Şuayip GÖK adlı kullanıcının mesajları

    Şuayip bey; yağmur damlaları sesten hızlı düşmezler :rolleyes:
    Saygılar.


    Bu serbest düşme içindi. Günümüzde basınçlı su ile metal kesilebiliyor ve bu su pelletten çok daha hızlı bir çıkış hızıyla çıkıyor olsa gerek :) yapılan araştırmalarda ucu koni olan mermilerin ucu yuvarlak olan mermilere göre daha fazla hava mukavemetiyle karşılaştığı sonucuna varılmıştır. Dikkat edilirse tüm tabanca mermilerinin ucu yuvarlaktır. Tüfek mermileri bile çivi ucu gibi düz sivri değil eğimlidir. Benimkisi bilimsel değil düşüncemden ibarettir.


    Pellerler harika görünüyor. Tebrik eder başarılar dilerim. Satışa çıktığında bolca almak isterim. Saygılarımla.

    Yüksekten bir damla su bırakıldığında su damlası hava ile en az mukavemet edecek şekli alır ve düşebileceği en hızlı şekilde düşmek için şekillenir . Bu düşme esnasında suyun şekli sivri değil düşüş yönü yumurtanın sivri olan tarafı gibidir ( o şekle ne deniyorsa artık ) buradan çıkarılacak sonuç havada en hızlı şekilde ve en az hava mukavemetiyle düşen su damlası bu şekli alıyorsa havada ilerlemenin en doğru şekli budur. Kanımca... Saygılar sunarım :)

    1- "Yukarıda verilen kimi yanlış bilgilerin aksine" demişsiniz. Orda benim de bilgim var ve kimden bahsettiğinizi belirtmediğiniz için üstüme alınmam doğal. Yanlışlıklar yanlışı yapanla tartışılarak düzeltilir. Ortaya konuşarak değil. Bu cümle fikir beyan edenlere açıkça hakarettir.


    2- "O kadar çok tavsiye verilmişti sizin işinizde zor. Ancak bu satirlari sizden sonra okuyanlarda olacagindan kendi adaima son bi yorum yapayim dedim" demişsiniz. Yani benden önceki yazılanları okuyanlar yanlış bilgilendirilmesin ben doğrusunu yazayım gibi bir vazife çıkarmışşınız kendinize. Kimsenin benimle ilgili kanısını başkalarına anlatmak haddine değil.


    3- "Şuayip bey öncelikle üslubunuzun çok ön yargılı ve kaba olduğunu bilmenizi isterim." demişsiniz. Eğer yazmak istediklerinizi yanlış kelimelerle ifade etmemişseniz benimki yargı değil, sadece sizin anlattığınız gibi anladım.


    4- "ikinci olarak üstad kelimesini tiye alma aracı olarak kullanmanızı kendi adıma çok cahilce buldum" demişsiniz. Ben müfettişim ve bizim kurumda iyi bilene yada kıdemliye üstad denir. Kesinlikle tiye almadım. Bana cahil demişsiniz (cahilce bularak) bu konuda birşey demiyorum bile...


    5- 1. maddede belirttiğim sebeplerle tepki göstermiş olmakta özür dilemem gereken bir durum olduğunu zaten düşünmüyorum.


    İnsanlar için bazı kelimelerin ve anlatımların farklı etkisi vardır. Örneğin "Bu yaptığını etik bulmuyorum" demek sen ahlaksızsın demektir. "İnsan sunu söyle yapmaz mı" demek sen insan değilsin demektir. Bunun gibi bir çok şey kişiden kişiye değişik anlaşılır. Uslup konusunda uyarmadan önce siz kendi yazdıklarınızı bir daha okuyup, sizden önce yazmış olanların emeğine, düşüncelerine nasıl bir uslupla cevap verdiğinizi tekrar gözden geçirin derim.


    Son olarak ta "bazılarına iki kelam bile fazla" demişsiniz. Yani iyiki kendi deyiminizle "incitecek kelam" etmiyorsunuz. Etseniz ne derdiniz merak etmeye korkuyorum....

    tesekkurler fakat durbunumde problem olmadıgına eminim dürbün sıfırlaması yapıldı çünkü. herşey tamam ama yinede teşekkür ederim ilgilendiğiniz ve zaman ayırdığınız için.


    shooter54 bey, bu işi bir ben bilirim deyip son noktayı koymuşsunuz. "Kimi yanlış bilgi" dediğiniz bilginin altına yorumunuzu yazarsanız hangisi yanlış anlamış olurduk bizde. Üstad sizsiniz, tebrik ederim :D

    Selamlar.


    Dürbünlü atışlarda benim karşılaştığım en önemli ve en çok gözden kaçırılan hata tüfeğin yatay eksene dik tutulmaması. Bu tabanca atışlarımda da tecrübe ettiğim birşey. Bunun için önce bir su terazisi edindim dürbünün üzerine monte ettim. Önemsiz gibi görünsede tüfeğin yanal eğimli tutulması uzak mesafe atışlarında ciddi sapmalara sebep olabiliyor. Tavsiyem durbun ve namlu çizgisini yere dik tutmaya çalışarak tekrar deneyiniz.


    Dürbün montajından kaynaklı olsa patronunuzda vuramayabılırdı. Ancak dürbün montajında da durbun artıkılının dikey ve yatay durumunun dogru ayarlanması cok onemlı. Bunun için dürbünü tüfekten sökün. Bir masanın üzerini su terazisi ile ölçümleyerek 0 açılı olduğundan emin olun. Dürbünü ayaklarıyla masanın üzerine koyup ayak vidalarını gevşetin. 10-15 metre uzakta dik olduğuna emin olduğunuz bir nesneye bakın. ( bu evde bir sütun yada kapı kasası olabilir.) Dürbün artıkılının düşey çizgisini baktığınız nesnenin düşey kenarına sıfırlayarak ayak vidalarını sıkın. Bu şekilde tekrar tüfeğe monte edin.


    Bunlar benim nacizane fikirlerim ve en azından bende işe yarıyor :) gerisini ustalar anlatsın.


    İyi günler dilerim.

    Selamlar.


    Keyifli bir buluşma olacağı kesin. Bende katılacağım. Bu kadar yakınımda bu fırsatı kaçıramam. Silahım henüz yok. Buluşmaya gelirken V eli abiden bir set dizer gelirim artık kısmetime ne varsa :) Yarışmaya katılım şartlarını bilmiyorum. Umarım şartlarım tutuyordur.

    Selamlar.
    Ben bugün ordaydım. Forumda tanıştığım konuştuğum arkadaşlarla gerçek ortamda tanışmak için iyi bir fırsat oldu. Erdem abi, Osman abi, Kamuran, Murat, Levent ve Yasin le tanışma fırsatı buldum. Orda yapılan isabetli atışlarıyla Erdem abi beni atıcılıkta karamsarlığa düşürsede değişik silahlarla güzel bir ortamda atış yapmaktan büyük keyif aldım. Murat'ın AA 'sına da o kadar hayran oldum ki bu benim olsun mu diye şımarıklık yapmak geldi içimden :) hemen bir tane edinme yoluna bakıyorum şimdi. Resimlerden takip ediyordum ama atış alanı gerçekten çok güzel olmuş.
    İlk defa görüşmemize rağmen sıcaklıkları ve samimiyetleriyle yıllardır tanışıyormuşuz atmosferi yaratan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Herşey gönlünüzce olsun ;d;

    Merhaba,
    Cumartesi gunu gosterdiginiz misafirperverlik icin tesekkur ederim. Ozellikle, daha once kullanma imkani bulamadigim degisik tufekleri deneme firsati verdiginiz icin, ayrica tesekkur ederim 8o
    Gerci denedigim iyi mi oldu kotu mu anlayamadim, bagisiklik sistemi zayif olan bunyeme bir iki virus daha bulasti ya neyse 8o
    Tanistigima memnun oldum.
    Saygilar
    Mehmet


    Misafirperverlik yorumu iyi ;)

    Selamlar. Uzun aradan sonra yine forumdayım. Herkese selam ve sevgiler


    15 gunlugune Ankaraday'ım. Bakanlık semıner dıye tutturdu el mahkum cıktık geldık :) Bu hafta sonu (6-7 Nisan da) toplantı atış ziyafet muhabbet ne varsa katılmak ısterım. Sılahım yok ama Ankara grubu bir kişiyi arada idare eder diye düşünüyorum :)


    Organizeleri yapan arkadaş msj atarsa çok sevinirim. Tanışmak için böyle bir fırsatı kaçırmak istemem

    Bende benzer şekilde bir bağlantı yaptım ama bir şekilde tamamlayamadım. İşe yaradığını görmek güzel g;$i yani biraz daha uğraşşam olacakmış. Bu montaj seti seri üretilebilir hale getirilirse forumda grupman ve tahribat paylaşımları olan arkadaşlar için çok büyük bir güzellik olacaktır. Tabi ar-ge sine şimdiden destek olmakta lazım :thumbup:


    renaultların ön çamurlukları bildiğim kadarı plastik olması lazım. en baba pcp tüfekle mercedesin kaportasını delecek tüfek yoktur . dün hurdalıkta atış yaptık eski ford pikap vardı haşat ettik. keşke videoya koysaydık. cam ,ayna ,lamba kaporta delik deşik ettik. kaporta biraz çürüktü sanırım. hacı murat vardı birde onun kapısını delemedi mesela :) ama araba yan camlarını patlatması gerçekten çok zevkli oluyor. tabiki hurdalığın sahibiyle birlikte :) ;tacli#

    Renault ön çamurluk değil. Sol ön kapı sacı, kaportası yanı. Hurdalıkta iyi eğlenmişsiniz belli. Araba ön camını patlatmadan delebiliyormu ben onu merak ediyorum ama arabama kıyamıyorum :rolleyes: Ama arada da düşünmüyor değilim ;)