serkan adlı kullanıcının mesajları

    Enteresan bişey. Herkes bi dürbünü getirmek için valizlere bavullara sokuyor onda bile nasıl korkuyoruz. Adam yasak olan dürbünü hemde satmak için dışarıdan elini kolunu sallayarak getirttip bida satışa sunuyor hemde internette. Nasıl yaptı anlamasamda yapanı tebrik etmek lazım ^^

    hadi arpacığı falan hallederimde benim şuara canımı sıkan şu tetikteki vida resmen kundaktan koptu yani ;( giriyor ama nasıl diyim vidanın kundağa bağlı olan vidanın donmesini sağlayan o helezon şekil parçalanmış yani vidayı sıkmama gerek kalmıyor parmağımla itiyorum giriyor :) ?( yani onu herhangibi bir şekilde yapıştırıcamı sanmıyorum arpacığı hallederim sanırm arkadaşın önerdiği yapıştırıcıyla vidalarda tamamda o diğer işi napıcam :) yakında namlu biyerde kundak bi yerde kalmktan korkuyorum :P 2000 e yakın mermi attım 5bine kadar dayanmaz sanırım :P


    Bence hiç uğraşma direk hatsana gönder bakımınıda yapsınlar 1bir hafta 7 gün içinde koç gibi alırsın tüfeini. Bende aldığımda tüfeğin gezi rezzaletti dansöz gibi bi oyana bi bu yana yukarı aşağı oynayıp duruyodu artık en son yerinden fırlamaya başadı. Kundaktaki vidaları desen her atışta bir sıkmak zorunda kalıyodum. Namlu vidası kırıktı daha neler neler...


    Yaz kafana takılan ne varsa bir nota gönder.Hiç uğraşma derim. Ben gönderdm yeni aldım tüfek değişmiş resmen...

    gez benim patriottada çoksorun oldu. yeni yuva açtım çelik vida taktım ne yaptıysam olmadı çözümü metal yapıştırıcıda buldum şimdi (istesemde :) ) oynamıyor.


    Ayar vidalarınında yukarı aşağı ayarı yapanı her atışta yerinden fırlıyordu sağa sola ayarıda sürekli yerinde oynuyordu. Çözümü: hatsana gönderdim bugün aldım güzel olmuş henüz bir oynama yok.

    [Resim Engellendi: http://img354.imageshack.us/img354/7093/goruntu560zc9.th.jpg]


    Oturarak, 11.5metre, gamo ts18, 500ml pet şişe kapağı, 7 atış(5 isabet)


    Merhaba üstadlarım


    Tüfeğimi aldığımdan beri türlü türlü sorunlarla beni uğraştımıştı. Ne ben nede götürdüğüm tüfek tamircisinde istediğim sonucu alamadım. Yağ gez keçe vida her türlü sorunu çıkartmıştı. Daha sonra dayanamayıp hatsana gönderdim.


    Tüfeği bugün geri aldım ve inamadım. Tüfeğin bütün sorunları zaten yapılması gerektiği gibi giderilmiş ama ayrıca tüfek kendini bulmuş. Aldığımdan beridir istikrarsız atışları (hep atamıyorum işte diye üzülüyodum) tepmesi patlamaları çıkardığı sesler yüzünden pişmandım ama şimdi ilk aldığımdaki hali tüfekmiymiş dedim.


    Anladığım kadarıyla bu tüfeklere bilen kişilere adam akıllı bakım (hatta özellikle ilk alındığında) şart. Bu atış kesinlikle çok iyi değildir ama benim gibi acemi bir atıcıya ve tüfeğin ilk haline göre beni çok mutlu etti sizinle paylaşmak istedim.


    Saygılar...

    Acaba bu evanix ar6ların modifiye ile 200 metreden 6.35 yada 5.5mm nin ağır peletleriyle hedefe isabe ettiğinde (ki bu çok önemli :) ) hala kayda değer enerjiye sahip olması mümkünmü? Sadece 15 stabil atış yapabise bile bunu yapabilirmi acaba.


    yada evanixler yapamazsa bunu yapacak başka bir PCP varmıdır?


