Wanted_Tr_Gun adlı kullanıcının mesajları

    gecenlerde belgesel izlerken dikkatimi çekti sanıyorum pcp tüfek'ti atış yapılan tüfek.
    bu mermiler 4,5mm 5,5mm falanmı oluyor yoksa bunlara özel namlumu takılıyor tüfeklere.
    arama yaptım birsey bulamadım dikkatimi ceken bir konu bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.
    bunun tabancasıda var sanırım


    http://www.vetelsan.com.tr/index.asp
    pcp lerde dediğiniz gibi bir pellet ve özellik olduğunu hiç duymadım, muhtemelen yukarıdaki linkteki "Enjektör Atan Tüfek ve Tabanca"dan bahsediyorsunuz.

    Merhaba, BT65 imde piyasada bulunan ucuz-pahalı birçok pellet denemde sonuç olarak 20grain ve üzeri pelletlerin vede özellikle kubbe başlı olanların çok daha isabetli olduğunu gördüm. Bunlar içinde en iyileri HN Rabbit Magnum ve Norica Ban oldu, ikisi arasında ise isabetlilikte bir fark olmamasına rağmen fiyatta ciddi fark var; Norica Ban'ı tavsiye ederim. 200 adetlik kutusunu 10TL civarı almıştım...

    dürbünü aldım şuan için almayı düşünmüyorum ama dürbünde bir sorunvar paralaksında o kolay iş ancak paralaks kapağı yapıştırılmış açılmıyor onu açmaya çalışıyorlar adana umarım o olur bir yapıştırıcıyla yapıştırılmış paralaks kapağı bu yapıştırıcı nasıl çıkarılır bir bilginiz varsa ve benide bilgilendirirseniz sevinirim


    Hayırlı olsun ;)
    Aynı dürbün arama derdi bende de başladı BT65 le uzak mesafe nokta atışlar için :) Siz hangi marka ve özelliği tercih ettiniz? yorumlarınızı beklerim...
    Saygılar...

    Arkadaşlar Merhaba,
    Yeni aldığım Hatsan BT65 SW model PCP tüfeğimin dürbün ayarını birtürlü yapamadım.Ayardan vazgeçtim, gez arpacık ayarıda turmuyor. 30 mt mesafedeki A4 ebadında bir hedefi bazen tuturuyorum bazen pelet hedefin dışına çıkıyor.Basınç ayarım ve kullanmam gereken pelet modeli ve ağırlı ne olmalı?Lütfen sadece BT65 kullananlar cevaplasın.Ayrıca zaman ve laf tasarufu açısından önceden belirtiyim, ben uzun yıllardır yivli kullanıcısıyım..neredeyse her kalibre kullandım diyebilirm..ve dürbün ayarlarını, balistik hesapları kendim yapıyorum, bu konudfa tecrube ve bilgime güveniyorum..pcp ilk defa elime alıyorum ve anlıyorum ki bir .22 LR ile hiç alakası yok..Zaman kazanmak için kısaca tecrubelerinizden faydalanmak amaçlı yardımlarınızı rıca ediyorum..Saygılar


    Merhaba, sizden birazcık daha eski bir BT kullanıcısı olarak, bir çok farklı marka ve grainde yaptığım pellet denemelerim ve dürbün sıfırlamalarımda en iyi verimi kubbe-yuvarlak başlı ve 20grain üzeri pelletlerden aldım. Ekonomi performans olarak önerim ise Norica olur..
    Dürbün ayalamada ilk defa PCP kullanan biri olarak 20m den bırakın hedef tablosunu A4 ü tutturamamıştım :) Daha sonra rangefinderımla 23m de A4 hedef kağıdını, masa üzerindeki tüfeğimle aynı yükseklikte olmasına dikkat ederek yerleştirdim. Namlu altını içi baldo pirinç dolu 2 büyük çorap ile rahatlıkla sabitledim, bu arada kabzeyide masanın üstüne değil kenarına yasladım. Bu şekilde tüfeği oynatmadan her pellete göre dürbün ayarını yapabildim. Bunuda ilk seferde hüsrana uğrayıp panikledikten sonra ikinci seferde-günde yapabildim.
    Yinede bir üretim hatası olması ihtimaline karşın ki benimki 2.defa fabrikaya gitti, ilk birkaç pelleti attıktan sonra şarjörü çıkarıp diğer pelletlerin geriye vurup vurmadığını kontrol ederseniz bi ihtimal namludaki oringin hasar görmüş olup havayı pelletin önüne kaçırdığı için atışlarda dengesizliğe sebep olup olmadığını anlayabilirsiniz.
    Bu arada yaklaşık 1 aylık kullanıcı olarak 50m ye kadar oldukça tatmin edici atışlar yapmıştım ta ki bahsettiğim oring 2.defa yerinden çıkıp tüfeğimi sökmeyi deneyene kadar :) Oldukça isabetli bir tüfek ;)

    co2, 6bar da sivilasiyordu sanirim icindeki sivi co2 tamamen gaza donusene kadar tam guc atis yapabilirsiniz burada silahin gucunun surekli dusmesinin asil sebebi gazin bitmesi degil arada beklenmedeb ardarda atis yapilmasi. Seri atista tup sogur soguyan tupteki sivinin gaza gecmesi zorlasir. O yuzden atislar arasinda beklemek gerek


