OLUMSUZ adlı kullanıcının mesajları

    dizel etkisini sen yapmıyorsun zaten. eğer tüfeğin yeniyse fabrika çıkışı pistonun yayın ve namlun yağlıdır. bu yağ atış yaparken yüksek basınç sebebiyle patlama yapıp tüfeğin aşırı güç üretmesine neden olur. bu sebepten atışlarında düzensizlikler olması normal. 400-500 pellet attıktan sonra bu yağ tamamen yanar ve tüfek stabil hale gelip daha düzenli atışlar yapar.


    evet doğruya hiç aklıma gelmedi ama dizel etkisi 500 atış sürüyorsa tüfeği yağlama yaptıkça dizel etkisi hiç bitmeyecek

    Merhabalar,


    Her tüfeğin sevdiği bir pellet olduğu bir gerçek, siz değişik pelletlerle atış yaptınız mı? Mesela Gamo Pro Hunter, AA 16 Gr, Hatsan JSB pelletleri ile. Tüfeğin sevdiği pelleti bulduktan sonra atışlarınız daha iyi hale gecektir. Ben Webley Patriot ile çalışma yaptıktan sonra Gamo Pro Hunter kullanmaya başladım.
    Çalışmayı görmek isterseniz; Webley Patriot Farklı Pellet Çalışma


    Bu arada ikinci resimdeki atışlardaki hedef kapı mıydı? ^^
    Emniyetli ve isabetli atışlar.


    Merhabalar,


    Her tüfeğin sevdiği bir pellet olduğu bir gerçek, siz değişik pelletlerle atış yaptınız mı? Mesela Gamo Pro Hunter, AA 16 Gr, Hatsan JSB pelletleri ile. Tüfeğin sevdiği pelleti bulduktan sonra atışlarınız daha iyi hale gecektir. Ben Webley Patriot ile çalışma yaptıktan sonra Gamo Pro Hunter kullanmaya başladım.
    Çalışmayı görmek isterseniz; Webley Patriot Farklı Pellet Çalışma


    Bu arada ikinci resimdeki atışlardaki hedef kapı mıydı? ^^
    Emniyetli ve isabetli atışlar.


    evet kapıpaneli ama defolu panel duvara dayalı olarak atıyorum emniyetten yana sıkıntı yok. :)

    slm kadir abi senin mod 99 ile 200 mt atış videon vardı izlemiştim senin havalı tecrübene dayanarak soruyorum mod 99 da en iyi atış istikrarını hangi pellette aldın

    biraz evvel stoagerle 55-60 metreden bir soda şişesi vurdum :) öyle fek keyfim yoktu bir anda keyfim yerine geldi doğru düzgün destek bile almadım benim mod 125 le imkansızdı bu mesafelerden soda şişesini vurmak zaten çok ağırdı desteksiz atmak çok zordu gerçekten çok isabetsizdi nişancılığımda çok kötü değildir şimdi satılan mod 125 ler nasıldır bilemiyorum ama bir akrabam 1 sene önce bir tüfek almıştı hatsanın autro serisinden modeli aklımda değil önemlide değil zaten sonuçta hatsan öyle çok istikrarlı değilmiş akrabam uzun zamandır havalı tüfek kullanıyor benden çook zaman önce başladı kullanmaya.
    1 yıl öncesiyle şimdiki üretimler fark edermi.? bilemiyorum

    %3Ca%20href=[Resim Engellendi: http://f1204.hizliresim.com/w/9/487wh.jpg]
    kapalı alan 20 mt yarım destekli 3 atış pellet hatsan



    %3Ca%20href=
    [Resim Engellendi: http://f1204.hizliresim.com/w/9/487x8.jpg]


    tekrar kapalı alan 25 mt 3 atış yarım destekli pellet hatsan


    yalnız atışlar herzaman böyle olmuyor bu en iyi hali bazen soda şişesi dibi kadar bazende pellet kutusu kadar dağılıyorlar neden olduğunu anlıyamıyorum aslında isabetli tüfek tüfeğin namlusunda hiç boşluk yok pelleti sevmiyo olabilirmi elimde başka pellet olmadığı için sadece hatsanla deneme yaptım tabi ince mehmedi pelletten saymassak başka marka yok

    tetik konusunda soylediklerinde haklısın. yurt dışından grt iii sipariş edilebildiğini duydum ama onu takması da ayrı dert. ben hiç tüfek açmadığımdan göze alamıyorum sipariş edip takmayı ama isabeti inanılmaz arttırdığını duydum bir kaç x20 kullanıcısından. tetik düşürme kuvveti %70 azalıyormuş. ilerde onu da düşünüyorum.

    slm bu grt dediğin tetik tertibatımı linki varmı .?

    benim stoager de o dili elimle yarıya kadar itterebiliyorum atış yaparken düşmüyor normal sallamaylada düşmüyor sadece elkundağına alttan biraz vurunca açılıyor namlu kilidi bana baya yumuşak geldi hatta tüfeği elime alınca ilk fark ettiğim buydu ama çok problem teşkil etmiyor ben daha evvel hatsan kullandım hatsana göre çok yumuşak kurarken kitlerken hiç zorlamıyor aslında bu bir avantaj değilmi.?
    misal bende mod 125 vardı hadi kurarken neyse asılıyorsun kurduktan sonra kapatırken normal bir şekilde kapanmıyordu biraz sert vurman gerekiyordu tabi bu vurmalarda zamanla namlunun oturduğu yeri gevşetmeye başlamıştı 2000 atış sonunda tüfeğe yandan baktığında namlunun gövdeye göre düz değilde yukarı doğru bakar olmuştu son dürbünü nekadar yukarıda ayarlasan genede üst vuruyordu yani sert olmasıda sorun galiba

    bece açık alanda 5,5 rüzgar a karşı daha dayanıklı şişe kırma olayına gelince 4,5 lukta şişe kırar ama 5,5 gibi hedefte tahribat yapmaz ben her zaman 5,5 luk tüfeklerle ilgilendim hedef olarakta soda şişesi hedef kağıdına atmayı pek sevmiyorum grupman dağılırsa moralim bozuluyo:)

    mod 125'in yayı çok sert birde işin içine dizel etkisi girince pellet yatağında oldukça fazla bir basınç oluşup tüfeğ'in keçesine zarar vermiş olabilir aldığın keçe sorunlu olabilir veya kalitesi düşük olabilir yani demek istediğim tüfeğin hala düzelmediyse yay da sağlamsa güç düşüşünün sebebi %90 keçedir veya ring dir sökmek çok olayalayıcı ve zor değilse bi sökte keçeyi konrol et derim.



    birde kaç atış yaptın keçeyi değiştiriyorsun.? tüfek sağlamlığı nasıl .?
    tüfeği bir av bayisinde görmüştüm elime aldım çok hafifti çok hoşuma gitmişti almayı düşünüyorum tüfek nasıl isabeti iyimi benim için önce isabet daha daha sonra belki güç ama isabete çok önem veririm .?
    cevap yazarsanız çok sevinirim.
    selamlar.

    tamam hocam şok almaktan vaz geçtim dediğin gibi marifet tüfekte değil arkasındakinde galiba pekala yeri değil ama ördek avında tavsiye edebileceğiniz fişek markası varmı .? numarasıyla .