Levent. adlı kullanıcının mesajları

    son mesajlar üzerine silah sahibi arkadaşımla konuştum silahın namlu ucu ve kurma kolu plastikleri kırıldıktan sonra yaklaşık 20 atış kadar yaptığını söylüyor, bu durumdan anladığım kadarıyla tetik düzeneğinde problem olmadığı kanısındayım, tekrardan söylememde fayda var silah ilk geldiğinde ben deneme yapmıştım, sistem yoktu yada çalışmıyodu.


    şimdi Muhammed in söktüğü tüfeğe baktım,böyle bir sistem yok,gören varsa söylesin :him:s yoksa tetik yolu çok uzun diye mi böyle yazdılar :him:s haa bu arada siz nasıl oldu da öyle kolaycana tetiği düşürüp kurma kolunu elinizden kaçırdınız :him:s benim şimdiye kadar gördüğüm tetik yolu en uzun tüfek bu çıktı,


    arkadaşım kurarken bi anda oldu tetiğe basıp basmadığını dahi tam olarak bilmiyor, ben tetiğe dokunduğu kanısında olduğum için tetiğe bastı dedim servis anlar heralde sorunun tam olarak ne oldugunu.


    tabiki.ama böyle düşünecek olursak,benim 200 liralık hatsanımında fx revolution gibi yarı otomatik atış yapamaması eksikliktir. sanırım demek istedigim şeyi anladınız.tüfek alımındaki güç,isabet,kalite,fiyat dörtlüsü içerisinde çok çok çok küçük bir etken sizin dediğiniz.kullanım kılavuzuna yanlış kullanımdan dolayı dogabilecek kazaları yazmamışlarsa,bu büyük bir hatadır bence.sattıkları malın tehlike içerebileceği durumlarını tek tek yazmaları lazım


    beklentiler ve eksiklik ah bu kavramlar, ve ürünün katolog açıklaması sanırım sizde ne demek istediğimi anladınız. teşekkürler...

    sizinde dediğiniz gibi ihtimaller her zaman vardır, her an beklenmedik sonuçlar ortaya çıkabilir;
    velhasılı olan olmuş birkere parmak tetiğe değmiş, silah kırılmış, servise gitmiş nerdeyse 20 gün olmuş ses seda yok, ürün tanıtımında söz ettiğiniz sistem varmış ama benim silaha koymayı unutmuşlar, çalışmamış, merakla bekliyorum kaç retayda daha bu sistemi koymayı unutmuşlar, vs.çalışmaz durumda..
    lütfen ama her mesajınızda el tetikte olmaz deyip durmayın ayrıca arkadaşımın vucut yapısında bi gariplikte yok 2 kolu var.



    son olarak ekliyim bu silaha pellet yüklerken tetik düşerse eğer parmağınız ya kopar yada ciddi anlamda sakatlanırsınız.

    Kurma kolu açıkken tetik düşmesini engelleyen anti-beartrap adındaki mekanizmanın bulunduğunu söylüyor üretici. Bu mekanizma bulunmasa özelliklere yazamazlar. Açıkça bir montaj ya da ayar hatası varmış tüfeğinizde. Zaten okuduğum kadarıyla üretici de tüfeğinize garanti kapsamında servis veriyormuş.
    Bunun benzeri olaylar pek çok üreticinin ürününde yaşanabiliyor. Yanlışlıkla tetik düşmesiyle parmağını kıran ya da koparanlar var dünya çapında. Zaten pistonlu havalı tüfek kullanımının en önemli kurallarından biri tüfeği kurduktan sonra koltuk altına sıkıştırıp tek elle kurma kolunu tutarak doldurmaktır. Böyle kazalar en üst seviye ürünlerde bile gerçekleşebilir. Nihayetinde mekanik cihazlar bunlar.
    Dipçikteki yanak yastığını yükselttiğinizde gez ve arpacığın görünmemesi de gayet normal. Ayarlı yanak yastıkları farklı dürbün ve dürbün ayaklarına en uygun kaynak pozisyonunu sağlamak amacını taşır. Öncelikli amacı gez ve arpacıkla kullanım değildir.


