Stoeger x20 Suppressor 5.5 mm. + BSA 3.5-10x40 dürbün

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • [Resim Engellendi: http://www.abload.de/img/20120508_232549c6cwh.jpg
     [Resim Engellendi: http://www.abload.de/img/20120508_23261255cks.jpg]


    [Resim Engellendi: http://www.abload.de/img/20120508_2327454cffm.jpg]


    Forumdan mrt083 nickli arkadaşımızdan aldığım bsa dürbünü tüfeğime monte ettim.Öncelikle arkadaşıma dürüst satıcılığı için bir kez daha teşekkür ederim.Bazı arkadaşlarım diyor ki bu dürbünü bu yaylı tüfeğin üzerinde heba edeceksin.Yalnız stoegerin geri tepmesi çok fazla değil ve üzerindeki tek parça dürbün ayağında stoper de var.11 mm. dampa ayak bulamadım.Yatagunda var da o da 11mm. değil.Diğer dampa ayaklar da çok pahalı.Alt tarafı dürbün bozulur bir tane daha alırız diye düşünüyorum.İllaki bu hobinin ilerleyen günlerinde bir PCP tüfeğe geçiş yapacağıma inanıyorum ama şu dolum olayı var ya, yok scuba tüp al onu sanayi de doldur vs. vs. vs. zor geliyor.Yorumlarınızı bekliyorum.

  • fiyat belirtirseniz memnun olurum

    Hatsan AT44 WX-10 LW 5.5 ;grin;

    GAMO WHİSPER İGT 4.5
    GAMO 8-32*50

  • Birşey satılmıyor ki :him:s

    FİLİNTALAR GRUBU
    Daystate Airwolf MCT Tactical .22
    [size=12] [font='Arial, Helvetica, sans-serif'][b]Hawke Sidewinder30 6-24x56 IR SR PRO

  • Hayırlı olsun Dampa ayak aslında hem dürbünün ömrünü uzatır hem de ayar kaçırmama konusunda kafanızın rahat olmasını sağlar.
    pcp'ye geçmeniz durumunda benim tavsiyem scuba almanız yönünde, bu şekilde alacağınız keyif dolum vs tüm olayı unutturuyor. Pompa ile yarım saatte dinlene dinlene basacağınız havayı scuba ile bir kaç saniyede doldurduğunuzda daha iyi anlayacaksınız.
    Keyifli atışlar

  • Birşey satılmıyor ki :him:s


    ;şrofls;.;,;-:D :D aynen

    Metehan TURKİSH AİRGUNNER


    Weihcrauch HW 97 K .177 Field Target & Hawke Tmx 10-50x60

    Hatsan At44 .177 Field Target & Vector 8-32x52

    Niksan Escalade TC .22

    Niksan Elf S .22.

    Niksan Tacto S .177

    Niksan Özark TC .22

    Niksan Escalade .25

    Niksan Özark T .25

    Diana Mod 52 .177


    Beretta F92 .177 Full auto

    Gamo Pr776 .177 Revolver

    Süperhawk Revolver Airsoft 6 mm


    ;director; YOUTUBE Kanalım: http://www.youtube.com/c/ShootingAndSports



    Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır,aptallığın sınırı yoktur... A.Einstein

  • Teşekkürler.''alkiiii'' hocam yanlış anladınız tüfek satılık değil.Sanki satılık ilanı gibi konu açmışım. :) Sadece bu dürbün bu tüfeğe yakışmış mı?Bir de stoeger x20 suppressor'da bu dürbünü kullanırsam ilerde dürbün arıza yapar diye yorumlar okudum.Deneyimi olan forumdaşlarımdan bilgi almak istedim.Benim bildiğim dampa ayak kullanıldığında yaylı tüfeğin geri tepmesini emiyormuş.O yüzden üzerinde kullandığınız dürbünün ömrünü uzatıyormuşsunuz.Tek parça dürbün ayağı var resimde de görüldüğü gibi.Ayağın geri kayma yapmayacağından eminim bir de stoper vidası var altında.Ama tepme dürbünün kendisine zamanla zarar verecek mi?

  • ayağınız kaymıycak fakat ayaktan iletilen tepme dürbüne iletilcek ve sarsıla sarsıla dürbün ömrünü tamamlıycak sonuç bu. senelerdir yaylı kullandım. dampasız dürbünlerim ölmüş dampalılara bişey olmamıştı.
    benim önerim : dampa almanız yönünde.

    Metehan TURKİSH AİRGUNNER


    Weihcrauch HW 97 K .177 Field Target & Hawke Tmx 10-50x60

    Hatsan At44 .177 Field Target & Vector 8-32x52

    Niksan Escalade TC .22

    Niksan Elf S .22.

