Hayaksisheytan adlı kullanıcının mesajları

    türkiyede seri üretim olan coğu şeyde pellet ve bullette şu sorun var


    kalıplar eskidiği zaman yenilenmiyor, ölene kadar kullanılıyor.

    yeni kalıplardan çıkan solid, pellet cok iyi isabet verebilirken eskiyenleri berbat oluyor

    Hocam koy + 10 tl kutu başına şu kalıpları rayına sok demi. Herkes şikayetçi bir alıyorum çok iyi bir aldım leş diyor millet. Ben valla yöntemi yazdım videosunu da çektim. Ben alırken ukraynalı biri telefondan resim gösterdi spot on pars 18.13 gr. nin 2-3 kutu aldı çok iyi çok iyi dedi gitti adam. Dış piyasaya başka bize başka sürülmez herhalde.

    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.



    Değerli hobidaşlar tavsiyem 5-10 TL fazla verin online kanallar biraz daha uygun olabiliyor ama zamanla bağlar güçlendikçe indirimde alıyorsunuz yerel av bayisinden spot on mühimmatları kutu kutu inceleyerek almanız. Kutudan kutuya performansı değişen mühimmat.
    Unutmayın ki her namlu her mühimmatı sevmez.
    Her mühimmatında sevdiği hızlar vardır. Bunları test ederek deneyerek öğrenmelisiniz. Keyifle kazasız belasız bu hobiyi sürdürmeniz dileği ile.

    Çok mantıklı bir şey yapmışınız. 25 Gram çekiç çok ağır geliyor ben 11.5 gram a geri döndüm peki neden döndüm. Pellet atmayı unutmanız lazım 25 gramda düşük bardada valfe sert vurduğundan zarar verir diye de korktum ve 11.5 gram takılı.

    5.5 kalibrede 32-34-37-40 Grain solid için muhteşem 25 gram çekiç

    16.5-18.13-22 grain pellet ve 22-24-26-28-30 grain solidler içinde 11.5 Gram çekiç çok iyi

    Ben çekici bir tık daha arttırıp 13.5 gram 16.5-18.13-22 grain pellet ve 22-24-26-28-30 grain solid bunların yanında 32-34 Grainide tüfeğin sevdiği hızlara getirebilirsem muhteşem olucak. Yarın bir gün namlu kit alırsam 6.35 veya 7.62 o zaman 25.8 Gram çekici kullanırım.

    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    120 Bar yukarısında valfi açamayan Maverick i güçlendirmiş oldum.

    34 Gr Solidi Max 920-930 FPS lerde atabilirken

    130 Barda 970-980 e çıktı

    140-150 bar ve detaylı çekiç ayarları denenmedi.

    Tavsiyem hilal avdan ön sipariş alarak vermeniz. Çünkü dolar yerinde durmuyor. Ben FXMaverick tüfeği ön sipariş verdim 35 binden tabi bunun içinde nakit ve pazarlıkta var 40 gün sonra tüfek stoklara girdiğinde gene aynı durumda 39 a alabiliyordum. Ha ben 40 günde tüfeğe vereceğim parayı daha iyi değerlendiririm diyorsanız o başka.

    Tavsiyeler üzerine Element Optics Helix 4-16x44 FFP Dürbün, APR-2D modelini aldım. Bakalım DM70 dampa ile Weıhrauch HW77 tüfekte bozulmadan kullanabilecekmiyim. O kadar paranın çöp olması baya can sıkar yoksa =O


    Ben konuyu geç gördüm. 😄

    Bazı sitelerde şu ibare yok ama. Normalde

    GARANTİ: Satışını yaptığımız Element Optics ürünleri fatura tarihinden itibaren bariz kullanıcı hatası olmadığı takdirde ömür boyu garantilidir.

    Bu ürünü ülkeye sokan tedarikçi bu garanti şartları ile satıyor abi açıklamayı iyi okuyup satın aldığın kişi ilede görüş sonra üzmesin seni üzülme.

