ebiktim adlı kullanıcının mesajları

    Hatsan da sorun şu aynı üretim aynı model birbirinden farklı olabiliyor. Üretim satndardından tam oturmamasından mı bilemiyorum. Hatsan işi biraz şans işi. Çok iyi bir ürün elinize geçebilir ya da çok berbat bir ürün de. Güç farklılıklarından bahsetmiyorun bile. Şunu fark ettim Limited edition ya da Special Edition olarak iç piyasaya sürülen ürünler kalite olarak çok daha iyi. Yurt dışında Limited Edition vs yok. Mod150 yaylı bir tüfeğim var ROSSI yazıyor namluda muhtemelen yurt dışı için üretilen bir ürün. İnanılmaz isabetli oldukça güçlü ama esas şaşırtan sarsıntının çok az olması.

    Benzer bir durum Kral da var. Hatta bence daha vahim. Ben N05 pistonlu sıfır ürün aldım. Hemen chrony ile ölçtüm pelet çıkış gücünde ciddi sıkıntı vardı. Fabrikaya yolladım Pistonlu arızalıydı. Bu av bayisinden aldığım sıfır ürün. Sorduğumda pistonların yurt dışından geldiği ve bazen bozuk olabildiğini söylediler. Yani bu tarz bir ürün yurt dışına mümkün değil satamazsın. Distribütor başka marka tercih eder. Piston testini geçemeyen ürünü iç piyasada satıp bana denk geldi.

    Belki bu yüzden HAtsan ve Kral teknik servisler hiçbirşey demeden ürünleri ücretsiz tamir ediyorlar. :)

    Mod135 güçlü ve güzel bir tüfek. En az 200 atış yapın sonra alışacaksınız. O peletler de inanılmaz kötü. Hele ki o sivri uclu peletler. Direk çöpe atın onlarla grupman yapamazsınız. SpotOn ile 16 grain kullanabilirsiniz ama çok iyi bir grupman beklemeyin. Diana ucu düz pelet kullanın bakın o zaman nasıl değişecek grupman. Ayrıca 7 m çok yakın. En az 15 m olmalı. Bu arada Mod87QE den de çok birşey beklemeyin. Mod 135 gayet güzel. İlla değiştireceğim diyorsanız Hatsan ailesinden Mod 99 Limited Edition ya da Mod 95 tavsiye ederim. İsabetleri çok güzel.

    Benim gibi zamanla çok tüfeğiniz olursa Hatsan modellerinin inanılmaz hantal olduğunu fark edceceksiniz. Uzunlar ve rakiplerine göre 1 kg daha ağırlar. Ayrıca yayları çok sert dolaysıyla kurulması zor. Ben yine de yerli silah sanayisini destekliyorum ve ürünleri alıyorum. İnanıyorum ki zamanla zirveye yerleşecek.

    Yanlız Diana ile tanıştıktan sonra gerisi yalan olduğunu anlayacaksınız. Güç ve isabet muhteşem. Wheirauch kullanma şansım olmadı ama gücünün az ama inanılmaz bir isabet olduğu söyleniyor.


    Denediklerimde: Gamo bence tam bir balon. Evet çok iyi modelleri var. Ama her Gamo iyidir diye birşey yok. Çok şişirilmiş modelleri fazla. Crosman da çok güçsüz. Teknik değerler tutmuyor. Benjamin e laf yok. Güç ve isabet bir arada. Ama o da hafif değil. Cometa hem hafif hem çok isabetli. Cometa sayesinde güçün her şey demek olmadığını anladım. OLay isabet. Bulursanız kaçırmayın. Norica da çok güzel. Fiyat/performans ürünü ama tetiği çok sert. Yinede parasını hak ediyor. Stoeger güzel bir tercih kesinlikle alınabilir ama ATAC olanından kesinlikle uzak durulmalı. Bu Hobby den zevk alırsanız mutlaka bir Zoraki Ultra deneyin derim.

    125, 135 ve 150 magnum sınıfı tüfekler. Yani çok güçlüler. 150 farklı olarak alttan kurmalı. Alttan kurmalıların isabeti bir tık daha iyi. Bu tarz ürünlerde vortex bir avantaj. 125 sentetik 135 ağaç kundak. 135 in namlusu biraz daha kısa. Ama ben ikisi arasında çok fark görmedim. Kurulumu zor. Ayrıca hantal ve ağır. Alttan kurmalı 200w da güçden çok isabet ön planda. güzel bir dürbün ile inanılmaz zevkli. Güçü de bence yeterli. Ben bu dördü arasında 200W tercih ederdim. Desteksiz atış isabet ve hafiflik arıyorsanız Mod95 inanılmaz zevkli.

    Bende aynısı var. Teknik servise yolladım gücü çok dengesizdi. Meğerse Vortex patlamış. 3 Hafta sürdü. Gelince testi yaptım. 8 grain pelet ile 630 fps 7 grain ile 660 fps ve Gamo platinum ile 780 fps elde ettim. İsabeti yaylı modeline göre çok çok daha iyi.

