Ramazan B. adlı kullanıcının mesajları

    Yanlış anladınız ben her 1000 atış sonrası değiştiriyorum. normal kullanıcı için yay kırılmadığını var sayarsak 5000-6000 atış gibi rakamlar doğal olabilir.
    ben yarışma için kullandığım için yayın hız kaybetmeye başlamasıyla değiştiririm.

    zetax hocam, bu yarışmalar nerede ne zaman yapılıyor. isteyen herkes katılabiliyor mu? Katılım için belge vs. bişeyler isteniyor mu? Bu yarışmaları nereden takip edebiliriz.

    Merhabalar, Malumunuz nisan ayında prohunt 2017 fuarı var. Dün itibariyle 21 nisana uçak biletimi almış bulunmaktayım :) Antalyadan günü birlik sabah gidip fuarı gezip akşam döneceğim. Benim gibi fuara katılacak olan arkadaşlar varsa fuar alanında forumumuza ait bir buluşma yada küçük bir stand gibi bir bölüm yapılıp orada toplanılıp tanışma-kaynaşma olabilir mi ? Yada yaka kartı gibi birşey yapılsa da fuarı gezerken foruma üye olan arkadaşları en azından farkedebilsek :) Bulunduğum ilçe de malesef kendi kendime bu hobiyi idame ettiriyorum. Burada bana katkı sağlayan arkadaşlarla bizzat da tanışmak isterim ki fuar bunun için çok iyi bir fırsat bence. Forum olarak bu tarz bir girişimimiz olacak mı acaba. Merak ettim. Allaha emanet olun. Saygılarımla.

    Ortalama 2 sene kadar mod 125 sniper kullandım beni hiç zorlamadı belkide yapılı olduğum için olabilir. Forumda zetax ustanın incelemesini okuduktan sonra mod 55s sipariş ettim. Pazartesi elimde olacak deneyimlerimi paylaşırım. Şu bir gerçek ki pcp başka bir dünya inşallah fuardan sonra yaza pcp dünyasına tam giriş yapacağım.

    Fuar derken, silahlarla ilgili bir fuar mı bu acaba. Tarihi ne zaman ?

    Acele etmemeni tavsiye ederim. Tek bir bayiye de bağlı kalma. Eğer yaylıdan vazgeçtiysen ve pcp alacaksan şimdiye kadarki yorumlardan öğrendiğim kadarıyla pcp yi set olarak düşünmelisin. Şöyle ki, eğer yedek dolum tüpü almayayım pompayla idare ederim dersen, pcp silah + dürbün + pompa + dolum aparatı alman lazım ki, o pompayla da silaha hava basmak insana hardal attırabiliyormuş :) Yaylı tüfeği kırarken zorlanıyorsan eğer, pompa ile hava basmak sana uygun olmayabilir. Gelelim diğer seçeneğe ; pcp tüfek + dürbün + scuba tüp . Bunda da her atışa gideceğinde dalgıçlar gibi yanında yedek tüpünü atış alanına götürüp getirmen demek oluyor. Pcp silahlar konusunda ise en ufak bir bilgim yok. Ama sana tavsiyem, acele etme. Burda bir sürü üstad var ve mutlaka sana doğru bir yol gösterilecektir.

    Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Çok fazla bilgi birikimine sahip olmamakla beraber, 3 aydır cometa fenix 400 compact star kullanan birisi olarak şu ana kadar bir sıkıntı yaşadığımı söyleyemem. Ayrıca sizin gibi ben de ilk tüfek alacağımda hiç araştırıp bakmadan, tamamen internetteki görseline kanarak mod 85 sniper vortex sipariş vermiştim. Silahla ilgili sıkıntı çıkınca geri göndermek zorunda kaldım. iki tüfeği de gördüğüm için söylüyorum, sinanali hocam bu konuda gerçekten haklı. Cometa malzeme kalitesi açısından mod 85 den 3-4 gömlek üstün. Ha, performansına, atış mesafesine bişey diyemem. Aşağı yukarı aynı mesafelere atan tüfekler ama dediğim gibi Cometa bir başka. Mesafe olarak da, 100 mt de büyük kalın şişeyi JSB pelet ile kırdı. Tabi tercih sizin. Gönül ister ki, diana alın. İmkanlar ölçüsünde kendiniz en iyi kararı vereceksiniz.

