İngiltere de kurşun kullanımını yasaklama yasa tasarısı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • İngiltere'de hazırlanan ve muhtemelen Avrupa ve Amerika'da da gündeme gelecek olan ateşli ateşsiz tüm mühimmatlarda kurşun kullanımını 5 yıl içinde sona erdirme yasa tasarısı gündemde,av,spor vs.alanları için de çok sıkı uygulamalar planlanmış.Dev silah endüstrisinin geleceğini bırakalım derdi olan tartışsın diyeceğim ama gel gelelim kurşunsuz alaşım saçmaların neticeleri izlediğim kadarı ile tatmin etmekten uzak,Jsb,H&N gibi firmalar bakalım durumu çözebilecekler mi kurşun kullanmadan.Henüz okumayanlar için detaylar bu linkte:

    Lead ammunition - The British Association for Shooting and Conservation
    BASC has joined other rural organisations in issuing a statement on lead-free ammunition for live quarry shooting. In consideration of wildlife, the…
    basc.org.uk

    Diana 52 4,5

    Hatsan Flashpup S 5,5

    Hatsan Galatian IV Lw Qe 5,5

  • suhaken

    Konunun başlığı değiştirildi. Eksi Başlık: “Kurşun kullanımın yasaklama yasa tasarısı” Yeni Başlık: “Kurşun kullanımını yasaklama yasa tasarısı”.
  • kursun neden kullanımı yasaklanıyor ve yerıne hangı maddeyı kullanılmasına ızın verılıyor






    Hatsan Mod 125 Sniper VORTEX 5,5


    Reximex Throne Gen2 -5,5--6,35 ;tufey#


    Spina Optics HD 4.5-27X50 FFP




    Cobra

  • Kurşunun insana ve doğaya verdiği zarar sebebiyle hedeflerimin arkasına tahta koyarak mümkün olduğu kadar pelletleri toplamaya çalışıyorum. Pelletlerde kurşun kullanılmasını istemem, fakat kurşunsuz saçmalar istenilen neticeyi vermiyorsa bu da bizim için büyük bir sorun olacaktır. Umarım büyük üreticiler bunun üstesinden gelirler.

    Peki kurşunsuz alaşımın istenen neticeyi verememesinin nedeni ne olabilir?

    Dominator 200W Elite LW Vortex .22

    Weihrauch HW77K .177, Hawke Vantage 4-12x50 AO

    Zoraki HP 01_02 Ultra .177 , Stoager 4x32 , Hawke 1x30 Red Dot

  • Kurşunun insana ve doğaya verdiği zarar sebebiyle hedeflerimin arkasına tahta koyarak mümkün olduğu kadar pelletleri toplamaya çalışıyorum. Pelletlerde kurşun kullanılmasını istemem, fakat kurşunsuz saçmalar istenilen neticeyi vermiyorsa bu da bizim için büyük bir sorun olacaktır. Umarım büyük üreticiler bunun üstesinden gelirler.

    Peki kurşunsuz alaşımın istenen neticeyi verememesinin nedeni ne olabilir?

    Size katılıyorum sorunuza da cevaben sanırım gücü itibarıyla yiv sete tam oturamamasj dır en kötü ihtimal bakır olacak oda sert olacak

  • Size katılıyorum sorunuza da cevaben sanırım gücü itibarıyla yiv sete tam oturamamasj dır en kötü ihtimal bakır olacak oda sert olacak

    Kurşunun ideal ağırlığı ve sertliği (daha doğrusu ortalama metallere göre yumuşaklığı) alternatifsiz görünüyor şu anda,bir pellet olsun,slug-solid vs. olsun aynı form ve hacime sahip farklı metaller daha hafif,benim nette araştırırken gördüğüm''green''serisi RWS pelletler 5 grain'e düşüyor 8,4 grain kurşunlunun aynı hacmindeyken.Bu durumda yive oturacak sertlik sorunu olmasa bile b.c. hak getire.

    Diana 52 4,5

    Hatsan Flashpup S 5,5

    Hatsan Galatian IV Lw Qe 5,5

  • Cemal Bozan

    Konunun başlığı değiştirildi. Eksi Başlık: “Kurşun kullanımını yasaklama yasa tasarısı” Yeni Başlık: “İngiltere de kurşun kullanımını yasaklama yasa tasarısı”.
  • Kalay olabilir, hatta şimdiden var galiba bunlardan

