snipermuyi adlı kullanıcının mesajları

    co2 tabancaların hemen hemen hepsinde uzun süreli kullanımdan ötürü conta hava kaçırmaya başlar. pnömatik(zoraki hp ultra) bir tabancada bu sorun nerdeyse hiç olmayıp kesinlikle en uzun ömürlü silahtır.

    Ben bu hobiye 10 11 yaşlarımda başladım kral marka bir tüfekle.daha sonralarında tabancaya merak sardım ve anladımki tüfek bana göre değil ben tabanca adamıyım.illaki şunu diyenler olacaktır.Neden tabanca ? inanın bende bilmiyorum veya henüz bende kendimde çözemedim bu işi ama şimdi ekol es 66 marka bir tabancam var.gücü beni muazzam şekilde tatmin ediyor.

    selam nitro pistonu nazıl temin edebilirim. sanırım sizin yaylıyı dönüştürmüşsünüz.

    Merhaba benim aldığım yıl 2012 idi. Tüfeğim vortex değildi. Fabrikada dönüşüm yapıyorlar. Bi arayıp sorsanız benden daha iyi bilgi alabilirsiniz

    2012 senesinde hatsan torpedo 155 5.5 mm almıştım. çok tüfek aldım.aldığım gibide sırf değişiklik olsun diye sattım. ama maalesef sattığıma bin pişman olduğum aralarında sadece torpedo 155 dir. ağırlığı falan bir yana ama ciddi ciddi kuvvetli,bir okadarda isabetine hayran olduğum bir tüfekti. şimdiki aklım olsa kesinlikle parayada sıkışsam satmazdım.birde şunu söyliyim arazide bulduğum içki şişesini 40 45 metreden kırmadan delmişti.

    merhaba zorakinin her serisi güzeldir. aevbas üstadımın dediği gibi atak arms firması ürettiği silahların bazı yerlerinde çelik alaşım kullanır. bendeki zoraki 918 de bu mevcut, mermi yatağı olsun iğnenin çıktığı yer olsun.çok güzel bir şekilde mıknatıs tutuyor.


    zorakiyi övmüyorum ama işlerini gerçekten iyi yapıyorlar. heleki çoğu firmaya göre hata töleransları epey az.

    hocam merhaba sanıyorum zonguldak alaplıda ikamet ediyorsunuz. ben merkezdeyim.merkezdeki aras kargo sıkıntısız bir şekilde gönderim sağlıyor.hatta ateşli silahımı bile orası ile yolladım.eğer olurda merkeze gelirseniz karaelmas şubesine bi uğrayın derim.saygılarımla

    Aile hekiminden oğlumun sporcu lisansı için sağlık raporu alamadık. Veremeyiz dediler. Sizin raporunuz nasıl bir şeydi, üzerinde ne yazıyordu?

    hocam raporun ismi tek hekim raporu idi. ve üzerinde sadece sporcu lisansı için verilmesi uygun görülmüştür gibi bir ifade vardı. ayrıca aile hekimleri bu tür raporlar vermek zorunda gerekirse cimere şikayet edin.halk sağlığı müdürlüğüne kadar çıkın. ben sırf bu yüzden yivsiz tüfek için sağlık raporu alamadım vermediler.

    Bugün federasyonla görüştüm. daha önceden edindiğim bilgilere göre hareket ettim,fakat sistemin değiştiğini öğrendim. önceden belgeleri toplayıp direk ankaraya postalamak varken şimdi bulunduğunuz şehirin gençlik ve spor müdürlüğüne müracat etmek gerekiyor. yapacağınız tek şey sağlık raporu ve teb adlı bankanın şubesine 25 tl yatırarak aldığınız dekontu müdürlüğe ibraz etmek.geri kalan çoğu belgeyi zaten müdürlük çıkartıyor. haa birde sağlık raporu hakkında söyleyeceğim tek şey artık sporcu lisansları belli bir branşa göre değil genel olarak veriliyor.raporu aldığım aile hekimi atıcılık sporu ibaresini koymak istedi fakat sistem o ibareye izin vermedi. hayırlı günler dilerim.


    sorusu olan bu konu üzerinden sorabilir.;grin;

    torpedo 155 in 5.5 olanını zevkle kullandım. ve tavsiyede ederim. elime birçok tüfek geldi geçti,aralarında güç olarak aynı olan mod 125 de geldi ama benim şahsi fikrimdir içlerinde sattığıma bin pişman olduğum sadece hatsan torpedo 155 dir.

    merhaba bu tür sorunlar genelde ayak kaymasından olur. tüfeğin dürbün rayına takılan ayakta kayabilir.hatsan projector ayağın dürbün ile bağlantısı olan kısmıda kayabilir. fakat siz bunu anlayamassınız. milimetre,hatta mikro metre olarak az da olsa kayar.en iyi çözüm önce dürbün ayağını tüfekten sökün,daha sonra dürbünü projector ayaktan sökün çift taraflı bant ile veya paket lastiği ile dürbünün bağlantı kısmını sarın.bu kaymayı engeller.daha sonra bu şekilde bağlantıyı yapın. sonucu buraya yazarsanız diğer üyelerde faydalanabilir. hayırlı günler dilerim.