    Bence bu hobinin en güzel yanlarından birisi de bu. Kendisi emek harcayarak birşey üretince, onu kullanırken daha çok zevk alıyor insan. Yüzlerce lira verip kaliteli bir bipod alsam bu kadar severek kullanır mıydım bilmiyorum :whistling:

    Kullanmış olduğum mandal tipi işkenceyi buradan temin ettim.


    http://urun.n11.com/iskence/tr…iskence-100-mm-P118773428


    Dün de bondit isminde koli bandından kat kat daha dayanıklı ve yapışkan olan bondit bandıyla bipodun mukavemetini biraz daha arttırdım. Son şekli de aşağıdaki gibi oldu. Havalar düzelince ilk fırsatta test yapacağım inşallah.



    airgunturk.com/attachment/33739/
    airgunturk.com/attachment/33740/
    airgunturk.com/attachment/33741/
    airgunturk.com/attachment/33742/

    Klasik doğalgaz borusu dedin mi tamamdır. Kaçlık olduğunu yapan üstad bilir. Neticede kullanacağın kıskaca/işkenceye göre çap ölçüsü farklı olabilir.

    Aynen. Borular çeşitli çaplarda var. Ben 100 mm lik işkence aldığım için sapının sıgacagi bir boru ayarladik. Yapıştırma işini de ellerindeki ısıtıcı cihazla yapiyorlar.

    airgunturk.com/attachment/33706/airgunturk.com/attachment/33707/airgunturk.com/attachment/33710/airgunturk.com/attachment/33708/airgunturk.com/attachment/33709/


    Bugün akşam itibariyle ne zamandır aklımda olan bipodu bitirme şansım oldu. Öncelikle troy marka mandal tipi işkence siparişi verdim ve 9,50 TL fiyata elime ulaştı. Doğalgaz tesisatı döşenen borulardan yapmaya karar verdim ve bugün bu işleri yapan bir arkadaşımın dükkanında 10 dk da bipodum hazırlanmış oldu. Küçük rütuşlar yapacağım üzerinde. Kaliteli bir bant ile üzerini kaplamayı düşünüyorum. Test ettim mukavemeti gayet iyi. Yastıktan hayli hayli iyi. Rütuştan sonraki halini de eklerim inşallah. Velhasıl toplam maliyeti 9.50 TL.



    NOT: resim yüklerken class name geçersiz vs. gibi bir msj aldım ve bilgisayardan yükleyemedim. Telefondan resimleri yükleyip, mesajı bilgisayardan yazdım. Forumda mı bir sıkıntı var yoksa benim bilgisayarımdan kaynaklanan bir durum mudur ?

    bacaklarını hafif plastik yerine daha sert ve ağır bir malzeme düşünüyorum. ama daha bulamadım :)) bir de, bunun ucundaki mandal namluyu yada kundağı sıkacağı için diğer ucuz bipodlara göre daha kullanışlı olur diye tahmin ediyorum ama bakalım deneyip görcez. çok olsa 10 tl mandal masrafımız olur.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    videodaki gibi bir bipod yapmayı planlıyorum.


    http://urun.n11.com/iskence/tr…iskence-100-mm-P118773428


    ürününü az önce sipariş ettim. sanırım salı günü elimde olur. yapım aşamalarını ve sonucu burda paylaşırım inşallah.


    daha dengeli durması açısından altlara da düz bişeyler yapmayı planlıyorum. tavsiyelere açığım.

    aksu avdan yusuf bey ile yaptığım görüşme sonucu (teşekkür ediyorum kendisine) aşağıdaki ürünün tüfeğime uygun olduğunu öğrenmiş bulunuyorum.


    https://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=3221#.


    fakat yaylı bir tüfek için bu rakamlar verilip bipod alınır mı acaba ? üstadların tecrübelerine ihtiyacım var. hiç bipodlu bir tüfekle atış yapmadım. kullanışlılık durumunu bilmediğim için kararsız kaldım. hani aynı yastık gibi olacaksa boşa almayayım. yada bu ürünü alırsam, ilerde pcp alınca, pcp de de bu ürünü kullanabilir miyim.

    görselleri falan da arattım ama hiç bipodlu bir cometa fenix 400 compact stara rastlamadım. yurt dışından gelecekse zaten zahmetli olur o iş. bilgiler icin teşekkürler ofis hocam

    cahilliğime verin, bu bipodların montajı farklı farklı mı oluyor. kundağa takılan yada namluya takılan gibi. hadi namlu basit de, kundağa nasıl monte ediliyor. hangisi daha kullanışlı olur. hoş kendi yaptığım yastık da şimdilik işimi görüyor ama görüntü pek hoş olmuyor gibi :)

    Merhabalar,
    Cometa Fenix 400 Compact Star silahım için bipod almayı düşünüyorum. Öğrenmek istediğim, internet sitelerinden herhangi bir bipod alsam silahıma uyar mı? internette cometa için aramaya çalıştım fakat bulamadım. Herhangi bir bipod her silaha uyar mı? Yoksa markaya göre mi yapılıyor bu bipodlar. Cometa silahım için nasıl bir ürün almamı önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler...