eblemis tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bu arada 1 pompa 1 bar derken; FX Gladiator'ı doldururken baktık. Aşağı yukarı o civarda bir şey oluyordu..

Gladiator değil, Rıfat Abi'nin T12'siydi yanlış hatırlamıyorsam. Gladiator'ı doldurmak daha çok daha fazla efor gerektirecektir. Ha yok, 1 pompa 1Bar'ı Gladiator'da ölçtüysek o zaman T12 çok daha kolay dolar... =)

tatil iyi geçti diyebilirim sadece Torunumu bozdum o kadar. namlu tıkandı.

diğer öneri ve bilgiler için de hepinize teşekkür ederim. 1 basma 1 bar ise 200 basma gerekli sanırım tüpü doldurmak için... ve de bunun her basmada daha da zorlaştığını düşünürsek baya zor. tüfek olarak ise AT44 310ytl diğer bahsettikleriniz ise 1000ytl üzeri tüfekler... bunlar mümkün değil. ben şahsen Hatsana güveniyorum. öyle patlama olayı olacağını zannetmiyorum. biz nasıl burdan tüp ince tüp kalın vs. düşünüyorsak bunu yapan kişi hayli hayli düşünmüştür. sonunda kaç senelik firma ve belli birikimlerden sonra PCP üretmiş yani...

Son derece yanlış bir yaklaşım. 200Bar basıncın neler yapabileceğini iyi bilmek gerek: İnsanları öldürür. Bakımsız scuba tüpü patlamalarında yıkılan dükkanlar, ölen ve yaralanan insanlar var. Kamyon lastiklerinin bomba gibi patladığını belki görmüşsündür. İşte eline alıp omzuna yazlayacağın tüfeğin tüpündeki basınç bu lastiklernin tam 30 katı. Şakaya gelir bir yanı yok. Ayrıca forumda AT-44 ile ilgili inceleme ve tartışmalar oldu, tüfeğin tüp zayıflığı da bu incelemelerde anlaşıldı ve Allah korudu da korkunç bir kazanın eşiğinden dönüldü.
    Konu da şu: PCP Hatsan AT44-10 .177 (4.5) İnceleme incelemende yarar var.

Eğer ki diğer PCP fiyatları yüksek geliyorsa pistonlu silahlara yönelmeni tavsiye ederim. 400-500 liraya oldukça güzel ve isabetli silahlar var. İkinci el ilanlarını incelersen pek çok temiz silah da bulabilirsin.

Her basış yaklaşık bir 1 bar doğru sayılır. Fakat pompalamaya başlamadan önce tüfeğin içinde de bir basınç olduğunu unutmamak gerek. Yani tüfek 150Bar'dayken pompalamaya başlayınca yaklaşık 50 basışta 200Bar oluyor.

AT-44 bazı tüp zayıflıkları yüzünden güvenli bir silah değil. En azından bir firma yetkili bu tüplerin test verilerini ve gerekli beleleri ortaya koymadığı sürece.

PCP alacaksan ben de FX T12 öneririm. Şu anda piyasadaki en uygun fiyatlı ve en iyi PCP'lerden biri.

Pompa mod 125 kurmaktan çok zor. Hafta sonu RaptorX Erdem abinin FX pompasını denedim, pompayı çalışıtırabilmek için tüm ağırlığımı(60kilo) vermem gerekti. Biraz kiloluysan daha kolay olacaktır tabii ki.

PCP silahlar üzerlerindeki hava tüplerine önceden doldurulmuş olan yüksek basınçlı(3000+psi) hava ile çalışırlar. Pompa bu tüpleri doldurmak için kullanılır. Pompa kullanmak yorucu ve uzun süren bir iş olduğundan pek çok kullanıcı tüfeklerini harici bir hava deposundan doldurma yöntemini kullanır. Bu harici depo ise ekseriyetle scuba tüpü, yani bildiğimiz dalgıç tüpüdür. Hava dolumu için silahla dalgıç tüpü arasındaki bağlantı ise bağlantı hortumu denilen aparat ile yapılır. Pompa kullanıcıları bağlantı hortumuna ihtiyaç duymaz.