    2012 senesinde tanıdık bir av bayisinden retay marka 135x adında bir tüfek almıştım.(aklımda tüfek almak yoktu dürbün almaya gitmiştim sadece ve bayi bana bunu önerince tipide hoşuma gitti ve aldım.) fakaaat tüfek güçlü,karizmatik iyide tetik kalitesi acayip vasat bakılınca müsabaka tipi tetik sanarsınız.tabii ben bunu aldığımın 3. gününde tetik kırılınca anlamıştım. dedim uğraşamam böyle silahla hemen iade ettim. Derken tüfek arayışlarına girdim.(amacım bayiden dürbün almaktı sadece ve hali hazırda tüfeğimde vardı) ama aklımda bundan sonra tek hatsan vardı. (daha önce hatsanın hiçbir tüfeğine elimi bile sürmemişim.) sonunda dedimki yahu, hem güç olsun hem alttan kurma olsun hemde tipi olsun. ve bu dediğim ozamanları bana göre sadece Hatsan torpedo 155 de vardı. neyse siparişi verdim. elime ulaşacağı 2 günü bide bana sorun. birde forum da ozamanlar hareketli sürekli bir bilgi alışverişi ve abi kardeş diyaloğu içinde paylaşımlar sürdürülüyor. daha sonra silah geldi tabii denediğim ilk yer kaportacının tabelası oldu. yalnız kaportacının haberi var !! o tabii sanıyo havalıdır ne yapsa anca pühhhhh misali tetiğe asıldığım gibi tabelayı deldi. takribi 10 metre vardı. ama tabelada tabelaydı. aman allahım o ses o geri tepme o dizel etkisindeki namludan çıkan duman mest etti beni. o gün dedimki bak torpedo ben seninim sende benimsin. o günden sonra atış yapmasam bile yağladım hep onu. daha önce hiçbir havalı silahtan bu kadar etkilenmemiştim. ha bire atış yapmaya başladım. aslında ilk uzak mesafeyede o zaman attım denilebilir. attığım mesafe de iyiydi yani. herneyse silahla tabii her gün oynuyorum. atış yapmak için ha bire mekan arıyorum. zonguldakta o zamanlar ohal falan yok tabii emniyet te jandarmada bişey demiyo meskun mahalde atış yapılmadığı sürece. tüfeğimide maalesef aldığım tarihten 3-4 ay sonra satmış bulundum maddi sebeplerden dolayı (onun yokluğunu bide bana sorun) ve torpedomu sattığım günden bu güne sayısız silah kullandım yok abi yok onun gibisi yok. haa şunuda söyliyim ona isim bile takmıştım. tüfeğimin adı Kelle Makasıydı. :)


    retay 135x

    tebrik ederim dostum sıralaman bayağı iyi ama sana tavsiyem mekatronik okuma, tamam ileriye dönük bir meslek fakat şuanlık henüz gelişme aşamasında olan bir meslek elektronik olabilir, elektronik haberleşme olabilir,kontrol ve otomasyon olabilir. ben fikrimi beliirttim burda dostum amacın kesinlikle çabuk bulabileceğin bir iş olsun. bu arada bende elektronik haberleşme teknikerliğini okuyorum. üniversite hakkında ne olursa olsun aklına ne takılırsa sorabilirsin. seve seve yardımcı olurum. Allah yolunu bahtını açık eylesin.

    kesinlikle islam dini kadar güzel,kolay ve bizi bilinçlendiren bir din yok.Rabbimize milyonlar kere şükürler olsun ki müslüman olarak dünyaya geldik. aslında burda çok ince bir anlam var. peki nedir bu anlam ? aslında bir müslümanın yeri geldiğinde canını malını ve vatanını en önemliside dinini gelebilecek her türlü tehlikeye karşı koruması gerektiği anlamı ortaya çıkıyor. bu yüzdende zamanının en iyi silahı olan ok ve yay ile peygamber efendimiz s.a.v ok talimi ve yarışmaları yapın demiştir. ama maalesef şimdiki nesil bundan bi haber keşke o zamanki şuur ve iman bizede nasip olsa. saygı ve sevgilerimle

    Tavsiyeniz için teşekkürler üstat. Mod 135qe 4.5 kullanıyorum zaten. Tüfekten çok memnun olduğum için 6.35 istemiştim ama diyecek bir şey bulamıyorum artık. Yerli kullanıcı olmayacaksın. Belki adımız George olsaydı çoktan alırdık tüfeğimizi. Neyse belkide biraz duygusal düşünüyorumdur.

    yerli sanayi maalesef öyle ama yapacak bişey yok. siz genede sıkmayın canınızı

    hatsan torpedo 155 i düşünmezmisiniz. 2012 yılında aldığım bir tüfekti. dediğiniz tüfeğin fiyatı ile torpedo 155 in fiyatı hemen hemen aynı bi düşünün derim.