bvlvt adlı kullanıcının mesajları

    ben hiç dampa kullanmadım onu bırak çapı 32den buyuk dürbün de kullanmadım. o yuzden yanlıs yonlendirmek istemem seni. en iyisi kullanan birisinin yormunu dinlemen. ama alacağın dampanın teknik verilerini ayak yuksekliğini mm cinsinden öğrenebilirsen o zaman aşağı yukarı bi hesaplama yapabiliriz.

    Bir sıkıntım daha var aslında...
    Tüfeğime 3x9 - 40 AO dürbünü taktım fakat dürbünün en ucu tüfeğe sıfır durumda kaldı. Yani sürtme derecesinde duruyor ve iki taraflı arasında lastik olan dürbün kapaklarını dürbüne takamıyorum. Dampa aldığımda dampanın dürbünü 1 cm civarı yükseltmesini ve kapakları takabilmem için imkan sunmasını umuyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Bir dampa dürbünü tüfekten kaç cm yükseltebilir ? Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.



    google a şunu yaz : Tek parça Dürbün Ayağı (yüksek model)


    üstten bir değil ikinci senin ihtiyacın olan parça..

    Suppressor a bsa dürbünde çok yakışmış güzel uymuş arkadaş güle güle kullan Arkadaş dampa takılamaz derken suppressor un yanında gelen hediye dürbüne takılamaz demek istemiş olması lazım .


    yoo suppressorun yanında gelen 4x32 ye da dampa takılır sonuçta gövdesi 25mm. ama gider de merceği 50mm çapında olan teleskop gibi bi dürbün alıp dampa ayakla bağlamaya kalkarsan o zaman olmaz. ayaklar alçak gelir. surtme yapar :)

    x20 oyle çok tepmasi sarsıntısı olan bir tüfek değil. ben şahsen dampasız kullanıyorum ne ayarı bozuldu ne de dürbünde bi hasar meydana geldi. combo pakette gelen 4x32 yi de kullandım ayrı satın aldığımı 3x9x32 dürbünü de kullandım her ikisiyle de 500 atış yapmışımdır herhangi bi sorun ortaya çıkmadı. ama dampa kullanmak her zaman daha faydalıdır dürbün için. dampa için ya forumun "satın almak istedikleriniz" bölümünde ilan açabilirsin ya da uygun bir dampa düşmesini bekleyebilirsin. hemen almak istiyorum diyosan yatagun dan ya da google a "sportsmatch dm60 dampa ayak" yazarak ilk çıkan siteden alabilirsin.

    ya bu aletler ışığın kırılması metoduyla fizik kurallarına göre çalışıyor ve mercekleri çok ince hesaplamalarla dürbünün gövdesine yerleştiriliyor. tabi kaliteli markalardan bahsediyorum. o yuzden tamiri de çok zor ve zahmetli olur. ben mesela 8x sabit büyütmeli el dürbünümü görüntüdeki bulanıklık sebebiyle açıp inceleyip belki hallederim düşüncesiyle toplamıştım ve topladıktan sonra sol göz ters gösteriyodu düşün :)


    içinde sallayınca şıngırtı filan yoksa belki işini iyi bilen biri tarafından incelenebilir. ama diğer türlü zor..

    şimdi en dandik çin işi ama zabit zoomu olmayan dürbünlerde bile ön-arka objektif,reticle merceği,zoom merceği vs. v.s derken 5-6 cam parçası var ve hepsi farklı kesimlerde ve sabitleme biçimleriyle dürbüne bağlı bunların. reticle merceği yerinden oynar tüfek pompalı gibi grupman yapar, zoom merceği yerinden oynar 20mt de farklı yeri 60 mt de farklı yeri vurur. ben hiç bi dürbünü ortadan yarıp incelemedim ama neye neyin sebeb olduğu az çok belli eder kendini.


    sizin probleminiz de sanırım reticle dan dolayı. hani içi içe geçmiş iki bardağı birbirinden zor ayırırsın cam parçalarının ezilmesinden dolayı sabitlenir iki bardak birbirine. öyle bi durum var sanırım. atış yaptıkça sarsıntı oldukça reticle merceği oynuyor ama belli atış sayısı kadar sabit kalıyor galiba.

