COMETA 220-NAMI DİĞER RWS 92 İNCELEME

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selam değerli hobidaşlar,


    Geçtiğimiz günlerde yaylı hevesim yeniden filizlendi ve bunun üzerine gücü magnumdan az,güçsüzden biraz bir güçlü tüfek ararken buluverdim bu aleti,aslında bildiğim bir aletti ama tercih sebebim olmamıştı nedense işime gelmemişti hiç bir zaman,gözümü bu modele kestirip araştırmalarım sonucu karar verip ''compact 4,5mm'' modelini aldım.Ozellikle istediğim birşey sıfır kutusundan çıkmamış açılmamış bir tüfekti bunuda araştırdım bulup aldım 1 kaç gün öncede elime ulaştı :) Tüfeğin içini çok merak ettim ne var ne yoktur hemde yağlama yapayım yatmıştır tüfek diyerekten kolları sıvadım ve başladım,tüfeğin boya kalitesi,namlu hareket kısmı,tetik grubu,yayı,pistonu vs soktugumde yağa salamura yapılmamış gayet düzgün ve temizdi ben pas bekliyordum şansıma temiz çıktı,tetik grubunuda çok merak ediyordum sökmeden önce hazır sökmüşken grubuda dağıttım ve parçaları izledim gayet düzgündüler,tüfeğin namluyu kapatırken yumuşaklığı,açarkende kurarkende yumuşaklığı çok güzel insanı yormuyor keyif veriyor tabi tüm aksamı söktüğüm için kendi ekipmanımdan bir kaşırım yaparak tüm hareketli eklemleri,namlu pimlerini,namlu şimlerini,pistonu ve yayı silip temizleyip yeniden yağlayıp alıştırdım g;$i tüfeğin ahşabı sade bir ahşap olup tüfeği kundaktan ayırdığımda geriye elimde ağır ve sağlam küçük bir kundak kaldı gerçekten çok şasırdım ahşabın uyarlanışı vs çok net milim milimine tüfeğe uygun ve tok dolu ahşaptı beğendim,üzerindeki gez ve arpacık çok kaliteli malzeme ve moderatoru vs süper yakından görülmeye değer,tetiği biraz sert ama ilk tüfeğim stoeger x20 gibi ne zaman düşeceği belli olmayan bir tetik değil haliyle ne zaman düşeceğini kestirebiliyorum ağırlığını hiç önemsemedim bile sonuç olarak 310tl'ye satın aldığım bu tüfek fiyatına göre çok memnun etti beni,tüfeği hazır sökmüşken piston contasını,yayını ve gerekli diğer ölçülerini sizler için ölçtüm.Rws 92'ye gelince cometanın bu tüfeği rws'ye üretmesidir bu tüfek 3 görsel olarak satışa sunulmuş compact,arpaciği bulunan siyah takozu geniş olan model ve normal standart tip olup mekanizmalar birebir aynı,resimler aşağıda.


    Not:Tüm bunlara rağmen tüfeği beğenmem bu markanın teknik servisinin aksaklığı gerçeğini değiştiremez açıkcası ben bu işi hobiyi seven birisiyim bu tüfeği bir şekilde kendim tamir ederim veya sıkıştığımda yurt dışından parçada getiririm ama bu benim düşüncem herkes benim gibi düşünmeyeceği için doğal olarak farklı bir arz talep mutlaka oluşacaktır bunu göz önünde bulundurmakta fayda olacağını düşünüyorum.


    Gelelim ölçülere;


    Yay uzunluğu:21cm/Tel kalınlığı:3mm/Dış capı not etmeyi unuttum ama tahminim 21mm civarı
    Piston contası:Dış çap:26mm(Stoeger x20,gamo whisper,tx200 serileriyle aynı ben gamo whisper contası öneriyorum çünkü birebir aynı)
    Piston iç çapı:21,5mm


    Müsait olunca 20mt-30mt grupmanlarını paylaşacağım umuyorum bu aralar müsait değilim tahminen 1 kaç hafta sonra :) şimdi sağda solda ayak üstü atışlar ve rodaj atışları henüz 200 atış yapmışımdır.

