Oldrifle adlı kullanıcının mesajları

    Niksan Ozark regülatörsüz tüfeğe Huma regulator takma niyetindeyim. Şişe tipi tüp ile tüfek gövdesi arasına regülatör monte edildikten sonra pcp üzerindeki dolum ucu devreden çıkacak, pcp bundan sonra regülatör üzerindeki dolum ucundan hava doldurulacak. Bu durumda tüfek gövdesindeki orijinal manometre ile regülatör üstündeki manometreler hangi basınçları gösterecek ? Regülatördeki manometre tüpteki basıncı, tüfek üzerindeki de regüle hava basıncını mı gösterecek ? Yoksa tüpteki hava miktarını hiç göremeyecek, her iki manometre de aynı basıncı ( ayarlanmış regülatör basıncı ) mı gösterecektir ?

    Daha iki gün önce açtım pellet çıkış tarafından. Biraz çizik oldu ama ayarlı pense ile biraz da el hüneri isteyerek açılıyor. Denemedim ama tezgaha sabitlenmiş kauçuk bir yüzeye çıkış tarafını dikine kuvvetle bastırır şekilde döndürülerek de açılır sanıyorum.

    Bugün merak ettiğim için İzmir Kemeraltı Hatsan mağazasına gidip Factor BP modelini inceledim. Namlu LW mi diye sorduğumda eleman hepsinde LW namlu var dedi. Konuya hakim ve doğru mu bilmiyorum ama bugün atıcı arkadaşlar arasında konuşmamızda bir arkadaş Hatsan'ın LW namluların da ithal Alman yapımı değil, Hatsan'ın LW lisansiyla imal ettiği namlular olduğunu söyledi. Bu kez kafama daha iyi diye bilinen bir namluyu yapabilirken neden o kalitede olmadığı düşünülen bir namluyu da aynı pcp için üretir sorusu takıldı. LW namlu diye fiyat farkı olursa bu kez kendi kendiyle rekabet etmiş olmuyor mu diye başta ilgimi çeken bu modele karşı mesafeli hale geldim.

    elimdeki extra regülatörü pre chember bölümüyle birlikte tüp üzerindeki valfi ( manometre bulunan yeri ) söküp tüple valf arasına yerleştirdim. valf , pre chember ve reg. diş ölçüleri m18*1.5 olduğu için bağlantı sıkıntı olmadı.

    Üstat, bu şekilde yerleştirilince sanırım artık tüp basıncı manometreden okunmuyor, ya da tüp basıncı manometrede regülatör ayar basıncı kadar görünüyor, değil mi ?

    Şöyle sorayım, siz hangi yerli üreticinin kalite kontrolünü hakkıyla yapıp piyasaya silah sürdüğünü gördünüz ki? Sektörün kalite kontrolörü sizsiniz. Sağlam tüketici haklarına rağmen bazı yurtdışı satıcılar silahı, isteyen tüketiciye, cüzi bir miktara tüm kontrollerini, grupmanı yapıp yolluyor. Ülkemizde bu işi yapabilecek babayiğit satıcılar olması dileklerimle.

    Niksan yapıyor. Biraz tereddütle olmasına rağmen Niksan Ozark PCP aldım. Bana tüfeğin fabrika test poligonunda atış videosunu gönderdiler, tüfek geldiğinde beraberinde istatistikli ve hedef isabet görseli olan PVC kaplı raporu da geldi. Bu arada, tüfek tahminimden çok daha iyi çıktı.

    Hiç eğitimsiz olmaktansa havalı tüfekle eğitim de faydalıdır. En azından dürbünle nasıl nişan alınacağı öğrenilir. Filmlerde nişancı tüfeği alır, hiçbir ayar yapmadan ve mesafeye bakmadan artıkılın tam ortasıyla nişan alır ve vurur. Ama kazın ayağı öyle değil. Aynı ayarla o vurduğundan 50 m ötedeki hedefi vuramayacağını filmden öğrenmesen de havalıyla sahada öğrenirsin.

