Gunman adlı kullanıcının mesajları

    açıklama için sağolun... bu makinenin tankı biraz küçük olduğundan pompa ile doldurmak uzun sürmüyormuş, birkaç arkadaş pompa önerdi, bakalım hayırlısı artık...

    260 bar a kadar doldurulduğunu okumuştum, zaten şuan inceleme aşamasındayım, doldurmaya ve kullanmaya başlamadan önce iyice araştıracağım, tşk...

    Benjamin marauder pistol marka bir pcp yi bu forumdan aldım biriki gün içinde elime geçecek, ancak daha önce pcp ler hakkında pek bir deneyimim olmadığı için bazı mereklarım var, mesela bu silahın tank hacminin 65 cc olduğu yazıyor, 300 bar 6 lt hacimli bir scuba tüp ile bu silahı örneğin 230 bar basınçta kaç defa doldurabilirm yada stabnadrt pcp pompası ile 230 bar basınçta tam doldurmak için kaç defa pompa basmam gerekir, birde scuba tüp aldım diyelim bunu nerede doldurtabilirim, sanayide olur galiba, yada internet üzerinden kargo ile gönderip doldurtabileceğimiz bir yer varmı acaba?

    Teşekkürler tüm bilgiler için son olarak 9.resimdekini yazabilirmisiniz(GAMO)...


    Gamo expander, bu pelltetin ucunda hafif sivri bir çıkıntı var, bu çıkıntı da kurşundan, zannedersem çarpma esnasında daha fazla etrafa dağılma etkisi vermek için tasarlanmış.

    Tüfek kullanmadığım için uzun mesafede isabet konusunda pek denemeler yaptığım söylenemez, ancak diğer konularda bildiğim kadarını anlatmaya çalışayım;


    -Pelletler hedefe çarpıp yamulduğu için çelik bilye ile şişe kırmak daha uygun olur (1 no),
    -RWS Diabolo sport gibi küt uçlu mermilerle kağıda atış yapmak daha uygundur, pellet kağıda çarptığı zaman çarpma yüzeyiden daha fazla miktar parçalayacağı için uzaktan daha net görülür (4-5-6)
    -Sivri uçlu pelletler hedefi parçalamak yerine daha çok, yumuşak ve orta sertlikteki hedefleri rahatlıkla delip geçmek için uygundur (10-11-12-13-14)
    -Gamo Raptor da kurşun yoktur ve dışının altın kaplama olduğu söylenmektedir, bu şekilde daha hızlı ve daha uzak mesafelere gittiği söylenmektedir (15)
    -Gamo Rocket sert metal bilyeli ucu sayesinde daha çok parçalayıcı etkiye sahiptir, mesela kurşun pelletler ile kıramadığınız cam şişeleri rahatlıkla bununla kırabilirsiniz (16)
    -Predator polymag ın sert plastik sivri ucu sayesinde delici etkisi artırılmaya çalışılmıştır (17)
    -Skenco Golden Rod ise benim en çok sevdiğim pelletdir :) Tamamıyla sert metal olan bu mühimmat ile delip geçme, şişe parçalama vb bilimum işlerde kullanılabilir, ön kısmı yivlerde herhangi bir zorlanma yapmadığı ve arka kısmı ise plastik kaplama olduğundan silah yivlerine zarar vermediğini düşünüyorum (18)
    -Eunjin Domed in ise göründüğü gibi ağırlığı son derece artırılmış, şuan bu pelleti elimdeki Weihrauch hw40 da dahil olmak üzere hiçbir tabanca ile atamıyorum, namludan geçmiyor, tüfek için olduğu söyleniyor.


    kullanım konusunda bildiklerim bunlar...

    Elimde bulunan 4,5 mm pelletlerden bir liste yapmak istedim,
    Kutu üzerinde ağırlığı yazmayanları kendim ölçüp yazdım, ağırlıklar grain dir,
    Merak eden arkadaşlara küçük de olsa iyi bir kaynak olur umarım.



