colt45 adlı kullanıcının mesajları

    70 gr. barut hakkı olan fişeklerle 1800 fps hıza kadar ölçmüştüm



    Barut hakkı 70 gr nasıl oluyor anlamadım 12 no tüfekde bile 2-3 gr konurken. ayrıca hız meselesinde çıkış hıxını m/saniye verebilirmisiniz.( bayiide safir soran olunca doğru bilgi vermek istiyorum fps yi hiç anlamazlar )

    Teşekkür ederim. Üyesi olduğum bazı Safir forumları sayesinde fişek fabrikalarıyla yapılan görüşmeler sonucu 70gr. barut hakkı olan kurşun malzemesi daha kaliteli fişekler ürettirdik. Bu fişekleri kullandığım günden beri silahın hem isabet oranı arttı hem de tutukluk problemi kalmadı.




    Av bayii arkadaşım da satıyor safir .fişek zuber var söylenene göre bu marka iyimiş. siz hangi marka fişekden memnun kaldınız.
    Firma namku çıkış hızını 700m/s veriyor ama bununda abartı olduğu yazılmıştı ölçme imkanınız varmı?

    Maşaallah yakıştırmışınız güzel olmuş tam bir askeri silah görünümünde . Güle güle kullanın. Atışlar nasıl. Genel bir dikme sorunu vardı safirlerde fişek seçiyor deniyor olmamıştır umarım.

    Merhaba


    Bildiğim kadarıyla Altay firması solak kullanan için otomatik tüfek var.mekanizma solda tanıdığım biri almıştı.Atlay iyi firmadır ömürboyu garanti veriyor.ama fiyat 800- 1000 tl vardır kalite tüfek yapıyor dışarıya satıyor. internet sitesinde bilgi var.

    Desert modeli verimli çıkmadı dikme yapıyor mermi seçiyor.en sağlam olanlar yine f92 taklidi olanlar blow marka ağır ama sağlam. sonuçta bu silahlar kurşun çinko gibi alaşımdan yapılıyor ocağın üstüne koysan erir ama yapacağı işte tabanca görünümünde olmak ses çıkarmak bazı kişilere görede silah merak ve zevkini tatmin etmek.

    Merhaba
    Safir kısaca biraz fantazi tüfek yazılanlar doğru kalite ve işçilik zayıf plastik kısımları enjeksiyondan çıktığı gibi montajlanmış. domuz avı için yetersiz çekirdek (kurşun) küçük olduğu için hafif durdurma gücü az sonuçta domuz tehlikeli av yaralanırsa saldırır buda avcı için dezavantaj.kafadan yada kalp atışıda her zaman mümkün olmaz. atış talimi için ve üzerine zevke göre aparatlar takarak kullanılabilir.

    Av bayii arkadaşımda gördüm bu dürbün ü çin yapısı nikula marka. 3-9x40 yeşil-kırmızı ışıklı. taret ayarlı ve dört tarfı kızaklı üzerinde yeşil lazer var lazer in pil şarzlı dürbün ayak bağlantı da 11-22 mm değişik bağlanabiliyor.





    http://s1.directupload.net/images/100203/34wihjg7.jpg[/IMG][/URL]



    http://s10b.directupload.net/images/100203/n6hzipsb.jpg[/IMG][/URL]
    http://s2.directupload.net/images/100203/jzu55jxa.jpg[/IMG][/URL]
    http://s2.directupload.net/images/100203/bjhp8gwn.jpg[/IMG][/URL
    http://s1.directupload.net/images/100203/k7r5irii.jpg[/IMG][/URL]
    http://s10b.directupload.net/images/100203/fyzuur8r.jpg[/IMG][/URL]

    silahdarav.com



    pendik de av bayii emekli emniyet mensubu . satılık ilanlar bölümüvar. Burada silahları canlı görüp bakar fikir edinirsiniz. çalışmada sorun çıkarmayan uygun ölçüde s&w tavsiye edebilirim.

    Aradığım özelliklerdeki tüfek olmadığı anlaşıldı. bu durumda gezden vaz geçeyim. av bayii tüfek tamircisi arkadaşa sordumnamluya gez arpacık kaynatıp tekrar siyah boya atılabileceğini söyledi artık uygun fiyat 2. el tüfek arıyacağım.