    İnternette bulduğum kısıtlı bilgiye göre gen1 modelinde olan hava kaçağı problemi gen 2 de düzeltilmiş deniyor ama başka ne gibi kronik sorunlar var hocam bilgin var mıdır ?

    Gen1 modeli de ilk çıktığından Gen 2'ye gelene kadar birkaç iyileştirme gördü. Bende Gen2 modeline geçilmeden önce üretilmiş son parti Gen1'den var. Hava kaçağı veya başka kronik hiçbir sorun yaşamadım ama tüpü çok çıkarıp takmaktan tüp oringini bozdum hava kaçağı oldu, o benim hatam. Bence Gen1'de kronik hava kaçağı var demek konuyu biraz abartmak olmuş. Gen2'yi bizzat denemedim ama yakınlarımdan alanlar oldu, onların bazı sıkıntıları oldu, iade edenler oldu. Aslında beklentileri farklıydı, çoğu ağır solid atmak için modlamaya kalkıştılar ve istedikleri sonuç olmadığı için elden çıkardılar. Yine de ben elimdeki Gen1'den memnunum ve birisi başa baş Gen2 ile takas edelim dese vermem.

    Benim dürbünlerimden biri bu: Discovery VT-Z 6-24X44 SF IR.
    Fiyatı makul, artıkılı rakamlı olduğu için ilk vuruş noktasını referans alarak sonraki atışları ayarlamakta büyük kolaylık sağlar. Başlangıç için öneririm. Satıcı tavsiye etmeyi doğru bulmuyorum. Google'da sorgularsan bulursun.

    Aynı kronodan bende de var ve dünden beri ölçüm yapmamaya başladı. Yani ne kırık led var, ne çarpma darbe, normal açılıyor, test aşamasını tamamlıyor fakat atış yaptığımda hiçbir pelet geçmemiş gibi - - kırmızı ışıklarında kalıyor, arıza işareti E falan da vermiyor. Atış sonuçlarına baktığında 01, 02 diye hep no çıkıyor. Bu nasıl bir arıza olabilir ? Namluda pelet kaldı zannettim ama değil, peletin karşıda bir yerlere vurduğu da görlüyor.

    Markayı merak ettiğim için Google'da aradım, sizin tüfeğiniz sanırım Düzce'deki Eser Silah Sanayi imalatı. Bazı websitelerinde farklı modellerinin hala satışı varmış gibi görünüyor ama güncel olduklarını sanmam. Google'dan bakınca Düzce'de fabrika adresi ve telefonu var (0380 5375085). Onları aradınız mı hiç ? Fabrika kapanmış bile olsa eğer aktifse o telefon numarasından belki şu anda ne yaptıkları öğrenilebilir. Belki başka firma olarak devam ediyorlar. Diğer bir olasılık da , bildiğim kadarıyla Düzce'de Pusat Arms diye bir PCP imalatçısı var, çok tanınmıyor, bir ihtimal ustaları oraya geçmiş olabilirler ve ulaşılabilirse belki yardımcı olabilirler.

    Kimse alınıp gücenmesin ama bir PCPnin tam otomatik olmasının bana göre bir esprisi yok. Pellet israfı bir yana namluda sık sık pellet sıkışmasıyla uğraşmak zorunda kalmak da oldukça mümkün...

    Soruna çare olmayan ama merak ettiğim bir konu var, onu sormak istiyorum: bu krononun ölçümleri sizce güvenilir mi? Bende de aynısı var, sonuçlarını eșzamanlı bașka bir kronoyla karșılaștırma fırsatı bulamadım. Sonucu sanki biraz düșük gösteriyor izlenimi edindim. Spesikasyonlarına göre 18,13 ile 1000 fps yapması gereken bir, 900 fps olan iki pcpm var ama 865 fps üstü hız göremedim üçünde de...