    Mesaj 3 düzenlendi, son düzenleyen Borbayre ().

  • Gule güle kullanin hayirli uğurlu olsun.
    Paramparca yapmışsınız. Daha hiç bir tufegemi bu sekilde sokmedim.
    Sizdeki bu silahin gamo ve hatsandaki muadilleri hangi seriler oluyor bilginiz varmi hiç?

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Teşekkürler @karamurat,
    Gamo düşünmediğim için araştırmasına girmedim fazla,hatsan olarak aşağı yukarı mod35s var 200mt/sn hıza sahip ama onuda eledim bazı sebeplerden ötürü.
    Aradığım ara bir modeldi hız bazında oda bu tüfeğe yani cometa'ya yönelmemi sağladı,gücü rws superdome 8,3 grain ile 10ft/lb yani ortalama 220mt/sn hızı var bu tüfeğin.Doğru tabir etmişsiniz bildiğimiz param parça ettim lakin param parça etmesem uyuyamam ve kullanamam o tüfeği :) tanımadığım tüfeklede hiç işim olmaz söküp tanıyacağım illa.

  • Biaralar almaya niyet edip 4.5 kalibresini bulamadığım silah. Grupman fotolarınızı paylaşırsanız sevinirim. Hayırlı olsun.

  • Cometa sahibi biri olarak tufeginizi güle güle kullanmanızı diliyorum. İsabetli bir karar olmuş bence, hele kendiniz de söküp taktiginiza göre servis işi sıkıntı olmayacaktir. Hayırlı olsun

    Cometa Fenix 400 Compact Star 5,5 mm

    Hatsan Mod 135 qe Wortex 5,5 mm + Yatagun Dampa + Hawke Vantage 3*9*40 AO

    Hatsan Nova Compact LW 5,5 mm (M.Ekiz Reg) (SATILIK)

    Kral Bigmax X 6.35 + Hawke Sidewinder 8*32*56 20x Half Mildot (SATILIK)

    Effecto Px 5 Pro 5.5 Lamine Kundak

  • Tüfeginiz ile ilgili tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Merak ettiğim bu sınıf yaylılada 4.5 mm jsb nin aynı grainde 4.50,4.51,4.52 ve 4.53 farklı çaplarının isabet ve güce etkisi nasıl oluyor. Sanki çap arttikça isabet artıyor fakat hız dolayısi ile güç düşüyor.

  • Yorumlar icin tesekkurler,musait olur olmaz bir calisma yapacagim,tufegin namlu ici yivset vs guzel gorunuyor tatminkar hatta pellet gecirdim namlu cikisindada şoka takildi iyi haber :) bakalim grupman vs nasil cikacak jsb 4.52mm 8.44 grain kullaniyorum tam tadinda yumusak sekilde namluya oturuyor fakat 4.53 sacmada olumlu sonuclar verebilir 4.51 mesela kucuk gelir bana 4.52 eger gercek 4.52 ise 8o gayet guzel oturuyor 4.51 bu tufek icin biraz bos etkisi yapar gibi her marka tufegin hassas namlu capi farkli oluyor,secenekleri degerlendirip uyumlu pelletle yola devam etmek en mantiklisi tabikide,pellet cok namluda zorlanmadikca bir problem olmaz.

  • Bu arada tufegi temin av doga bayisinden satin aldim elinde 5.5 ve 4.5 mm secenekleri vardi farkli model secenekleride vardi,almadan once arayip stok bilgisi rica ettim tufek elime ulasana kadar ve ondan sonrada hersey guzeldi iyi paket rica etmistim istedigim gibide hemen gondermisler hemen ertesi gun geldi tufek.

