aseyhan adlı kullanıcının mesajları

    Aynı atış hattı. 50 metre. At44 tactical (long lw değil normal model) Pelet Jsb 15,89 .


    Düşük şiddette ancak sürekli yön değiştiren karışık bir rüzgar vardı sabah.


    Atışlar epey dağıldı bugün rüzgarda, 200 kadar atış yaptım. Pompalamak spor oldu epey :)


    3 lü olarak tek delik yaptığım bir çok kez oldu ancak dört ve beşinci Atışları yaparken hep bozuldu grupman. Rüzgar sinirimi bozdu resmen.
    Resmini çekmeye değer iki grupman çıktı sadece. Birincisi 10 atış. 175-150 bar arası.
    airgunturk.com/attachment/27878/



    2. Grupman 7 atış. Rüzgara rağmen iyi toplandı. 8 ve 9 uzaya gidince 10. Atışı zorlamadım :)
    airgunturk.com/attachment/27879/

    ilk tufegini alicaksan yayli ile basla derim ben pcp aldim pisman oldum keske diyorum bi stoeger x20 alsaydim ilk basta

    sn duman0667,


    Tahmin edeyim at 44 ü satmayı düşünüyor ve sanıyorum bu yüzden her yere birşeyler yazıp 50 mesajı doldurmak istiyorsunuz.


    Selamlar.

    Çok pratik olmuş gibi görünüyor. Elinize sağlık. Sıfırlama maksatlı kullanacaksanız bir de mıknatıslı su terazisi - kabarcıklı düzeç vb ekleyin bir yerlere bence. Bulabilirseniz şu resimdeki gibi bir şey olabilir mesela. Daha profesyonel hava katar :) Altına düz olarak bir neomidyum mıknatıs yapıştırırsınız. Hatta 3 tane olursa daha da güzel olur. (sehpa 1 tüfek 1 dürbün 1)


    Sıfırlamada bu gibi sehpa vb düzeneklerin en büyük faydası malum dürbünü tüfeğe tam dik düzgün monte etmek. Sehpanın düz olduğunu teyit edip üstüne tüfeği su terazisi ile düzleyip sabitleyip sonra dürbünü de su terazisi ile tam düzleyerek takınca zaten sıfırlama atışlarında çok sorun yaşanmıyor sonra.


    Selamlar.





    airgunturk.com/attachment/27790/



    selamlar.

    Bu tetikten isteyen başkaları da varsa buraya yazabilirler


    Bu arada sanırım yanlış anlaşılma olmuş. Benim şu an için bu tetiğe ihtiyacım yok, bende var.


    Esasında benim bunu belirtmekteki maksadım birilerinin belki işi görülür. Çünkü bu tetik artık pek bulunmuyor.


    Aslında stoeger x20 - gamo 440 / cfx gibi orta sınıf yaylıların hw77 veya tx200/prosport vb daha üst sınıf yaylılar ile arasındaki isabet farkının en büyük nedeni insan gibi bir tetiğe sahip olmamaları. Bahsettiğim orta sınıf bu yaylıların diğer aksamları, özellikle namluları ortalama üstünde iş görecek kalitede zaten ama tetikleri tam rezalet.


    Bu tetiği taktığınızda bir gamo cfx veya bir stoeger x20 nin bu tüfeklerden isabet olarak ortalama bir kullanıcının hissedebileceği aman aman bir farkı kalmaz. İsabet anlamında 3 kuruşa 5 köfte için GRT III tetik tavsiyemdir. Elinde bu tetiğin uyacağı gamo klonu tüfekler olanlara şiddetle öneriyorum.


    Selamlar.

    Bendeki tetiği istediğinizde söyleyin söker gönderirim ilk fırsatta. Birilerinin işi görülür gamo olsun stoeger olsun hatta ucuz kral kopyalarında dahi kullanıldığında bu tetik tüm gamo kopyası tüfeklerde ciddi fark yaratıyor. Hatta Zetax hocamla bir araya gelmişken geliştirirsiniz bile bence orjinal tasarımı birlikte.