    Niksan Ozark-TW 5,5 mm + Huma Air regulator+Discovery 6-24X44 SF IR

    Reximex Meta Premium 5,5 mm + Nikko Stirling Diamond 6-24X50 FFP

    Gamo Coyote Black 5,5 mm

    Zoraki HP01 4,5 mm

    Beretta Elite II CO2

    Mavoric M1 Semi Auto 12 CAL

  • Kalay olabilir, hatta şimdiden var galiba bunlardan

    Var ama ne isabet ne de güç olarak kurşunun yanına yaklaşamıyorlar,daha hafif oldukları için kısa mesafede güç kaybediyorlar,iyi pcp'ler 1000 Usd.den başlıyor,100 metrelerde 2 cm grup atarken 35-40 metreden öte iş yapmayacaksa eldeki pcp'lerin airsoftlardan çok farkı kalmayacak,kurşunsuz saçma fiyatlarının da daha pahalı olacağını tahmin ediyorum,500'lük bir kutusu zaten 300'leri geçti iyi saçmaların,500tl.olsa tanesi 1 tl,günde 100 tane atsak 100tl. :/

    Diana 52 4,5

    Hatsan Flashpup S 5,5

    Hatsan Galatian IV Lw Qe 5,5

  • Jsb Jumbo exact 5,5mm kurşunsuz;11,75 grain,200'lük kutu fiyatı : 21,90Eu.Kendi sitesinde ilan ettiği fiyattır,hesabıma göre 500'lük olsa 890Tl.ediyor,bu sadece kendi sitesindeki rakam.4,5 mm kurşun saçma ağırlığında 5,5mm saçma kime yarayacak acaba?

    Diana 52 4,5

    Hatsan Flashpup S 5,5

    Hatsan Galatian IV Lw Qe 5,5

  • Uzun süredir Avrupa ve farklı bölgelerde Diesel yakıt kullanımı yakın gelecekte durdurulması üzerine çalışmalar var, lakin bizde bu konuda pek de üzerinde durulmuyor. Benzer şekilde bizde kurşun madeninin kullanımının sınırlanması veya durdurulmasını yakın gelecekte görülmesi pek olası değil.

  • dünya nükleer savaşa giderken kurşun radyasyonu emmesi bakımından ayrıca önem kazanıyor.

    Kral Puncher Ekinoks 6,35

    Kral Puncher NP 04 4,5

    hatsan blitz bullpub 6,35

    bushnell 8-32-50 dürbün (çin malı)

    Leupold Red Dot

    Çin Malı el pompası


    aranıyor:

    yüksek basınçlı el pompası

    6-9 litre 300 bar karbon tüp

    reximex rp 5.5

    hatsan 125-135 vortex

    parallax free red dot

  • Yapamazlar, ingiltere yasaklasa yasaklasa ancak kendi ülkesinde yasaklar, Nato'dan tutun, USSR grubuna kadar yivli,yivsiz,kullanılan bütün tabanca ve tüfek mermilerinde kurşun mevcut ve bunları üreten firmaların bazılarının üretim ağı ve otokrasisi hükümetler üzerindede otoriteye sahip, kaldıki Amerika'da NRA gibi lobiler silahlanma üzerine olan hakları koruma unsurunda çok ciddi faaliyetler içerisindeler.

    Bunun birkaç nedeni olabilir, kurşun yerine kullanılacak yeni bir maden kaynağına bol miktarda sahip olan bir cenahın, çevre kirliliğini denetleme bahanesi ile kamuoyunu yoklaması, yada ingilterenin slug tipi fişekleri veya dahada kötüsü yivsiz av tüfeklerinide yasaklamak için ön ayak oluşturma durumu söz konusu olabilir.


    Kurşunun çevreye verdiği zararın derdine düşücek kadar minimetrik duyarlılıkları var ise, önce atlantik açığında nükleer silah denemeyi bırakmaları fiili faliyat bakımından dünya için çok daha hayırlı olur.


    Küresel ısınma için besi hayvanlarının gazlarını bahane eden aynı cenah,bir günde atmosfere ve iyonosfere 100 büyükbaşın oluşturduğu metana tekabül eden 5.7, 6.8 litre tüketime sahip günlük kullanım arabalarının oluşturduğu zararı yasaklamak ile başlayabilirler, başta FORD bu konuda öncüdür.

    Kurşunun kullanılmamasının, namlu üretimi konusunda da değişikliğe gidilmesine neden olacağınıda göz önünde bulundurursak 1000'lerce uluslar arası ticaret ağı olan firmanın üretim bandınında değiştirilmesi mevzu bahis olacağından

    İngilterenin,boris ve saz ekibinin dünya çapında böyle bir lobi ile başa çıkması söz konusu olamaz, umarım fazlaca uçarak medya ve sosyal medyada bu konu ile alakalıda görüntü ve bilgi kirliliği yaratmazlar. bu işin birde her gördüğünü gerçek zannederek etrafına parmak sallamaya başlayan greta boyutu var.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Powercore ().

