ilkertozluklu adlı kullanıcının mesajları

    En sondaki bitim kıvrımlarıyla beraber 44 sipir. Yaklaşık 1,49 cm çapında 42 cm uzunluğunda. 2,8 cm de keçe çapı. Yalnız metre ile ölçüm hassas değil ölçümler. Ölçüler yakınsa özelden mesaj at adresini gönderiyim.

    Mod 125 ime yay istemiştim ama daha küçük çaplı bir yay göndermişlerdi. Bulamazsan elindeki yayın boyunu, dairesel olarak çapını yaz uyarsa gönderirim. Bir de sipir sayısını. Hatta elimde keçe de var. keçe çapını da ölç uyarsa onuda göndereyim.

    Bende mod 125 kullanıcısıyım. Bu kadarı olamaz gibi geliyor. Forumda belirtilen sorunlar genelde ortak şeyler. Gez kayması, tepme, dürbün ayar kaçırması.. Ama halledilebilir şeyler. Fiyatını diğer tüfeklerle kıyaslayınca uğraşılabilir şeyler.

    Üzerindeki arpacığı söküp namluyu düz boru haline getirdikten sonra bütün tüfeklere uygulanabilir.
    Herhangi bir tesisatçıdan çıkma parçalardan alabilirsiniz. Amaç susturmak değil zaten yaylı bir tüfek bu yolla susmaz.
    Tüfeğim ahşap görünümlü plastik. Siyah plastik gelir sanmıştım sitedeki fotoğrafından dolayı ama bu geldi. İyikide ahşap görünümlü gelmiş diyorum. Siyah olanı görünce bendeki daha çok hoşuma gitti.

    Arpacıktan kurtuldum sonunda. Ayrıca tüfeğimin keçesini yeniledim ve yay ucu ağırlığını yerine taktım. Dehşet gücü geri geldi ve dürbünüm kımıldamıyor :)


    [Resim Engellendi: http://i14.photobucket.com/albums/a316/tozluklu/lker1347.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i14.photobucket.com/albums/a316/tozluklu/lker1349.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i14.photobucket.com/albums/a316/tozluklu/lker1348.jpg]


    Su borusunun dibine gelecek şekilde biraz izole bant sardım. Üzerine su borusu sıkıca geçti ve kurarken kımıldamıyor.
    Üzerine izole bant sardım ve işlem bitince biraz daha boruyu geriye bastırdım namlu ile bitiştiği dip kısmı kısmen köşeli oldu böylece.
    Uç kısmını da hanımın resim yapmak için kullandığı akrilik boya ile boyadım birazda içine doğru sürdüm .Bana göre yakışıklı oldu :)

    ğiş

    Birde 150 cc TVS Apache var. Bu motor hakkında araştırma yapın derim.
    Motorda küçük bir dişliyi 25 ytl ye değiştiriyorsunuz ve saatte 140 km. hızla gidiyor.
    Bütün parçaları çok kaliteli Hindistan malı. Ama fabrikası devlet fabrikası, o yüzden çok kaliteli. Yani bizdeki 'Çaykur' nasıl kaliteli çay yapan devlet fabrikasıysa TVS'de öyle. Şu an kullandığım motoru satarsam TVS alıcam inşallah.


    150 cc motora dişli değişikliği ile hız artışı sağlanmaz. Aksine son viteste hız kaybı yakıt artışı ve diğer yürüyen aksam zarar görür. 125 honda titan ve mz 250 üzerinde her türlü denenmiştir. Bayır aşağı asılırım gaza dersen o başka..

    Parça aldım derken su borusunu kastettim. dış çapı 3cm. civarı, iç çapı namlunun dış çapından çok az büyük. namluya bişey sarıp geçme olarak takıcam. Üzerine boya atsam nasıl olur diye merak ettim boyayan varsa .. estetik kaygım yok sayılır. susturma derdim de yok. uçtan çok fazla çıkıntı bırakmıycam eski parçaya göre namlu boyu kısalıcak. Amacım gezi söktüğüm için arpacıktan kurtulmak ve bence daha güzel olucak.

    MOD 125 e plastik su borusundan susturucu yapmak içim bir parça aldım tesisatçıdan. Asıl amacım gez ve arpacık kullanmadığım için (saçma sapan imal edilmiş gez yüzünden) namlunun görüntüsünü değiştirmek. Bu plastik parçayı kullanıp daha önce boyamış arkadaşların fikrini almak istiyorum. ne tür boya kullanılmış ve boya öncesi bir işlem varmı diye? Yoksa izole banta benzeyen ısı bantlarından kullanıcam..

    Cevap için çok teşekkür ederim. Yeni sorularımda var..


    Çalışma sisteminin yay a göre daha sessiz olacağını düşündüm. bende öyle bir kan ıuyandı. yurt dışından getirtilebiliyor mu bu parça, ve hangi tüfeklere uygun parçalar var acaba. ingilizcem olsa kendim araştırıcam kusura bakmayın..

    Ben pnömatik tüfekler hakkında bilgi bulamadım. Hangi modeller pnomatik sistemle çalışıyor. Basınçlı sistemin içindeki basınç azaltılıp arttırılarak gücünün ayarlandığını okuduğumu hatırlıyorum o kadar. Bu silahların fiyatları ve güçleri hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

    Sökülmesi gereken vida nerede acaba ? fotoğraf ile anlatmanız mümkün mü acaba ve birde dönüş yönünü iyice izah edebilir misiniz. Benim mod 125 imde dağınık halde keçe bekliyorum şu an. Kolay bir şeyse eğer namlu arayışına girerim.

    Eğer gezle atış yapıyorsan hatsan gezleri plastik ve sabitlendiği yerde boşluk var her atışta sağa sola oynar o gez. Modifiye edilmesi gerekir. Yinede rahat durmaz sabitleme vidası gevşer vs.. en güzeli sağa sola 1000 kadar atıştan sonra dürbün takmak. Ayrıca tüfek çok teptiği için alışana kadar saçmalar sağa sola kayar. Tüfeği omzuna güzel dayarsan bir süre sonra daha isabetli atışlar yaparsın. (tüfek öne doğru tepme yapar)

    Önce 1000 kadar pellet atıp yayın rodajını doldurmalısın. Sonra dürbünü takarken güzelce sıkarsın arka ayağın arkasına da stoper koyarsın. Şamrel olayı yerinde olmuş bence. Aslında yapman gereken bir şey daha var. Yay ucu ağırlığını çıkartırsan tüfeğin tepmesi azalır. Böylece dürbün kaymaz. Ayrıca mod 125 e alışmak zaman ister. çoğu isabetsiz atış kullanıcı hatasıdır.