metinu adlı kullanıcının mesajları

    Bir sorun yok, pellet doğru açıda giriyor, sadece alttan biraz daha itilecek, Namluyu kırıp yandan bakarsanız namlu dibinin biraz açılı kesildiğini göreceksiniz, bunu da kapandığında 0RİNG de az sürtünme olması ve tam kapanması için yapmışlardır. arkadaşlar belirtmiş zaten, ya daha kolay giren saçma alacaksınız, yada pellet giren yer minik taşlama ile hafifçe havşalanacak, (herhangi bir tornacı rahatça yapar.) isabetteki kararsızlığın da sizden kaynaklandığını düşünüyorum. yaylı havalılarda isabet maharet ister, bütün atışları silahı aynı yerden aynı kuvvetle tutarak yapmak gerekir, mesela omuzunuza dayadığınız yer 1 cm değişse pellet başka noktaya gider, ben zamanında en iyi sonucu tüfek rahatca geri tepebilecek şekilde gevşek tutarak alıyordum, siz de deneyin bir isterseniz.

    Tetiğin emniyet pimine dayandığı noktada boşluk oluşmuştur, tetiği çıkarıp temas noktasını yanlardan çekiçleyerek biraz şişirip, eğeyle düzelterek sorun giderilebilir. amaç emniyetteyken tetiğin horozu bırakmasını engellemek. (tamamen tahmin, hastayı görmeden teşhis bu kadar )

    Kendiniz yapabilirsiniz, JB WELD diye güçlü bir yapıştırıcı var, bauhaus, koçtaş gibi yerlerde bulabilirsiniz, 28 lira civarı. çiftli, karıştırılarak kullanılıyor. aslında metal için fakat tahtayı daha iyi yapıştırıyor, öyleki zorlandığında yapıştığı yerden değil başka taraftan kırılıyor. yalnız çeşitleri var, hızlısından değilde yavaş donanından, ve arkasını okuyun 300 dereceye dayanıklı olan çeşidi. yapıştırılacak çatlak temiz ve kuru olmalı, çatlak işkence, kelepçe gibi aletlerle sıkıştırılmalı, bir gün beklenmeli. orijinal sağlamlığında olur merak etmeyin. yalnız daha önce çatlağa sebep olan gevşemiş yerleri kontrol edin, kolay gelsin.

    Namlu tam olarak düzgün ise bir zararı olmuyor, fakat bunların namluları çok ince olduğundan dipten sabitlendiğinde ön kısım kendi ağırlığı ile 0.3 mm civarında aşağı esneyebiliyor. Bu bile bb nin setleri bir tarafından aşındırması için yeterli. rem 77 ile 3000 civarı bb atışı yaptım ve bir aşınma olmadı ama ben namluyu düzgün tutmak için epey uğraşmıştım, kısaca yivli namluda bb kullanmayı hiç tavsiye etmem.

    Tetik tırnakların tesviyesiyle yumuşatılabilir sanırım, köşelerin yuvarlatılması değil de, daha çok tutunma açısını düşürmek gerekir. tutunma açısının yüksek olduğunu da şöyle anlayabilirsiniz; Horozu kurun, tetiğe çok yavaş fakat kuvvetle güç uygularken horozu gözleyin, düşmeden önce hafifçe geriye gidiyorsa açı yüksektir ve eğe veya ince bileme taşıyla kolayca halledilebilir. tabii başka yollarda var fakat tetik sistemini görmeden birşey söylenemez, birtakım eklemeler gerekebilir. Sumatralarda tetik en basit yapıda zannediyorum, izahı ona göre yaptım, yanlışlık varsa düzeltiriz.

    Pnömatik silahlarda incemehmet kullanmayın, çunkü son derece pis(kurşun tozları açısından) transfer deliklerini tıkayabilir, valfleri bozabilir. kağıt hedeflere fiyat/performans açısından gamo pro match iyidir.
    not: illa ince mehmet derseniz büyük bir süzgece koyup deterjanlı sıcak suyla yıkayarak kullanabilirsiniz.

    Namlunun pellet girişine az miktar havşa açılırsa bir sorun kalmaz. Prohunter aslında ölçüleri oldukça iyi bir pellet.

    hurdacılardan bulabileceğiniz gazlı(nitrogen) amortisor silindirleri kullanabilir bence, 500 bara dayanacağını tahmin ederim, fakat büyük çaplısı varmı bilemem. Küçük çaplılardan gurup halinde yapılabilir belki.

    o arpacıkla iyi atış, ufak bir gez ayarıyla göbekte toplanırdı. Önerim arpacığı yanlardan eğeleyerek sivriltmek (plastik tutucusuyla birlikte) sonra da japonla sabitlerseniz güzel sonuçlar alırsınız.

    Yaylılarda isabet zor iştir. Sıkı kavrarsın bir yere gider, gevşek kavrarsın başka yere gider, onun için atışlarda hep aynı yerden aynı kuvvette tutmak gerekir. Benim önerim omuzuna fazla bastırmadan serbestçe geri tepebilecek şekilde yumuşak tutmaktır. Gez ayarına da önce 5-10 m gibi yakından başlaman kolaylık sağlar. tabi saçmalar da iyi olmalı, bunu anlamak için, pelleti etek kısmından cımbızla tutup baş kısmını namlunun ön kısmından içeri ittir, hafifçe zorlanarak girmeli, eğer gevşek olarak girerse atışlarda doğruluk beklenemez. Keyifli atışlar.

    yakını bulanık gösterir, uzağa bakın, gözünüzden biraz uzaklaştırın, artı çizgisini net görünceye kadar baktığınız tarafın başlığını döndürün, artıyı net gördüğünüz halde görüntü bulanıksa sorunludur.

    dönmenin etkisiyle değil ise, tüpteki basıncın azalmasıyla oluşan esneme farkının bir şekilde namluyu fiziki olarak etkilemesinden olabilir mi acaba ?

    gamo hunterlarda kafa yivlere oturmuyor (çapı küçük) o yüzden isabetsiz, gamo pro match yive oturuyor(arada oturmayan da çıkıyor) 10-20m arasında oldukça iyi ucuz seçenek olarak, kağıdı yuvarlak delmesi de artı...

    Mükemmel bir seçim olmuş, güle güle kullanın. Tabi bunu tabanca olarak değilde portatif tüfek olarak değerlendirmek lazım. Keşke olsaydı denebilecek şeyler de dipçik uzi ler gibi sürgülü, gez/arpacık, ayarlı güç, olmasaydı denebilecek de çıkıntı yapan şarjör ve bolt kurma söylenebilir. Ses fazla değil dediğinize göre ceket içi susturuculu galiba. Makul fiyattan burda olsa da bizde alsak keşke.