Yani bir PCP silahı doldurman için ya pompa, ya da scuba tüpü + bağlantı hortumu alman gerek. Ya pompa ile uğraşacaksın, ya da tüp ile daha rahat ve daha hızlı dolum yapacaksın. Bu arada scuba tüpünü de iç basıncı düştükçe doldurtman gerektiğini unutma.

Umarım yeterince açık olmuştur.

Hatsan düşünen bir kişinin 3300 lira bütçe ayırmış olmayacağı açık sanırım. En azından 10 tane birden almayacaksa.

Gamo diyebilirim gayet tabii. Hatsan 145 de 330lira sonuçta. Örneğin biraz daha zorlayıp bir Shadow Sport alınabilir. Gayet güzel bir tüfek ve fiyatı da uçuk değil. Diana Panther 31, ya da Weihrauch HW50S de düşünülebilir. Üçü de Hatsan'dan kat kat iyi ve dayanıklı silahlar.

Kendi hükümetimden başka her yöneticiyi düşman bellemek zorunda değilim sanıyorum. Nasıl Tesla, DaVinci gibi başarılı insanlara saygı duyuyorsam Putin'e de aynı şekilde saygı duyuyorum. Bu gerçek kendi hükümetime, devletime saygı, sevgi duymadığım anlamına da gelmiyor ayrıca. Tartışma çıkarmaya çalışmıyorum, sadece kendi fikirlerimi söyledim. Herkesin katılmasını da beklemiyorum tabii ki. Yanlış anlaşılmak istemem.

Bu sert tavrı olmasa başarılı olamaz zaten İlker abi. Boğaz'dan Amerikan zırhlılarını geçirip durduk yerde adamları olaya müdahil edersek böyle olur. Bush'a yalakalanmak için kim bilir kaç hane ekmeğinden oldu.

Malesef bir vanayla tüm Türkiye'de hayatı altüst edebilecek bir ülke Rusya. Bu kadar bağımlıyken bile "Nükleere hayır" ısrarı da anlaşılır gibi değil.

Neyse konu o değildi. Putin bence yüzyılın lideridir. Aç sefil Rusya'yı tekrar bir dünya devi yapmış, diplomatik ilişkilerini son derece sağlam temellere oturtmuş, Rusya'nın dünya gidişatında yeniden söz sahibi olmasını sağlamıştır. Amerikan halkı Bush'U iki kere seçecek kadar çaresizken Putin Rusya'nın yeni güneşi olmuştur. Her başarılı devlet adamına olduğu gibi, saygı duyarım.

Mildot nokalarının aralığı 1MIL yani 3.44MOA'dır. 1/4MOA ayarlı bir dürbünde vruş noktasını tam bir MIL değiştirmek için ayar vidaları yaklaşık 14 klik çevrilmelidir(3.5MOA). Fkata dikkat edilmesi gereken nokta her dürbünde mildotların farklı büyütme miktarlarına göre ayarlanmış olmasıdır. Örneğin mildot'u 8X büyütmeye sabitlenmiş bir dürbünde dor aralıkları mildot'u 10x büyütmeye sabitlenmiş bir dürbündekilere göre daha az olacaktır.

yusuf kardeşim , evde diana ile açtığın delikleri yok et bence hemen ;kihhik,
    gladyatör almadan öncede ev eşyalarını demirden yaptır kanepeler filan bank olursa daha iyi olur. harbiden bu sefer evi mafedersin ^^
    sahi dürbün kullanıyorsan arpacığı sök ve arada bir yağla tüfeğini ne olur olmaz yağışta filan araziye çıkıyorsun küflenmesin ;rofl.;

FX'lere demir falan da dayanmıyor ki.. =)