Hocam öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında hobinin teorik olarak içindeyim fakat henüz pratiğim yok. Pcp tüfeklerin bütçesi beni aşıyor, scuba tüp yahut pompa kullanmak bana eziyet gibi gelir diye tahmin ediyorum ayrıca bende çoğu hobidaşım gibi sırtımda tüfek cebimde pellet kendimi araziye vurmak istiyorum. Şu anda İstanbul' da ikamet ediyorum fakat Sakarya Kaynarca' da bir köyde çiftlik havasında yazlık var. Orada atış yapacağım. Yakın olduğu için iki haftada bir gitmek sorun olmayacaktır benim için. Dürbün sıfırlama meselesine gelince tüfeği bir kez alıp kendini dağıtana kadar kullanmayı düşünüyorum ayrıca gez ve arpacık kullanmaktan haz alırım ve nişancılığıma güvenirim. Dürbüne zamanı gelince geçmeyi düşünüyorum. Bu süre zarfında hem kendimi geliştirmeyi hem de alacağım tüfeğin gücünün azalacağını umuyorum. Zaten uzun mesafe atışına geçmek isteyip bir dürbün edinmeden önce güçlü tüfeklerde hem sıfırlama hem de dürbünün dağılmaması açısından protector tarzı bir dampa ayak edinmeyi planlıyorum. Ateşli tabancaların bakımlarını yaptığım için silah bakımı yapma hususuna uzak değilim daha öncelerinden tecrübelerim var sadece gres kullanımı, piston bakımı, o-ring bakımı/değişimi ve benzeri hususlar hakkında elimde hali hazırda havalı bir tüfek olmadığı için bilgilerim okuduklarımla kalıyor.
İşin özeti hocam kastettiğiniz hususu anladım, meraklanmayın fen lisesine de kolay yerleşmedim
, daha korona salgını başlamadan lisemde okçuluk eğitimleri ve talimleri yapıyordum. Zaten Trabzonlu olmamdan kaynaklı ateşli silah kullanımı, temel atış teknikleri, göz-gez-arpacık ve hedeften oluşan nişan hattı, güvenli atış ("Silahı şeytan doldurmaz, insan doldurur ama unutur." her zaman aklımdan çıkmayan altın kuraldır, ayrıca Zoraki mod 2918 kuru-sıkı ses tabancasınında kullanım kılavuzunda yer alan bir ifadedir kendisi.
) hususlarında bilgilerim var.
Tekrardan teşekkür ederim hocam görüşlerinizi paylaştığınız için, kusura bakmayın biraz uzun oldu. Son olarak bana önerebileceğiniz alttan kurmalı tüfek mod 155 mi mod 150 varsasyonlarından biri midir? Mod 155 için konuşursak .177call' nin mi .22 call' nin mi isabet/tahribat oranı daha yüksektir? Vortex sistem benim için öncelikli olmalı mıdır HasanUSTA hocam?