    aşağıdaki yorumdada söz konusu sistemin olmadıgı yazıyor, bu silahtan edinen bir-iki arkadaşımız da bi deneme yaparsa sistemin varlığı yokluğu ortaya çıkacaktır kanaatindeyim, şuan için bendeki ve bullarika nickli arkadaşımızın silahında olmadığı aşikar, silah geldiği gibi silahı kurup kurma kolunu sağlam şekilde tutup deneme yapmıştım (mesajda verdiğim linkteki yorumu okumadığınızı düşünüyorum) silahı arkadaşıma almıştık ve ilk silahıydı kendisine gereken uyarıyı yapmıştım, kimse isteyerek tüfeğinin kırılmasını istemez, hasarla ilgili yorumu yazma sebebim tüfeği kötülemek yada art niyet değildir, hobidaşların zarar görmesini istememe adınadır, garanti konusuna gelince yerli üretcilerin büyük çoğunluğu sanırım kullanıcı hatası olsa bile ürünlerine sahip çıkıyorlar. sizinde dediğniz gibi mekanik aletler bunlar hoş görmek gerekli tüm firmaları. sonuçta ben arkadaşıma mahcup hissediyorum kendimi aynı fiyata daha kapsamlı ve kaliteli bir silah alabilirdik......bunlar tamanen benim izlenimlerim belki başka bir hobidaşımız ürünü çok beğenebilirki bu çok normaldir.


    isabeti hakkında yorum yapmam yanlış olur çok az ve kısa mesafeye atma şansımız oldu kısa mesafede iyiydi, bullarikanın da dediği gibi işçilik konusunda kendilerini geliştirseler daha iyi olur düşüncesindeyim, tipi güzel gerçekten ama kullanışlı olmadıktan sonra tip sadece ilk başta sattırır.

    eksiklik kişiye göre değişir bence eksikliktir, bizim silahımızın tetiğine bilerek basmadık yanlışlıkla oldu isteyerek yapılan bi durum değil, 3 sene önce aldığım mod 125 de bu sistem mevcut ki mod 125 in üretim tarihi biraz daha eski, tabi dediğim gibi kişiye göre değişir ve tabiki firmaların üretim şartlarına göre...yeni yaylım Retay Troy 100X Wood bu linkte tedetaylı bir açıklama yaptım isterseniz bi okuyun. memnunmuyum sorusuna gelince mod 95 - 99, stoger, norica alsam daha iyi olurdu gibi geliyor bana, linkte verdiğim açıklamaya bir ek olarak dipçikte bulunan yükselip alçalabilen yanak dayama yeri biraz yükseltme yapıldıgında gez ve arpacık görülmüyor.. son olarak tetiği gerçekten çok güzel eziliyor...

    bu çok büyük bir eksiklik değil.bu sistem zaten 1-2 yıldır yerli malı tüfeklere konuluyor.ki zaten çogu kişi bilir tüfek kuruluyken tetige basılmayacagını,hatta kullanım kılavuzunda bile yazıyordu benim hatsanın. fiyatına göre güç-isabet-malzeme kalitesi üçgeni içinde memnun musunuz acaba tüfeginizden?


    kurma kolu açıkken tetik düşmesini engelleyen sistem yok maalesef tetiğe dokundugun anda namlu ucu ve kurma kolu ucundaki plastik aksam anında parçalanıyor tecrübeyle sabit.

    malesefki tipine bakarak aldım daha doğrusu arkadaşıma aldırdım. şuan silah serviste, gerçi bizim hatamız yüzene servise gitti kuruluyken arkadaşın parmağı yanlışlıkla tetiğe dokundu kurma kolu namluya sertçe çarpıp ön taraftaki tüm plastik kırıldı , bi kurma klidi yapsalar daha güvenli olabilirdi aslında. atışları bi garip geldi bana fiyatının hakkını veren silah deği kesinlikle, reddota aldanmayın kesinlikle kullanılabilen bi alet değil acayip kötü bişey takmadık bile her yeri oynuyo zaten üstünde kalsa bile kısa zamanda bozulur. serviside pek iyi denemez 15 gün oldu hala silah yapılmamış dün aradım hafta sonuna doğru göndeririz diyorlar, bayram tatilini bahane ettiler 5 gün çıkarsak bayram tatili geriye 10 gün kalır, 10 günde namlu ucu plastiği değişir heralde ama malesef. 265 tlye çok güzel ürünler var ben çok pişmanım aldığıma. dürbün ayağı 22mm aklınızda bulunsun....
    bu görüşler tamamen bana aittir firmayı kötülemek yada başka bir art niyetim yoktur. müşteri olarak görüşlermi beyan etmekteyim.

