emrbozkrt adlı kullanıcının mesajları

    ZEON u yeni aldım. İstanbulda biraz arazi sıkıntısı var henüz atış yapamadık. bu arada atış yapılabilecek yer tavsiyesi olan varsa çok iyi olur. tüfek çok yakışıklı. malzeme kalitesinden genel olarak şikayet edilmiş ancak ben beğendim. zaten ağır olduğu için birda ahşap gövde yapılsaydı bu tüfek yerinden kalkmazdı oyüzden plastik gövde tercih edilmesi iyi. Kabze kısmı pek rahat değil. dümdüz yapılmış. Px5 gibi herhangi bir parmak ortapedisi yok. gövde boyu kısa. bu nedenle uzun kollulara yada geniş omuzlulara biraz rahatsız gelebilir. aynı tüp olmasına rağmen px5 den az atış sayısı var. namlusu daha kısa olduğu için olabilir. tüfeği doldurduktan sonra hiç kullanmamama rağmen basınç kendiliğinden düştü. yaklaşık 2 haftada 240 bardan 150 bara düştü durduğu yerde. bunun çözümünü bilen varsa yazarsa sevinirim. henüz atış yapamadım :( müsait bir zamanda atışları yapıp youtube a yükleyeceğim inşallah. Kurma kolu solda. sağa alınmıyor bilginiz olsun.

    tüpü sökün redüktörün üzerindeki yağları komple temizleyin.. Redüktördeki o ringi daha yumuşak o ring ile değişitirin ve çok hafif silikon gres ile yağlayın sorununuz düzelir..

    En son güncellemeyi paylaşayım.. Tüfek bir kaç gün önce servisten geldi, tüp komple değişmiş yeni tüpte herhangi bir boya hatası falan yok.. Tüfek şimdi güzel oldu 👍 Daha düzgün duruyor artık ^^ Tüfeğin kurma koluna kendim çözüm üretip sallanmasını çözeceğim bunun için servise gitmesine gerek yok zaten servis normal diyor, altına koyulacak bir pul o sorunu da ortadan kaldırır :)

    Tüp dolum kısmı px5 le aynı olduğunu tahmin ediyorum sadece görüntüsü farklı ve kaçak yapması kronik ben 2 defa gönderdim hatta birinde komple değişti ve durum aynı ve effecto nun teknik olarak en üstün serisi px4 tür zımba gibi doldurduğun gibi bekliyor ve taş gibi makina bana göre px5 in en üstün özelliği namlusu

    Kronik falan değil Hasan usta 4 yıldır 85j PX4 kullanıyorum o-ringleri 2 hafta önce değiştirdim :) Tüfeğin problemlerini kendim giderebilirim ama işte en ufak birşeyde gönderin yapalım kendiniz yapmayın diyorlar.. Kardeşim gönderelim de tüfek gitti mi 2 haftayı geçiyor gelmesi, daha tüfeği kullanamadan ev,kargo ve Beyşehir yolunda eskiyecek 😀

    Evet, PX4 den sonra PX5 ve Zeon teknik olarak havalı tüfek ( olması gereken ) olmuş. Yani kullanılan malzeme ve sistem olması gerektiği gibi. Kozmetik düzeltilebilir.

    Kardeşim sen eski bir effecto kullanıcısı olduğundan farkları çok net görebiliyorsun tabi. Ama huğlu hızlı aksiyon alan bir kuruluş, müşteri geri bildirimlerini dikkate alacaklardır.


    Her şeye rağmen yerli ürünler içerisinde Effecto +++++

    Px4'ü yıllardır hiçbir sorun yaşamadan kullandım abi sende biliyorsun ama durum bunda farklı.. Cumartesi geldi tüfek bugün pazartesi ve tüfek hava kaçırdığını tespit ettim.. 01.04.2022 tarihinde elime aldığım tüfeği şimdi 2.kez servise göndereceğim muhtemelen 12 günden önce göndermeyecekler, aldığıma alacağıma pişman ettirdiler beni kalite asla ve asla Px4 gibi değil.. Sadece 2 vida değişimi için 10 gün serviste kalan tüfek geldiğinde hava kaçırma sorunuyla geldi

    çok yakısıklı duruyor kurma kolunu goremedım solda galıba

    Evet solda,maalesef sağa alınamıyor şimdilik..