  • Harika bir paylasim,emeginize saglik.
    Ozellikle hobiye yeni baslayacak olan arkadaslara cok faydali bir makale bence.
    Hatsan mi , kral mi derken.
    Uygun fiyata kaliteli urun tanıtmışsıniz.
    ;d;

    Dün akşam zapping yaparken Best tv diye telemarket tarzı bir kanala denk geldim.
    Adam kral marka yayli tüfeği 249 tl ye satmaya calisiyor ama yalanin bini bir para.
    Yaninda 100 tl degerinde 200 fişek gonderiyorum diyor.
    Ozel yaptırmış silahi moderator (moderator demiyor sansürlü kelimeyi söylüyor ) yaptirmamis bayramlarda yaptirmamisbayramlarda düğünlerde atip ses yapsin diye.
    60 mt nokta atış. Vs vs siyirip duruyor.
    Asil tanıtım o tam bir komedi.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Yok avdan falanda bahsediyor. Anadoluda çok rağbet görüyor diye anlatiyor. Acaba yetkililer bu işe nasıl göz yumuyor onuda tam anlamadım.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • http://www.hurriyet.com.tr/rtu…gir-cezasi-geldi-40476554


    RTÜK bu işe neden el atmaz ki diye hayıflanırken, geçenlerde güzel bir gelişme oldu. Bu tarz yayın yapan kanalların bir çoğuna rekor ceza geldi. İnşallah kökten bu kanallar kapatılırda, milletim daha fazla dolandırılmaktan kurtulur. Milleti dolandırarak para kazanan bu şerefsizler, bu dünyada helal kazancın ne demek olduğunu bilmiyorlarsa da kabirde inşallah öğrenecekler.

    Cometa Fenix 400 Compact Star 5,5 mm

    Hatsan Mod 135 qe Wortex 5,5 mm + Yatagun Dampa + Hawke Vantage 3*9*40 AO

    Hatsan Nova Compact LW 5,5 mm (M.Ekiz Reg) (SATILIK)

    Kral Bigmax X 6.35 + Hawke Sidewinder 8*32*56 20x Half Mildot (SATILIK)

    Effecto Px 5 Pro 5.5 Lamine Kundak

  • Konuyu biraz baltaladik ama kusura bakmayin.
    Bu karaktersizler bu dediginiz abidik kubidik ürünleri günün her saatinde Kemal Sunal ve Cüneyt Arkin gibi sevilen sanatçılarının filmlerinin arasina sokuyorlar.
    Evde çocuklar izliyor utanıyorum bu kanallari izlemeyin diye sıkı sıkı tembihliyorum.
    Kansız herifler o reklamlarin o goruntulerin coluk çocuğun ailelerin izlediği filmin reklami arasinda işi ne?
    Adamlarin dini imani para olmuş.
    Bugüne kadar müdehale etmeyenlere yaziklar olsun.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Geç de olsa çok şükür bir müdahale olmuş. İnşallah bundan sonra bu tür kuruluşlara göz açtırmazlar.

  • Evet konuya devam :) ,
    Namludan 4.52 mm jsb 8.44 grain pelletin pirinc cubukla ilerletilerek surulmus hali tam tadinda bir surtunme goruluyor ateslemede pelletin arkasina gelen hava pelletin eteklerinide sisirecegi gercegini dusunursek 4.52 mm sacma bicilmis kaftanmi dersiniz.

  • isabet olarak tufeginize uyacak en uygun çap ve grain olduğunu düşünüyorum. Tabi ki en büyuk dezavantajı 40 TL'ye yaklaşan 500'lük kutu fiyatı.

  • Namlu baya iyi sacmanin eteğini çiçeğe çevirmiş. Etek yiv izleri simetrik.
    Grupmani bende merak etmeye başladım.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Bu arada fark ettinizmi namlusu 10 yiv set :)

    Yok biraz farklilik gördüm ama yiv sete iyi oturduğu için gözüme farklı geldi sandim.
    Siz deyince sayıp anladim. Güzel

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Cometa gayet güzel bir tüfek
    incelemenizde gayet hoş olmuş
    Hem hayırlı olsun hemde elinize sağlık

    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal