sarrasine adlı kullanıcının mesajları


    Mustafa bey yanlış anlamazsanız bir ekleme yapmak isterim. Konu ile çok alakalı olmasada , akıllarda eksik bir bilgi kalmasın , hastanelerde tuplerindeki o2'nin sudan geçirilme amacı sadece nemlendirmektir ve cogu zaman %100 o2 tercih ederiz ama kuru o2 gazı solunum yolları üzerinde tahris edici özelliğe sahip olduğu için nemlendirilerek verilir.

    Tüfeği sıfır aldıysan biraz geçtikten sonra daha stabil atar, biraz rodaj olması lazım. Rodajda çok ağır pellet atma, kurarken de çok haşin davranma :) yay kırarsın. Ayrıca kundak vidalarını kontrol et, tetiğin arkasındaki vida ile oynama asıl tetik ayarı içeriden yapılıyor. En sağlıklısı tetiği tüfekten ayırarak ayar yapmak. Bir karşılaştığımızda yaparız. Bende gerekli ekipman var. İsabet genel olarak çok iyi. mavi kapaklı olan jsb bu tüfeğin ve genelde .22 hw lerin en sevdiği pellet. Bana da lazım :)


    Bu arada evde yalnız kaldığında içinden bir ses poligonu kur diyorsa, evde hacı şakir sabunla tahribat testi yapıyorsan, geri dönüşü olmayan bir yola girdin demektir. Evdeki üzerinde delik olmaması gereken şeylerde delik açmamaya dikkat et :) Yerde pellet falan unutma :) İşin bitince delilleri yok et , evi güzelce havalandır yanık kokusu gitsin :)


    Murat bey, ikinci kısımda paylaştığınız önemli bilgiler yüzümde uzun süre kalacak bir tebessüm bıraktı :)

    Tebrikler gördüğüm en iyi 100 mt. grupmanı. Atışları kapalı ortamdamı yaptınız? Ankarada atış alanımızda hangi tüfekle olursa olsun, hava ne kadar rüzgarsız olursa olsun, 100mt'de buna yakın bir grupman hatırlamıyorum.


    Kapalı bir alan değil atış yaptıgım yer ama 125x15 mt boyutunda bir kümesin yanında çok korunakli bir alan. Bu grupnanin başarılı olduğunu tahmin ediyordum ama bu kadarda güzel bir grupman olduğunu tahmin edememiştim :) hoş tüfeği aldığım ilk günden beri hemen hemen hergun en az 70-80 atış yapıyorum. Bir kaç farklı sabitleme yolu denedim ama gamo atış sehpasından çok memnun kaldım, tabi ekstra bir iki düzenleme ile.
    Yorum yazan arkadaslara teşekkürler.

    yerli - yabancı gördüğüm en iyi 100m 5 atış grupmanlarından birisi :thumbup: eline gözüne sağlık...


    nişan aldığın nokta neresi peki ?


    Fotograf gene yatay çıktı. + ya nişan aldım, dürbünün click sınırı zorlandığı için 100 mt e sifirlayamadim :(
    Click alt sınırı , sifirlamada 80 mt civarına ancak yettiği için (+) işareti yukarda kaldı. Dürbün araştırmalarım devam ediyor...
    [Resim Engellendi: http://a1211.hizliresim.com/13/6/fp4ru.jpg]

    beklenen cevap geldi AA almalıyım :)
    eline sağlık abi.havan hiç bitmesin.


    Teşekkür ederim. Yaklaşık 20 gündür hemen hemen hergun atış yapıyorum ve alistikca daha zevkli bir hal almaya başladı. Güç konusunda yüksek beklentim olmadıgı için AA tercih ve isabetli olduğu kanısındayım.

    yerli - yabancı gördüğüm en iyi 100m 5 atış grupmanlarından birisi :thumbup: eline gözüne sağlık...


    nişan aldığın nokta neresi peki ?


    Üstadım, teşekkürler yorum için. Yorumdaki ilk satırı daha yeni okudum , az önce sadece ikinci satır dikkatimi çekmişti :)

    atışlar çok güzel 100m için oldukça iyi
    eğer silahınız regülatörlü değilse 200 barda istediğiniz verimi alamıya bilirsiniz


    200 bar ile başlarken bu grupmani beklemiyordum. Ustalar daha iyi bilir ama bana göre çok güzel bir grupman çıktı.

    Tebrikler AA S510'un maksimum atış mesafesi ne kadar?


    Bu konu hakkında hiç araştırma yapmadım açıkcası. Yeni bir kullanıcı olarak isabetliliginin (dürbünüm vasat olmasına rağmen) fazlasıyla tatminkar olduğu kanısındayım.

    Bana göre ilk bakışta çok mantıklı gelmese de düşününce bende de kullanılmayan bir miktar pellet vardı isteyen başka bir arkadaşa verdim :) dağa taşa atmaktansa isteyen arkadaşlara verilmesi faydalı olur :)