Gimlilotr adlı kullanıcının mesajları

    Sanırım dürbünü tüfeğe tam paralel bağlamamış olabilirsin. Ben çok uğraştıktan sonra ancak şu şekilde çözebilmiştim sorunumu. Önce dampayı su terazisi yardımı ile tüfeğe tam olarak paralel bağla. sonra ister dürbün clicklerini sayarak yada varsa kullanım klavuzundan bakarak dürbününü kendi içinde tam orta noktaya sıfırla. Yani sağsol ayarı ve altüst ayarı tam ortada olsun. Arkasından 17 metreye Boresight ile bir bak ve tüfeğin clicklerini hiç ellemeden röntgen kağıdı yada ilaçların içinden çıkan aliminyum ambalajı ile dürbünü destekleyerek tam kırmızı noktaya sıfırla. Vidaları bir karşı bir çapraz olarak eşit şekilde sık. Sorunun çözülecektir. Bu yöntemin çok daha kolayını anlatabilecek arkadaşlarda mutlaka çıkacaktır ama acemi olduğumdan ben şimdilik böyle sıfırlıyorum ve mesafe değiştikçe yatay düzlemde sağa sola kaçma yaşamıyorum..saygılarımla.

    İlk defa gelecek olanlar Ankara team mensuplarını nasıl bulacaklar acaba:)Yeri biliyorum ama sadece nasıl gidileceğini biliyorum.


    Yarın elinde at44long olan gri ford focuslu ve etrafa şaşkın bakan birini görürseniz yadırgamayın lütfen:)

    Kullanacağınız mühimmat halk arasında dokuzlu ve tek kurşun olarak bilinen buckshot ve Slug ise bu tarz korunma amaçlı silahlarda ideal namlu boyu 50 cm civarındadır. Ancak yasal sıkıntıları bilmemekle birlikte (avcılığı bırakalı yıllar oldu) eğer kaz vs diğer avlarda kullanmak isteyecekseniz 50 cm namlu boyu uzun mesafede saçmaların grupmanını aşırı büyütecektir. Bu konuda benden daha tecrübeli arkadaşlarında söyleyecekleri mutlaka vardır. saygı ve sevgilerimle..

    Saydığınız tüfekleri kullanmışlığım yok o yüzden birşey söylemek istemem ama bu fiyat aralığında ben arada sırada atış yapmak için bir tüfek alacağım diyorsanız hatsan veya Lazerin birbirine pek üstünlüğü olduğunu sanmıyorum. Gidip av bayiinde deneyip elinize en iyi oturan, hızlı şekilde pozisyon alabildiğiniz, ihtiyaç duyduğunuzda servisine kolayca ulaşabileceğiniz ve içinizin ısındığı tüfeği almanızı tavsiye ederim. Şimdiden hayırlı olsun. sevgi ve saygılarımla..

    Değerli hocam, tüfek ile uğraşmıyacağım diyorsanız kesinlikle Safirden uzak durun. Hayatım da en çok zevk aldığım ama en çok da sövdüğüm tüfektir kendileri:) Her bir parçası çok kolayca modlanabilir. Üzerine ne taksanız harika bir görüntü verir. Çantasından çıkartınca çok dikkat çeker, hatta ruhsata yazdırırken polis memuru bey bi resim çektireyim özel harekat kursuna gittim derim diye takılmıştı. Malzemesi 12 cal e göre ucuzdur ama ayarını tutturmak çok zordur. Havalı silahlarda acemiyim ama ateşli silahlarda oldukça tecrübeli sayılırım bu yüzden Safiri sık olarak söküp uğraşıp orasını burasını değiştirip tekrar topladım ve her seferinde mermi uyumu değişti. Piyasada bulunan bütün fişekleri kullandım ama tam ayar tuttu dediğiniz anda bi yerine dokununca hop başlıyor gene fişek seçmeye. Şarjör değiştirmek bile fişeği dikmesine sebep olabiliyor. O yüzden artık ayarını yaptım ve temizlemek dışında hiç dokunmamaya çalışıyorum. İsabetliliği gayet iyidir. Uzak mesafe aramazsanız çok seri şekilde reddotla şişeleri snler içinde arka arkaya vurmanın zevki çok farklıdır. yada takarsınız bir bipod ve dürbün, iyi bir sıfırlqama ve kaliteli fişekle rutin aralıklı atışlarla tık tık tık diye hedefleri diziverirsiniz. Ama bi takıldımıda adamı lanet ettirebilir. Karar sizin ama maddi durum müsaitse ve 50 metre içinde hasar ağırlıklı atışlar yapacağım diyorsanız defender Pump action dışında bir tüfeği kesinlikle tavsiye etmem. Birde her ihtimale karşı bende hatsan havalı kullanmama rağmen 2 sininde 2. eli Winchester ile yarışamaz. Kısa zamanda sorunsuzca satarsınız ki satacağınızı hiç sanmıyorum. Sevgi ve saygılarımla....

    5.5 için Tüfeği verdiğiniz değerlerde 9.60 metreye sıfırlayıp +307 click yaparsanız 200 metreye sıfırlamış olursunuz. (BC=0.0320 olduğunu varsayarak) Bu durumda da 7.647 J ile hedefe varır. 100 metreye sıfırlayıp +235 click yaparsanızda aynı anlama gelir. Pellet 9.60 sıfırlamasında (50 metre sıfırlaması ile aynıdır) 121 metre/saniye hızla sıfır noktasından 4 metre 20 santim aşağıya, 100 metre sıfırlamasında ise aynı hızla sıfır noktasından 3 metre 25 santim aşağıya vurur.


    ChairGun programını yeni öğrenmeye başladım eğer yanlış yapmış isem daha usta olan arkadaşlar görüp yanlışlarımı düzeltebilir umudu ile buraya geçte olsa yazdım, amacım konuyu hortlatmak değildir. Sevgi ve saygılarımla.

    Merhaba arkadaşlar. havalı silahlar konusunda son derece tecrübesizim ve Chaingunpro kullanırken bazı çözemediğim sorunlar ile karşılaştım. Bunları sormak istiyorum. saygılarımla.


    1)Hatsan at44 long barrel lothar walther 5.5 bir silah kullanıyorum.


    2)Kullandığım pellet cinsi: JSB Diabolo Exact Jumbo express 14.3 grain, 0,930 gr


    Sorularım şunlar:


    - Program üzerinde ki Calibreye 0.22 inch i seçiyorum, Weight e 0.930 gr ı seçiyorum,ED yazan yere ne yazmam gereklidir acaba? Eğer bu BC değeri ise kullandığım pelletin bc değerini bilen var mı?


    -Muzzle velocity için ise aynı silah ve pellet ile pyramid air de 10 atışda elde edilen ortalama değeri yazıyorum buda 952.9 ft/sec, scope height a yazmam gereken yükseklik dürbünün silahtan olan yüksekliğimi yoksa dürbünün orta noktasının silahtan olan yüksekliğimi?


    -Dürbünü 3 cm seçtiğimde ise o.o320 ED değeriyle dürbünü 4 metreye sıfırlamam gerektiği gibi bir sonuç çıkıyor...4 metreye sıfırlarsam ikinci kesişme noktası 100 metregörünüyor.


    Yaptıklarımı değerlendirip eksiklerimi gösterirseniz sevinirim..