Timusin adlı kullanıcının mesajları

    Dürbünü tutan parçanın keçe haricinde kauçuk orinkler sayesinde ayrı bir darbe emiciliği vardır. özellikle havalı silahlar da birçok abimizin oldukça pahlı dürbünlerinin parçalandığını okumuştum bence oldukça kaliteli bir dürbün takacaksan bu elli liralık fark değer.

    tuka tüfeğinizin son durumu nedir acaba? benimde başımda böyle bir tüfek var , pasından kurtulması için dışını bir arkadaşıma kalaylattım sanayidede yay sardıttım fakat yay bir kaç kırmadan sonra gücünü kaybetti ve keçesinide yumuşatmak için yapmadığım kalmadı 2 hafta badem yağında beklettim ama malesef oda eski durumuna döndü en kısa zamanda fotolarını koymaya çalışırım.

    Arkadaşlar formu yoğunluktan dolayı az okuyan biri olarak buluşmanın gününü şimdi farkedebildim.


    Babamın kalp ameliyatından dolayı çok istememe rağmen gelemiyeceğim fakat izmirdeki buluşmaların sayısını artırdığımız sürece inanıyorumki forma üye olmayan yakın dost ve akrabağlarımızıda bu hobinin tutkunu yaparız.


    Hazırlıklarınızda ve yanınızda bulunumadağım için özürdilerim birdahaki buluşmaya sizinle tanışmak dileği ile ^^

    Patriotu olan arkadaşlara malzeme kalitesi konusunda sormak istediğim bir konu var;


    Gezin hemen arkasında yani içerden pistonun dayandığı transfer deliğinin sınırında bir ek kaynak çizgisi var. buçizgi tüfeğim ilk geldiğinde bukadar belirgin değildi diye hatırlıyorum sanırım dizel etkisinden kaynaklanmış olabilir diye düşünmeye başladım. kendi


    tüfeklerinize bakıp bunun nekadar belirgin olduğunu bana yazarmısınız. şu an için resin yollayamıyorum ama 2 gün içerisinde ilk fırsatta size tarif ettiğim yerin resimlerini yükleyeceğim.

    Öncelikle yardım ve önerilerinize geç cevap verdiğim için özürdilerim.


    Tüfeğim 1.nesil ve tahminleriniz gibi oldukça yağlı bir durumda. yaklaşın 200 atış yaptım ve hağla dizelleme etkisi geçmedi hemen hemen her atışım normalden daha fazla patlama çıkarıyor. atış sonrası duman her 3 atışta bir kendini gösteriyor.Ancak 5 atışta bir transfer deliğindeki gresleri kulak pipetinle temizledikten sonra normal bir ses çıkıyor. söylediklerinizi harfien yapıp tüfeği aldığım yere teslimedicem.


    böylelikle fazla gresin neler yapabileceğini bu tecrübe ile öğrendik diyebilirim ben bukadarını beklemiyordum işin doğrusu.


    yardım eden tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. iyi atışlar.

    [Resim Engellendi: http://www.pic-city.de/thumb/989/pic1910OS19K.jpg][Resim Engellendi: http://www.pic-city.de/thumb/990/pic1911LMMVO.jpg][Resim Engellendi: http://www.pic-city.de/thumb/991/pic1912FCX98.jpg]


    Yayın pime olan baskısıyla pim, kendi deliğini yayın baskı yönüne doğru genişletmeye başladı.tüfeğimi birazdaha kullanma devam edersem ya metalde çatlama olucak yada pim delikten kurtulacak.resimdeki boşluk 3mm den 5-6 mm'e kadar genişledi.


    Sanırım bu durum kundağa zararda verebilir, sökmeyi denemedim ama basınç, kundak vidalarına binecek gibi geliyo


    Sizce tüfeği dağıtıp parçayı güvenebileceğim bir kaynakçıyamı götüreyim yoksa Hatsana kargolayımmı, kararsız bir durumda ne yapacağımı bilmiyorum. Fikir, öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. İlgilendiğiniz için şimdiden tüm üyelere teşekkür ederim.

    Arkadaşlar, tek parça ayağın yerine 2 çift, çift parça ayak dürbünümüze takarak kullansak sizce verim alabilirmiyiz. bana biraz olabilir gibi geldi ama sormak istedim. hem maliyetide oldukça uygun olur(tabi olursa) bide dürbünü takacağımız ayağın içine ince bir sıvı conta sürsek diye düşünüyorum.


    Kesin bunu tek düşünen ben değilimdir ^^ :)

    Ne abiler var bee, benimki ben tüfeği alınca demediğini bırakmadı, anca tüfeği eline alınca sustu.


    Ön yargılı olanı bile sindiriyo ;kihhik,


    Kazasız belasız iyigünlerde kullansın abisinin kıymetini bilsin :)

    Dün dağıtmaya başladığım Hatsan Alfamax'ın yay önü piston ağırlığı ile piston arasından, pistonun içi çapında 4mm kalınlığında sert bir plastik pul çıktı sanırım bu pulu sesi azaltmak için kullanmışlar.


    Yaydaki titreşimi azaltacağına inanır gibiyim ama yinede bilen ustalara sormak istedim, patriotun yay ağırlığının önüne 2 kat iç lastikten pul koysak silahımıza bir faydası olurmu?

    çok teşekkür ederim ya sağol şuan için seni böyle uğraştırmak istemem ama böyle bir teklifte bulunman bana yardı çok güven verdi, eğer onurun videoları ve anlatımlarınızla yapamayacak olursam yardımına sığınırım. Tekrar tekrar teşekkür ederim sağolun.

    Teşekkür ederim. Bende biraz araştırdıktan sonra o linklere ulaştım. Saten kendime güvenerek değil foruma güvenerek bu işe kalkıştım, yoksa hatsan kalitesindeki bir tetiği ?( :thumbdown: bu tecrübe ile dağıtıp toparlamak bana göre değil :)


    Sağol onur tekrar teşekkür ederim.

    Hatsan tetik tertibatı sanırım tüm hatsanlarda aynı; dağıttığım tetiği toparlayamıyorum, bana yardımcı olabilmeniz için şema, link yada tecrübeli arkadaşların öneri ve tavsiyelerini bekliyorum. Sanırım boyumdan büyük bir işe kalkıştım :S


    Yardımcı olduğunuz için şimdiden çok teşekkür ederim ;tese;kkur

    Çok sağolun yazılarınız, tavsiyeleriniz ve yardımlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim. ;tese;kkur


    İnsan kırk kere düşünüp bir kere silah alıyo ve bu silahı içinine bukadar sindirince ona gözü gibi bakıyor, birde havalı silah hakkındaki bunca yazıyı, bilgiyi, emeği okuduktan sonra ister istemez silahı sevmekle kalmayıp bu hobinin tutkunu oluyosun sonra ben tedirgin olamayımda kim olsun :)

    piston üstünü ince şekilde yağlamıştım, yayda da oldukça kararında bir gres kullandım, keçe önüne gelmemesine çok dikkat ettim; ama atışlardaki ses istikrarsız çıkıyo yani bir atışım sessiz se diğeri çok gürültülü olabiliyo.


    Tedirgin olduğum nokta, bu süreç devam ederse tüfeğime zarar vericek olması.

    Bu konu daha önce konuşulmuş olmasına rağmen forumdaki arkadaşların hoşgörü ve samimiyetine sığınarak bişey sormak istiyorum.


    Aşırı yağlama yapmamış olmama rağmen, silahımdaki dizel etkisi devam ediyor. Beni tedirgin eden konu iste atış esnasında yay yada piston sesi gibi bir ses haricinde bariz patlama sesi çıkarıyo ve atış sonrası namlu kapalı halde iken transfer deliğinden duman ve plastik yanığı kokusu çıkarıyor olması.


    Dizel etkisinin silaha zararlı olacağını sizlerden öğrenmiştim ama bu tarzda bir şikayet okumadım. Silahımın uzun seneler benle kalması için bu etkiyi kısa zamanda geçirmek istiyorum. yardıcı olursanız sevinirim.