alitekin adlı kullanıcının mesajları

    size tavsiyem vortex piston olan modellerden mod85 yada mod99 olabilir. Tüfek seçerken av bayiine gidip elinize bir harbi ve biraz incememed 5.5mm goturun eğer bu kalibreyi alacaksınız. Tüfeklerden harbi ile pelletlerin geçirin ve en dar namluyu tercih edin. Hatsan nin yaylı tüfeklerinde hız kazanmak için namlular biraz bol yapılıyor sanırım. Tüfeği aldıktan sonra da namlu girişine ve çıkışına güzel bir crown actirin farkı fark edeceksiniz.

    crono testinde hafif mühimmat kullanıldığından atışlar arası fark fazla çıkması normal. 25.4gr ve üzeri ağırlıktaki crono ölçümlerinde sonuçlar çok daha tatminkar çıkacaktır.

    namlu dar olmadığı surece hız artar hız kaybı en çok ilk girişte ve şoklu namluda çıkışta kayıp olur. Pellet arkasındaki hava yeterli gelirse eğer hız artar. Kendi kullandığım zorakide 36 cm namlu var 30 FPS standart ultra modellere gore hızlı atıyor.

    Arda hocam cvp yazıp bu konuyu kapatıcam sizde daha sonra kitleyebilirsiniz.


    Ben hatsan nın ne yakını nede hatsan da bir yakınım var ki babamın oğlu bile değil yersiz eleştiri yapılmaması tüfeği ele alınıp görüp incelemeden yapılmaması daha cok yapıcı eleştiriler yapılamasından yanayım bende yerli firmaların gelişmesinden yana olan biriyim bunu gerek hatsana bullpuıp kundak göndererek ve bizzat fabrikayı ziyaret edip görüş aktarak kendi eleştirimi yapan biriyim. Tepkimdeki bir diğer husus da büyük kalibre konusu ki bunu bende merak içinde olduğum için bizzat Hatsan ı ziyaretimde sayın Bahtiyar beye sordum ve kendilerine bu konuda hak verdim şu kadarını söyleyeyim bu konu sırf bizim menfaatimize yapılmış bir durum ve ben hak verdim kendilerine. Bu konuda Hatsan keyfi davranıyor neden bize satmıyor gibi buhrana düşmeye gerek yok. Hatsanın şirket politikasında inanın 114 de 1'iz yani yani 114 ülkede sadece birtanesini temsil ediyoruz ki yeni modellerin çıkması sadece yurtiçi değil yurtdışı kullanıcısı kapasamasında etkili. Diyeceğim şu ki Hatsan forumları takip ediyor hem yurt içi hem yurt içi hatta kullanıcılardan gelen projeler ile birşeyler yapılamaya çalışılıyor. Herküles de bunun bir meyvesi. Bende bizzat kendilerine bir proje götürdüm çok beğenildi inşallah ilerde hayata geçer. Benim demek istediğim klavye başına geçtiğimizde çamur etmek yerine tüfeklerinizde gördüğünüz eksik yönleri yaşanılan sorunları kendi fikirlerinizle birleştirip çözum yolu yada fikir üretmek. Kimse yada hiçbir firma dörtdörtlük sorunsuz silah yapacak diye birşey yok herşeyi düşünemez fakat hepimiz ortaya birşey koyarsak eğer güzel birşey çıkar ve bizde ucuza kendi ülkemizde parça sorunu yaşamadan milli silahımızı kullanılırız.

    Hocam çok doğru yazmissiniz yazdiklariniza baştan asagi katılıyorum. ''Sanki alacaksini'' sözünü maglum kişiler için kullandım genelleme yok anlam o şekilde çıkıyor sizli bizli yazınca.