    650ye bulduysan fiyatı uygun. ahşap kundaklı tavsiye etmem şahsen ama elime alıp incelemediğim için kundak kalitesi hakkında bişey söylemem doğru olmaz. yanında 3-9x40 dürbünle geliyor o da bi artı. summit i çok fazla kullanıp paylaşım yapan yok. o yuzden biraz muammalı bir tüfek. ama kalitesiz bir mal olmadığı belli. satın aldığın yer herhangi bi arıza durumunda malının arkasında duruyorsa gönül rahatlığıyla alınabilir bence.

    stoeger x20sup ve combo modellerine bakabilirsin. gamo shadow ve viper serisi de oldukca hafiftir. illa crossman diyosan nitro venom serisi ne de bakabilirsin oldukça hafif ve tepmesizler yaylılardan farklı bi sistemle çalışıyorlar. forumda nitro sistem diye aratırsan bişiler bulursun.


    bu saydıklarımın hepsi arpacıksız ve summit ten hatrı sayılır derece daha ucuzlar. ama summit te güzel tüfek. kafanı karıştırayım azıcık. biz çok çektik sen de çek :)

    alper bey evet stoegerin tepmesi diğer yaylılara nazaran az ama hiç yok değil. siz iri yapılı bi adam olduğunuz için tüfeği sağlam kavrıyorsunuz, tüfeğin tepmesinden etkilenmiyorsunuz belki hissetmiyorsunuz ama tüfek ve kullandığınız dürbün çok daha narin size göre :) sözlerim yanlış anlaşılmasın. merceğin kenarları tüfeğin ileri geri tepmesinden dolayı zamanla aşınıcak ve içten merceği tutan oyuklardan oynama yapıcak. dürbünün içindeki mercek milimetrenin beşte biri kadar oynama yaparsa o size 70mt de hedefin onbeş cm sağına-soluna vuruş olarak geri dönecektir. ve her atışınızda dürbünün vuruş açısı değişicektir. sonra dürbünüm ayar tutmuyor oluyor :)) ondan sonra zaten dürbünün içinde ufak toz zerrecikleri görüceksiniz. işte o zaman yeni dürbün bakmaya başlamanın zamanı gelmiş demektir :)


    based on true story...


    saygılarımla :)


    evet doğruya hiç aklıma gelmedi ama dizel etkisi 500 atış sürüyorsa tüfeği yağlama yaptıkça dizel etkisi hiç bitmeyecek


    yok hayır namludan ziyade pistonun ve mekanizmanın içindeki çiğ yağ(gress v.s.) yapar dizel etkisini. sen yine tüfeğine periyodik bakımını yağlamanı spreylemeni yap o çok etkilemez. bu arada da namluyu da yağlı bırakma sakın. yağla ama sonra kuru harbi çek mutlaka.


    tüfek yeni evet, dizel etkisi yapmıyorum dizel etkisi namluya zararı yokmu.?

    dizel etkisini sen yapmıyorsun zaten. eğer tüfeğin yeniyse fabrika çıkışı pistonun yayın ve namlun yağlıdır. bu yağ atış yaparken yüksek basınç sebebiyle patlama yapıp tüfeğin aşırı güç üretmesine neden olur. bu sebepten atışlarında düzensizlikler olması normal. 400-500 pellet attıktan sonra bu yağ tamamen yanar ve tüfek stabil hale gelip daha düzenli atışlar yapar.

    hagaden çok yakışıklı tüfek. 1500 tl de kaliteli bi pcp için başlangıç fiyatı nerdeyse. param olsa düşünürdüm. şimdilik iç çekiyorum :rolleyes: