MOD 125 e plastik su borusundan susturucu

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • MOD 125 e plastik su borusundan susturucu yapmak içim bir parça aldım tesisatçıdan. Asıl amacım gez ve arpacık kullanmadığım için (saçma sapan imal edilmiş gez yüzünden) namlunun görüntüsünü değiştirmek. Bu plastik parçayı kullanıp daha önce boyamış arkadaşların fikrini almak istiyorum. ne tür boya kullanılmış ve boya öncesi bir işlem varmı diye? Yoksa izole banta benzeyen ısı bantlarından kullanıcam..

  • kardeş ben tesisatçıyım ama merak ettim yeni aldığın ürünü o nasıl bir şeymiş resmi koyarsan ben ve benim gibilerin merakı gider.bildiğim birşeydir ama o kadar çok malzeme varkı aklıma gelmiyor bir türlü :)

  • Bende doğalgaz işi ile uğraşıyorum.Kışın iş yerinde boş bir vakit bende patriota moderatör denemsi yaptım,sizin dediğiniz gibi plastik borudan.Folyosuz 20mm boru kullandım ama hiç bir işe yaramadı desem yeridir.Et kalınlığı biraz fazla olduğu için içine sünger felan döşeme imkanım olmadı.bende kompresör hortumu kullandım iç döşeme için ve delikler açtım 10-15 adet sonrada sprey boya ile boyadım.pek hoş bir görüntü olmadı.Yakışmadı patriota.Ustalar teflon kullanın diyor.Tornada çektirin,içerisinede bulaşık süngerinin yeşil olan kısmından takın.saygılarımla emrah

    EVLİ MUTLU ÇOCUKLUYUM ^^


    MARAŞLIM BİR HAMASET DESTANI NAKŞEDİLDİ BAĞRINA
    YURDUMUN ARSLANLARI ÖLDÜ İMAN UĞRUNA


    emrahkazici@hotmail.com

  • [quote='Black_Angel',index.php?page=Thread&postID=23453#post23453]meslek turizm yazıyo ama neysee :sleeping:[
    doğup büyüdüğüm yerden ayrılınca ilk etapda bırakmak zorunda kaldım ve bu hep böyle devam edip gidiyor bakalım nereye kadar ^^ 20 lik su borusundan estetik açısından iyi durmuyacağı kanısındayım.tornacıya yaptıra bilinir örneğin metal bir şeyden

  • Parça aldım derken su borusunu kastettim. dış çapı 3cm. civarı, iç çapı namlunun dış çapından çok az büyük. namluya bişey sarıp geçme olarak takıcam. Üzerine boya atsam nasıl olur diye merak ettim boyayan varsa .. estetik kaygım yok sayılır. susturma derdim de yok. uçtan çok fazla çıkıntı bırakmıycam eski parçaya göre namlu boyu kısalıcak. Amacım gezi söktüğüm için arpacıktan kurtulmak ve bence daha güzel olucak.

  • Isıyla daralan makaron daha iyi durur bence. Boyaydı kurudu kurumadı çizildi diye uğraştırmaz, 2 dakikada ısınır şeklini alır.

    Remington AM77 4,5mm + Breaker 3-9*50
    Gamo V3 Black 4,5mm
    Crosman 1008B 4,5mm
    JG G36C
    Cyma M14
    Crosman 2250B

  • Evet en güzeli makaron. Fakat şu an pek üstünde durmuyorum. 2 haftayı geçti tüfeğim dağınık . Yeni keçe bir gelsin güngör av dan....

  • aynı tesisatçı dan teflon bant alıp oraya sara bilirsin boşluğu alman için.borunun geçmeside zor olmaz.

  • Arpacıktan kurtuldum sonunda. Ayrıca tüfeğimin keçesini yeniledim ve yay ucu ağırlığını yerine taktım. Dehşet gücü geri geldi ve dürbünüm kımıldamıyor :)


    [Resim Engellendi: http://i14.photobucket.com/albums/a316/tozluklu/lker1347.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i14.photobucket.com/albums/a316/tozluklu/lker1349.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i14.photobucket.com/albums/a316/tozluklu/lker1348.jpg]


    Su borusunun dibine gelecek şekilde biraz izole bant sardım. Üzerine su borusu sıkıca geçti ve kurarken kımıldamıyor.
    Üzerine izole bant sardım ve işlem bitince biraz daha boruyu geriye bastırdım namlu ile bitiştiği dip kısmı kısmen köşeli oldu böylece.
    Uç kısmını da hanımın resim yapmak için kullandığı akrilik boya ile boyadım birazda içine doğru sürdüm .Bana göre yakışıklı oldu :)

  • Elinize sağlık ancak tam randıman almak istiyorsanız, bir yay veya delikli bir boru üzerine sarılmış keçe, vileda bezi,sünger v.b. izalasyon sağlayacak materyal ile kaplayınız. daha sonrada en ucunu ortalama delik çapı 7 mm. olan conta, pul gibi bir malzeme ile de kapatınız. Daha iyi randıman alabilirsiniz.