    tüylü saçma kullanan arkadaşlar varsa , ürün hakkındaki yorumlarını ve deneyimlerini aktarırlarsa sevinirim.. +;tuftabV#

    tüylü saçmadan kastınız, ucu sivri demirli arkasında tüy olan 4.5 mmlik mermileri diyorsanız eğer bende bol miktarda var ara sıra atıyorum, isabeti berbat namluya ha çivi koyup atmışsınız ha onları kısacası hiç kullanışlı değil nereye gittiği belli olmuyor. bide aynı şekilde arkasında tüy yerine plastik olanlar var onlar tüye nazaran biraz daha iyi, fakat genelde iki tipte kullanışlı değil. sadece fantazi ürünü, isterseniz foto çekip koyarım bendeki ürünleri.

    s10 tüfeğimi kurma kolunu çektiğimde şarjör dönmüyor, silahı dipçiği üstüne kaldırdıgımda sorun ortadan kalkıyor, namlu üstüne eğdiğimde sorun oluşuyor, kundağı söktüm küçük bir yay ve pim düştü yay kırılmıştı, bayram tatilinden sonra servise göndericem. merak ettiğim bu sorunun neden oluştuğu, yayı inceledim yıpranmna pas vb. herhangi bir durum yok. bu tip sorunla karşılaşan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim.

    arkadaşlar bu soruma isediğim gibi sonuç alırsam at44 satın alacam
    sarum:
    arkadaşlar internetde at44 için 50 tam güç 80 maksimum atış demiş. (full dolu tüp için) Tam dolu 18 lt 232 barlık Scuba tüp ile kaç tam güç atış yapabilirim. bide silahın tüpü tam bitmeden yeniden doldurula bilirmi


    atış sayısını tam bilmiyorum ama 190 bara düşsün tekrar 200 e çıkarın bi sıkıntı olmaz.

    çok eski bi konu ama yeni tarihli yorumlar var bende başıma geleni yazayım herkesin fikri olsun;
    mod 125 im var çokta memnunum 6-7 metreden kücük üzüm tanesi vuruyor 10 metreden kurusıkı mermi patlatıyor dtürbünsüz olarak hemde, geçen sene gresleme işine kafayı takmıştım siteden bilgi toplayıp gresleme yapmak için söktüm ama namlu pimi çıkmadı biraz zor kullandım sonra sinirlendim malumunuz silah pert oldu.
    hatsanı aradım bilgi notu koyup göndermemi söylediler aynen şunları yazdım
    tüfeğim gayet iyiydi ancak tamamen benim hatamdan dolayı bozuldu. masraf çıkacaksa eğer, bilgi verip o şekilde parça değişimi yapın, astarı yüzünden pahalı olmasın.
    istediğim birkaç şey daha vardı namlu ucundaki palsik oynuyodu onu da düzeltmelrini rica ettim ve bir not daha ekledim; 4,5 mm olan namlumu 5,5 ile değiştirirseniz tam süper olur :)
    aynen böyle yazdım ve gönderdim yaklaşık 2 hafta sonra kargo geldi
    yeni nesil gez arpacık takmışlar (bunu kendileri değiştirmiş)
    namlu ucundaki plastik değişmiş
    silah yapılmış (piston kısmı tamamen değişmiş)
    ve namlu 5,5 mm olmuş,,
    kimseyi savunmuyorum demek yanlış olur ben malımdan memnunum, her firmanın hatası olur belki hatalarınıda devam ettiriyorlar, benle çok iyi ilgilendiler teşekkür ederim onlara sonuçta ben memnunum
    ayrıca pramid airdeki videoları nerdeyse tamamını izledim hammerli pnumeya bi bakın (at44) derim ben