    Bende yetişseydim aldığın dürbünü önerirdim. Hade hayırlı olsun. Bir video çekersin artık 😄

    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Hocam ben kaliteden yana bir şey demek istemiyorum ama, başından sonuna kadar darbe ile çalışan bir mekanizmayı plastik yapmak ne kadar sağlam ve kaliteli olabilir ki, aklı olanın buradan yola çıkarak anlaması gerekiyor zaten :)

    Bende fe3c nikli hobidaşa yazdıydım. Alıntılamadığım için biraz karıştı. Toplamak gerekirse Maalesef benim gözlemlemem bu hobiye birçok bilinçsizce yeni başlayan oluyor ve 1 kutu pelleti atıp hevesini alıp ya tüfeği çürümeye bırakıyorlar yada 2. Elden satıyorlar. Ben bu bilinçsiz hobidaşları foruma çekmeye çalışıyorum ama reklam yaptığım için yorumlarımı siliyorlar . Herkeste hatsan alıyor. Burada ben de hatsanı kötülemiyorum ama eski modeller alınıyor. Buraya dem vurmak istemiştim. Bu arada sizin durumada şaşırmış durumdayım. Ben factor ile baya soğuduydum sizide soğuttular ağızlarıyla kuş tutsalar dönermisim hatsana ben dönmem. Ülkemize böyle firmalar lazım desemde ben büyük konuşuyorum ama yalamam inşallah tükürdüğümü almam gibi hatsan.

    Şefim ben birçok PCP içeriklerini izliyorum. Bilinçsizce hatsan ı seçiyor insanlar ve seviliyor çünkü daha iyisini bilmiyor görmemiş ler. Birçok eski model tüfekler peynir ekmek gibi satılıyor valla. Forumun da reklamını yapıyor yardımcı olmaya çalışıyorumda. Forumun reklamını yapınca siliyorlar😄.

    Dün 16.05.2023 itibari ile "avalemi" üzerinden Weihrauch hw 77 siparişini verdim. Ürünü bir çok sitede gördüm, fakat çoğundan kalktı. Olanlarda ise telefon ile teyit alınca ellerinde olmadığını, ne zaman geleceğini sorduğumda ise şu sıralar tedarikte sıkıntı olduğunu gelmediğini söylediler.


    Bu ital bir çok marka için geçerli. En son "avalemi" üzerinden sorduğumda ellerinde olmadığını fakat distribütör firmada olduğunu ayın 21 pazartesi elimde olacağı bilgisine ulaşınca hemen aldım.


    İhtal havalı düşünen arkadaşlar acele etsinler tedarik şu sıralar sıkıntılı stoklara ne zaman girer belli değil.

    Hade hayırlı olsun. Şöyle güzel bir inceleme kutu açılış videosu falan yaparsın. Merak ettiğim tüfeklerden.

    Pullar arttıkça odadaki hava kütlesi azalacağından basınç düşüyor, pullar azalınca artıyor o durumda öyle mi.

    Olaya yanlış yerden bakıyorsunuz. Amaç regülatörü 50-200 bar basınç aralığında saat gibi tıkır tıkır çalıştırmak. Regülatörün yapısını amacını parçalarını tanımak ta önemli. Regülatörde pullar yay görevi yapsın diye var. Öyle bir yay inşa etmeliyiz ki 50 barda tıkır tıkır çalışıyorsa 150-160 barlar da da tıkır tıkır çalışmalı.

    [ Kalın aşağı bakan pul

    ] Kalın yukarı bakan pul

    ( Standart aşağı bakan pul

    ) Standart yukarı bakan pul

    [][]()()()( Şeklinde dizerek yay oluşturuyoruz bu yay dizdikçe ve kalınlaştıkça boyu artıyor uyguladığı karşı kuvvet artıyor. Bu kuvveti tüfekten gelen yüksek basınca karşı kullanarak dengelemeye ve saat gibi tıkır tıkır çalışmasını sağlamaya çalışıyoruz. Sorun bizim tüfekte bunlarla uğraşmamız gereken 1 değil 2 regülatör olması. Bol bol söküp takacağız deneyeceğiz. ^^

    Reximex Daystar .22 aldım hocam şöyle diyebilirim fakirin FX impactı :D Maşallah hatsan ömrümü yemiş yıllarca hatsanın bendekileri ayrıca babama aldıgım mod 85 sniper dahil hepsi lanet bir grupmana sahip birdaha hatsan mı ? ASLA. Hatsan pişmanlıktır.

    Hocam imkanınız varsa şöyle bir deneyiminizi konu açarak paylaşırmısınız. Beni de hafif olması çekiyor.

    Pul Dizilimini bar düşükse azaltıyorum. Yükseldikçe ya çoğaltıyor yada kalınlaştırıyorum. Örnek vermek gerekirse.

    70 Barda 9 Pull

    90-100 Barlarda 9 pul ama 4 ü kalın

    120 barlarda 10 pul 3 ü kalın

    130 bar denesem 11 pul 2 kalın denerim ilk. Olmadı 10 pul 4 kalın gibi gibi.


    Pover planium 89 CC videoda üzerine pek düşmemişim. İmpact MK3 ün 75 CC. Arasındaki tek fark valf ayarı maverick te valf ayarı yapamıyoruz yapsaydık impact mk3 killer olurdu.