mno tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Yeni yıla üzücü olaylarla girdiğimizden dolayı foruma giremedim. Insallah allahim guzel bie yıl yasamayi devamini guzelliklerle dogru yollarla saglikla sihhatle gecirmeyi nasip etsin hepimize.

Durum Kasabanın şerifi ;grin;
    , geçmiş olsun diyelim sayın karamurat.
    Ben ferdi lisans çıkartmıştım ve aynı dediğinize benzer durumlarda şöyle yapıyorum... tabancayı yada tüfeği derhal boş konuma getiriyorum... bulunduğum yer hakkında bilgi veriyorum... önceki atışlarıma ait kağıt hedefleri yanımda tutuyorum ve etrafı inceleyerek havalı tüfek saçması ile ölmüş hayvan varmı kontrol etmelerini söylüyorum... lisans kağıdımı göstererek ferdi olarak uygun şartlar altında antreman yapmakta olduğumu dile getiriyorum. Bunlar haricinde şerifin diğer sorularını sabırla karşılıyorum.. sonuç olarak aynı oluyor ancak psikolojik olarak demoralize olmuş ve aklımızı dağıtmaya çalıştığımız sporumuzu tadını kaçırıyorlar.

Bir gün hayalimi gerçekleştirebilirsem havalı tüfek havali tabanca üzerine bir atış alanı yapmayı kafesiyle cocuk oyun alanıyla hobidas arkadaşlarımızın nasıl golf turnuvası olur ve finali antalyada olur bende aynı bu sekilde bir yer yaparak finallerin yapıldığı turnuvalarin yapıldığı mangal partilerinin yapildigi acik ve kapali atis alanlarinin oldugu bir yer hayal ediyorum.

Gamor rocket gibi spesifik bir pellet ile bunu elde edebilirsiniz.. 1kutu Gamo Rocket içinde 150 adet bulunur ve fiyatı 23-25TL civarındadır. 4 pompa ile atis yaparken sizide zorlamıyor mu? 4 pompa ile kacar atis yapiyorsunuz? Ben şahsen 3pompanin üzerine çıkamamaya çalışıyorum. Pelleti takmayı unutursam mecburiyetten 4. Pompayı yapıyorum.

Pardon siz hamo rocket demişsiniz.. ben onu gamo raptor olarak düşünerek cevap verdim az önceki yorumum.

4 pompada gamo rocket pellet kullanmak....

Komple zararlı hareketler...

4pompa ben 192 boyunda 105 kg bir adamım 1pompa rahat 2 pompa iyi 3pompa biraz kasıyor 4pompa zorluyor.... ard arda 4 pompa ile atış yapmak çok yorucu...

Gamo rocket pellet sert alaşımlı bir pellettir, bu da namlu içindeki yivsetlerini yiyip bitirmektedir, yivsetli namlularda kurşun pellet dışında sert materyallerden yapılan pelletler tabancanıza zarar vermektedir.

4pompa ile raporla muhtemelen 60mt de vurabilir kırabilirsiniz.. ancak bu tavsiye edilebilecek bir atış KESINLIKLE OLAMAZ.

4 pompada gamo rocket pellet kullanmak....

Komple zararlı hareketler...

4pompa ben 192 boyunda 105 kg bir adamım 1pompa rahat 2 pompa iyi 3pompa biraz kasıyor 4pompa zorluyor.... ard arda 4 pompa ile atış yapmak çok yorucu...

Gamo rocket pellet sert alaşımlı bir pellettir, bu da namlu içindeki yivsetlerini yiyip bitirmektedir, yivsetli namlularda kurşun pellet dışında sert materyallerden yapılan pelletler tabancanıza zarar vermektedir.

4pompa ile raporla muhtemelen 60mt de vurabilir kırabilirsiniz.. ancak bu tavsiye edilebilecek bir atış KESINLIKLE OLAMAZ.