    Ne olduğunu anlamam biraz zor oldu. Son resimde ancak uyanabildim aparatın ne iş yaptığına :)


    Bilmiyorum atölyenizdeki imkanlar uygun mudur ama böyle bir ihtiyaç var. Bu gamolar ve stoegerler için özel tetik satan aşağıdaki linkteki amcamız artık Türkiye'ye (esasen Amerika dışına) göndermiyor. Bir arkadaşıma Stoeger X20 almasını önerdim ama benimkinin GRT 3 tetik takmadan önceki 5 kilo tetiğini düşününce vazgeçip Zoraki aldırdım şimdilik onunla oyalanıyor :)


    Bundan üretirseniz talep olabilir. Ben bendekini gönderebilirim ölçmeniz-kopyalamanız için.


    http://charliedatuna.com/GRT-III%20Trigger%20New.htm


    Saygılarımla.

    İşin aslı hatsan nova ile ilgili daha çok yorum inceleme vb bekliyorum. Sonrasında nova alıp sn ekize regülatör yaptırma düşüncem var. 180 cc tüple atış sayısı çok sınırlı. 500 cc tüp daha iyi olur gibi düşünüyorum bakalım kısmet.

    Tam bir fiyat-performans ürünü. Sonuç gayet başarılı. Zaten hatsan namlu ve lw namlu arasında pek fark olmadığını ayrıca isabet için kısa namlunun uzun namludan daha başarılı olduğu söyleniyordu.

    Kısa uzun arasındaki isabet farkını bilemem ama bence de namluda sorun yok. Daha fazla isabet için temel eksik regülatör. Şu ana kadar yaptığım grupman çalışmaları genelde düşeyde dağılıyor. Bunun gibi nispeten toplu gruplar chrony ölçümünde 170 bar ve 140 bar civarlarındaki nispeten birbirine yakın çıkış hızındaki atış serilerinde çıkıyor.


    At 44'ün bir diğer isabet düşmanı ise şarjörü. Şarjörlerin bazı pelet yuvaları sorunlu. O yuvalara denk gelince pellet gruptan açılıyor, flyer oluyor. Muhtemelen o yuvalar pelleti sürerken fazla ezip şeklini bozuyor. Bugün hep aynı şarjörle atınca ve pelletleri seçerek koyunca daha iyi anladım.


    Hatsan 136 tane yeni model çıkartacağına şu at44 ün şarjörünü biraz iyileştirip bir de adam gibi bir regülatör koysaydı ne güzel olurdu.

    Ayrı konu açmak istemedim sonuçta başlık aynı.


    Şerit metre ile ölçülmüş 50 metre. At 44 tactical, (long veya lw değil düz model) Pellet jsb 15,89 . Hava yön değiştiren hafif rüzgarlı.


    Masadan ön destekli, arka kısmen destekli (arka destek alçak kaldı elimi koydum araya)


    Arka desteği düzeltip birazda tetikle oynayıp becerebilirsem haftaya daha iyisini yapmayı hedefliyorum, bakalım.


    4 atış.



    airgunturk.com/attachment/27662/


    airgunturk.com/attachment/27663/

    • airgunturk.com/attachment/27516/At 44 - 10 tact. Long veya lw değil. Pelet jsb 15,89. 5 atış. Şerit metre ile ölçülmüş tam 50 metre mesafe. Hava orta rüzgarlı ama atış için rüzgarsız anlar seçildi mümkün olduğu kadar. 200 bardan başladığım için alttan başlayıp yükseldi vuruşlar her atışta. 175 bar civarında başlasaydım tek deliğe yaklaşırmış aslında. Bir daha da rüzgarın kesildiği zaman yakalayıp başka grupman yapamadım dün. Çizgiden ayrılan o tek atışa rüzgarın güzelliği olsa gerek. 18 grainler daha dağınık grupman veriyor. Benim tüfek 15,89 u sevdi. Zaten chrony ölçümlerimde bu yönde.

    kral arms ın tüfek ve pompa takımını aldım, 150 bardayken deneme amaçlı 210 a kadar bastık sorunsuz şekilde, daha sonra atış yaptık 50 bara düşene dek ve tekrar doldurmak istediğimizde pompa yukarı aşağı yaylanarak ortada kaldı.Muhtemel arıza kitapçığında 3. piston gevşemiştir falan yazıyordu silindire ve hava alma deliğine birkaç damla yağ damlattım yumuşadı ve düzeldi.Bu pompaların bakım peryodu nasıldır? her dolumdan sonra yağlamak şartmı olacak acaba.Birde pompa üzerindeki tahliye vanasını gevşetmeden hava rekorunu çıkartınca öndeki orink hasar görüp hava kaçırmaya başladı, buna çok dikkat etmek gerekiyor anlaşılan.