    Kralin piyasaya pcp cikarmasi ile Hatsanin arka arkaya yeni model çıkarmasının hiçbir alakası yok. Hatsanin elinde zaten bu modeller daha önce hazırdı ve sırasıyla piyasaya sürülecekti ki ülkemizde bazı havalisilah ithalatı yüzünden kaynaklanan güç sınırlaması muhabbeti çıktı ve Hatsan in sahibi Bahtiyar bey bu iş ile yakinen ilgilenip sürekli toplantı ve gorusmeler yaparak yasağın esnetmesi için gorus bildirmiştir ve şuan için durduruldu. .25 cal üzeri satışı da bu yüzden yasak ülkemizde. Tabi bu süreç omcesi Galatian çıktı ve yeni modellerin çıkması gecikti.

    abi adam yerli üretiyor zaten ilk önce bize sunması gerekmez mi? misal ispanyollar gamoya gidip ilk bize sattığın için teşekkür ederiz mi diyor? adam buranın üreticisi haliyle ilk buraya sunması gerekir zaten farkettiysen kimse tüfeği kötülemiyor sadece bize satılmamasından yakarıyoruz ortada başka bir durum yok

    Ben Hatsan yerine olsam Turkiyedeki kullanıcıya su tabancası bile vermem. Yerli üretiyor ama adamlar ithalat üzere çalışıyor ticari olarak da yurtdışına vermesi mantikli. Sen elindeki bir mali veresiyemi satarsin yoksa peşin para mi? Peki sorayim yurtdışında olupta senin yurtiçinde kullandığın hangi model var .25 cal üstü hariç. Hatsan Nova ilk yurtiçinde satıldı gidipte aldin mi.

    Hatsan ülkemizde protesto edilmeye mahkum olmuş. Adamlar ne yapsa yaranamiyor Herkulesin fotoğrafı üzerinden ne yorumlar okudum inanamadim. Ben elime alıp inceleme fırsatı buldum silahlı daha önce hiçte eleştiri yapılacak bir silah değil. Hatsan bu silahı daha yurtdışına bile satışa çıkarmadı sadece fuarda görücüye çıkardı 2 ay sonra çıkması normal sanki 2 gün sonra satışa çıksa alacaksınız. Nova yurtdışından önce yurtiçinde satışa çıktı kimse bunu dile getirmedi taktir etmedi. Yerli firmamiz ülkemizi Dünyada bu denli temsil ederken biz üzüm yemektense bagciyi dövmeyi tercih ediyoruz. Su silahin üzerinde Daystate yada Airarms yazsa azinizin suyu akardı ama Hatsan beş para etmez.

    Havali silahları yasaklamak işin kolayı ama kaçağın önünü açmak anlamında geliyor. En güzeli 1-2 saat eğitim ve sınav sonucunda havalı silah sporcu lisansı verilip bu lisans sahiplerine satış yaparak bilincli kullanıcı kitlesi oluşturmak. Sizden ricam bu ve bunun gibi adli olay haberlerin altına bu şekilde yorumlar atmaniz şuan silah kanunun kapsamında havalı silahlar ile ilgili bütün olaylar izlemede buna gore de ilerde yasalarımız düzenlenecek.

    Yerli piyasada gayette güzel bir yaylı modeli qe namlu ses kesmede pcp de ki gibi etkili olmayacaktır fakat işlevsellik ve görsellik olarak cokta şık olmuş.

    Metehancim RB model olup kolay kurulan bir model ben birtek Airwolf gordum oda çekiç yayı olmadığından dolayı. Hatsan nin da kolay kurulmamasinin anormal bir durumu yok. Tüfek biraz güçlü ve çekiç yayı sert ise kurulum zor oluyor . Kullandığım ve kurulumda zorlandığım RB model silahlar Airranger, windy city, bt65, s410 bolt, s10, kalite yada işçilik ile alakası yok yapısal olarak side lever gibi kaldirac mantığı olmadigindan normal bir durum. En güzel yanı havası olması gerçeklik hissi vermekten başka artisi yok.

    ben çekici durduran vidayı söküp içeri vidaya kadar 3 tane tam valfin çapı kadar oring dizdim.çekiç bir yere kadar valf ignesine vuruyor bir yerden sonra oringlere vuruyor dolayısıyla çekiç sesi kalmadi.

    Yerli üretimde en iyi sonuç aldığım ve hassasiyeti grupmani en iyi hornet 1 lerdi. Bullet üretimi kalıp yapıp kurşun dökmek ile olacak birşey değil aksine ciddi balistik bilgi isteyen bir iş.