Ben zoraki ultra 5.5 ile 40 metreden maden suyu şişesini rahatlıkla patlatabiliyorum. Kullanacağınız pellet önemli.

Kaç pompada?
    Hangi pelleti kullanıyorsunuz?

Yorumunuzu iddaa gibi değilde açıklamalarla yaparsanız daha yararlı olur, video da çekerseniz, ortaya atılan bir iddaa olarak kalmaz yorumumuz.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Ben zoraki ultra 4.5mm aldım, benimde sizin gibi tüfeklerim 5.5mm idi. 4.5mm zoraki ile yaklaşık 35m civarında bir mesafede atış yaptım ancak menzil olarak çok daha ileri mesafeleri rahatlikla vurabildigini belirtmek isterim. Ben 4.5mm tercih ettim çünkü namlu boyu kısa yani çıkış yolu kısa bu nedenle 5.5luk pelleti atmakta etkileyecektir düşündüğümden 4.5mm ile konik uçlu pelletlerle atış denemelerimde kıramadığım cam şişeler oldu ancak tabiki bunda atış yaptığınız şisenin kalınlığı ve kaliteside etkendir. Örneğin yüzeyi düz şişeler daha kolay kırılırken yada delinirken yüzeyi oval olan şişelerde sekme olabiliyor. Ancak match gibi duz yüzeyli pelletlerle atış yaptığımda aynı şişeleri daha kolay kırabildiğini fark ettim. Sadece kırmak değilde her attığınızı vurmak ise bence tercih 4.5 olmalı diye düşünüyorum. 5.5 vurmaz mi elbette vurur ancak namlu boyunun kısa oluşu, 5.5 pelletlerin çok daha ağır pelletler olmaları, menzili ve çarpma şiddetinde düşüş yaşatacağını düşünüyorum. Bana göre zoraki tabancalar için ideal olan ideal kalibre 4.5mm diye düşünüyorum. Fırsatım olabilir ise ben yarın 4.5mm tabancam ile menzil+tahribat etkisi atışı yapmayı planlıyorum. Atışlarım dan elde edeceğim verileri sizlerlede bu konu altında paylaşacağım. Yarınki hava durumuna göre değerlendirmeye çalışıcam. Ben antalya da yaşıyorum eğerki yakınsanız eşlik edebilirsiniz.

Canlı hiç bir hayvanınızı kargo ile gönderemezsiniz benim bildiğim kadarıyla. Benim 20 cm nin üstünde oscar balığım var ve yurt dışına gitme durumum var giderken onu hibe edebileceğim yine astronot balığı olan bir arkadaş buldum akvaryum sitesinden kendisine vererek gidicem. posete koyup kargolamanız çözüm değil astronotlar güçlü balıklardır o poşetde kolayca delik açabilirler. Hayvancağızı bir akvaryum dükkanına hibe edin yeni bir ev sahibi olsun bakamayacaksanız.

6 metrelik atışlarda zorakiyi kıyaslamak çok da anlamlı olmaz neden, çünkü zorakinin atış menzili çok daha uzak mesafelere ulaşabilmekte örneğin 30 metreyi rahatlıkla vurabiliyorsunuz.. Sizlerle zoraki ile yaptığım atış video mu paylaşayım..

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Endişe etmeyin tamiratı yapilabilen bir sorun servis contadaysa sorun contayı değiştirir yada tüpü delen igne yamulduysada yenisiyle değiştirecektir. Silahi madem yeni aldınız bir süre tek şarjör kullanın sizi tatmin eden bir ürün ise daha sonrasında yedek şarjör ve yedek şarjör kılıflı bir tabanca kılıfı da edinirsin böylece ufak ufak ilerlersiniz. Pt92 ler genel olarak dağınık atan bir tabancadır ancak gerçekci hissiyatı güzel bir tad vermektedir. Güle güle kullanın. Ayrica satın aldığınız arkadaşın ürüne sahip çıkmasını ayrıca tebrik ediyorum bunlar duyarlı ve hep olması gereken davranışlar.

Merhaba arkadaşlar,
    Elimde bulunan havalı tabancalarla ortak bir grupman eklemek istedim.
    Pellet atanlarda Gamo pro match, BB lerde asg blast BB kullandım.

Atışlar altışar adet, 6mt den ve desteksiz olarak yapıldı, ev ortamında olduğu için kullanabildiğim max. mesafe bu kadar.

Son olarak kısa bir süredir bu hobiyle uğraşmaktayım ve daha alışma sürecindeyim. Grupmanları değerlendirirken bunuda göz önünde bulundurun lütfen.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

waaw bu çalışmayı çok beğendim ve ne yazık ki yeni gördüm, hedef kağıdınızın jpg si var ise paylaşabilirseniz sevinirim yoksa da dert değil ben yarın autocad de çizerim :) çalışma gerçekten güzel olmuş bir çok havalı tabanca severden biri olarak bende şuan 3 tabancaya sahibim ve bu çalışmayı yaparak bende sizlerle paylaşmak istedim. Ne yazık ki ne kadar gerçekçi görüntü olursa hedeften o kadar şaşıyor ve gücü de bir o kadar azalıyor, bu nacizane benim tespitimdir. Bende aynı çalışmayı ASG M9-A1, Kwc 357 2.5" ve Kwc Makarov Pm44 ile deneceğim.

PT92 Bende aldım hatta daha kullanmak nasip olmadi diger silahlar ile hedefler tutar iken pt92 de hedefte yukarıdan asagiya doğru bi duzlem cizilmiş bu silahin hedefe gidisi kotumu diger silahlariniza gore.

Bende çok beğeniyorum PT92yi ama ne yazık ki tipik iki sorunundan biri ortalama 5 metrelik atışlarda hedefin yaklaşık 8cm çeperinde bir alanda vuruşları yapması ve bir diğer tipik sorunda emniyet mandalındaki fonksiyondan kaynaklanan bir sorun seri atış yapabiliyor ve emniyete alabiliyor ancak tekli atışa bir türlü alamayabiliyorsunuz. Bu sorunda normal de tekli atış ve emniyete göre ayarlı parçanın çıkıntısının yok edilmesi ile nokta kadar kalmasıyla biraz zorlayacı hareketlerle iyice silinerek emniyet hariç her modunda seri atış yapması oluyor. Zigana vardır bizim oralarda o da böyledir :) Yinede full metal olması orjinale sarjör kapağı hariç her yerinin çok benzemesi insanı cezbediyor. Güle güle kullanın değerli dostum.

Bu tip bir sey benimde basima geldi aracimi volkswagen yetkili servisine götürmemize rağmen gecen hafta goturdugum ozel bir servis de 55.000km de bakima götürdüm usta gözümün onunde yapti her seyi bende arabanin yaninda cayimi içtim. Usta polen filtresini bir cikardi inanamadım abi bu hic değiştirilmemiş dedi gözümün önünde yapılmasa başka bir düşünürdüm ama vallahi şaştım kaldım. Ben antalyada yetkili bir bosch servisine götürdüm beyefendinin bahsettigi yetkili servis belgesinden ustada bahsetti. Motor yağ değişimi, tüm filtreler, bujiler, antifriz, motor ve tapot ici temizligi, jant duzeltme, teker on arka yapimi, fren balataları, frendiski tornasi, salincak kismindaki ses yapan parçaların sokulup yaglanip geri takilmasi, far ayari, rot balans, silecek suyu, cakmaklik temizlenmesi dahil daha bir dolu islem yapıldı total 525tl ödedim. Servisi arayip randevu alacaktım sadece standart bakim paketi icin 750tl dediler ki burada fren balataları degisirken disklerde az cukur fark ettiler tornadan gecti diskler kiz gibi oldu. Rot balansı dahil her işlem gozumun onunde acik secik sekilde ne yaptiklarini anlatarak yaptilar.