    Saygılar...

    Benim gördüğüm 'Ironarm' nickli Rüştü abinin Jet uçağı hurdasından yaptığı yüksek basınçlı kompresör. Ölçüleri tahminen 17 inch tüplü CRT monitör büyüklüğünde. Ama 380 volt ile çalışıyor. Bunun için 220 voltu dönüştüren bir trafocuk gibi bişey kullanıyor Rüştü abi.
    Evde kullanırsanız, aynı anda elektrikli süpürge, matkap (darbesiz modda), çamaşır makinası, bulaşık makinası ve karı-koca kavgasının :) gürültüsünün toplamları kadar ses çıkarır, kafa ütüler.


    Maliyeti, hazır satılanların 1500-2500$ arasında olduğunu duymuştum. Rüştü abide şu an 3 adet var. Bence satıyor olmalı. Eminim daha hesaplıdır.


    Önce scuba tüpüne sonra tüfeğin tüpüne hava aktarılıyor.

    Maaşallah kompresör yerine bi tüfek daha al :) hoş oda elinin altında olsa büyük kolaylık olur herhalde. Teşekkürler...

    hazır konusu açılmışken bikaç soru sorabilirmiyim kompresör hakkında?


    1-bu kompresör nasıl oluyor. Eve alınabilen evde çalıştırılabilen bişeymi (kaç voltta çalışır büyüklüğü nedir)


    2-maliyeti nedir


    3-Önce scuba tüpüne sonra tüfeğemi hava aktarılıyor


    saygılar...

    Hayırı olsun kazasız belasız atışlar dilerim... Deneyebilme fırsatın oldumu? Gücü tatmin edicimi acaba?


    Saygılar...

    Hiç uğraşma - paketleyip doğru Hatsan'a gönder -onlar halletsin


    Şimdi ben bu tüfeği dağıttım. büyük ihtimallede toplayamam (özellikle tetiği) ayrıca yeşil gres var. Gez zaten yapışmış Böyle toplanmadan direk herşeyiyle poşete koysam göndersem bişe olurmu garanti kapsamı dışına tutarlarmı acaba? Bide göndermeden önce arayıp konuşmam gerekiyomu yada nasıl nereye gönderiyorum bilgilendirirseniz sevinirim.

    Tüfeğimi aldığımdan beri geziyle uğraşıp duruyordum. Önce gez komple yerinden fırlıyordu vidalarını değiştirdim olmadı yeni yuva açtım olmadı çelik vida taktım olmadı en sonunda metal yapıştırıcı ile yapıştırdım artık tam sorunum kalmadı derken...


    Bu seferde gezin üstündeki yükseklik ayarı yapan vida yalama oldu her atışta tüfek bir pelet bide bu vidayı atmaya başladı (bir taşla iki kuş :) ). Tamam dedim vidasızda atarım kendim ayarlar ona göre atarım yeni vida bulurum boşver serkan derken...


    Bugün hazırlıklarımı yaptım hedefi yerleştirdim peletleri hazırladım tam tüfeği kuracağım... tabikiiiiiii kurulmuyor.


    Dedimki serkan aç tüfeği bak halledersin sen. Tam nucleex abimizin talimatlarıya tüfeği sökerken bide ne görüyüm. Bu kadar olur namluyu silindirle bi arada tutan vida kırılmış darma duman olmuş. Eşek kadar vida kırılmış.


    Kendi kendime dedim sen herşeyi sök serkan onada vida buluruz (nerden bulacaksam kendimi kandırıyorum). Zar zor kırık vidanın başını penseyle çevire çevire çıkarttım.


    Ama şu andada nucleex abimizin tetik çözme talimatındaki T3 isimli parçayı ve onun bağlı olduğ pimi çıkramıyorum.


    Hala tüfeği çok seviyorum henüz delirmedim ve çıkabilecek yegane sorunlara hazırım (çıka çıka alıştım artık) ve bu tüfeği adam edip uzun bir süre kullanmak istiyorum (yada öyle hayal ediyorum). Şu pimi ve T3 isimli parçayı nasıl çıkarabiirim acaba? Çünkü pimin uçlarında yanlış görmediysem baş var. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.