    Doğru bir tespit, problemi farketmiş fakat nedenini şimdiye kadar anlayamamıştım ;)


    Değerli arkadaşlar,
    Gamo P-25 model, namlu çıkış hızı 138m/sn olan tabancamla 13-14m mesafeden plastik gazoz şişesine (kola şişelerinden farklı pütürlü-buzlu cam gibi bir plastik), sıfır co2 tüple, 3 farklı tip pelletle yaptığım atışların bir kısmının videosu ve pellet resimleri aşağıdadır. O mesafeden şişeyi sadece deviriyorlar, yakın mesafeden bile delemediler. Daha öncede yağ tenekesine yaklaşık 6m den yaptığım atışlarda sadece hafif göçme olmuştu. Beklediğim gücü göremedim doğrusu, nitekim başkada havalı tabanca kullanmadığım için diğerleriyle farkını bilemem. Deneyimli arkadaşlardan yorumlar gelir sanıyorum.
    Ateşli silaha alıştırma ve atış çalışması yönünden oldukça faydalı olacağınıda düşünüyorum.


    [Resim Engellendi: http://i1254.photobucket.com/a…r_Gun/45mmpelletler-1.jpg]


    http://s1254.photobucket.com/a…rent=OfisGamoP25Petie.mp4


    (Yukarı linkteki videoyu pencere şeklinde nasıl yüklerim yardımcı olabilecek var mı..?)


    Dün Hatsana kargoladım. Detaylı bir dilekçenin sonunda
    "Bu problemin nedeni nedir? Üretim hatası mı vardır? Her seferinde size gönderip vakit kaybetmek yerine kendim yapabilir miyim? Kullanım kılavuzunda montaj şemasınıda göremedim, kutu içinde alyanlarda gelmiş olmasına rağmen..
    Yine uzun bir bekleyiş yaptırmadan sıfır bir tüfeği ivedilikle gönderirseniz hem kafamdaki soru işaretleri gitmiş olacak hem de birçok silahsever arkadaşın ithalden yana tercihte ısrar etmelerine rağmen yerlide Hatsan yönünde yaptığım tercihimin müşteri memnuniyeti ile devam ederek gideceğini ve olumlu birçok tavsiyeye de neden olacağını naçizane belirtmek isterim."
    yazdım.
    Bakalım Hatsanın müşteri memnuniyeti ne olacak :rolleyes:

    Dostum geçmiş olsun, konuyu okumaya başladım tam "inşallah kendi sökmeye çalışmamıştır" diyecektim ki geç kalmışım. Konyadan yardımcı olacak kimseyi bulamazsan hızlı trenle Ankaraya bekliyoruz. Daha fazla sökme girişiminde bulunma tavsiyem:) Bahsedilen namlu tutucu vidalar çok sağlam vidalar değil sökerken yada takarken sıyırma ihtimalin var ondan bahsetmemiş arkadaşlar. Kalan kısmını toplarız namluya bakarız olmadı öyle yollarız hatsana. Saygılar


    Sayın meenet, ince teklifiniz için teşekkürler ama Hatsana yarın gönderip değişim istemeyi düşünüyorum. Nitekim yenisi gelse bile sökme takma ve daha öğrenmem gereken bilimum işler içinde ilk etkinliğe katılmam gerektiğini düşünüyorum :)
    Saygılar.

    arkadaşlar, ilginize çok teşekkür ederim.sorunun kaynağını buldum.namlu içindeki oring yerinde yoktu.tüfekle birlikte gelen yedek oringi zorda olsa yerine takmayı başardım.deneme atışları yaptım sorun ortadan kalktı.şimdi pazar günü tam olarak deneme atışları yapacam.


    Sayın sevket67,
    Aynı sorunu bende yeni BT65 imde yaşadım, hatta dün 2.defa oldu.Hatta bununla ilgili açtığım konu PCP BT65 Kullanıcıları ACİL Yardım..!?
    Oringi yerine nasıl taktınız tarif edebilirmisiniz? Ayrıca deneme sonucu ilede ilgili bilgi paylaşırsanız sevinirim.
    Saygılar..


