Hammerli Firehornet havalı tabancaya kundak takmak

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba, elimde bulunan Hammerli Firehornet havalı tabancaya dipçik takmak istiyorum, silah zaten bir tabancaya göre gereğinden uzun ve ağır bir yapıda, atış yaparken iki elimle tüfek gibi tutarak (sol elimle namluya yakın yerden destek vererek) kullanıyorum, tek elle atış yapmak yorucu oluyor ve silahın biraz ağırlığı dengesiz dağılmış olduğundan tek elle tutarken öne doğru aşırı bir eğilme baskısı hissediliyor, bu silah dipçik takmaya baya yatkın, üstelik gez kısmı komple çıkıyor, yani bu parçadan bir tane daha bulup uygun bir dipçik buraya monte edilebilir ve böylece sökülüp takılabilir bi dipçiğimiz olur, aşağıya resimleri de ekliyorum, bu konuda bana yardım edebilecek bir arkadaş varsa çok memnun olacağım...


    [Resim Engellendi: http://i51.tinypic.com/r9lu2e.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i54.tinypic.com/903xmu.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i55.tinypic.com/n6umvs.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i52.tinypic.com/30k9glj.jpg]

    Walther cp99
    Daisy 008

  • Merhaba, fikir güzel ama iş uygulamaya gelince birkaç sorunla karşılaşacaksın. 1. si gez arpacık sistemini nişan mesafesi yani gözün çok yakında kalacağından dipçikle kullanamayacaksın, istersen dipçik varmış gibi silahı gözüne yaklaştırıp bir nişan almaya çalış. 2. si ise yardımcı bir nişan cihazı takmak için silahında bir kanal yok, olsa da yine aynı şekilde dürbün için yakın kalacaktır. red dot kullanılabilir, ya da lazer montajı yapabilirsin. Bunları düşünerek bu işe giriş.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • merhaba, 11 mm lik dürbün ayağı var, nişan mesafesinin göze çok yakın olması meselesini uygun bir 18-20 cm lik dürbün takarak halletmeyi planlıyorum, galiba dipçiği yaptırmanın bir yolu plastik dökümcü bulmak 8| şimdiye kadar da ne duydum nede gördüm orası da ayrı bir konu ya, ben sadece fikir yürütüyorum şimdilik, eğer böyle birşey yaptırma olanağımız varsa uygun bi parça çizdirilip dökülebilir, yada boşa çıkmış bir uygun renk dipçiğin ucuna bir parça ayarlanıp arka kısma vida yerine monte edilebilir yada gez kısmına tamamen yapıştırılıp vidalanıp takılabilir vs.. görüntünün bozulmaması da önemli, fikirlerim bunlar ama ben bu işle cidden uğraşacağım ve ortaya çıkan sonucu da buraya sizlerin beyenisine sunmak için göndereceğim inşallah... :thumbup:

    Walther cp99
    Daisy 008

  • zevk almak değil de verim almak için yapacaksan gel yol yakınken vazgeç ;şrofls;.
    ucuz yaylı tüfekler var
    ama ben bu silahı seviyorum onunla uğraşmak bana keyif veriyor dersen kolay gelsin ;tese;kkur

    bsa side wheel focus 8x32-44
    özel yapım 36 ga tek kırma
    whalter falcon hunter edition(tasko3x9)
    crosman 2240
    daisy powerline 5170(red laser)
    ekol s 66 saten
    delta bolt action 36 ga
    safir t 14 yeni versiyon

  • Amacım yüksek güç değil hem tabanca hem tüfek olabilen ve çantada taşınabilecek kadar sökülüp takılabilen bir silah yapmak, bu silahın gücü benim için yeterli, 50-100 metre gibi atışlar pek yapmam, o mesafede bu benim işimi görüyor.

    Walther cp99
    Daisy 008

  • Bence kabzaya bir şeyler eklemeye çalış. Şu tip bir dipçiği alüminyum borulardan yapıp üzerini siyah elektrik bandı gibi bir malzemeyle kaplama yapabilirsin.



    [Resim Engellendi: http://airgun-academy.pyramydair.com/blog/wp-content/uploads/2011/01/01-21-11-01-Benjamin-Marauder-air-pistol-Centerpoint-scope.jpg]


    Ya da AA TDR deki vidalı sistemi deneyebilirsin.


    [Resim Engellendi: http://cdn.pyramydair.com/images/zoomed/Air-Arms-S410-TDR-Classic_AA-T41C2SRW_rifle_zm7.jpg]


    [Resim Engellendi: http://farm1.static.flickr.com/137/382809471_fb778d2723_o.jpg]

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • hala düzgün bir çözüm bulamadım ve artık vazgeçtim bu işten, vazgeçme sbeplerimden biri de bu silahı üreten hatsan a gez parçasından nasıl temin edebilirim diye bir mail gönderdim ve aylardır geri dönüş olmadı, bende orjinal gezi parçalamak istemediğimden hala bu şekilde duruyor.

    Walther cp99
    Daisy 008

  • Çok kolayca yapılabilir, gereken malzeme 15 mm genişliğinde 2 mm kalınlığında 1 m demir (çelik) lama. Şekildeki gibi kıvrılıp kabza altından 2 vida ve üstten 1 vida (zaten mevcut) ile silaha sabitlendiğinde tamamdır. omuza dayanan kısma da tahta ilave edilebilir. Ben yapamam diyorsanız mangal soba imal edenlere 5-10 liraya yaptırabilirsiniz.
    [Resim Engellendi: http://i55.tinypic.com/e0o4rl.jpg]

  • Geç cevap verdiğim için özür dilerim cevabınızı yeni farkettim, bu arada çiziminiz güzelmiş :thumbup: iyi fikir, şuan pek uğraşacak durumda değilim, belki bir ara denerim, teşekkürler.

    Walther cp99
    Daisy 008

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen frht ().