Oldrifle adlı kullanıcının mesajları

    50 metreye dürbün artıkılın ortasında sıfırlanmış varsayıyoruz. 50 metrede hedef vuruluyorsa namlu ekseni hedef doğrultusundadır. Dürbün namlunun üstünde ve namluya arasında bir mesafe olduğu için hedefin vurduğu noktayı görmek için az da olsa aşağıya doğru bir açıyla bakar. Yani dürbün de ancak bir açıda olursa dürbün eksen hattı ile namlu eksen hattı hedef noktasıyla çakışır. Daha uzaktaki bir hedefi yani 120 metreyi dürbünün ekseniyle çakıştırmak için dürbünü kaldırmak gerekir. Bu durumda namlu da yukarı doğru kalktığı için mermi 120 metredeki hedefin üstünden geçer. Bu durumda iki şey yapılır: ayar yapmadan merminin vurduğu yer dürbünün mildotları içinde kalıyorsa boşa giden mermi dürbünle bakarken hangi mildota gelmişse o mildot ile hedefe nişan alınır. Ya da tüfek yerinden kıpırdatılmadan dürbünün ucu yükseltilir, merkezi merminin vurduğu noktaya getirilip sabitlenir, böylece dürbün 120 metreye sıfırlanmış olur.

    Hatsan Flash 18,13 de fena değil. Bana göre Pars ile eşdeğer. Eğer isabette tutarlılık istiyorsanız ister Pars olsun ister Spoton üşenmeyip pelletleri bir hassas terazi edinip tartarak ağırlıklarına göre gruplayacaksınız, ben öyle yapıyorum. 18.13 diye baktığımız pelletlerden aynı kutuda 17.8 de 18.0 da, 18.4 de 18.6 da çıkabiliyor. Bunları ağırlıklarına göre gruplayıp aynılarından atarsanız daha tutarlı sonuçlar görürsünüz.

    PCP'yi ikinci el alıp satanlar arasında mevcut uygulama PCP'nin faturasının arkasına alan ve satanın şu marka model, şu seri numaralı havalı tüfek tarafımdan devredildi, diğer kişi de tarafımdan devir alındı yazarak tarih, ad soyad, TC kimlik, adres belirterek imzalaması ve iki tarafından da bu imzalı faturadan bir kopyanın kendisinde bulundurması şeklinde yürümekte.

    Merhabalar Gen 2 için yazıyorum

    original yay tel kalınlığı 1.20 boy 6cm dış çap 13.50 mm aktif sipir sayısı 8 toplam sipir 10


    tel kalınlığını 1.20 den 1.40 a çıkartırsanız valfi her basınç ayarında açmak için yeterli. Ben diğer tel kalınlıklarındada denedim. 1.40 üstü gereksiz.

    Bu yazdıklarım orjinal çekiç için geçerli.

    Gen2 ile Gen1 çekiç ağırlıklarının farklı olduğunu biliyorum ama hangisi ağır hangisi hafif bilmiyorum. Yine de yazdıklarınız hangi ölçüleri dikkate almam gerektiği hakkında fikir verdi, teşekkürler. Orijinal yayı ölçüp bir kademe kalınını arayacağım.

    Merhaba,
    Tüfeğim Gen2'den önceki son parti Gen1. Güç ayarı yaparken çekiç yayının en düşükten 2-3 turundan sonra kolun kurulamayacak kadar döndürüldüğü son nokta arasında fps de hiçbir değişiklik yapmadığını fark ettim. Konuda bilgisine güvendiğim bir arkadaş mevcut yayı daha sert bir yayla değiştirmemi önerdi. Buna göre yay bakacağım. Sorum şu : aynı boy ve çapta daha sert yay bulamazsam ne yapmalıyım ? Aynı çap ve sertlikte 1-2 sargı daha uzun yay mı almalıyım ? Veya aynı çapta daha sert ama uzun yay buldum diyelim. Bunu alıp orijinal yayla aynı boyda kestirmeli miyim veya varsa farklı öneri almak isterim.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    Çok güzel bilgiler fakat bir şey aklımı kurcalıyor: Havayla da olsa bir mermi atan, çalışabilir bir silahı ( gümrük tarife pozisyon numarasına göre diğer silahlar olarak tanımlanıyor ) sanki hiç kullanılmayacakmış gibi koleksiyon amaçlı diye emniyete beyan edilmesi ve bunun emniyetçe kabul edildiğinden emin misiniz dürbün gibi zararsız bir nesneye bile izin gerekirken hem de ? İnşallah kuşkum boşadır ve anlattığınız kadar pürüzsüz bir süreçtir. Yine de tüfeği sipariş ettikten sonra değil de önceden izin başvurusu yapmakta yarar var.

    Merhaba arkadaşlar,

    Bilginiz için; modlamalar Reximexleri garanti kapsamından çıkarmaktadır. Modlama konusunda en tanınmış iki kişi bu nedenle fabrika ile mutabakat yaparak Reximex ürünlerine modlama yapmama kararı almışlardır.