Webley Patriot;Piston yaının pimi çıkmak üzere,YARDIM

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • [Resim Engellendi: http://www.pic-city.de/thumb/989/pic1910OS19K.jpg][Resim Engellendi: http://www.pic-city.de/thumb/990/pic1911LMMVO.jpg][Resim Engellendi: http://www.pic-city.de/thumb/991/pic1912FCX98.jpg]


    Yayın pime olan baskısıyla pim, kendi deliğini yayın baskı yönüne doğru genişletmeye başladı.tüfeğimi birazdaha kullanma devam edersem ya metalde çatlama olucak yada pim delikten kurtulacak.resimdeki boşluk 3mm den 5-6 mm'e kadar genişledi.


    Sanırım bu durum kundağa zararda verebilir, sökmeyi denemedim ama basınç, kundak vidalarına binecek gibi geliyo


    Sizce tüfeği dağıtıp parçayı güvenebileceğim bir kaynakçıyamı götüreyim yoksa Hatsana kargolayımmı, kararsız bir durumda ne yapacağımı bilmiyorum. Fikir, öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. İlgilendiğiniz için şimdiden tüm üyelere teşekkür ederim.

  • Kurcalamadan Hatsan'a gönder. Onlar gereğini yaparlar

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • Bende o şekilde düşünüyorum ama parça değiştimelerinden korkuyorum. yani tedirginliğim Hatsana güvenmemekten değil.

  • vay be o yaya talibim :D

    webley patriot 5.5 + hawke reflex 4-12*50 mildot
    TOZ MC 20-01(SATILDI)
    ARMSAN A612W 71+61 slug namlu(ahşap kundak,karbon plastik kundaklı,satılır)
    REMİNGTON 870 20" F.R.

  • geçmiş olsun.bencede hatsaha gönder.kaynak felan yaptırdıktan sonra sorunu gideremezsen eğer yine göndermek zorunda kalacaksın piyasada yedek parça yok çünki.o zamanda garanti kapsamının dışında kalacak silahın... saygılarımla emrah

    EVLİ MUTLU ÇOCUKLUYUM ^^


    MARAŞLIM BİR HAMASET DESTANI NAKŞEDİLDİ BAĞRINA
    YURDUMUN ARSLANLARI ÖLDÜ İMAN UĞRUNA


    emrahkazici@hotmail.com

  • kardeş bu gün teknik servis ile konuşdum hatsanın başka bir şey sormak için bu arada senin patriotun son durumunu anlatdım,dedikleri şu gönderin tamir edelim dedi teknik servis bilgin olsun :)

  • Bence dizellemeden kaynaklanmış bir olay bu, piston patlamadan dolayı geri tepince pim yuvasını kopartmaya çalışmış, kundağın da kırılabilirdi, normal bir durum olmadığı kesin.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Bence dizellemeden kaynaklanmış bir olay bu, piston patlamadan dolayı geri tepince pim yuvasını kopartmaya çalışmış, kundağın da kırılabilirdi, normal bir durum olmadığı kesin.


    +1 iyi düşünce.bu arada bu kardeşimize tavsiyem tüfekdeki yeşil gres i tamamen yok etsin fabrikaya göndermeden evvel.varsa elinde sprey yağ sık yeşil gresi öldürsün sıvı haline getirsinki yağ aksın görünmesin tüfeğin içinde.iyice kurularsın paket yap gönder hatsana kardeş

  • sanırım bu 2.nesil patriot, doğrumu?


    Eğer öyle ise, 1. nesil ile 2.nesil arasında malzeme kalitesi açısından da ciddi fark var diye düşünebiliriz sanırım.


    Ben 1.nesil tüfekte bu tip bir sorun olacağını sanmıyorum, dizelletilse bile!

  • Dizelin fazlası tüfeğinizi parçalarına ayırabilir bilginize #hims

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Öncelikle yardım ve önerilerinize geç cevap verdiğim için özürdilerim.


    Tüfeğim 1.nesil ve tahminleriniz gibi oldukça yağlı bir durumda. yaklaşın 200 atış yaptım ve hağla dizelleme etkisi geçmedi hemen hemen her atışım normalden daha fazla patlama çıkarıyor. atış sonrası duman her 3 atışta bir kendini gösteriyor.Ancak 5 atışta bir transfer deliğindeki gresleri kulak pipetinle temizledikten sonra normal bir ses çıkıyor. söylediklerinizi harfien yapıp tüfeği aldığım yere teslimedicem.


    böylelikle fazla gresin neler yapabileceğini bu tecrübe ile öğrendik diyebilirim ben bukadarını beklemiyordum işin doğrusu.


    yardım eden tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. iyi atışlar.

  • Patriotu olan arkadaşlara malzeme kalitesi konusunda sormak istediğim bir konu var;


    Gezin hemen arkasında yani içerden pistonun dayandığı transfer deliğinin sınırında bir ek kaynak çizgisi var. buçizgi tüfeğim ilk geldiğinde bukadar belirgin değildi diye hatırlıyorum sanırım dizel etkisinden kaynaklanmış olabilir diye düşünmeye başladım. kendi


    tüfeklerinize bakıp bunun nekadar belirgin olduğunu bana yazarmısınız. şu an için resin yollayamıyorum ama 2 gün içerisinde ilk fırsatta size tarif ettiğim yerin resimlerini yükleyeceğim.

  • ben patriotumu ilk söktüğüm gün senin bahseddiğin yerde yuvarlak bie iz vardı tıtklı gibi bir şeye benziyordu içine pamuklu bez salıp deneme yaptım acaba bu çapak mı diye yağmış o.bu bemin kendi görüşüm ve yaşadığım bir olay yeşil gres patriot için uygun gelmedi benim tüfeğe arkadaşımızın bahseddiği gibi bariz patlama sesi ve yanık kokusu 60 70 atış da devam edince tekrardan söktüm tüfeği bu sefer yaptığım temizlikden sonra tekrardan yeşil gres uyguladım bu sefer daha önce sürdüğüm gresin yarısını sürdüm yine patlama sesi yine yanık kokusu oluştu 60 70 saçma attım bu arada,tekrar söktüm tüfeği yeşil gres den arındır dım yanlız bu arada benim keçe çok az da olsa iç kısımdan yırtılma oluşmuş.şuanda ilk günkü günlerine döndü tüfek :) bu arada şunu da belirtiyim daha önce kral magnum ve mod85 e uyguladım bu 2 tüfekde yeşil gresin yan etkisine raslamadım ne yanık kokusu nede patlama sesi duydum normaol tok diye bir ses çıkıyor

  • Sanırım yanlış tarif ettim.Tüfeğin dışında gezin 10cm arkasında enine doğru düz bir kaynak çizgisi var tedirgin olduğum konu acaba bu çizgi dizel etkisinin sebep olduğu basınçlamı belirdi?

  • fotoğrafını bi yayınlarsan, bende merak ettim şimdi

    webley patriot 5.5

  • Sanırım yanlış tarif ettim.Tüfeğin dışında gezin 10cm arkasında enine doğru düz bir kaynak çizgisi var tedirgin olduğum konu acaba bu çizgi dizel etkisinin sebep olduğu basınçlamı belirdi?


    şöyle tarif etsem bahseddiğin kaynak misali çizgi ana gövdenin enine doğru gidiyor ve boyu kısa mı?ve biraz geniş bir çizgimi bu?
    ve görünüm itibarı ile pistondaki siyah kaynak görümünü mü anımsatıyor kardeş?

  • Dün Togay abim bize geldi, otururken silahı incelerken dikkat ettim, benim Patriot'tada pim bariz şekilde orayı açmış, zaten ben yayı sökerken pimi elimle dahi itsem üzerine bastırıp, zorlamadan çıkıyordu, tüfeği söküp yeniden yağlamıştım, keçe önünde gres yoktu, daha önceden oluşan birşeyde değil bu, acaba yağlı pelletlerden olabilir mi? Ama transfer deliğine yağ kaçmıyor.

  • arkadaslar bırsey sormak ıstıyorum bende webley patrıot aldm alalı 1 hafta oldu ama ılk gunden berı ne dedıgınız gbı bı duman nede koku var gercı atıstan snra tabıkı namlu cevresı falan kokuyor şu dizel etkısıde nedemek tam bılmıorm acıklarsanız sevınırım ^^

    Webley patriot .22 -- 3-9x40 bushnell + tek parça ayak


    Walther cp99 compact 4.5


    Torun 4.5 heralde 4 sene önce almışımdır(ilk deneyimim)


    Walther cp99 -- 9mm kurusıkı


    Voltran f92 -- 9mm kurusıkı

  • drifter05 patlama ve yanık kokusu yeşil gres uygulayan arkadaşlarda oluyor yani senin tüfeğinde olmaması normal ..