Gepard adlı kullanıcının mesajları

    t-12 de tuzlu geliyor biraz, toplamda bütün aksesuarları ile 2 milyara yakın. zaten öğrenciyiz raider bile benim için son nokta diyim size ;şrofls;. 10 lular galiba lw namlu ama tekli lw namlu bakalım nasıl bulcaz.

    yanlış anlamadıysam bi tane alyen vidayı bildiğimiz tornavidayla çevirmek silahı 100 küsür fps falan kazandırıyor. :) o zaman süpermiş doğrusu. halan inanamadım yani yüzüme gözüme yaylar sıçramicak bu basit işlem için değil mi. çünkü niyetine girdim bayağı bir raiderın ama güç meselesi bayağı bir aklıma takıldı.

    Bu tekli 0.22 webley raiderlar kaç fps acaba ;( . Ben biraz araştırdım yabancı sitelerde 860 diyen var 750 diyen var forumda da 600 yazdığını okudum eğer 600 fps ise gerçekten ciddi bir modlanmaya ihtiyacı var çünkü. Hadi bunu 600 fpsden aldık diyelim, benim gibi yaylı tüfeğin içini zor açan bir adam bunu kolay kolay modlayamaz herhalde :) . saygılar.

    kimse kötü birşey görmüyor ki zaten, tuhaflık sadece fiyatta. malum hatsan fiyatına, benjamin discovery, pompası artı dürbünü ile combo olarak satılıyorda.

    denizde de gayet başarılı olur ancak damacana fikri zor olabilir açıkçası, o kadar büyük su dolu bidonu sudan misina vs ile çekmek biraz zorlar. en iyisi 1.5 litre şişe ile küçük yem balığı ;tacli#

    kullanışlı ve basit olabilir ancak, aç kapa yaptığınız o parçanın iki ucunda da o-ring var. o-ringler potansiyel hava kaybı yerleri sayılabilir. bence ne kadar az o-ring varsa o kadar iyidir. ayrıca 150 torpedoda ufak da olsa bir bolt action kullanma zevki yaşıyor insan onu da hiçbirşeye değişmem. :)

    valla geçen sefer keçe ve yay değiştirirken tetiği oturtamamışlar herhalde, tüfek kurulu bir halde pellet yüklerken, tüfek aniden patladı ve namlu büyük bir hızla geriye attı. son anda elimi kurtardım bi kaç çizikle atlattım, az daha parmaklardan oluyodum. bu işlerinde ne kadar dikkatli ve disiplinli oldukarlının bir kanıtıdır herhalde.

    bir gamo kullanıcısı olarak, yaylı hatsanların artık ufak tefek farklar dışında gamolardan pek aşağıda kalacağını düşünmüyorum, gamo alıcağıma hatsan 100x almayı tercih ederim mesela. gene aynı geyiğe geliyor ama gamonun doğru düzgün bir servisi yok herşeyden önce. iki gün sonra yay yumuşadı keçe yırtıldı uğraşki tamir ettiresin.

    tabii ki olur, önemli olan üzerinde yazı, kağıt olmayan saydam bir pet şişe kullanmak. içine aklınıza gelebilicek her türlü ufak balık yemini koyup bi 20 dakika bekleyin sadece.

    nihayet fırsat buldum, hayırlısıyla kazasız belasız 2 güne kadar arkadaşla kefal oltası ağırlıklı sazan destekli bir ava gideceğiz.kefal oltası için hazırladığım oltanın ana gövdesi 0.30 misina, altına fırdöndü onun da altına 0.25 misinaya şarap mantarını geçirdim, altına 30 cm altına ufak bir kurşun onunda 15-20 cm altına iğne. yem olarak da tavuk ciğeri, solucan, ekmek ve muhtemelen canlı küçük balık kullanırım.
    küçük canlı balıkları yakalamaya gelince, önce küçük bir şişenin ağzını kesip, şişenin ağzını kestiğimiz yere ters sokuyoruz. burayı sabitleyip şişeye delik açtıktan sonra kalın bir misinayı bu deliklerden geçirip misinayı bi köşeye koyuyoruz, en son şişenin içine yemleri yerleştirip şişeyi suya daldırıyoruz, bi 15-20 dakika çok hafifçe misinya yardımıyla şişeyi kaldırıp küçük yavru balıkları yem olarak kullanıyoruz :thumbup: bu arada unutmadan yavru balıklardan kullanıcağınız kadar yakalmakta fayda var, fazlasının geri bırakmak gerekir.bilinçsizce kullanıp terör estirmemek lazım.
    en kısa zamanda eğer tutabilirsem resimleri burada yayınlayacağım.
    küçük balık tuzağı için detaylı resim;
    [Resim Engellendi: http://www.glerl.noaa.gov/hemimysis/graphics/bottle_traps.jpg]

    ben valla silikonlu gresi pellet yükleme yerindeki o-ringe sürüyorum iki gün sonra çatlamasın, yırtılmasın diye herhalde bir işe yarıyordur.

    ille de hatsan diyosanız bari torpedo 150-155 falan bakın, ama bunu boşverin çünkü pellet yükleme yeri çok dandik geldi bana. açık söylemek gerekirse hatsan en azından ufak ufak yaylı işini becermeye başladı, biraz daha kaliteli bir keçe ve eskiden kullandığı metal tetiğe dönerse çok başarılı olacağından eminim.

    konu çok hoş olmuş açıkçası. valla bende bir yaylı sahibi olarak, t12'nin hevesine o kadar geldimki, elimdeki yaylılardan soğudum ;kihhik, eee pcp'yi alırsam ancak uzun vadede alabiliceğim için (parasal olarak) umarım bu süre zarfında bu hevesten soğumam. burdan yetkililere sesleniyorum ;director; ''lütfen 300-500 civarı şöle fx gibi kaliteli bir pcp getirin, yoksa ya hobiden soğuyup tüfek işini külliyen bırakçaz, yada hayattan soğuyup en patlağından bir at-44 aldıktan sonra 300 bar hava basıp silaha sarılcaz ;kihhik,