    Bu modelin yaylısında isabet kötü ( 2 tane vardı 5.5 mm ikisi de kötü grupman veriyordu) Dayanamayıp 4.5 mm Vortex olanı aldım (2. el) isabeti çok başarılı. Buna en güzel ve tam uyan dürbün ise yüksek ayaklı Stoeger 4x32.


    Hatsan ın kendi sitesinde yazıyor 4.5 mm 700 FPS, 5.5mm model de 600 FPS teknik değeri var. https://hatsan.com.tr/product/mod-25-supertact/

    Öyle yanlış yazılmış felan da değil.

    ben ilk spiral sayısına göre kestim . yay uzun göründü. Taktım Gamo ya 20-30 atıştan sonra baktım yaya. Gamo orjinal yayından daha kısa oldu. Spiral aralıkları baskıdan küçüldü. Ama ilginçtir güçte bir artış olmadı. Sonra gamo yayından daha uzun bir yay kesip taktım. İnanılmaz zorlandım çünkü Hatsanın yayı çok sert. Sonuç 800 fps atan Gamo bu sefer 900 fps atmaya başladı. İsabet aynı kaldı. Kurulumu orjinalinden daha sert ve zor oldu tabiiki.

    Ben yatagundan çok memnunum. Unleash the glow da aldım gayet başarılı. Speedfire da sorun yaşamazsınız. 5.5mm 800 fps sonuçta. Optima dürbün ile de çok uyumlu Hatsanın ürünleri.

    Bende Gamo WhisperX vardı 8 ay parca bekledim. Önce Hatsan 1000 fps tüfeklerde kullanılan yayı kesip taktım. Sonra 1200 fps li magnum sınıfı Hatsan yayı kesip taktım. 100 FPS arttı. Ama Hatsanın yayı çok sert ve yay aralığı gamoya göre daha büyük. Ama birkaç atıştan sonra yay aralıkları daralıyor. Bu yüzden HAtsanın yayı Gamo yayından daha uzun kesilmeli. Sonra aynı uzunluğa geliyor. Gamo'nun yayı yumuşak, yay aralığı daha kısa deformasyona girmiyor. Bunlarla uğraşmak istemiyorsanız Gamo türkiye teknik servis IdealAV orayı arayın.

    Yatagun dan memnun kalırsınız. Ben Mod125 ve Mod 135 lerde kullanıyorum. İşin ilginç yanı Hatsan Protector bu iki tüfekte çok kötü sonuç verdi. Protector Striker Edge de ise çok güzel çalışıyor.

    Bende ikisi var. P320 inanılmaz pelet seçiyor. 30 lü şarjör var bilye de atabiliyor. Bilye de sorun yok ama doğru pelet için baya zaman geçti. RWS in tabanca için üretilen peletini alırsanız sorun yok. Ya da 20 li şarjör alacaksınız. O şarjör pelet seçmiyor. P320 evet çok zevkli. 60 pelet sonrası tüp bitiyor. Müthiş bir gücü yok. Ben bu soğuklarda 320 FPS ölçtüm. Sıcak gavalarda belki biraz daha iyi olabilir. Eğitim silahı olarak başarılı. Hedefi vururyor.


    P226 bana göre biraz daha iyi P320 ile kıyasla. 480 FPS diyor ama o değeri göremiyorsunuz. Yine bu soğuk havalarda 370 FPS nin üzerini göremedim. Şarjör tekerinde mıknatıs var çelik bilye atması için. Ürün çelik bilye ile daha güçlü. İsabet çok başarılı. Her iki silah ele iyi oturuyor ve gerçeklik hissi oldukça başarılı.


    Hafta sonları şişe kırayım tahribat yapayım derseniz bu ürünlerden daha iyi ürünler var. Güç istiyorsanız Blowback olmayan bir model seçin. Benim tecrübem Crosman hem ucuz hem de güçlü. Malzeme kalitesi ise ortalamayı geçmiyor ne yazık ki. Ama tabanca olayına alışayım. Hedeflere hızlıca atış yapayım , geröekci olsun vs için bence P226 sonra da P320 den daha iyi bir ürün yok.


    Ben en çok zevki Morph 3x, Crosman Vigilante (revoler) ve KWV M712 Full Auto alıyorum.

    Crosman 2240 5.5mm co2 tabanca tek tek atış yapar müthiş zevkli ve güçlü

    Normal co2 tabanca alırsan. Bilye atanlar en sorunsuz olanlar. Crosman iyi bir tercih. Pelet atanlar çok pelet seçiyor.

    Umarex Morph 3x şiddetle tavsiye ederim. Hem tabanca oluyor hem de tüfek. 600 FPS co2 tüple çalışıyor.

    Pompalı olacaksa yani co2 tüpsüz Zoraki Ultra al ...en zevklisi o


    Bu arada HAtsan ın havalı tabancalarına bulaşma. Adamı üzer. Tüfekte dünyaya kafa tutuyor ama tabanca olayında berbat. Bir tek HAtsan Mod 25 Special Edition tavsiye edebilirim.

