BobLeeSwagger adlı kullanıcının mesajları

    kurmak için gereken güç bu kadar büyük sorun olmamalı ben 460 magnumu yaklaşık 1 kutu pelet harcayacak kadar çok kullandım ve bir sorun hissetmedim severek ve büyük bir zevkle kurdum. Benim silahımda bir sorun mu var (2. el almıştım) yayın gücünün düştüğünü yada bir sorun olduğunu başka nasıl anlayabilirim. Bana bi ölçü verebilirmisiniz.


    Silahınızda bir sorun yoktur rahat olun :) Ben de 350 yi kırarken pek sorun yaşamıyorum, önemli olan teknik. Yaylılarda Tuning alanında sadece bir kriter kurma eforu. Kimisi azalsa da olur azalmasa da olur der kimisi artsın yahu pazu yapıyoruz der ;şrofls;. Göreceli bir kriter...

    Dampasız olmaz kesinlikle. Dürbüne yazık olur ve 3-4cm den iyi grupman yapamazsınız. Ayrıca magnum yaylıda her şeyden çok teknik önemlidir. Mümkün olduğunca tüfeği sıkmadan serbest bırakarak atış yapılmalıdır. Kundak vidalarını da iyice sıkmayı unutmayın, bunu mümkünse her atıştan sonra yapın.


    Buna yabancı airgunnerlar "Artillery Hold" diyorlar:


    http://www.youtube.com/watch?v=ZLed_nD5ixA


    http://www.youtube.com/watch?v=i-VGHVsP_b8


    http://www.youtube.com/watch?v=_mnbI9Nfu4c


    İyi atışlar. :thumbup:

    Merhabalar, Diana alemine hoşgeldiniz :) ben de 350 Magnum kullanıcısıyım. Tüfeğiniz hayırlı olsun, pellet olarak Diana Magnum ya da H&N Field Target Trophy (aynı pellet ama dianada deforme olmus pellet cikiyor genelde. ) öneririm. Ben de en çok bu pelleti kullanıyorum ve 20mt de tek delik yapabiliyorum. Iyi atışlar :thumbup:

    Tüfeklerdeki pnömatik ya da gazlı güç sistemi olan tüfeklerin yay ile alınabilecek gücü üretmek için daha fazla kurma kuvveti istediğini biliyorum. Ayrıca yayın üzerindeki yağın mikron seviyelerinde piston kısmına gelip detonasyon ile tüfeğin gücüne bir miktar etki ettiği de bilinmekte, nitro piston ve theoben in gasram sistemleride kurma gücünün çokluğuna karşın çabuk kavrulan piston contaları ve kurma gücüne karşın düşük kalan güç ile karşılaşılabiliyor. Ben şahsen bu nitro piston ların da ticari amaçla kafa bulandırıp alıcıyı kandırma girişimi olarak görüyorum. Ortada Weihrauch markasına bile kara leke süren hw90 gibi bir örnek var iken, nitro piston, gas ram işine hiç girmezdim.


    +1 :thumbup:

    Kontrolsüz güç, güç değildir. 350 Magnum hem güç hem de isabet açısından eşsiz bir dengeye sahip olduğu için çoğu üstadlar için efsane bir tüfektir ve üreticilerin model olarak kullandığı bir tüfektir. Sadece güce kanmayın derim. İsabetli bir tüfek her zaman güçlüden iyidir bana göre. :thumbup:

    Magnum Yaylıda tuning yapılacaksa eğer amaç güçlendirme olmamalıdır. Ancak yay tınlaması, namluyu kırarken kolaylık gibi faktörler için bu işlemler göz önüne alınmalıdır. Böylece çok daha rahat atışı olan bir tüfek elde edersiniz. Yay boyu da kısalabilir kimi kitlerde. Bu da tepmeyi azaltacağından isabeti artırır diye düşünüyorum. Bi kaç fps kaybı isabet kazancından iyidir benim gözümde. :thumbup:


    Maccari'nin 460 Mag için ürettiği tek kit:


    http://www.airrifleheadquarter…g/item/251488/8533197.htm

    Ben rekoru Maccari den aldığım yay ile kırdım. Amerika'dan siparişten 4 gün sonra elime ulaştı. Postada 3 gün geçirdi. Getiren postacı paketi sallayarak geldi, şıngır şıngır ediyor bomba mı var diyor sırıtıyordu, eliyle yoklayıp ne olduğunu anlamaya çalışıyordu. Hey Allah'ım aklıma mukayet ol diyerekten paketi elinden aldım. Baktım açmamı bekliyor :) meraktan ölecek açtım da kurtuldum 8o


    Maccari hala içimde bi ukde... ;şrofls;.

    Elbette kırılacaktır ama Diana ve Weihrauch sağlam malzemeler kullanıyor diye biliyorum :)
    Maccari çok sağlam yaylar yapıyormuş yabancı forumlardan okuduklarıma göre, sonuçta adam yılların ustası... Ancak benim tüfeğe yaptığı üretimlere şu an ara vermiş malzemeyi bitirmiş satışlar düşükmüş. O yüzden hala moralim bozuk... :( Vortek PG2 kiti uygulamayı düşünüyorum şimdi. Onun için de güzel kullanıcı yorumları gördüm yabancı sitelerde. :)

    Diana 350 tavsiye ederim. Bu dianaların uysallaşma periyodu zaten meşhur... En uzun süren tüfekler genel kanıya göre. Arada insanın sabrını zorlaması normal. Ama uzak mesafeden bir şişe kırmak sakinleşmek için yeterli oluyor :) Ben de o periyodu kısaltayım daha doğrusu hemen geçeyim diye tuning kararı aldım. Bütün uğraşlarım o amaca yönelik yani. Atışı kolaylaştırmak da var tabi.


    Edit: Periyot 1000-3000 pellet arası değişebiliyormuş genelde. (Dianalarda)

    Ben 20 metreden tek delik yapabiliyorum(H&N FTT ile ) 100 metreden bira şişesi falan bu tüfeğin günlük işleri, ancak benim amacım sadece atışını daha zevkli hale getirmek ve kolaylaştırmak ( tuning genel amacı da budur bence, hiç değilse bu tüfekler için öyledir.) Ustalaşması zor bir tüfek ama ustalaşınca gerçekten sınırları olmayan bir tüfek oluyor karşınızda... Öneriniz için teşekkürler. :)

    Cevabınız için teşekkürler. Vortek deneyen ilk forum üyesi olacağım galiba ( yabancı forumlarda gayet güzel feedback almış tüfeği tam istediğim hale getiriyorumuş genelde), Maccari'yi kızdırdım abi nolur falan diye yazınca adam tersledi yok oğlum malzeme anlamıyo musun diye ( tellerin hepsini kullanmış ) ;şrofls;. Aparat için de çok teşekkürler... Çok güzel planlar ben yapamasam bile burada birine yaptırabilirim sanırım. :) Umarım express kargoyla takılmaz gümrüğe... ;$., Bu arada aparata yerleştirirken namluyu da sökmeyi düşünüyorum hem bi kaç o ring daha yağlama fırsatım olur hem boyuttan kazancım olur :)

    Merhabalar,


    Mustafa Bey sizden aldığım Diana 350M tüfeğime J. Maccari kiti uygulamayı düşünüyordum ama kendisi artık bu model için üretim yapmıyormuş. :( Ben de tüfeğe Vortek PG2 kitini uygulamaya karar verdim ( atışını daha zevkli ve kolay hale getirmek amacım. ). Yabancı forumlarda gayet iyi feedback almış bi kit. Tek sorunum kendim takamamam (araştırdım ve yay kompresörü gerektiğini öğrendim o iş de beni aşıyor. :( )ve sizden yardım bekliyorum. Forumda yaylılara gayet başarılı tuning çalışmaları yaptığınızı gördüm ondan bu ricada bulunuyorum. Şimdiden çok teşekkürler.