    Pompanıza silikon bazlı gres dışında hiç bir yağı değdirmeyin. Petrol bazlı yağlar oringleri aşındırıp arıza sebebi.


    Ayda bir kağıt havlu vb ile silip üzerindeki kirlenmiş yağı biraz alıp silikon gresi elinizin erdiği yerleri çok az (yarım nohut kadar) sürüp yaydırın piston boyunca. 3-5 pompa hareketi ile yaydırırısınız iyice. Bu şekilde bakımla yüzlerce kez at44 ü doldurduğum hill mk3 pompada hiç sorun olmadı. Çok toz toprak içinde atış yaptıysam eve gelince hemen genelini bir nemli bezle siler ve bu yağlama işlemini yaparım.

    chairgun'ın güç hesabına göre 19 grain pelleti 1307 fps ile atmak 72.1ft.Lbf veya 97.8 Joule güç demek.


    Jsb'nin standart 6.35 pelleti 25.39 grain. Bu güç değerine göre bunu neyle atar diye hesaplarsak yine chairgun ile 1131 FPS çıkıyor. Hala ses hızının üstünde, ki daha ağır pellet genelde daha fazla verimli oluyor. Bunun biraz daha üstünde çıkması muhtemel ölçüm değerinin.


    6.35 Jsb Heavy 33.95 Grain. Ona göre hesapladığımızda 978 fps gibi bir hız çıkıyor. Tahminen ölçülse 990 larda filan çıkacaktır. (daha ağırın genelde hesaptan daha verimli olması nedeni ile)


    Videoda gösterilen güç ile ancak 33,95 grainlik pelletle veya daha ağırları ile anlamlı atışlar yapılır. Ya da 30 grain civarı solid çekirdeklerle denemek lazım uzun mesafe için bence.


    19 grainle video çekmek sadece 1300 fps lik reklam rakamını göstermek için muhtemelen.

    henüz havalı tüfegim yok arastirma asamasindayim.araba olmadıgından scuba olayı bana uygun gelmiyor.o yüzden bu pompa konusuna biraz takığım.zetax yusufi ve sizi ilerleyen dönemlerde biraz rahatsız edecegim .

    Atışa arabasız gidecekseniz pcp doğru tercih olmaz. İyi bir yaylı alın. Pcp ile atışa gitmek ek malzemeleri ile taşınmak gibi oluyor.

    Sn Arasem,


    Bravo çok güzel çalışma.


    Arazide atışa gidenler için hedefi yerden yükseltmek de önemli bir konuya dönüşüyor.
    Şu resimdeki mantıkta , ancak daha sağlam ayağı olan ve biraz daha yüksek olursa daha da güzel olur bir tasarımı da sonraki işlere eklersiniz belki. (İdeal yükseklik 90 cm civarı olabilir) Çoğunluk oturarak masa - tripod üzerinden atış yaptığından bu yükseklik mantıklı gibi.


    airgunturk.com/attachment/27065/

    Benzer çin işi holosight ı bir süre kullandım zoraki üzerinde. Gözünüzü oynattığınızda paralakstan, reticle ı her değiştirdiğinizde de imalat hassasiyetsizliğinden vuruş noktanız değişiyor. Çok ekstrem değil ama az buz da değil, 10 metrede 3-4 cm civarında bir değişim var. Zoraki 10 metrede gez-arpacık ile tek delik yapıyor alışınca. Bununla bu pek mümkün olmuyor. Bir ara uzmanlaşmıştım tam aynı açıyla bakıyordum her atışta, o zaman biraz isabet alabildim. Alırsanız İlk başta hevesle kullanıp sonra gez'e dönüp rahat edersiniz benim gibi muhtemelen :) Bu aliexpress malı optiklerin büyük kısmı airsoftta silah üzerinde "görüntü olsun" diye üretilen ürünler. İsabetli atış beklentisini gerçekten karşılayan ürün çok çok az. Gez arpacıkla tadını çıkarın biraz. Sonra gerek duyarsanız kaliteli bir optik alır takarsınız.