marlon2000 adlı kullanıcının mesajları

    5 Sene süresi dolan Yivsiz Av Tüfeği ruhsatı yenilemi işlemi için tekrar baştan mı yapmak gerekiyor bütün işlemleri ?
    Yoksa Emniyete tüfeğiı götürüp direkt yenilememi yapmak gerekiyor.


    Bu konuyu teyid edebilirmiyiz ?


    Tşk.

    yahu bizim "havayı koklayan adam" Marlon'umuz nerede? hava durumu verirdi buluşmalardan önce...


    Burdayım :) Gece 03:00 /04:00 gibi hava yağmur atar ama Sabah 06:00'da parçalı bulutlu bir hava görünüyor. yalnız High Winds uyarısı var nerden geliyor onuda çözemedim. İnşallah atışları etkilemez. Bir kaynağa göre öğleden sonra 14:00 /15:00 gibi lokal bir yağış var diyor. Son haftalarda bende kontrpiyede kalıyorum. havnın ne olacağı belli olmaz açıkçası yarın :)))


    Hala ofisteyim bu saatten sonra çıksamda gelmem zor olur artık ateşliye :)


    İyi buluşmalar.

    Bir aksilik olmazsa; karga gak dediğinde ateşli taraftayım.


    Ankara için Yarın gündüz bulutlu bir hava olacak, yağış görünmüyor. ama akşam 20:00 civarında biraz atıştıracak gibi. Sabah 5 derece ile merhaba diyen hava öğlen 14:00 gibi 16-17 dereceye kadar çıkacak.Sabah saatlerinde rüzgar 4KM/h; öğlene doğru 13-14 KM/h çıkacak. Rüzgar Mühye düzlüğünde karayel, günbatı, lodos şeklinde dans edebilir :)

    Hava durumuna kısmet olmadı bu hafta ama , buluşmadan sonra Kamuran havayı çok güzel özetlemiş.Orda okadar kar kaldığına bende çok şaşırdım. Bizim ufaklık ağlayıp duruyordu, "baba kardan adamımızı devirmişler tekmelemişler" diye , mesaim olmasaydı, gündüz gözüyle gitmek varmış.


    6. fotoğraftaki dikenli tel çok sakat , orda manevra yaparken her zaman özen gösteriyorum. 2. çamlığın mudavimleri çok iyi bilir o dikenli teli. çeksen gelmez yerin altında elli tane kolu var :) aman dikkat diyelim.

    Başlığı açıpta gelmemek olmazdı. Sabah o kara rağmen arabayı temizleyip yola koyuldum.


    Dikmen'in yokuşları vız geldi. Ama o Keklikpınarı'nın ara bağlantı yokuşu vitesi snow moduna alsamda bir türlü çıkamadım.


    Sonra Murat'ın söyledikleri geldi aklıma; dedimki sen daha burayı çıkamıyorsun. senin ne işin var Çamlık 2 'de.


    Yaylı tüfeğimi alsaydım Cinnah tarafından gidecektim. Onu da almadığım için eve gidip mışıl mışıl uyudum. Camiadan özür dilerim.

    Merhaba ;


    Yarın sabah erken saatlerde ;kar yığılmazsa Çamlık 2'de tozu dumana katmayı düşünüyorum.


    Hava durumuna gelince, iki güvenilir kaynaktan hareket edersek;


    Birincisi , sabah saatlerinde serpintili ve seyrek yağmur ile güne merhaba diyen Ankara, öğlene doğru havanın iyice kasvetli kapanması ile yağışı kara çevirerek 23:00 'e kadar kar yağışlı olması bekleniyor. Hava sıcaklığı -2 derecelerde gün boyu, ama hissedilen sıcaklık, saatte 35 /40 km esen rüzgar ile birlikte -6 derecelere kadar düşecek görünüyor.


    İkinci kaynağımızda sabah gözlerini oğuşturanlar, pencereden baktıklarında bembeyaz bir Ankara görecekler. Saat 05:00 civarında şiddetli kar yağışı olduğunu belirten bir sistem ile karşı karşıya olduğumuzu söylüyor. Bu yağışında gece ilerleyen saatlere kadar bazen sık bazen seyrek dokuntu şeklinde devam edeceği belirtiliyor. Rüzgar hızları aynı , Rüzgar yönleri ise yıldız ve karayel.


    Tahminler, tahminler ,tahminler.... Belkide hiç kar yağmaz. kendini pazara bırakır. ;şrofls;.


    Bu kötü tabloya rağmen Ankara Team üyelerinin - 10 ; -11'lerde , yerde kar buz varken bir çok buluşmaya imza attığını hatırlatarak, güzel bir gün geçerimenizi temenni ediyorum.

    Uzun bir aradan sonra, yeşil sahalara tekrar dönüyorum. Sabah 07:11:42 de, 2. Çamlığı barut kokusuna boğmayı düşünüyorum. Ordan yaylımla mekana gelirim.


    Hava durumuna gelince sabah 07:00'de 7 derece ile güne merhaba diyecek Ankara. hissedilen sıcakıkta saat ile birlikte aynı oranda artacak 9-10 v.b. sabah saatlerinde parçalı bulutlu olan hava öğlen saatlerinde açık pırıl pırıl güneşli olması bekleniyor,hissedilen sıcaklıklar 15 derece civarında olacaktır.rüzgar hızı 6-7 km arasında değişiyor


    Sabah temiz hava almaya herkesi beklerim.

    ah ah eskiden birkardeşimiz vardı bizler atış alanında hava durumunu bildirir ,rüzgarın yönünü hızını bile söylerdi heyy heyyyy


    O kardeşinin başını kaşıyacak vakti yok bu aralar. Yoksa havayıda söyler , havayada saçardı saçmaları. Son zamanlarda rüzgarın yönü nerden esiyor belli değil,vardiyalar değişince ( ki ben değiştiriyorum) ;şrofls;. buluşmalar biraz hayal oldu. Cumartesi sabahın köründe ofisin yolunu tutmaya başlıyorum x;.z


    Ama yüreğim sizinle elbet, bir gün şu vardiyaları düzene sokacağım -9,-10 derecelerde, çadır altı buzlarda , masa oyunlarının sıklıkla yapıldığı, sıcak nescafeli buluşmalarda görüşmek dileği ile +;tuftabV#

    bugün alper abi olduğunu idda eden biri dükkana geldi ve armsan tüfek için spariş verdi milli atıcı olmas,ankara lı olması ve baretta kullanması bi raslantımıdır yoksa alper abi taa ankaralardan gelip de bizim dukkanı mı buldu tüfek almak için :!: yoksa bu bi raslantımı? bunların cevaplarını istiyorum kim bu gizemli adam :him:s


    Alper yerlide dipçikten yaylı ATA'dan başka tüfek almaz. Alper değildir o, ama dubloru olduğu kesin.


    Sende sormadınmı sen Kafası'mısın diye be kardeşim. ?

    Sabah 05:11:29 da 2.çamlıktaydım.Sonlara doğru boş fişeklere saydırırken birden dibimde köpek sürüsü gördüm. Kulağımda peltor kulaklık olduğu için hiç ses almamışım. Kulaklığı hemen çıkarttım. meğer köpekler havlaya havlaya ağaçların arasından dibime kadar gelmiş. havaya 2 el sıktım, gittiler. 5 dkk sonra tekrar aynı grup yine havlayarak üstüme gelmeye başladı. sanki cesaret hapı içmişler gibi ;kihhik, yine kıyamadım havaya iki el daha ateş açtım. Bu arada kulaklık takmayı bıraktım. açıkçası tırstım, köpeklerin bu kadar cesaretli olmasına. 3. defa bu sefer çevremde çember çizmeye başladılar, bende artık iyice huylandım, :him:s kutudaki fişekleri havaya sıktım. köpekler yavaş yavaş uzaklaştı gitti. Aşağı indim, sonra tekrar Rıfat Bey'in belirttiği gibi yukarı çıktığımızda in cin top oynuyordu. Ben köpekleri incitmek istemediğim için bu hayvanlarda iyice cesaretlendi. Bundan sonra bu azılı köpekler için can yakan fişeklerden bulundurucam, kafaya koydum.(kauçuk saçma veya kayatuzu saçma)


    Rıfat Bey; Tunahan'ın tuz buz videosunu istiyoruz.



    Selamlar

    Sabah uyku tutmadı; 05:00'te karanlık taraftaydım. Soda şişelerinin dibine dibine 2 kutu fişek harcadım , hemen hemen hepsi tuz buz oldu.(atış alanın uzağında attım özellikle, camlar kimseye zarar vermesin diye) Kamuran geldi sonra,Poze ve Safir ile biraz atış izlerken, sebepsiz yere terlediğimi ve hasta olacağımı anladığım için 7'ye 10 kala ayrılmak zorunda kaldım. Çamlık 1 'de Cem Bey'i gördüm merhaba diyerek aşağı indim. Birde baktım herzaman ben belki gelemeyebilrim diyen Erdem Bey'i gördüm. ;d; Tekmil ve yoklamayı vererek ordan ayrıldım.


    Mühye'den yukarı tırmanırken, omzuna tüfek kılıfını sırtlanmış bir motosikletli arkadaşı (Alpfizik) gördüm, durdurdum. "Hayrola atıştan mı" dediğimde "Airguntürk'cü arkadaşları bulamadım geri dönüyorum" diye bir cevap aldım. PS'i hemen tarif ettim. Erdem Bey'in orda olduğunu söyledim. Oda geri döndü tekrar


    Eve geldim yattım hala kendimi toparlayamadım.