Wanted_Tr_Gun adlı kullanıcının mesajları

    Herkese merhaba,
    Uzun bir aradan sonra hobiye tekrar ağırlık vermeye niyetlendim.
    Forumda, özellikle modifiye konusundaki gelişmeleri hemşehrilerden görmek beni daha fazla niyetlendirdi. Arkadaşları tebrik ederim.


    Yeni bir sayfa açmak için bazı sorulara cevap aramaktayım, hiç oynanmamış BT65 5.5 sahibiyim. Moderatörsüz kullanmam. Grupman derdim olmadığı için ince Mehmet27gr ile istediğim isabetlilik ve tahribatı yakaladım. Malum, uzunluğu ve seri atışları engelleyen kurma kolu nedeniyle Bullboss Long QE ya da Gladius Long QE'ye geçip gerekirse modifiye yaptırmayı düşünüyorum. İkisi arasında henüz karar veremedim.


    QE'li Bullboss/Gladius, moderatörlü BT65 ile yakın ses şiddetini verir mi?


    200m de İnce Mehmet 27 grain ile 10x10cm grupman yapacak şekilde ayarlanabilir mi? Hız tahmini kaç fps olur? Bu ayarlarda 50bara kadar toplam atış sayısı ne olur?
    Grupmanı 20x20cm yaparsak diğer değerler ne olur?


    Bu modellere daha büyük tüp takılabilir mi?


    Bullboss mu Gladius mu?


    Ya da Bt65 kurma kolu bu modellerdeki sisteme geçirilip bullpup yapılabilir mi? Hangi seçenek daha mantıklı olur?

    Soru anlaşılmamış olmalı;


    Tüm değişkenler (tüfek, atıcı, basıç vs) sabit ve aynı olmak üzere kabul yapıldığında, elbette rüzgarsız bir ortamda, konumuzdaki dolular gibi aynı homojenlikte-standartta üretilmiş dolularla, sadece doluların ağırlıklarını ve dolayısıyla uzunluklarını değiştirerek (24 grain ile 30 grain gibi) yaptığımız grupman (kısa mesafede farkedilemez ama yeterince uzun örneğin 100m ve üzeri) farkı nasıl olur?

    Aynı tüfekten atılan biri ağır biri daha hafif olan doluların grupmanları nasıl olur?


    Bunu sorma nedenin, daha ağır olan dolunun yivsetlere oturan yüzeyi diğerinden daha uzun olduğundan stabilitesi daha iyi olmalı fikrinden kaynaklanıyor.


    5.5 çaptaki 30 grain ve 24 yada 27 grain (hangileri üretildiyse) uzun mesafede grupman farkını anlayabilmek için soruyorum.

    Harika bir haber oldu :thumbup:
    Yusuf bey kardeşim, çok isabetli ve doğru bir seçim olmuş. Tüm camiaya hayırlı uğurlu olsun.


    5.5 çapların uzunluklarını da öğrenebilir miyiz.

    750 fps yeterli diyorsan güzel bi iş çıkar ortaya.atış sayında fazla olur.tabi 50 tane falan olmaz.35-40 olur.90 bar da mümkün değil,en az 140 bara ayarlamam lazım.


    İşin mantığını anlamak için soruyorum, neden 140 bar, bu değeri nasıl hesaplanıyor?


    Bir soru daha :) pellet değiştirdiğimizde, yeni pelletde atış sayısı ve hız dışında bir değişiklik olur mu? (Yeni yerli pelletleri bekleyen, ben dahil, birçok arkadaşımız var)

    [/quote]Teşekkür ederim inşallah öle olur.şimdi krono sonuçlarına baktığımızda silah çok fazla yüksek bi eğri çizmiş.isabet kaydetmeniz çok zor.birde şöyle bişey var amaç atış sayısını yükseltmek tamam ama kaç fps hızla atış yapmasını istiyorsunuz?[/quote]


    Yukarıdaki tablo yani 30 grain için 750 fps hız yeterli.

    Kardeş, eline emeğine sağlık. Senin gibi azimli ,sabırlı arkadaşlarımız sayesinde hobimizin güzel yerlere geleceğine inanıyorum. :thumbup:


    Aşağıdaki verileri göre (pellet 30 grain İ.Mehmet, 27 grain yazısında karışıklık olmuş) BT65 için hangi basıncı önerirsin? Daha fazla atış sayısı için regülatörü örneğin 90 bara ayarlasak ne gibi dezavantajları olur? BT ye herhangi bir sorun yaşamadan takabilir miyiz?


    [Resim Engellendi: http://i1254.photobucket.com/albums/hh618/Wanted_Tr_Gun/Air%20Balistik/20140223_4_zps251a3ea7.jpg]

    "-Dolu- adın da ki ürünümüz: Şeffaf sert plastik kutuda,eva sünger üzerine tek tek yerleştirilmiş,iki kat halinde ve her katta 77 adet olmak üzere, toplamda 144 adet mermi yani,1 kutu=1 grosa(144 adet),ayrıcalıklı olduğunu gösterir nitelikte!"


    Umarım daha önce Togay beyin gönderdiği bu mesajdaki bir kutu fiyatıdır :rolleyes:

    Valla ilk başlarda bende bu soruyu sormuştum, saf kurşun diye cevab aldım. zaten birmetreden tahtanın üstune düşse eziliyor, birbirinie değse çiziliyor bozuluyor. iyiki böyle tek tek yerleşimli pakete koymuşlar


    Bahsettiğiniz kadar yumuşaklarsa namludan çıkmadan, hem basınç hem yivlerin sürtünme mukavemetinden yamulmaları lazım.. :him:s


    nickinizle benzer bir başka forumla alakanız var mı bu arada?