lokomotif adlı kullanıcının mesajları

    900fps ile 40 atış görmez AT44 en max. 850 - 860 arası 40 yada 45 atış yapacak şekilde ayarlanabilir. Long tüp için durum değişebilir ama çok olsun 10 atış farkeder.

    Selamlar Ali Kardeşim Bendeki Long LW tüfeği 130 Bar Regülatör ile 16 Grain JSB pelleti 850 Fps ile 50 atış yapacak şekilde ayarlamıştın. Hala aynı stabillikte devam ediyor...

    460 ile 350 arasındaki farkı mukayese etme fırsatınız oldu mu

    Malesef 460 kullanmadım, Kaliteli markalarda namludan kurulan yay sistemi attan kurmaya göre benim için daha estetik ve pratik gelmiştir. o yüzden tercihimi iki kez 350 Magnum'dan yana kullanmıştım.Oldukça güçlü ve istikrarlı bir tüfek,Birinci de Gamo Pro Magnum nokta atış yapıyordu ama 2. de JSB, Crosman Premier, Gamo Pro Magnum denedim belki sorun bendeydi yada dürbünde. düzgün gurupman çıkaramadım. selamlarımla.

    Uğur, söylediğin gibi Diana Magnum 350 ve Patriot bence de en uygunu. İki tane 350 magnum elimden geçti. ilkinde Gamo Pro Magnum çok isabetliydi, ikincisinde birtürlü pellet tutturamadım. Ama 6,35 patriot'u ben de unutamıyorum keşke elden çıkarmasaydık hemde sıfır almıştım. ;#^+.

    Ekol 66 BB kullanıyor, isabetlilikte sıkıntı yaşatır, tetik oldukça sert bence keyifli bir silah değil.
    BB kullanan CP 99 Compact daha keyiflidir Blow back mekanizmalıdır.


    Beretta M92, Colt 1911, CP 88 nikel, CP 99 sport, CP 99 Nikel, CP 99 Compact silahların tamamını kullandım,
    hatta Berette M92 yi sökerek inceleme şansım oldu (oldukça karışık, tavsiye etmem 8| )
    Tamamı Umrex imalatı, kaliteleri üst seviyede ve mekanizmaları aynı,
    Tabancaların birebir kopyaları olduğundan namlu uzunlukları küçük farklar gösteriyor.
    Bence isabetlilik ve güç olarak birbirlerine fazla bir üstünlükleri yok
    siz görünüş olarak en beğendiğinizi seçerseniz pişman olmazsınız
    Benim son tercihim Colt 1911 oldu, şu anda onu kullanıyorum
    Tabi bu silahlar için kaliteli pelletler kullanmanızı öneririm.

    Sayın isiltan silahınızı güle güle kullanın, gerçekten kaliteli bir silahtır. 79K nın 5.5 mm silahının bir özelliğide pellet seçmesidir. silahınızda veya dürbününüzde sorun olduğunu sanmıyorum.
    Benim silahımda ilk başlarda sizin gibi beni epey üzmüştü ama deneyerek en uygun pelleti buldum şu anda keyifle kullanıyorum.
    Ben HW97k tüfeğimde '' Crossman Premier Hollow Point '' kullanıyorum, bu pellet sıkıntısız stabil atışlar sağlıyor.
    Bundan sonra iyi sonuç aldığım pellet JSB Exact Jumbo RS 5.5 mm 13,43 gr diğer JSB pelletler dağılma yapıyor, H&N lerde de stabil atışlar yakalayamadım. Gamo'ları denemeyin bile.
    Bence Hollow Point pelleti bir deneyin.
    selamlarımla.

    Asıl sorun 7,65 veya 9 mm çaplı pelleti yeterli hızda atabilecek havalı silah temin etmektir. Bu çapta pellet, ucundaki çelik uç ile birlikte çok ağır olur, ustalar daha detaylı cevaplayabilir ama bu ağırlıkta pelletin (namlu çapı ve iç hacmini de büyüteceğinden) bizlerin kullandığı standartlardaki tüfeklerde hava gücü ile atılması sıkıntılı olur, özel imal edilmiş sistemlerle bu yapılabilir ama maliyetler ateşli silahları geçer sanırım.