    Merhaba Dostlar


    Geçen gün Bozkurtav da Mod 25 Special Edition havalı tabanca gözüme çarptı. Daha önce Mod 25 tabancam vardı. Yüksek gez göz hoşuma gitmemişti. Mod 25 supercharger ürününe ise bir türlü ısınamadım. Ardından Mod 25 Supertact aldım. Tamam hoş görünüyor ama isabet oranı vasat. Yaylı pistonlu ürünleri severim. Zoraki ve Crossman favorilerim ama tek kırmada istenilen güç veremiyorlar. Gamo ve Beeman ise tek kırmada 120 m/s geçemiyor. Gerçi Beeman ın isabeti efsane.

    Neyse Mod 25 Special Edition tip olarak hoşuma gitti. Mod 25 deki yüksek gez göz yok. Daha çok Superchargere benzettiler ve onun kadar güçlü. XRS geri tepme sistemi ise efsane çalışıyor. Ürünü aldım ve denedim. Tetik yumuşak XRS sayesinde güzel atışlar yapabiliyorsunuz. Hatta bu ürün çok ama çok hoşuma gitti. En dandik pelet ile çok isabetli atışlar yaptım. 15 metrede demir kutu içindeki pul hedeflerini rahatlıkla vurabiliyorum. 15 metrede boş ve kalın bir parfüm şişesini tuz buz etti. Ürün oldukça güçlü.Hemde 4.5 mm pelet ile.

    Yani diyeceğim Mod 25 Special Edition olmuş. Tek kırma ile güçlü bir tabanca arayan kişiler bu fiyat/performans canavarını kaçırmasınlar. Beklentim düşüktü ama ürün beni fazlasıyla memnun etti ve vazgeçmek istemediğim ürünler arasına girdi.

    Bende P226 Elite (2x8 pelet şarjörlü) ve P320 (30 pelet şarjörlü) havalı tabancalar var. İkisi de çok başarılı. P226 hissiyatı ve atışı çok başarılı. P320 de ilk başlarda çok sorun yaşadım. 30 pelet şarjör çok sıkıntılı hep takılıyor peletler. Hatta bunun üzerine 20 lik şarjörler çıktı. O şarjörler sıkıntısız.

    Ben ise şunu fark ettim. Özellikle P320 de kullandığın pelet çok çok önemli. Önce bilye attım sorunsuz. Sonra birçok pelet denedim ve araştırdım. Sadece ve sadece RWS Hobby ( Pistol pelet ) Peletleri hiçbir sıkıntı vermiyor. Bu peletler daha hafif havalı tabancalar için özel yapıldı. O peletlerle 30 pelet şarjörünü sorunsuzca kullanıyorum ve inanılmaz zevkli. RWS'in pahalı modellerini denemedim. Amacın P320 ile sorun çıkarmayan uygun fiyatlı pelet bulmaktı. Ki buldum. Bu arada P226 bana daha gerçekci geldi. EN iyi hissiayti ise Walther CP88 ile aldım bu arada.

    avfoni den sepeti doldurdum. sonra siparişi verdim. Baktım sipariş gelmiyor sonra aradım. O ürün yok bu ürün yok size bunu verelim vs. Bende dedim o zaman siparişi komple iptal edin. Öyle de oldu. Paramı da geri aldım. Ama bana iyi bir ders oldu.

    Hatta Crossman'ın bir tüfeği için aramıştım. Satıcı direk şunu söyledi bu ürün iyi bir ürün değil. Alan kişiler hiç memnun değiller. Bence siz de almayın deyip telefonu kapattı.

    bana ulaştı ve test de ettim. Ürün gayet güzel çalışıyor ve çok da başarılı ölçüyor. Hatta bende bir Zoraki Ultra var onu ölçtüğümde fabrika verilerinden çok daha düşük veriler verd gördüm. Atak Arms a götürdüm üründe gerçekten sorun varmış ve teknik servis ürünü kabul edip şimdi bakımdan geçiriyor. yanlız ürün baya küçük ama fiyatına göre gayet başarılı.

    Youtube da baya video var. Genelde beğeniliyor.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    baştan söyleyeyim ben PCP den anlamam. Çok yaylı ve havalı tabancam var ki çok da mutluyum. Buraya yazmamın sebebi Gamo markası her ne kadar kaliteli ( ki bence abartılmış ) olsa da Türkiye de sçze sıkıntılı güğnler yaşatması. Distributoru Ideal av bunda da sorun yok. Ama adamlar ispanyadan yedek parcayı bir türli temin edemiyorlar. 10 aydır Gamo Whisper X ürünüm için yay bekliyorum. Yani üründe bir sıkıntı olduğunda cidden yandınız. Bende başka tüfek olmazsa bu hobby yi bıraktıran bir durum. Lütfen bunu da göz önüne alın. Hatsana gelince.. Ben bu kadar güzel ve her ihtiyacınızı çözem bir teknik servis görmedim. Adamlar bırakın tüfeğimi yapmayı kargo ücretini bile kendileri karşıladı. Bir de güzel bir bakımdan geçirdiler. Müşteriyi memnun etmek için masraftan kaçmıyor Hatsan . Net. Kaldı ki ürünleri de oldukça başarılı...