3 kere 250'den 170 bara daha sonra yine 3 kere 230'dan 170 bara kullacak şekilde doldurur isek pratikte de doğrulamış atış adedi 220 oluyor. Hesabı ekte paylaşıyorum. Bu durumda ilk 3 dolum sonrası scubadaki basınç 300 bar dan 260 bara, 2. 3 dolum sonrası ise 260 bardan 230 bara düşüyor.

    Haklısınız, manometrenin ibresi gereksiz yere o kadar kalin ve biçimsiz ki üstüne birde manometrede ayrıntılı işaretleme ve bölmelendirme olmadığından basınç değerini görmek bir tarafa sadece tahmin edebiliyoruz.