    Sorun kullandığınız pelletlerin markası ile ilgili olabilir, bazı pelletler uygun standardı yakalayamadıkları için şarjör bol gelebiliyor.

    Yar tepmeli ifadesi ithalatcının kendi sitesinde kullanılmıştır. Diğer tüm yaylı Hw modellerinde tepmeli tüfek ifadesi ile tanıtılmış sadece Hw 97k açıklamasında yarı tepmeli açıklaması yapılmış. Aslında Weihrauch'un kendi sitesinde de böyle detaylı bir açıklama yok. ;$., Namlu uzunluğu ve silahın ağırlığı sebep olabilir ama kullanımda emsalleri gibi rahatsız edici tepme ve yay sesi olmuyor. :thumbup:

    Her iki silahında güçleri aynı, estetik açısından ben 97k yı tercih ettim. Kısa namlusu, ahşap işlemeleri ile daha estetik ve dengeli bir tüfek. Ayrıca 97k FT müsabakaları için üretilen ''yarı tepmel'' yaylı tüfektir. Her ikisinin de malzeme ve işçilik kalitesi çok iyidir.

    350 Magnum konusunda Mustafa Bey'i ( crow ) destekliyorum. Kendisinden aldığım 350 Magnum'u kullanıyorum güç mükemmel, Gamo Promagnum ile hedef stabilitesi de çok başarılı. (crossman premier 14,3 grain, JSB 14,3 ve 16 grain ve Gamo promagnum pelletlerle yaptığım deneme sonuçlarına göre)

    vayyy Abi Airranger ve AA S410 ölemi... yakışır vala , satarken regületörü sökelim benim tüfek aktaralım bende kalsın...:):) #hims #hims

    Benim tüfeği sana veririm, sendekini satarız :thumbup: Bu arada Air ranger'in 60 atışlık hız değerlerini görünce ondan da vazgeçtim, çok düşme yapmış, benim regülatörlü Eva daha iyi gibi geldi :thumbup:

    Ortalama 900 fps ile 60 atış ( 16 grain JSB ) bu fiyattaki bir PCP için bence çok iyi bir performans. Tüfeği kış döneminde aldım gerek hava şartları gerekse benim şartlarım nedeniyle uzun mesafe çalışmalarım olmadı. Ama sitedeki Uğur ve M. Ender arkadaşlarla yaptığımız buluşmalarda 25 m de tek delik, 50 m hedef (gurupman değil) çalışmalarında mükemmel sonuçlar verdi. Satış istatistiği yapmadım ama Air Arms S410 Xtra fac veya Daystate Air Ranger için ben de satabilirim. Satanlar AT 44 mü alıyormuş yoksa ;lol;

    Yivli ateşli tüfeklerin bile genellikle 100 metre civarı sıfırlandığını düşünürsek havalı silahlarda 170 metre sıfırlama olamayacağını söyleyebiliriz.Silahın gücüne göre 25 ile 50 metre arası sıfırlama yapıp silahınızın çıkış hızını , peletin ağırlığı ve balistik katsayısını biliyorsanız Chairgun balistik programından 170 metrede attığınız peletin ne kadar düşme yapacağını bulup eğer dürbün click'leri yeterse (ki muhtemelen yetmez) programın öngördüğü sayıda click dürbününüzün ayarını yukarı alarak atış yaparsınız.Rüzgar yoksa , girdiğiniz veriler doğruysa ve temiz kalpli iseniz dualarınız kabul olur hedefi vurursunuz.

    Daha nasıl anlatılabilir ki ;lol; ;lol; ;lol;

    S10 ise sidelever'de kol açık (geriye doğru) olmalı, pompa tahliye vanası kapalı olmalı, pompayı basarken hava sesi gelmemeli (geliyorsa dışarı basıyor olabilirsiniz)...

    Yayın sertliği ile birlikte, Hatsan'larda Namluyu gövdeye bağlayan vidanın aşırı sıkı olmasından kaynaklanan bir zorlama da sözkonusu. Ben Patriotumu ilk kullanırken bu vidanın aşırı sıkı olmasından dolayı kurulu tüfeği kapatırken bile zorlandığımı hatırlıyorum. Bu vidayı hafifce oynatabilirseniz (asla gevşetmeyin, 1-2 mm yeter) tüfeğiniz birazdaha kolay kurulacaktır.