    Önerdikleriniz de gez arpacık yok ve tek atışlı. şarjör lü olmasını da eklersem sanıyorum bu tip pcp tüfek yok şimdiye kadar rastlamadım yada yabancı bir marka bulunsa da fiyat yüksek olur. aramaya devam sağolun .

    Çok meraklısı olmamamla beraber havalı silah merakım bir seneyi geçti hatta birde hatsan 125 aldım piknik atışında atış yaparken kurma kolu kurtuldu benimde keyfim kaçtı biraz .zaten yerli malı illaki adını kötüye çıkarmayı sever gamo alayım diye düşünürken biraz fazla para verir pcp alırım diye düşündüm birkaç gündür pcp araştırıyorum beğendiklerim de pahalı işin ayrı bir yönüde detaylara titiz olmam yivli tüfek merak ve zevkini de biraz olsun tatmin etmek için kafamda şöyle bir pcp tüfek şekli oluştu:


    ağaç kundak-5.5mm- bolt action-gez gözlü olsa diye hayal ettim ama bu özelliklerde tüfek göremedim sizlere sorum bu özelliklerde tüfek varmı bulunurmu.

    Av tüfeklerinde cal ibaresi kullanılmıyor numara daha doğru.
    akkar kalite tüfek yapıyor ömür boyu garantisi var. 20 no çap da kurşun hafif olduğundan daha uzak gidebilir fişek kalitesi de önemli domuz gibi avda durdurma gücü düşük olur tabiki gram ı düşük olduğu için atış içinse önemli değil. gövde de dürbün kızağı da olması gerek dürbün takılırsa atış zevkli olur sanıyorum

    Merhaba


    Tüfek önerimi yazmıştım. yazlıkda duracaksa tüfek size psikolojik de güven verir. bana sorarsanız kısa namlu gezli bir otomatik av tüfeği alın meskun mahal dışında atış talimi de yaparsınız . plastik saçma görmedim ama gramajı düşükse mekanizmayı kurmayabilir bu sebeple mutlaka gazlı denen otomatik almalısınız zaten normal fişeklerdede gazlı olması fişek dikme sorunu olmuyor (yan sanayi imalat olanlar dışında) tüfek markalarını saymıştım bende altay otomatik var 24 gr fişek attım örnek olarak.bundan gerisi sizin göz zevki .silah işi hanım almak gibi derler gönül meselesi birazda.

    kanunda adres de bulundurma olarak geçsede şimdiye kadar kimseye av tüfeğinin adresini soran yok bilinen uygulama şu.bulundurma ruhsatlı av tüfeği ile çantasında ve bağajda olma şartıile taşınabilir tamir veya başka sebeple adres değişebilir atışa gidilir av yapmak yasak ayrıca avlanma ruhsatı gerekli. ben yıllardır taşıdım.tüfek seçimine gelince savunma ve biraz da atış zevki için otomatik denilen aslında yarı otomatik av tüfeği ve kısasını tercih etmeli taşıma kolaylığı bagaj da alıp çıkarma gibi dar alanda çarpmasın diye.marka derseniz çok marka var piyasada ama kalite derseniz 4-5 marka var. süresiz garanti veren altay tüfekleri. sarsılmaz--vursan--huğlu-torun markaları var ilk sırada.fişek meselesi de piyasada 12 no yani çap tutulduğu için 12 no fişeğin her tür ve fiyatı kolay bulunur . savunma için buck shot veya şevrotin denen dokuzlu saçma hedefe atış için tek kurşun.. trap atışı için 28 gr 7no saçma işinizi görür.

    Ben de eski modeli var 1997 almıştım o zaman basit bir arpacık vardı sonra tüfek tamircisine gez arpacık taktırdım.geçekten sağlam tüfek.tattikal modelin gez arpacık tipi ilgimi çekti dürbün kızağı gibi duruyor yakın çekilmiş nişan hattı foto ekleyebilirmisin.hayırlı olsun.

    poze tüfek muhakkak otomatikten daha menzilli dir mekanizmadan gaz kaçmıyor mermi hız ı artınca mermi eğrisi daha düz ve delicilik artıyor. hangi tüfeği alayım derseniz teknik özellikleri bi kenara koyarsınız sonuçta bu gönül meselesi .