Gunman adlı kullanıcının mesajları

    Bu tür kurşun olmayan sert malzemeden yapılmış mühimmatların sertliğinden dolayı parçalayıcı ve delici özelliği kurşuna göre çok fazladır, bildiğimiz gibi kurşun sert yüzeye çarpınca dağılır ama böyle sert mühimmatlar sert yüzeye çarpınca delme-parçalama etkisi yapar mesela co2 havalı silahla normal kurşun pelletlerle şişe kırılamazken örneğin buna benzer skenco golden rod sert pellet ile rahatlıkla kırılabiliyor, canlılarda bu tip pelletler ne yapar derseniz kemik kırar diyebilirim.


    Bu tür pelletlerin etrafı genelde plastik olur, sebebi de namludan geçerken yivlere zarar vermemesi içindir, bir fikir olarak pelletlerin dışı plastik yerine kurşunla kaplanabilir diye düşündüm ancak maliyetli bir iş olmalı ki bunun örneğine hiç rastlamadım.


    Oringli pellet de baya ilginçmiş, bunun amacı da namludan geçerken pelletin çevresinden kaçan havayı engelleyip max. hızı yakalamak olmalı.

    ıskalarsak hayvan çılgına döner düşüncesi ile boş atmayı gözüm yemedi :rolleyes: ben yine dolu attım ancak dediğiniz gibi şuan tavanda 3 adet pellet izi var...

    dün gece saat 1.30 gibi odada pc başında oturuyorum kapıdan çıtır çıtır sesler geldi noldu diye baktım içerde işaret parmağım kadar büyüb yemyeşil bi çekirge ... bi süre sağa sola sıçradı durdu tabi ben böceklerden inanılmaz derecede tırsarım... ne yapsam diye düşünürken elime 30 cm lik tahta cetvel geldi, hayvan kapı üstüne yerleşmiş uzanıp vurmaya çalıştım yemedi, oan aklıma cp99 ile vurmak geldi, doldurdum 8 li şarjöre norica apache leri basım pelletleri... dediğim gibi börtü böcxekten son derece tırsan biri olarak bu anlattıklarım birkaç dakika içinde oldu ve o panikle düşünmeye fırsat kalmamıştı, ilk defa elimdeki seri atış yapan bir co2 nin bu kadar işe yaradığını düşündüm :rolleyes: şimdi kimse konuyu vicdan muhasebesine dönüştürmesin, kapıyı camı açıp sağa sola sıçrayıp duran dev gibi yeşil bir yaratığın dışarı çıkmasını bekleyecek kadar soğukkanlı değildim çünkü...

    Bu siteden son birbuçuk yılda birçok siparişim oldu ve fiyat uygunluğu ve hızlı teslimat gibi konularda beklediğimin üzerinde memnun kaldım, aksine bende diğer h..av adlı sitedeki alışverişlerimde garip durumlarla karşılaştım, eksik paketler çok geciken kargolar vs.. sorununuz burada olsa tama derdim ama a rmer den bu tür bir hareket beklemem, kesin bir yanlışlık olmuştur ve çözülemeyecek birşey değil.

    Merhaba.. Mıldotlu bır durbunle 50 metreden sıfırladıgımız zaman ayarını bozmadan kac metre ısabetlı atıs yapabılırım düşme yapmadan ??


    Mıldotlu durbunlerde 2 nokta arasındakı uzunluk ne kadardır 50 metreye sıfırlanan bır durbunle 100 metre atısı yapabılmem ıcın kac nokta kaydırmam lazım ?


    Yardımcı olursanız sevınırım ..



    bunlar çok detaylı konular, chairgun işinize yarar ama 50 m ye sıfırlamak pek mantıklı görünmedi, genelde 10 m gibi sıfırlama yapmanız daha iyi olur görüşündeyim.
    mildot dürbünlerde genelde 1 klik 1 moa dır, 1 moa da 100 yard da 1 inç kaydırma yapar. 50 m ye sıfırladı iseniz 50 m de 1 klik 05 inç yapar, 100 m de de zaten 0,5 inç kaydırma olduğu için 1-0,5=0,5 inç lik kaydırma için 0,5 klik (eğer mümkünse) yapmanız gerekir, ancak bu veriler yerçekimi vs etkilerden yoksun değerlerdir, bunu da hatırlatayım...

    burada hesaplarken bir formül vardı şimdi onu hatırlamıyorum, ancak şu formülü çıkarmıştım


    MOA click=dürbün merkezi ile namlu merkezi arasındaki mesafe/0,0232xHedefle sizin aranızdaki mesafe


    burada dürbün namluya paralel olarak ayarlı yani herhangi bir mesafeye sıfırlı değil, eğer örneğin 10 m ye sıfırlamışsanız bunu bulduğunuz değerden çıkarmanız gerekir, yani 20 m ye atış yapacaksınız ve dürbün 10 m ye sıfırlı ise 20 m de moa click formüle göre 8,6 dır, 10 m için ise 17,2 olduğundan 8,6-17,2=-8,6 yani ters, down yönünde 8,6 klik çıkar. Tabi burada hedefe paralel atış yapıldığını varsayıyoruz ve mesafeye göre mermide oluşacak hafif düşmeyide hesaplamadık, bunlar da atıcıya kalıyor...

    ben bunu kendime göre şöyle hesapladım, dürbün merkezi ile namlu arasındaki mesafe 4 cm, buna göre click sayısı , 1 click 1 moa olacak şekilde, [ clk=172/m ] burada clk klik sayısı, m de sizinle hedef arasındaki mesafe oluyor.

    bence dürbün sıfırlamadan daha önemli bir konu var, o da mesafeye göre merminin düşeceği yeri tahmin etmek, bunun içinde elevation ayarı olan dürbün kullanmak gerekli ama yinede mesafe kesin olarak bilnemezse yukarı yada aşağı sapmalar kaçınılmaz, mesafe ayarı da tam olarak bilinse de elevation u hesaplamak da kolay değil hesap makinesi gerekli, bendeki ütopik bir düşünce ama birşekilde dürbün cros unun direk olarak namludan bakarmış gibi olacağı günler de gelecek bence :D

    sorun zaten pompayı ilk 10-15 basımdan sonra hiçbir şekilde yukarı ve aşağı çekememek, artı olarak pompanın basınç göstergesinin de hareket etmediğini farkettik, anlaşılan pompa arızalı, izlediğim tüm youtube videolarında da bu tazr bir durum yok, bir arkadaşa da telefonla sorduğumda bu şekilde olmaması gerektiğini söyledi, pompayı aldığım arkadaşla görüşüp bir çaresine bakacağız artık...

    Hill marka pompa aldım ancak 1400 psi nin üstünde dolum yapamıyorum, pompayı basıyorum ama okadar sertleşiyor ki, birsüre somra pompayı ne ileri nede geri bastırmak imkansız hale geliyor, youtube de adam 70 kez rahatlıkla basıyor, sorun ne anlamadım... bu normal mi?