Oldrifle adlı kullanıcının mesajları

    biz ingilizlerle fiilen savaşmadık ki. sadece yunanla savaştık.

    Anadolu'nun işgali harekatına kalkışıldığında 1nci Dünya Savaşı sona ermişti ve Kurtuluş Savaşında evet, fiilen Yunanlarla savaş, doğuda ise yalnızca Fransa ( Gaziantep ) ve Ermenistan ( Ağrı) ile savaş değil ama büyük çarpışmalar yaşandı.
    Çanakkale savaşları 1915'de yaşandı, 1914-1918 arasındaki 1nci Dünya Savaşının bir cephesidir. Burada özellikle karada ve fiilen en çok da İngilizlerle savaşılmıştır.
    Şiirin ilk kıtası Yunanlarla savaşı çağrıştıran Anadolu'yu işgale kalkışmasıyla birlikte geri kalan kıtaların tamamı esasen İngilizlerle ve dominyonlarından gelen Anzaklarla çarpışılmış olan Çanakkale savaşlarından bahsediyor.

    Ayni sacmalari ben de denedim. Benimki daha da kotuydu neredeyse. Jsb exaxt rs ile tek delik buarada. Spoton dome u sevmedi benimki de. Bugun mr shooty aldim onu denicem :D

    Shooty'de nasll sonuç alacağını merak ediyorum. Ben de pcp için 5.5 dome unu almıştım, her pellet ayrı ağırlıktaydı, her biri ayrı yere gitti, kaldırıp bir kenara koydum. Zaten kutularında pellet ağırlığı da yazmıyor yanlış hatırlamıyorsam

    Arkadaşım kusura bakmayın da siz benim yazdıklarımdan bir şey anlamamışsınız.

    Ben ruhsata tabi etmeyi akla getirecek, kaşıyacak tahribat videoları, tava delmeler briket kırmalar videolar paylaşmayın ki ruhsata tabi olmayı tahrik etmeyin diyorum, siz sanki ben ruhsatı teşvik ediyormuşum gibi cevap yazıyorsunuz. Siz bu konuda aldırışsız olmanın ruhsat konusunun kimsenin aklına gelmemesine katkısı olacağına inanıyorsanız öyle canınız sağ olsun.

    Ha, bir de Ukrayna'daki PCP ile adam vurma haberini paylaşın diye dalga geçeceğinize benim ayrıntıları yazmak istemediğimi, sizin paylaşsanıza diye ısrarınız üzerine de sadece başlıkları paylaştığımı hatırlamanızı öneririm.

    Ruhsatın bu gibi olaylara karşı nasıl ve ne şekilde önlem oluşturabileceğinide paylaşırsanız çok gerekli ve elzem bilgiler paylaşmış olursunuz.

    Ben bulamadım, bildiğim bir vakada yok, ama siz varsa yazın, yasa çıkartılır vergiye bağlanır.

    Ben size haber başlıklarını yazayım, Google'a arayın detaylarını görün :

    -Karabük'te havalı tüfek ile vurulan kişi hayatını kaybetti
    -Ölümle sonuçlanan şakaya 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi

    -Balkondan sokaktakileri vurdular
    -Çatıdan adam vurmaca

    -Eğlence olsun diye 3 kişiyi tüfekle yaraladılar

    -Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, Mayıs ayından bu yana 9 çocuğu dürbün taktığı havalı tüfekle vurarak yaralayan...

    -ANTALYA da, oturduğu apartmanın önünde kanalizasyon çalışması için çukur kazan işçilerin başında duran Doğan Tutku (52), havalı tüfekle ...


    daha yazmama gerek var mı ?

    Arkadaslar selamlar,


    Optik ihtiyacimiz bir arkadasimda atil duran optima 2,5-10x50 ile karsilamaya karar verdim ancak bir sorunum var. Durbunun ust tarafinda bulunan ve artikili asagi yukari ayarlamaya yarayan turrent optik merkezleme sonrasi neredeyse klillerin sonunda artikili oynatmaya basliyor dolayisiyla az bir miktar oynatiyor. Turentte ayrica asiri bir yumusaklik var. Oneri ya da tamir icin destek olabilecek var mi?

    İzmir Gaziemir'de Yüksel Yılmaz
    Tel : 0542 355 13 50

    Satıcı direkt Türkiye'ye yollayacaksa ihracat olduğu için fiyattan KDV'yi düşer ama bu kez Türkiye'de gümrüğe tabi olur.
    Ben Huma'nın kendi sitesinden bir tane regülatör aldım. KDV'siz fiyatla aldım ama posta ve fatura tutarı toplamı üzerinden çatır çatır da gümrük ödedim. Avrupalı satıcıların çoğu da öyle Çinliler gibi düşük fiyat yazmazlar, maliyeti ona göre düşünün.

    İçindeki plastik bigudileri ortadan düzgünce kesip aralarına içindeki gibi pullardan yerleştirip odacık sayısını arttırırsan biraz faydası olabilir. Deneyeceksen önce ucuz olan Kralda dene derim.

    Solid için dizayn edilmemiş iki pcpmde ( reximex Throne Gen1 ve Niksan Ozark TW ) denemek için hafif diye 22 grain hollow point solidlerinden aldım ve denedim. Niksan Ozark ile tahmin ettiğimden daha iyi sonuç elde ettim. 100-110 m hedefte çok az bir sapmayla hemen hemen JSB 18,13ninkine yakın vuruş noktasına isabet etti, atışlar arasında dağılım da çok azdı. Hatta 18,13ler yerine bunu standart mühimmat olarak kullanabileceğimi düşünüyorum. Rex Gen1'de denemedim ama benzer sonuçlar göreceğimi tahmin ediyorum.

    Hocam 2 farklı moderatör içi tasarımım var biri yönlü biri yönsüz öyle diyim

    Yönlü tasarım parça resmi paylaşabilir misin ? Bende de iç yapısından memnun olmadığım fazlalık bir moderatör var, kendim bir şeyler yaptım ama tatmin olmadım. Onu geliştirmek istiyorum yalnız Wranglerden biraz daha büyük çaplı gibi.

    Moderatör çeperi ile arasında süngeri tutan silindirik plastik parçaları kastediyorsan Google'da plastik saç bigudilerine bak, değişik ölçülerde yapılıyorlar, uyabilirler.