  • İncelediğim haberlerden anlaşılan şey kurşunun batı dünyasında sivil kullanımının azaltılması ve sonra sonlandırılması şeklinde,resmi personel için öyle bir şey olamaz zaten,kopan yaygara sadece İngiltere'nin atıcılarından gelmiyor,tüm Avrupa birliği için de geçerli,A.B.D.'de zaten yıllar önce bazı eyaletlerde yasaklar başlamış,yerli solid ve pelletleri saymazsak piyasada şu an 'iyi' kalite pellet tükenmiş gibi,mevcutların da fiyatları uçmuş durumda,kendimiz evde yapsak bile slug namlu edinmek gerek,şahsen eldeki tüfeklerimle 26-29 grain 5,5 bullet tipi Spoton'lar ile 850 fps.hızda (çekiç ayarını maksimuma getirip)standart pelletlerle (Jsb 15.89-18.13 vs) aldığım isabet seviyesini alamadım,beni düşündüren kısmı bu yani işin. :(

    Diana 52 4,5

    Hatsan Flashpup S 5,5

    Hatsan Galatian IV Lw Qe 5,5

  • Yanlış anlaşılsın istemem ama dünya ve avrupa geneline hiçbirşey yapamazlar, ingiltere bunu bahane edip kendi sınırları dahilinde birşeyler yapmaya çalışabilir tabiki bir ihtimal birde yamağı olan Avusturalya'da .

    Ateşli ve ateşsiz silahlar olarak genellendiği için, Sadece personel silahları ve havalı silahlar değil, Yivli grubuda devreye giriyor,

    Sadece Avrupada Blaser,Steyr,Heym,Strasser,Fabarm,Beretta,Benelli,Sako gibi yüzlerce büyük firma mevcut, birileri talep etti diye hiçbirinin kurşun ağırlık dengesi ile oluşan grupman dağılımı oranını elde etmek için namlu üretimindeki 100 yıllık argelerini çöpe atacağını beklemesinler, Mke'nin en son getirdiği kurşun içerik taşımayan 338 lapua fişeklerinin SAKO TRG 2'lerde verdiği grupman bile rezaletken, mühimmat maaliyetlerini yükseltmeden, kurşun kullanımının terkedilmesi belirli mesafelerde SUB/MOA yakalamak için onbinlerce euro harcanan sistemleri, çöp haline getirdiğinden, borisin tasarısı bir nevi Petrolü yasaklayarak su ile çalışan arabaları zorunlu hale getirmeye benziyor.

    Rusya bile Amerikaya Tula üretimi ucuz mühimmatları sokarak bulk satışlarına başlamışken ve hali hazırda mermi satış fiyatları pandemi sürecinden sonra USA'de bile 4 kat yükselerek ateş pahası hale gelmişken,bu sebepten Türkiye bile USA'e yüksek oranda yerli üretim mühimmat ithalatı yaparken,

    daha yüksek maliyetli mühimmat zorunluluğunu NRA'yı ezerek geçirmelerine Biden'ın kalbi yetmez.

    Hele hele benzinin 4 litresine 75 sent zam yapıldığı için haftalarca sokağa çıkan bir toplum söz konusu olduğunda.

    Kaldıki Wyoming'den sonra Texas eyaletide bu yıl ateşli silah alımında background check zorunluğunu kaldırdı, Türkiye'de kurusıkı tabanca alımından daha zahmetsiz şekilde silah alıp belinize takıp taşımanız mümkün hale geldi,

    Böyle bir atmosferde kurşun ham maddesinin kaldırılmasından bahsederler ise alacakları cevap tebessümden öteye geçmez.

    Orada bu konu üzerinden yaptırım uygulama ihtimallerinin tek mümkün olduğu yer California Eyaleti belki birde colarado, ama oralarda bile fiyat fayda oranlarından ötürü bir süre sonra bir süre rafa kaldırılır.


    Piyasadaki yabancı pelletlerin bulunmama nedeninin büyük bir kısmı ise maalesef saçma sapan ambargolardan ötürü kaynaklanmakta.

  • Arkadaş yapmayın etmeyin artık ahşap boncuk atarız ozaman 10 metrede sapma garantili, onu da ağaç kesip yapıyolar diye yasaklarlar. Günümüzdeki çevreyi kirletici tüm etkenler düşünüldüğünde kurşunun liste sonundaki 10'lu içinde olduğunu düşünüyorum ben.

  • Ağırlığı sağlamak için demir gibi ucuz bir metal üzerine kalay kaplı pellet yapabilirler belki. Hatta hayal gücünü daha da zorlarsak, yine metal çekirdek üstüne yiv sete yapışmayacak özel bir polimer kaplı mühimmat yaparlarsa da hiç şaşmam.

    Niksan Ozark-TW 5,5 mm + Huma Air regulator+Discovery 6-24X44 SF IR

    Reximex Meta Premium 5,5 mm + Nikko Stirling Diamond 6-24X50 FFP

    Gamo Coyote Black 5,5 mm

    Zoraki HP01 4,5 mm

    Beretta Elite II CO2

    Mavoric M1 Semi Auto 12 CAL