Diana 350 Magnum Tuning (Vortek ProGuide 2)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • peki 3000 yada en çok 3600 atıştan sonra uysallaşan yaylı silah gücünü de kaybetmez mi sekman vb gerektirmez mi

  • yalnızca yay yoruluyorsa bu da demektir ki menzil kısalır, enerjisi ve tahrinatı da azalır. çok az daha isabetli olur. Makari yay takarsak ne kazanır ne kaybederiz biliyormusunuz mesela enerjisi azalır mı.

  • Yaylı silahlarda zamanla yay yumuşar ve güç azalır, belli bir noktadan sonra yay kırılır zaten(benim tüfeği ilk söktüğümde yay 4 parça çıkmıştı, buna rağmen gücü 14,3 grainle 560fps idi) Maccari yayda rodaj normal yaya göre daha kısa sürer. Bir de; maccari, yaylarını önceden pressleyip gönderdiği için, yayın zamanla yamulmasının da önüne geçilmiş olur. Özellikle yaylılara yapılan modifiyeler, güç arttırımını değil, lock time'ı kısaltmaya ve istikrarı yakalamaya yöneliktir.

  • Elbette kırılacaktır ama Diana ve Weihrauch sağlam malzemeler kullanıyor diye biliyorum :)
    Maccari çok sağlam yaylar yapıyormuş yabancı forumlardan okuduklarıma göre, sonuçta adam yılların ustası... Ancak benim tüfeğe yaptığı üretimlere şu an ara vermiş malzemeyi bitirmiş satışlar düşükmüş. O yüzden hala moralim bozuk... :( Vortek PG2 kiti uygulamayı düşünüyorum şimdi. Onun için de güzel kullanıcı yorumları gördüm yabancı sitelerde. :)

  • İsabetin atış yaptıkça artacağı kanısındayım. ( Bi yere kadar tabiki. ) Fabrikadan çıkan parçalar artık iyice birbirine uyum sağlayacak ve keskin kısımlar zamanla yassılaşacak bu da tüfeğin artık oturmaya başlamasını sağlayacaktır. :thumbup:

  • o nedir ?


    lock time :P iyi bir şey mi kötübir şey midir.

  • iyi de güçlü sert yayda bu zaten daha kısa olmaz mı


    hem güçlü hem de yormayan yumşak yay olur mu


    makari nin mod 460 için güçlendirici bir kit takımı satışı var mı.


    mod 460 ın güçlendirilmesi yan etkiler ortaya çıkartır mı (isabetsizlik gibi) yorması önemli değil zaten en çok 2 kutu atabilirim.

  • Tam emin olmamakla beraber, yayın spir sayısı, kalınlığı gibi faktörler, piston ağırlığı-cinsi, piston keçesi, yay malzemesi gibi faktörler bu süreci değiştiriyor.
    Maccar'nin şu an kitinin olup olmadığını bilmiyorum.
    Diana'lar için tüfeğin güçlendirilmesinde ortaya çıkan problemler sırası ile; aşırı kurşun sıvanmasından yivlerin dolması ve traşlanan pelletler, piston keçesinin çok hızlı yıpranması, kurma kolunu tutan pinin kırılması, kurma kolunun eğilmesi/kırılması, tetik grubunun kaçırması-aşırı yorulması, tetik grubunu silindire bağlayan iki ana pinin bloğu geriye yemesi, kundak vidalarının kırılması/kundağın çatlaması.
    Forumda tecrübeli kişilerin, hobiye yaylı ile başlayacak kişilere ısrarla orta güçte yaylı alın demesinin nedeni de bu aslında.

  • Magnum Yaylıda tuning yapılacaksa eğer amaç güçlendirme olmamalıdır. Ancak yay tınlaması, namluyu kırarken kolaylık gibi faktörler için bu işlemler göz önüne alınmalıdır. Böylece çok daha rahat atışı olan bir tüfek elde edersiniz. Yay boyu da kısalabilir kimi kitlerde. Bu da tepmeyi azaltacağından isabeti artırır diye düşünüyorum. Bi kaç fps kaybı isabet kazancından iyidir benim gözümde. :thumbup:


    Maccari'nin 460 Mag için ürettiği tek kit:


    http://www.airrifleheadquarter…g/item/251488/8533197.htm

  • çoğu yaylının kiti var magnum sınıfı bile olmasa hw97 aa prosportun çok kiti var mesela yaylı tüfeklerin en çok kiti ingilizlerden çıkıyor magnumları bilemicem ama ft yaylılarını bir pcp kadar stabil yapıyorlar..

  • evet sonuçta biraz daha fazla güç için mod 125 benzeri bir şey ortaya çıkacak ve buna değmez. daha güçlü bir yaylı istiyorsak başka bir yaylı imal etmek zorundayız, elimizdekini bu yönde kurcalamamak gerek yani.



    Peki makari yayı, bana ne verecek ve karşılığnda benim 460 ın gücünü düşürecek mi.

  • zaten 16graini 5.5 de 750-700fps ile atan yaylı bana göre en ideali ne kadar çok güç o kadar çok kurma eforu ve tempe olarak geri dönüyor...

  • kurma eforu bu kadar önemli mi anlamıyorum, ben 460 ile yaklaşık 1 kutu attım ve bir zorluk hissetmedim, diğer dezavantajlar önemlidir.

  • bence yaylı için bir kriterdir :) diana için demiyorum zaten kaliteli bir tüfek fiyatı da nazaran zaten öyle olması lazım :) misal bir mod125 bir mod95 kurma eforu arasındaki fark diyeyim :) ayrıca güç için yaylı tüfek kullanmaya her zamanda karşıyım :) bunun için pcp şart, şu hatsanın nitro pistonları bir çıksa özellikle hatsanın mod95 ve mod125'in nasıl bir kimliğe bürüneceğini çok merak ediyorum.. striker modelini kullanmıştım çok isabetli bir tüfekdi 110mt de pet şişesi vurduyordu fakat tepmesi çok rahatsız ediciydi bu tüfekler nitro piston ile dampasız(mod125 gene dampa ister bundan eminin) kullanabilirsek çok süper olucak ve tekrardan bir striker alıcam

  • yeni çıkacak mod 125 tepmesiz dampasız ve 350 magnumdan daha güçlü ise, herkes alır hatta ben de alırım.

  • Tüfeklerdeki pnömatik ya da gazlı güç sistemi olan tüfeklerin yay ile alınabilecek gücü üretmek için daha fazla kurma kuvveti istediğini biliyorum. Ayrıca yayın üzerindeki yağın mikron seviyelerinde piston kısmına gelip detonasyon ile tüfeğin gücüne bir miktar etki ettiği de bilinmekte, nitro piston ve theoben in gasram sistemleride kurma gücünün çokluğuna karşın çabuk kavrulan piston contaları ve kurma gücüne karşın düşük kalan güç ile karşılaşılabiliyor. Ben şahsen bu nitro piston ların da ticari amaçla kafa bulandırıp alıcıyı kandırma girişimi olarak görüyorum. Ortada Weihrauch markasına bile kara leke süren hw90 gibi bir örnek var iken, nitro piston, gas ram işine hiç girmezdim.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776