drog adlı kullanıcının mesajları


    doğru olabilir ama videoda hepsinin kullandığı kuru sıkılardı ve özkursan gerçek bir mermi üretmiyor hiç bir zaman sadece kuru sıkılar için üretiyor yada benim söylediğim yanlış

    Bu mühimmat 9 mm gerçek Tabancalar içindir. Bu mühimmatı kuru sıkı tabancalarda kullanamazsınız. Çünkü kauçuk ta olsa mermi atıyor. Kurusıkıların önü kapalı, bu mermiyi kullanınca kurusıkı bozulur, merminin gideceği yer yok yani.


    Mühimmatın reklamında gerçek tabanca kullanılmaması, herhangi bir Markanın Reklamını Yapmamak için olabilir. Sadece mühimmat üreten firmalar özellikle bu konuya çok dikkat ederler. Çünkü her gerçek tabancanın özel Fanları vardır. Bu fanları kızdırmamak ve mühimmatı herkese satmak için, mühimmat reklamlarında mümkün olduğu kadar tabanca gösterilmeden mühimmat üzerinden reklam yapılmaya çalışılır. Ama firma hem silah hem de mühimmat üretiyorsa, o zaman reklam farklı olabilir, yani sadece kendi ürettikleri ve dönemin en çok tutulan modellerini kullanabilirler.

    Bildiğim kadarıyla iç pazara verilmiyor, yani iç pazarda satışı yasak. Sadece ihraç ediliyor.


    Bir şekilde bulduğumuzu varsayalım, gene de durum pek iç açıcı değil. Tabanca ile yeni tanışanlar için Eğitim Amaçlı veya Güvenlik Kuvvetlerince toplumsal olaylarda kullanılabilir. Saldırı amaçlı kullanılması zaten mantıklı değil. Korunma amaçlı kullanılması da mantıklı değil ve ayrıca sakıncalı. Olası bir sorunda kullanırsanız karşınızdaki kişide de gerçeği varsa kevgire dönersiniz veya ölürsünüz. Ayrıca hukuki açıdan karşı taraf nefsi müdafaadan dolayı genelde herhangi bir ceza almaz veya çok az bir ceza alır. Bu mühimmat ile attığınız taş, ancak kuşları ürkürtür.

    aynı sorun benim FX Glad. ta da var. nasıl olsa daha yaza var diye bekleyeyim diyordum.


    ben de söktüm baktım, tam oringe benzemiyor.
    bir tarafı oring gibi, diğer tarafı düz veya basınçtan bu hale gelmiş.


    oringi temin edebilecek arkadaş olursa,
    fazladan 2 tane alıp ücreti karşılığında bana da gönderebilirse sevinirim. pm den görüşürüz.


    ilgilenen arkadaşlar için şimdiden teşekkürler.

    JSB, FX, ve AA üçü de kalite olarak aynı pelletler. Üçünü de JSB üretiyor. Hangisi olursa olsun hepside aynı fabrika tarafından yapılmış yüksek kaliteli pelletler.


    Aralarındaki tek fark kalıp farkı diye düşünüyorum. Çünkü hassas ölçümlerde çok azda olsa pellet başları, boyun ve eteklerde farklılıklar var.
    Bu farkı ancak kumpas veya mikrometre ile anlayabiliyorsunuz. Normal cetvelle ölçtüğünüzde fark yok anlayacağınız.
    Belki bu fark AA ve FX in isteği doğrultusunda JSB tarafından yapılıyor veya JSB her yıl kalıp değiştiriyor veya da JSB ARGE yaparak özellikle yapıyor bunu.


    Sonuç olarak hangisini alırsanız alın, aynı pellet. Pelleti yerleştirirken özen gösterirseniz çap 5,52 olsun, beni kasar derseniz 5,50 yeterlidir.
    Markadan ziyade ağırlık olarak 16 grain ve 18 grain olmak üzere her 2 grainden de birer kutu alın, deneyin.
    Hangisinden memnun kalırsanız onunla devam edin. 2 pellete para vermem derseniz tüfeğiniz güçlü olduğu için 18 grainden ağır olması daha iyidir.
    Bana kalırsa mft arkadaşımın önerdiği AA, FX veya JSB 18 grain en iyi tercih olur.