    Niksan Tacto S .177

    Niksan Özark TC .22

    Niksan Escalade .25

    Niksan Özark T .25

    Diana Mod 52 .177


    Beretta F92 .177 Full auto

    Gamo Pr776 .177 Revolver

    Süperhawk Revolver Airsoft 6 mm


    ;director; YOUTUBE Kanalım: http://www.youtube.com/c/ShootingAndSports



    Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır,aptallığın sınırı yoktur... A.Einstein

  • çok özür dilerim akşam akşam dikkatsizliğime denk gelmiş :P güle güle kullanın iyi atışlar dilerim

    Hatsan AT44 WX-10 LW 5.5 ;grin;

    GAMO WHİSPER İGT 4.5
    GAMO 8-32*50

  • alper bey evet stoegerin tepmesi diğer yaylılara nazaran az ama hiç yok değil. siz iri yapılı bi adam olduğunuz için tüfeği sağlam kavrıyorsunuz, tüfeğin tepmesinden etkilenmiyorsunuz belki hissetmiyorsunuz ama tüfek ve kullandığınız dürbün çok daha narin size göre :) sözlerim yanlış anlaşılmasın. merceğin kenarları tüfeğin ileri geri tepmesinden dolayı zamanla aşınıcak ve içten merceği tutan oyuklardan oynama yapıcak. dürbünün içindeki mercek milimetrenin beşte biri kadar oynama yaparsa o size 70mt de hedefin onbeş cm sağına-soluna vuruş olarak geri dönecektir. ve her atışınızda dürbünün vuruş açısı değişicektir. sonra dürbünüm ayar tutmuyor oluyor :)) ondan sonra zaten dürbünün içinde ufak toz zerrecikleri görüceksiniz. işte o zaman yeni dürbün bakmaya başlamanın zamanı gelmiş demektir :)


    based on true story...


    saygılarımla :)

  • bvlvt arkadaşım sabah sabah çok güldürdün beni... :) Yorumlarınız için teşekkür ederim.Aradığım cevapları vermişsiniz.Hepinize iyi forumlar....

  • merceğin kenarları tüfeğin ileri geri tepmesinden dolayı zamanla aşınıcak ve içten merceği tutan oyuklardan oynama yapıcak. dürbünün içindeki mercek milimetrenin beşte biri kadar oynama yaparsa o size 70mt de hedefin onbeş cm sağına-soluna vuruş olarak geri dönecektir. ve her atışınızda dürbünün vuruş açısı değişicektir.

    boşluk yapacak dediğiniz öndeki ve arkadaki büyük mercekler değil herhalde dürbünün içindeki zom yapan küçük merceklermi ama anlayamadığım mercekte boşluk olsa bile ileri geri oynar buda fark edilmiyecek kadar zom yapıyormuş gibi olmazmı bu olay atışı bozarmı ? artıkılda boşluk yok taş gibi hedefi bozan artıkıldaki boşluk değilmi


    bende 3-9-32 dürbün var atıyorum 50 mt de her atışta farklı yerleri vuruyor toplam 20 pellet attınız diyelim bu 20 pelletin 5 i bir noktaya 4 ü başka bir noktaya 7 si başka bir noktaya 3 de farklı bir noktaya gidiyor ayar değiştirmeden aynı noktaya atıyorum ve buna benzer bir şonuç çıkıyor yani pelletler kum tanesi gibi her tarafa saçılmıyor farklı açılarla belirli yerlere gidiyorlar bunun sebebi nedir .

    FX Dreamline Compackt 5,5 mm + zeiss 5*25*50 ffp satılık

    kral puncher np01 5,5mm + leapers 3-12*44 mini swat mildot satılık

    reximex tormenta 5.5 mm + tac vektor 4-16*50 sf satılık

    kral mortal 5,5 + tac vektör sentinel 4-15x50 e-sf satılık

  • şimdi en dandik çin işi ama zabit zoomu olmayan dürbünlerde bile ön-arka objektif,reticle merceği,zoom merceği vs. v.s derken 5-6 cam parçası var ve hepsi farklı kesimlerde ve sabitleme biçimleriyle dürbüne bağlı bunların. reticle merceği yerinden oynar tüfek pompalı gibi grupman yapar, zoom merceği yerinden oynar 20mt de farklı yeri 60 mt de farklı yeri vurur. ben hiç bi dürbünü ortadan yarıp incelemedim ama neye neyin sebeb olduğu az çok belli eder kendini.


    sizin probleminiz de sanırım reticle dan dolayı. hani içi içe geçmiş iki bardağı birbirinden zor ayırırsın cam parçalarının ezilmesinden dolayı sabitlenir iki bardak birbirine. öyle bi durum var sanırım. atış yaptıkça sarsıntı oldukça reticle merceği oynuyor ama belli atış sayısı kadar sabit kalıyor galiba.