    2. pelleti namluya sürmeyi engelleyen sistem olduğunu zannetmiyorum yada varsada benimkinde çalışmıyor çünki daha önceki arızada ilk tıkandığı anda 2. 3. pelletleri sürüp ateşleyerek tıkanıklığı açmaya çalışmama rağmen açılmamıştı. Hatta pellet sürmeden boş olarak ateşlemeyide denemiştim.
    Bu defa HN Rabbit Magnum dolu şarjörde ilk atış sorunsuz fakat ikinciyi namluya süremedim, kurma kolu yerine tam oturmadı, baktım (resimdeki) oring çıkmış, onu alıp tekrar denedim ama kol yerine tam oturmadı. Çıkan oringden dolayıda zarar vermemek içinde tetiğe basmadım. Sonrası malum :)

    Arkadaşlar çok teşekkürler tekrar, malesef yanlışlıkla söktüklerimi takamadım, namluyuda sökemedim... Konya'da yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa haberleşelim değilse Hatsan yolları taştan :) Yivsiz MPA ya talim diyeceğiz 1-2 hafta napalım

    Sökmeye hızlı başladım ama hatsan yolu gözükecek galiba :)))
    Namlunun gövdeye girdiği kısımda herhangi bir vida olmayınca yandaki marka model yazan ufak levhanın üstündeki 3 vidadan 2sini sökünce içerden resimde görünen ufak yay ve yaydan hafif uzun ince parça fırladı, nerden fırladıklarınıda göremedim tabii... Bu namlu nasıl girdiği parçadan ayrılır? Battı balık yan gider misali her bi tarafına el atayım başlamışken :)
    [Resim Engellendi: http://i1254.photobucket.com/albums/hh618/Wanted_Tr_Gun/DSC04542.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i1254.photobucket.com/albums/hh618/Wanted_Tr_Gun/DSC04545.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i1254.photobucket.com/albums/hh618/Wanted_Tr_Gun/DSC04543.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i1254.photobucket.com/albums/hh618/Wanted_Tr_Gun/DSC04544.jpg]


    Bu arada, arkadaşlar çok hızlısınız cevaplama konusunda, çok teşekkürler herkese ;)

    [Resim Engellendi: http://i1254.photobucket.com/albums/hh618/Wanted_Tr_Gun/DSC04536.jpg] Değerli arkadaşlar,
    yaklaşık 3 hafta kadar önce BT65 ile başlayan havalı hobim tüfeğimin elime geçtiği ilk gün pelletleri namluya sürerken sürekli ezilmesi ve nedenini anlayamadığım şekilde namlunun tıkanması ve sonucunda tüfeğin hatsana onarım için gönderilmesiyle 10 gün kadar mola vermiş idi... Neyseki ya sabır çekerek geçen bu 10 gün sonunda tüfeğim namlu tıkanıklığı giderilmiş ve bakımı yapılmış olarak geldi. O günden bugüne yaklaşık 300 atışta sorun yaşamadım ta ki bugün H&N Rabbit Magnumlar ile 70-120m atışları denerken yine şarjör takıldı ve resimde gözüken siyah ufak o ring içinden çıktı. Daha önce de aynı o ring içerden çıkmıştı. Bu o ring ne işe yarar, neden çıkmış olabilir? Şu an kurma kolu tam kapanmıyor, yerine oturmuyor, galiba yine pellet sıkıştı... Tekrar garantiye göndermeden yapılabilir mi?

    Sayın 1453mehmet ve Sayın Meenet,
    Yanında gelen iki şarjörde de aynı sorun oldu. Bunun nedenini anlamaya uğraşırkende pelletler namluda sıkıştı, namlu tıkandı. Dolayısıyla ilk günden fabrikaya göndermek zorunda kaldım. Herhangi bir üretim hatası olduğunu düşünüyorum; muhtemelen haftaya öğrenmiş olacağım...
    Bu arada tüfekle beraber birçok çeşit pellet almıştım. Bunlardan Predator ve Daystate Rangemaster pelletler fazla uzun oldukları için BT65 e sığmadı. Burdan anladığım kadarıyla her havalı tüfeğin şarjör kısmı aynı standartta yapılmıyor; oldukça ilginç... Oysaki 5.5mm tüfek piyasadaki tüm 5.5mm pelletleri atmalı diye düşünüyorum...
    Saygılar...


    Arkadaşlar Merhaba,
    Bt65 Sb mi elime alalı 3 gün oldu, gayet memnunum yanlız ses olayı dikkatimi çekti her atışda acaip bir patlama sesi veriyor, kısmetse video olarakda koyacagım. normalmidir acaba sanki gerçek fişek atıyorsun hemen hemen aynı ses.


    Sayın k2level.com
    Bugün itibariyle sonunda bende Bt65 ime kavuştum. Kullandığım ilk havalı silah, yanında ayrıca SigSauer birde havalı tabanca aldım. Ses konusu gayet normal; pelletsiz denemelerde emsallerinden çok az fazla olsada pelletli normal ölçüde olduğunu düşünüyorum.
    Beni rahatsız eden nokta ise şarjörün sürekli takılması; dönmekte zorlanıyor çoğu zaman takılıyor. Pelletleri şarjörün dışına taşmayacak şekilde olabildiğince sıfırlamaya dikkat etsemde olmadı. Acaba sizde bu tip bir sorun oldu mu?
    Saygılar...