    Saygılar...

    Bakım işlemindeki gibi adımları uygularsanız sorun olmaz, sadece bakım işlemi konusundaki gibi piston keçesi önüne gres sürmeyin, yağ olmasın yani, silindir içini(tüfeğin ana gövdesi) ise kesinlikle yağlamayın, piston kenarlarını ve keçe kenarını göz kararı fazla gelipte pistonu silindire geçirirken taşmayacak şekilde yağlayın, biraz taşsada sorun değil silersiniz geçer, silindir içine yağ sürülmemesinin sebebi ise pistonu takarken piston keçesi önüne yağ gelmemesi için, silindir içinde yağ olursa keçe pistonu takarken bu yağı sıyırır.


    Yani kısacası; Bakım işlemlerini uygulayın fakat, piston keçesi önüne ve silahın ana gövdesinin içine, yani silindir içine yağ sürmeyin, sorun olmaz. :)


    Hem keçe önüne gres gelmişte olsa illa patlatıp yaracağını pek sanmam keçeyi, benimki ne haller gördüde hala ilk günkü gibi nazar değmesin. :)

    Yardım için teşekkür ederim :) Dikkat etmeye çalışıcam inşallah kazasız belasız hallederim....

    Evet Mustafa abi, benim Patriot'ta bol gresli ve keçe önünde gres yok bu kez, yağlı pellet atmazsam(benim pelletler bolca yağlı) duman, koku vs. olmuyor dediğin gibi(ilk bir kaç atışta vardı elbette, şimdi yok).


    Bir de üstte "sideprensi07" Kadir abi keçenin biraz zarar gördüğünü yazmış. Ben de ilk zamanlar çok abartı ve keçe önünede gres sürüyordum fakat keçede herhangi bir hasar yok(aman olmasında :)).



    Biraz geç kaldım sanırım ama lütfen şu keçe nerdedir, piston önü yağlanmayı nası engelleriz, ne kadar yağ sürmeliyiz şematize edebilirmisiniz yada biraz daha detaylı anlatabilirmisiniz. Ben ve bi kaç arkadaşım daha bilgisizlikten tüfeğe dokunamıyor yağlayamıyoruz. Detaylı bakım işlemini inceledim ama merak ettiğim keçeyi koruyarak nasıl yağlarız. Haftalardır aklımda ama korkudan dokunamıyorum. Yardım ederseniz çok mutlu olurum.

    not:silahta yeni birşey farkettim tüfeğin üstündeki vidalar gevşiyor tekrar tekrar sıkmam gerekiyor acaba bu normal midir yoksa benm silah mı kafayı yedi :wacko:


    Aynı sorun benim patriottada var. Hatta bigün tetiğe basınca gez yerinden fırladı.


    Anladığım kadarıyla yağlamak tüfeği kendine getiriyor ama korkuyorum. Kıt makine bilgimle o ayrıntılı bakım işlemini inceledim ama keçeye yağ deydirilmemesi gerekiyormuş. Bende yerini bile bilmediğimden hiç dokunmadım. Tamircilere gidip sorucam bakalım.

    Uzak mesafe derken kac metre bunu belırtırsenız daha ıyı olur bilen arkadaşlar acısından.Ama aradığınız tüfek yivsiz olduğu için uzak mesafelerde isabet oranı cok zayıf olucaktır sanıyorum hatta biraz fantaziye kaçabilir :thumbdown:


    Mesela 100+ metre... Aslınsa bunuda öğrenmek istiyorum kaç metreye kadar etkili olabilirler. Abilerimizden birisi safir t14te yivsiz kurşunla 50-75 metrede çok etkili atışlar yapıldığını söylemişti. Herhalde yivli kurşunla daha iyisi yapılır diye düşünüyorum. Yardımcı olur ve bilgilendirirseniz sevinirim...


    Saygılar...