  • atış yaptıkça sarsıntı oldukça reticle merceği oynuyor ama belli atış sayısı kadar sabit kalıyor galiba.


    pekala tamir olurmu dürbün fazla kullanılmadı zomu gayet net

    FX Dreamline Compackt 5,5 mm + zeiss 5*25*50 ffp satılık

    kral puncher np01 5,5mm + leapers 3-12*44 mini swat mildot satılık

    reximex tormenta 5.5 mm + tac vektor 4-16*50 sf satılık

    kral mortal 5,5 + tac vektör sentinel 4-15x50 e-sf satılık

  • ya bu aletler ışığın kırılması metoduyla fizik kurallarına göre çalışıyor ve mercekleri çok ince hesaplamalarla dürbünün gövdesine yerleştiriliyor. tabi kaliteli markalardan bahsediyorum. o yuzden tamiri de çok zor ve zahmetli olur. ben mesela 8x sabit büyütmeli el dürbünümü görüntüdeki bulanıklık sebebiyle açıp inceleyip belki hallederim düşüncesiyle toplamıştım ve topladıktan sonra sol göz ters gösteriyodu düşün :)


    içinde sallayınca şıngırtı filan yoksa belki işini iyi bilen biri tarafından incelenebilir. ama diğer türlü zor..

  • Reticle merceği nedir? Böyle bir tabir olmayabilir çünkü dürbünlerde reticle ya cam üzerine işlenir ya da herhangi bir ince materyallerden yapılır bu zamanla döner bozulur belki orasıda bir başka arıza, bu arada sabit zoomlu dürbünlerde 3 adet mercek bulunur. Saygılarımla.

    FİLİNTALAR GRUBU
    Daystate Airwolf MCT Tactical .22
    [size=12] [font='Arial, Helvetica, sans-serif'][b]Hawke Sidewinder30 6-24x56 IR SR PRO

  • Reticle merceği nedir?



    evet evet bahsettiğim şey o üzerine reticle çizilen cam parçası. anlatım bütünlüğü olsun diye mercek dedim :)

  • Aslında mercek kavramı görüntüyü büyüten veya küçülten camlar için kullanılır , reticle (artıkılın) ın lazerle çizildiği yer sadece basit büyütmesiz camdır. Artıkıl aynı zamanda kömür telinden de yapılabilir mesela nikostirling IR olmayan tüm serileri . IR -illuminated reticle yani aydınlatılmış artıkıl amlakla beraber cama lazerle çizildiği için tepmeden etkilenmez, havalı yıivli vs. heryerde kullanılabilir , ama IR olmayan dürbünlerin çoğunda artıkıl kömür telinden olduğu için yaylıda bile 50 atışda kopar. Dürbün alırken mümkün oldukça IR aydınlatmalı olmasına dikkat edin derim.
    Saygılar.

    filinta


    dulce bellum inexpertis

  • Aslında mercek kavramı görüntüyü büyüten veya küçülten camlar için kullanılır , reticle (artıkılın) ın lazerle çizildiği yer sadece basit büyütmesiz camdır. Artıkıl aynı zamanda kömür telinden de yapılabilir mesela nikostirling IR olmayan tüm serileri . IR -illuminated reticle yani aydınlatılmış artıkıl amlakla beraber cama lazerle çizildiği için tepmeden etkilenmez, havalı yıivli vs. heryerde kullanılabilir , ama IR olmayan dürbünlerin çoğunda artıkıl kömür telinden olduğu için yaylıda bile 50 atışda kopar. Dürbün alırken mümkün oldukça IR aydınlatmalı olmasına dikkat edin derim.
    Saygılar.


    Ağzına sağlık berkehan birde eklemek istedim; Nikko nun IR olmayanların FT reticle olanlarıda cam üstüne lazer işlemelidir onlarda tercih edilebilir.Saygılarımla

    FİLİNTALAR GRUBU
    Daystate Airwolf MCT Tactical .22
    [size=12] [font='Arial, Helvetica, sans-serif'][b]Hawke Sidewinder30 6-24x56 IR SR PRO

  • ben tüfeklerden azçok anlarım ama dürbünlerden pek fazla anlamıyorum hangisi daha iyidir ben aldımıydı en aşa 24 yakınlaştırmalı olsun isterim tepmeye dayanıklı en iyi dürbün 600 tl yi geçmiyecek şekilde markasıyla modeliyle yazabilirmisiniz
    link versenizde olur.
    tşk.

    FX Dreamline Compackt 5,5 mm + zeiss 5*25*50 ffp satılık

    kral puncher np01 5,5mm + leapers 3-12*44 mini swat mildot satılık

    reximex tormenta 5.5 mm + tac vektor 4-16*50 sf satılık

    kral mortal 5,5 + tac vektör sentinel 4-15x50 e-sf satılık