    Ben de Px5 pro lamine tüfeğimi satıp zeon alsam mı diye düşünüyordum ki sizin yorumunuzu gördüm, bu tüfek px5 in bullpub hali diyebilir miyiz? Tahminen namlu, regülatör tüp kalitesi aynıdır diye düşünüyorum, sanırım bu formu elde etmek için kundak tetik vs işçilikten feragat edilmiş gibi geldi, sizin şikayetiniz nedir ve tam olarak ne gibi şeyler eksik geldi, ilk kullanıcılardan biri olarak fikirleriniz benim için önemli.Teşekkür ederim şimdiden.

    Aynen öyle bullpup modeli diyebiliriz herşeyiyle aynı fakat malzeme ve işcilik Px serisi gibi değil, tüpü ben kendim sprey boya ile boyasam daha kaliteli boyardım :) montaj izleri hala mevcut, şunu da belirteyim benim tüpüm manometre üzerinde iken boyanmış ya da manometre boya yapılan alanda unutulup öyle geri takılmış tüm boya nokta nokta manometreye sıçramış, işcilik hataları çok fazla olan bir tüfek.. Kundak görünüş olarak çok güzel ama malzeme kalitesi olarak çöpe atılacak kadar kötü yani px serisine göre hataları saysak herhalde 1 sayfayı net doldurur..

    eldeki tüfekler fazla kibirli olup bagaja girmediğinden makam koltuğunda seyahat ediyorlar. Yerimiz daralıyor. Efendilerden kurtulup daha mütevazi bir arkadaş arayışımız vardı. Bu yuzden uzun zaman zeon u bekledik.lw breaker olurmu diye de düşündük. Zeon Beklediğimden biraz daha ağır. Atış sayısı tüpe oranla az ise de benim için yeterli. İsabeti de tatmin edici görünüyor. Şuan garip bir durgunluk var. Üç haftadır hava bastığım tüfeği kullanamadim. Bugün kullanmazsam havayı tahliye edeceğim. İleride durgunluk geçerse duruma göre bir çare düşüneceğiz.

    Yalnız Breakerla karşılaştırırsak ondan kaliteli Zeon, ben Px4 ve Px5'e göre malzeme kalitesinde hüsrana uğradım..


    Zeon

    Zeon

    emrbozkrt yorumlarından sonra ZEON üzerinde şüphelerim arttı açıkçası. Silahı alma arefesindeydim. o kadar para verip daha sonra bu tarz sorunlar yaşamak beni çok düşündürüyor. Silahı alıp almamak konusunda kararsızlık hat safhada.

    Bir bayiye gidip elinize alın gözünüzle görün öyle alın derim.. Eğer tüfekle oynamayı seven biriyseniz bu tüfekte bu sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek..

    Aldığım günün ertesinde fabrikaya gönderdiğim tüfektir kendileri :) Px4 ve Px5'e göre malzemeden kısılmış, görünüş olarak çok güzel fakat malzeme kalitesi olarak sınıfta kalan bir tüfek.. 2 haftadır serviste bekliyor, bana gelen tüfek çok kötü boyanmıştı tüfeği söktüğünüzde dışı seni içi beni yakacak bir Zeon :) Aldığıma pişmanım.. Tek sevindirici yanı namlusunun çok kaliteli olması..

    Arkadaşlar merhaba. Foruma yeni katıldım. Sanırım soracağım soruyu başka kimse sormamış daha önce. Hobiye de yeni başladım. Haliyle çok meraklıyım. Pellet seçiminde kararsız kaldım. Açıkçası araştırırken ülkemizde stoklarda bulunmayan bazı pelletler gördüm onlar ilgimi çekti, her ne kadar pahalı olsalar da. Yakında yurtdışından bir akrabam gelecek, şayet istediğim pelletleri bulabilirse getirebilir mi, gümrükte sorun yaşar mı, vergi vesaire çıkar mı? Bilgisi olan bilgilendirirse şimdiden teşekkür ederim.

    Getirebilir.. Eğer uçakla gelecekse gümrüğe takılma ihtimali yüksek, eğer takılırsa faturaları gerekir vergisi ona göre çıkar ve Emniyet Genel Müdürlüğü ithal izin belgesi gerekecektir.. Araç ile gelecekse takılma ihtimali daha düşük..

    Eğer düşünceniz bunun ayarı ile dürbünü sıfırlamaksa o tarz bir ayak değil.. Öncelikle açıyı verin sonra altta ve yanda sabitleme vidalarını sıkarak sabitleyin ve montajı daha sonra yapın.. Alınıp kullanılabilir fakat öyle sıfırlamaları dürbün ayağının ayarlarıyla yaparım gibi bir düşüncedeyseniz sizi hayal kırıklığına uğratır.. Önce açı verin sonra sabitleyip montajını yapın..

    sargon2371 hatsan ayaklara sakın bulaşmayın :)

    geç cevap için özür dilerim pazartesi günü bir av bayiisini arayacagım sitelerinde var ama malum sitede olan stokta olmuyor bazen, aradıktan sonra size de bilgi veririm buradan. bu arada size bir şey danısmak istiyorum reximex throne a 500 cc karbonfiber tüp takaarak 250 barda çalıştırarak gariban fx impactı yapsak çalışır mı dün aklıma böyle bir düşünce geldi de hem atış sayısını da artırmış oluruz, aliexpresste 1000 tl ye satılmakta tüp

    Bahsettiğiniz 1000liralık tüplerin çoğunun DOT sertifikası yok, alacağınız tüpün sertifikalarını mutlaka sorun derim..

    Teşekkür ederim arkadaşlar bilgilerinizi paylaştığınız için. Bu ve benzeri sorular her hobidaşımızın aklında olan sorular aslında. Keşke herkes sahip olduğu ekipman hakkında iyi,kötü deneyimlerini paylaşsa bilgi paylaştıkça çoğalır ve biz birbirimize tutunarak yarın çok daha güzel yerlerde olacağızdır eminim ki. Tekrardan teşekkür ederim, kalın sağlıcakla.

    kardeşim Alanya'da yaşıyorsan tlfn numaranı özelden at grubumuza senide ekleyelim..

    Arkadaşlar kolay gelsin emekliyim balık merakım vardır . geçmiş yıllarda ruhsatım ve av tüfeklerimde vardı bu süreç 25 yıldan önceydi.. şimdi heves gidermek için kırsalda balıga gittiğimde çogu kez tık yok tur :) bu arada oyalanmak için bir CO2 tabanca düşünüyorum...Ülkemizde çok farklı markalar var ancak Bunların yedekparça-servis-kısaca ilerde derdime derman olacak Markalar hangileri.. bu markaları belirledikten sonra , menzil ve etki konusunu araştıracagım .. yardımlarınız için . şimdiden teşekkürler (Muvaffak İşmen -mufi1057@gmail.com)

    öncelikle hoşgeldiniz.. Bu konuda b_ozisik size yardımcı olur, kendisinin ilanlarına da bakmanızı tavsiye ederim.

    Vector Taurus bende de var tavsiye ederim 80-150mtlerde çok rahat kullanırsınız.. Hawke'nin ffp modelini kullanıyorum o da güzel bulabilirseniz ilk tavsiyem Hawke'dir, tabi bütceye bağlı eğer bütce sıkıntı değil diyorsanız Vortex'in ffpleri de çok güzel ve çok net