  • süper olmuş. bunu mod70 veya mod90 a yapabilirmiyiz? ucundaki parça çıkıyormu bunlarda?

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png

  • gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Tebrikler su borusu modifiyeleri benim dejavu93, emruhu(modifiye su borulu mod 60) gibi arkadaşlarımında ilgisini çekiyor ve görüntü olarak farklı bi hava katıyor.


    saygılar

    1.Webley patriot 22cal.(1.nesil) nikula 6*24-40
    2.Mod 140 22cal. tasco 9*40
    3.Mod 125 22cal.busnell 9*40
    4.mod 60 22 cal.tasco 9*32
    5.kral cfx 17 cal.tasco 9*32

  • süper olmuş. bunu mod70 veya mod90 a yapabilirmiyiz? ucundaki parça çıkıyormu bunlarda?

    bu sorumun üzerine ek olarak; resimdeki mod125 ahşapmı yoksa ahşap görünümlüyse nerden aldınız yazmanızda bir mahsur varmı?

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png

  • Üzerindeki arpacığı söküp namluyu düz boru haline getirdikten sonra bütün tüfeklere uygulanabilir.
    Herhangi bir tesisatçıdan çıkma parçalardan alabilirsiniz. Amaç susturmak değil zaten yaylı bir tüfek bu yolla susmaz.
    Tüfeğim ahşap görünümlü plastik. Siyah plastik gelir sanmıştım sitedeki fotoğrafından dolayı ama bu geldi. İyikide ahşap görünümlü gelmiş diyorum. Siyah olanı görünce bendeki daha çok hoşuma gitti.

  • Üzerindeki arpacığı söküp namluyu düz boru haline getirdikten sonra bütün tüfeklere uygulanabilir.
    Herhangi bir tesisatçıdan çıkma parçalardan alabilirsiniz. Amaç susturmak değil zaten yaylı bir tüfek bu yolla susmaz.
    Tüfeğim ahşap görünümlü plastik. Siyah plastik gelir sanmıştım sitedeki fotoğrafından dolayı ama bu geldi. İyikide ahşap görünümlü gelmiş diyorum. Siyah olanı görünce bendeki daha çok hoşuma gitti.

    cevabın için sağol abi. ben de zaten aynı düşünüyorum. susturmak için değil görünüm için.

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png

  • Arkadaşlar bende ilker beyin yaptığının aynısı yaptım ve ucuna plastik su şişesinin gireceği kadar bant sardım. Bir tane küçük boy su şişesinin arka kısmını kestim. Bu kestiğim yeri 4-5 kat siyah bantla kapattım. daha sonra şişeyi kompe siyah bantla bantladım. istediğim zaman borunun ucuna takıyorum ve inanın sesi yüzde 90 na kadar kesti. Sadece mekanik vurma sesi geliyor. Bir flimde görmüştüm de....[Resim Engellendi: http://www.pic-city.de/thumb/1568/foto01ZRZJ4.jpg][Resim Engellendi: http://www.pic-city.de/thumb/1569/foto082TQEQ.jpg]

    Mesaj 4 düzenlendi, son düzenleyen M.Serkan75 ().

  • Hırdavatçılarda satılan kapı yayını istediğiniz ölçüde kesin. Metalden yapılmış ince , pencerelere takılan sinekliği de yayın boyuna göre kesin ve aynı ebatta üzerine bulaşık süngerinin yeşil kısmını (marketlerde büyük ebatlarda satılıyor) yerleştirip ortasına kapı yayı gelecek şekilde rulo yapın. Aliminyumdan imal edilmiş uzun ilaç tüpleri var. İçine yaptığınız ruloyu yerleştirin ve ağzına pul geçirip aliminyum kaynağı yaptırın. Daha sonra tornada merkezi ortalayıp namlu ağzına göre diş açtırıp ek aparatta koyulup güzel bir susturucu olur. Metal ilaç tüpünün boyasını kazıyıp sprey boyayla istediğiniz renge boyayabilirsiniz...

  • Ben arpacıktaki vidayı söktüm fakat milim kımıldamıyor bu :S nasık çıkartıcaz ?( bu arpacık çıkmadan dürbünle ateş edilmesi çok saçma çünkü arpacığı görüyorum direk dürbünle :(

    Ölürken gözlerimizde parlayan son ışık, milli mirasın hayali olacaktır.