uzaldanil adlı kullanıcının mesajları

    Selamlar .. Halil abi ssiz bu silahın dilinden anlayabilecek kadar beraber vakit geçirmişsiniz diye tahmin ediyorum. Ben bu silahı almaya hazırlanıyorum Allah nasip ederse . :) Dolayısıyla bir kaç bilgi edinmek istiyorum. Forumda pek yazılıp çizilmemiş bu silah. Kafama takılan bir şey var . Lbs oranı 22 bu silahın. Fakat acaba az mı enerji üretiyoor diye düşündürüyor insanı. Dolayısıyla fazla bir tahribat uygulayamaz diye düşünüyorum ya da menzil açısından düşük menzile sahip olduğuda düşündürüyor beni... İnternetten videolarını izliyorum ve bayağı uzak mesafelerden şişe patlatıyorlar. Silahın isabetlilik oranı beni düşündürmüyor. Gayet stabil atışlar yaptığına inanıyorum fakat dediğim gibi... Sizin uzun mesafelerden attığınız hedeflerde ne gibi etkiler yarattı bunlarla ilgili bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler. Diğer atıcılarında yorumlarını bekliyorum.


    SAYGILAR

    Cometa yüksek tüp hacmi ve regülatörü sayesinde stabil ve çok atış yapıyormuş bu 100 lere kadar çıkıyormuş. Ama ihtiyar nikli Ülkü amcanın dediğine göre pellet endeksleme mili namluya tam merkez değilmiş yani pellet namluya yamuk giriyor ve tüm seriler böyleymiş. Eğer torna makinanız yoksa ewanix ve cometadan uzak durun o paralara 2. El AA S510 Alın atış yapın,tamirat değil.

    O zaman yazık etmişler tüfeğe ... Eğer peleti ezik alıyorsa namluya, bu her şeyi etkiler diye düşünüyorum .. ( İsabet ve hız gibi .. ) Gerçekten anlayamıyorum bu kadar büyük bir ayrıntıyı atlayıp tüfeği harap etmelerini ... :thumbdown:

    bu zevk işi. Birazda ihtiyaçları karşilamaya yönelik tabiki. Hep daha fazla güç daha fazla isabet vesaire. Otomobillerdeki mantıkla aynı yani.(geçen gün bmw motoruyla modifiye edilmiş doğan slx in passata nal toplattığına şahit oldum) Ben ürünün ihtiyaca yönelik olarak alınması gerekir diyenlerdenim. (Tecrübelerime dayanarak)

    Yorumunuz için teşekkür ederim . Passat'ın sürücüsü için üzüldüm :) :)

    Merhaba . Benim merak ettiğim bir konu var ve sizinle paylaşmak istedim . Tüfeği ''modifiyelemek'' yada bir başka değişle güçlendirmek konusunda merak ettiğim bir kaç şey var . İlk olarak modifiyenin nasıl yapıldığını ve ne için modifiye yapıldığını öğrenmek istiyorum . Yayları, o-ringleri ve yanısıra bir takım şeyleri değiştirerek mi modifiye yapılıyor ? Forumda çok defa denk geldim bu modifiye işlemine ... Peki modifiyenin yapılmasını gerektiren şey nedir ? Modifiye silaha zarar verir mi ? Bir airarms yada fx türü kaliteli pcplere modifiye yapılması uygun olur mu ? Çok sayıda yazı okudum modifiye ile ilgili fakat bir türlü anlayamadım neden yapıldığını ... Bir merak mıdır acaba ? Saygılarım sevgilerimle ... :)

    Diana mod 48 4,5 mm tüfekte ağır pelletler kullanırsam uzun mesafeli atışlarda daha istikrarlı olacağını düşünüyorum. İnternetten EUN JiN diye bir pellet aldım 16,1 grain sizce bu uzun mesafede bir avantaj sağlar mı ? cevaplarsanız sevinirim..

    Uzak mesafe istiyorsanız biraz daha ağır peletler kullanmanızı tavsiye ederim . Ama silahın gücüne göre oranlamanız gerekir pelet seçimini .. Ne kadar ağır pelet o kadar isabetli ve uzun mesafe (silahın gücüne göre) .. Nedeni; peletin namludan çıktıktan sonra rüzgar ya da nem gibi pelet yönünü değiştirici faktörlerden hafif pelete göre fazla etkilenmemesidir . Saygılar ..

    Abim eline sağlık güzel olmuş . Bişeyi öğrenmek istiyorum .. Yay yapımında en uygun ağaç nedir ? Okun ağırlık merkezi diye bir şeyi var mıdır ? Okun ip gibi gidebilmesi için neler yapmak gerekir ? Okun arkasındaki tüyler isabet oranını arttırır mı ? Yayın gerilirken kırılmaması için ne yapmak gerekir ? Saygılarımla ..