    Öncelikle ne alacağınıza karar verip, fiyatları netten karşılaştırıp, gene netten almak daha mantıklı bence.


    İnce Mehmet sıcak prilli suda süzgeçle defalarca daldırıp çıkarılarak,
    güzelce yıkandıktan sonra kısa mesafe atışlarında Pistonlu Silahlarda kullanılabilir.
    Ama gene de tavsiye etmem.


    PCP lerde ise bırakın atış yapmayı, 1 m yakınına bile yaklaştırmamak lazım. 8o

    benim tüfek 16 kalibre olduğu için tetik düşürücü bulamıyorum birde gizli horozlu tetik düşürücü veya boş kapsül kullanmadan başka bir şekilde düşüremezmiyiz normal horozlu tek tüfek gibi


    Yapılabilir ama, gerçekten üstatlık düzeyinde ustalık gerekir. Gizli horozlu bir silah normal horozluya çevrilebilir. Ama tüfeğin orjinalliği bozulur, sürekli sorun çıkabilir. Gereksiz birşey yani. Metal tetik düşürücü bulabilirseniz en iyisi. Bulamazsanız plastik olanlardan alıp, CNC Tornacı işleri yapan bir arkadaşa metal parçalar yaptırılıp, plastiğin parçaları, yeni yapılan metal tetik düşürücüde kullanılabilir. İmkan yoksa veya metalini bulamazsanız, her seferinde değiştirmek şartıyla boş fişek kullanmak en mantıklısı.

    Teorik olarak silahın iğnesinin kırılması riski olduğu için, hiç bir silahta boşa tetik düşürmek önerilmez. 1-2 kez yaparsınız birşey olmayabilir. Kaçıncıda olacağını bilemezsiniz, ama boşa tetik düşürürseniz silahınız birara ve bir şekilde bozulur. Tetik düşürücü kullanmanızı öneririm. Veya biraz uğraşarak kendi fişeklerinizden tetik düşürücünüzü kendiniz yaparak ta kullanabilirsiniz.

    Silahın metal kısımlarındaki Meneviş ve ya Siyah boya atıkları için Av Bayilerinde satılan Alman Malı orjinal adı Klever Schnell-Brünirerung olan bir sıvı var. Bizde av bayilerinde Klever Rötuş Sıvısı ve Soğuk Perdah Bakımı olarak satılıyor. Boyayacağın parçayı Alkol veya Balata Temizleme Spreyleriyle yağdan arındırıyorsun. Boyayacağın parça küçükse buzlu su bulunan kap içinde bekletip parçayı soğutmak lazım. Eğer parça büyükse direk naylona koyulmuş buz ile parçayı soğutuyorsun. İyice soğuduktan sonra direk buzu boyayacağın parça üzerinde gezdirerek parçayı hem soğutuyor hem de hafif ıslatıyorsun. Bir pencetin ucuna pamuk sıkıştırarak veya kulak temizleme çubuklarıyla sıvıdan alıp boyayacağın parçaya sürüyorsun. Sıvıyı bol kullanmak boya etkisini arttırıyor. 3 dk bekledikten sonra parça üzerinde sarıımsı beyaz bir tabaka oluşuyor. Suyla duruluyorsun. Islak bezle silmemek lazım, boya işlemini olumsuz etkiliyor. Bildiğimiz üzüm sirkesini pamukla boyadığımız parçaya veya alana sürüp, 3 dk bekliyoruz. Gene suyla duruluyoruz. Boyanın daha güzel tutması için bu işlemi (boya ve sirke) 2 kez yapabilirsin. 1 saat kadar kurumasını bekliyoruz. Daha sonra TKX veya WD40 gibi herhangi bir antipas ve koruyucu sprey kullanarak 3 saat kadar boya yapılan yeri hiç silmeden bekletiyoruz. Bu işlemle menevişi bozulmuş veya sıyrılmış, siyah yerine beyza gözüken yerler mükemmel br şekilde kapatılabilir.


    Silahın diğer kısımlarında meneviş yerine özel bir boya kullanıldıysa, ithal parlak ısıya duyarlı Hollanda veya Alman malı sprey boyalar var. Genelde egzost veya fren kaliperi boyası satan oto boya marketlerinde veya mangal yapımı ve boyalarında kullanılıyor ve orada satılıyor. Boyayacağın yeri sıfır zımpara ile güzelce zımparala. Silahın diğer yerlerine boya gelmemesi için boya sınırlama bantı ile sadece boyayacağın yeri sınırla. Gene etrafını gazete ile bantla. 20- 25 cm den çok ince 1 kat boya at. Kuruması için 3-4 saat bekle. Sonra 1-2 kat daha at. Gazeteleri çıkar, 1 gün bekledikten sonra ilk yapıştırdığın sınırlama bantlarını da çıkar. İşlem tamamdır.

    adamların kendini ispat etmek gibi bir derdi yok. arkadaş ve hobidaşlar bir araya gelerek bol bol atış ve turnuva tarzı takılmışlar.
    tek kusur mangalcıda bence. etleri çok yüksek ısıda yaparak kurutmuş. yenmez o etler, yense de lezzetli olmaz. :)

    eski ustaların deyimiyle, silahta ne kadar fazla parça varsa, hata ihtimali o kadar artıyor.
    Colt 1911 çok güzel bir silah, ama herhangi bir topluya göre, güven duygusu vermiyor.
    illa da tercih edilecekse büyük kalibreler yerine 22 kalibreyi tavsiye ederim.

    Bu konuyu ben de çok araştırdım. Kesin bir bilgi olmamakla birlikte tüp hacminin yarısı kadar dolu bırakılması tavsiye ediliyor.

    karga sakat hayvan gerçekten. bu arada çekiminiz mükemmel olmuş, National Geographic, Discovery Channel halt yemiş. 8o

    Gamo pelletler genelde çapaklı çıkıyor. Av bayiisinde noricalara da baktım. Norica, Gamodan da kötü.
    Çok az kaldı, biraz daha argeye önem verirlerse,
    Gamo ve Noricalar İnce Memet' in kalitesini yakalayacak bu gidişle. 8o


    10 m gibi yakın mesafeler için -->
    Falcon - Diabolo Match Pelet - Field Accuracy Plus 4,52 (7,33 grain)
    AirArms - Diabolo Match Pelet - Field 4,51 (8,44 grain)
    FXairguns - Diabolo Match Pelet - Exact 4,52 (8,44 grain)


    Orta-uzak mesafeler için --->
    AirArms - Diabolo Match Pelet - Field Heavy 4,52 (10,34 grain)
    FXairguns - Diabolo Match Pelet - Exact 4,52 (8,44 grain) tercih edilebilir.


    Exact pelletler küçük hedeflerde veya grupman yapmanda daha başarılıdır.
    Şahsi kanaatim ve ilk tercihim FXairguns - Diabolo Match Pelet - Exact 4,52 (8,44 grain) olurdu.
    Ama FX e pahalı dersen AirArms - Diabolo Match Pelet - Field 4,51 (8,44 grain) tercih et.
    Falcon hafif olduğu için son tercihin olmalı. Falcona kötü demiyorum. Ama diğerleri ağırlık olarak daha iyi.
    Hangisini seçersen seç zaten hepsi de Made İn CZECH Republic JSB üretimi.


    Yatagun linkleri aşağıda oradan kendin de bakabilirsin.
    http://www.yatagun.com.tr/deta…o_Match_Pelet=&ID=987
    http://www.yatagun.com.tr/deta…o_Match_Pelet=&ID=979
    http://www.yatagun.com.tr/deta…o_Match_Pelet=&ID=192

    fx glad a her zman hayran olmuşumdur.dolum problemim olmasa 1 tane almak isterdim :S

    Üstadım FX Glad. ta dolum problemi varsa, diğer PCP leri düşünemiyorum. Ben de Tüp Müp, Scuba neyin yok. Şu an dandik bi pompa ödünç aldım, Mustafa Abi' nin (Yatagun' un) 4 Kademeli FX Pompa getirmesini bekliyorum. Dandik pompayla olan FX 4 kademeli ile çok daha keyifli olur diye düşünüyorum.