    [Resim Engellendi: http://img706.imageshack.us/img706/563/pellets.jpg]



    1- Daisy Round çelik bilye
    2- Gamo Round 8,18 gr
    3- Norica Apache 7,4 gr
    4- H&N Diabolo Sport 7,2 gr
    5- RWS Diabolo Basic 7,0 gr
    6- RWS Meisterkugeln 7,0 gr
    7- Gamo Pro Hunter 7,87 gr
    8- Crosman Ultra Magnum 10,5 gr
    9- Gamo Expander 7,56 gr
    10- Remington Pointed 7,9 gr
    11- Crosman Pointed Premium 7,8 gr
    12- Gamo Magnum 7,56 gr
    13- RWS Superpoint Extra 8,2 gr
    14- Norica Thor 8,0 gr
    15- Gamo Raptor 5,6 gr
    16- Gamo Rocket 9,26 gr
    17- Predator Polymag 8,6 gr
    18- Skenco Golden Rod 9,2 gr
    19- Eunjin Domed 20,0 gr

    Çok defa havalı ve co2 silah aldım, ikinci el olsun sıfır olsun, birkaçkere gönderi yapan arkadaşlar öyle bi pakete koyuyolar ki, akıl almaz bir durum bu, silahı siyah kutusunun iki süngeri arasına değil de iki süngeri bir yana silahı da plastik kısma denk gelecek şekilde, üstelik paketin içinde yedek şarjörler, birkaç adet tüp, saçmalar vs de var, böyle olunca paket taşıma sırasında bu malzemeler silahta çok derin çizikler oluşturuyor, abiler, Allah için birdaha silah gönderrirken böyle yapmayın yahu, tertemiz silahlar rezil bir biçimde çıkıyor paketten, 3-4 kere başıma geldi bu olay, bırakın silah kullanıcısını, bir kerede internet satış sitesinden aldığım sıfır silah da bu şekilde geldi, nedir bu özensizlik, müşteri gözünüze gözükmüyor diye mi sallıyosunuz, yapmayın, para veriyoruz bunlara yahu pes...

    neyseki tam namluya sürülen kısımdan 1 cm bile ileri gidemediği için silaha zarar vermedi, evet, tüfekler bunu namludan itebilecek kadar güçlü ama hal böyle olunca ben olsam bu pelleti yivlere zarar verir diye tüfekte de kullanmazdım.

    merakla denemeyi beklediğim gamo raptor 4,5 mm elime geçti ve atış yapmayı denedim ama weihrauch hw40 ımın namlusunun içinde sıkıştı kaldı, sert bir maddeden imal edildiği için olmalı, büyük ihtimalle yivlerden geçemiyor...

    galiba namlu kısmı avuç içi tarafına gelecek şekilde kullanılıyor, yoksa namlu tarafı bayağı uzun parmakta iken belli olur.

    buna benze başka bir marka var , predator polymag, ancak şuan o da stokda yok, diğer sitelerde bulunabilir belki


    predator polymag diye nette arama yapınca ilk birkaçında çıkıyor.

    mekanizma tam olarak anlaşılmıyor, kondansatör filan kullanmış, yada elektromanyetizma ile mi fırlatılıyor anlamadım, ancak geri tepmemesi çok iyi, 300 joule enerji de hiç fena değil, üstelik kullandığı mermi baya büyük, 4,5-5,5 mm lerde daha fazla güç oluşturması lazım.

    hala düzgün bir çözüm bulamadım ve artık vazgeçtim bu işten, vazgeçme sbeplerimden biri de bu silahı üreten hatsan a gez parçasından nasıl temin edebilirim diye bir mail gönderdim ve aylardır geri dönüş olmadı, bende orjinal gezi parçalamak istemediğimden hala bu şekilde duruyor.

    merhaba, 11 mm lik dürbün ayağı var, nişan mesafesinin göze çok yakın olması meselesini uygun bir 18-20 cm lik dürbün takarak halletmeyi planlıyorum, galiba dipçiği yaptırmanın bir yolu plastik dökümcü bulmak 8| şimdiye kadar da ne duydum nede gördüm orası da ayrı bir konu ya, ben sadece fikir yürütüyorum şimdilik, eğer böyle birşey yaptırma olanağımız varsa uygun bi parça çizdirilip dökülebilir, yada boşa çıkmış bir uygun renk dipçiğin ucuna bir parça ayarlanıp arka kısma vida yerine monte edilebilir yada gez kısmına tamamen yapıştırılıp vidalanıp takılabilir vs.. görüntünün bozulmaması da önemli, fikirlerim bunlar ama ben bu işle cidden uğraşacağım ve ortaya çıkan sonucu da buraya sizlerin beyenisine sunmak için göndereceğim inşallah... :thumbup: