ebiktim adlı kullanıcının mesajları

    bende mod460 ve mod470 var. evet tüfekler magnum sınıfı ve çok güclüler de bu olay normal değil. bendeki tüfekler bunu yapmıyor. sanırım onu tutan parca kırılmıştı ve o kisi yalandan bir parca taktı. Orjinal parcaları baya pahalı. Orjinal olmayınca bu olabilir.

    Bizim tercih sebeplerimiz farklı. Siz ekmek yapmak için hamur seviyorsunuz. Boylece istediğiniz şekilde ekmek yapabilirsiniz. Ben ise ekmek yapamam bu yüzden hazır ekmek seviyorum. Sürekli aynı ayar ve aynı pellet ile kullanmak, tüfeğe alışmak ve bu şekilde kullanmak istiyorum. Çünkü fazla oynama imkanım yok. Benim için aa daha iyi. Sizin için ise fx daha iyi. Fx kurcalamak için tam bir fabrika gibi. Fx kesinlikle güzel tüfek.aslinda yukardaki bütün tufekler güzel.

    Buna çok güzel bir örnek video var.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    MK3 ve Maverick ile kıyaslıyor. İkisi de top ürünler. Ama günün sonunda şunu diyor kurcalamayı sevmiyorsanız tüfeğim hemen hazır olsun ve hemen atışa hazır olsun diyorsanız o zaman MAverick size göre.Ben en küçük ayrıntıya kafar kurcalamak istiyorum tüfeği tam kontrol istiyorum o zaman mk3.



    Ben basit olmasından yanayım. 2 tane cricket var. isabet ve atış sayısı konusunda muthiş. Ayar yok ne olursa atıyor. :)


    Bu listeye baktığımda FX i elimde tutardım. Nedeni FX in her zaman müşterisi var. Daystate ve AirArms çok daha iyi ürünler olabilir fakat satması zor.

    Ülkemizde teknik servis yedek parca sorunu var. Airarms ın ikinci el piyasası da düşük. Ayrıca bu ürünler zamanın en baba en efsane ürünleriydi. Ama bunu bilen kişi sayısı az. Millet bunlara modası geçmiş eski nesil ürünler olarak bakıyor. Herkesin hedefi bir FX almak olmuş :)

    https://niksandefence.com sayfasındaki numarayı yani 0 (332) 524 66 58 noyu 12.12.2022 tarihinde saat 14.25 de aradım. Telefondan 1 gün önce yine sitede görünen info@niksandefence.com adresine yani 11.12.2022 tarihinde detaylı bir mail attım.


    Ahmet bey beni şimdi 18.01.2023 tarihinde telefonda aradı. Çözüm odaklı konuştu ve gayet iyi niyetliydi. Ama sorun şu ki ürün artık bende değil. Bu kadar süre ile kimse beklemez.


    İşin ilginç yani firmayı telefonla aradığımda ilgili kişiye benim telefonumu bırakmıştım. Ama öyle anlaşıldı ki, beni aramaları senin sayende oldu. Yoksa telefon görüşmesini veya atılan maili kimse dikkat almamış. Niksan ile ilgili sorun olursa önce araya seni sokabilirsek belki hızlı bir çözüm olur sorun yaşayan arkadaşlar için. :) Neyse ki bu mantıkla çalışan firmalarla ben mutlu olamam. Yinede sana özellikle teşekkürler.

    benim başka bir üründe sıkıntı vardı. atış yapıyorum mnaometre kafasına gore davranıyordu. Sonra ustadlar bana sunu soyledi. Tüpü boşalt manometreyi sök. Arkadında ufak bir delik var. o tıkanmıştır bir iğne ile o deliği aç. Neyse yaptım iğne ile deliği açtım. Teflon sararken oraya bir parca gelmiş ve gercekten deliği tıkamış. Manometreyi taktım havayı bastım. Tüm sorunum çözüldü.

    mod25 e takarsın ama namluyu kıramazsın kurmak için. Kısa dürbün ara 4x32 compact dürbün bulman gerek. ben mesela 4x32 stoeger dürbün kullanıyorum

    evet tüfek isabetli ve yukarıda dediklerinize de katılıyorum. Yine de tüfeği sattım. Nedeni: tam dolum ile sadece 2 şarjor atıyorsun bu 28 atış demek. NP03 benze uzunlukta ve 4 şarjor atıyor. yani iki katı. Tabi onun tüpü daha hacimli ama dediğim gibi uzunlukları neredeyse aynı.


    Ayıca ilk atış ve son atış arasında inanıomaz fark var. 270 fps fark bana göre çok ama çok fazla. Tamam bu ürün regulatorlu değil kabul. Ama Kral'ın birçok tüfeği regulatorsuz olsa bile sanki regulatorlu gibi atıyor. Bu da ister istemez çok hoşuma gitmedi.


    Ürün sevmemin ana nedeni tek dolum ile az atış yapması ve fabrikayı aradığımda bizde teknik servis yok denmesi ve mail attığımda da geri dönüş yapılmaması.


    Yani ürün istediği kadar güzel olsun. Hatta tüm hitiyaçları karşılasın ( ki oyle değil) günün sonunda bir muhatap bulamıyorsunuz. Sadece bu bile satın alma kararını ciddi anlamda değiştirir.

    merhaba abilerim ilk havalı tüfeğimi alıcağım başlangıç için önerebileceğiniz tüfek varmıdır

    aklımda şuan mod 125 vortex var yaylısını almam daha mı mantıklı olur

    hatsan striker edge de indirimde şuan aralarında bi fark varmıdır mod 125 ile

    Çok fark var. Mod 125 magnum sınıfı çok güçlü tüfekler. Striker orta seviye ve çok daha hafif ve dengeli bir ürün. Önce şuna karar verin güç mü isabet mi. Kaç metre atacaksınız 100 m mi 50 metre mi. Mod 125 in kurulması daha zor ve ağır.

    Vortex modeli yaylıya nazaran bir nebze daha iyi. Yine Dominator 200, bir Mod 125 yada mod 135 göre daha az geri tepme uygulayan bir tüfek. Malum Dominator olsun, Mod 125 olsun bu silahlar ağır oldukları için geri tepmeye daha dayanıklı, yine aynı nedenden dolayı desteksiz atış mümkün değil. Vortex oluşu ve destekli atış ile grupman düşünüyorum. Yoksa grupman yapmak bir o kadar zor.

    Dominator 200 orta güçte bir tüfek ve çok iyi grupman yapılabilir. Mod 125, 135, 150 ve 155 magnum sınıfı tüfekler grupmandan çok güç ön plana çıkıyor. Orta gğüçte tüfeklerde Vortex in çok espirisi yok. Grupman atışı yapacaksanız Hatsan'ın en güzel tüfeklerinden biri kesinlikle Dominator 200W

    Merak ediyorum. Havalı tüfek için Nikula mı? Optima mı? Optima kuvetli havalı tüfekler için üretilmiştir diyor.

    Nikula Optima karşısında öyle aman aman bir üstünlüğü yok. Güçlü havalı tüfeklerde dampa şart. Ayrıca paralax ayarı olmayan dürbünler tercih etmek daha uzun ömürlü oluyor her zaman. Optima rahatlıkla alınır

    Kral'ın yaylıları çok iddialı değil. Bende N05, N07 ve N11 vardı. N05 ve N07 orta güçte, N11 güçlü. Piston olmasına rağmen yaylı gibi tepiyor. İSabetleri güzel. Ama benim tavsiyem Stoeger bakın ya da Hatsan Mod 87QE, Dominator 200W gibi

    Orta seviye tüfeklerde vortex in anlamı yok. Vortex hesapta sarsıntıyı azaltıyor dolaysıyla isabet artıyor. Ama orta sınıf tüfeklerde zaten sarsıntı çok az. Diana, Weihrauch gibi dünyaca ünlü tüfeklere bakın hepsi yaylı. Ama adamların bir sistemi var sarsıntıyı çok azaltıyor. Tamam Hatsan da da var adı SAS. Ama yabancılar kadar etkili çalışmıyor. Yaylı tüfeklerde avantaj yay kırıldığında değişimi çok kolay ve ucuz. Vortex daha pahalı. Yani Mod 95 i vortex e çevirmek gereksiz.