aressx adlı kullanıcının mesajları

    Bu söylediklerinizi bende biliyorum zaten. arkadaşın dünyanın dönmesi bile atışa etki eder demişti yukarıdaki bazı yazılarda ben buna atfen söylemek istedim. yani çok fazla abartı mesafelere atış yapman lazım ki dünyanın dönme açısını hesaba katman için. obüsler ile 20-30 km ye atışlar yapılıyor o zaman bu dönme hesaba katılır, yoksa pcp tüfekle 300 m ye bile atsan. bu hesaplamayı yapmazsın. atarsın alt attı diyelım ya dürbünü ayarlarsın yada dot'lara göre atış yaparsın (Deneme yanılma yani.)

    Merhaba, havalı silahlar veya ateşli silahlar olsun atışa etki eden en önemli faktör namlu kalitesidir, atış ile ilgili diğer tüm faktörler bir şekilde çözülebilir, fakat namlu kalitesi kötü ise bir kere her şey zaten baştan bitmiş demektir, atıcı istediği kadar atışa etki eden diğer faktörleri hesaplasın, mükemmel atış yapmaya çalışsın her zaman başarısız olacaktır. 40-50 metre mesafede bile her seferinde 5 cm aşağı veya 5 cm yukarı vuran bir namlu ile hiç bir sonuç alamayacaktır.
    Yine şahsi görüşümü belirtmek isterim, pcp tüfeklerimiz ile atış yaptığımız mesafeler belli 100-200-300 metre (belki çoğu arkadaş bu mesafelere bile atış yapmıyor) bu mesafelere atış yaparken atışa etki eden ana faktörler dışında diğer başka faktörleri dikkate almıyoruz bile. Deneme yanılma yöntemi ile sonuca ulaşmaya çalışıyoruz.
    Fakat 5000-6000 metre mesafeye elindeki özel üretim namluya sahip ateşli tüfeğin ile tek mermi atış yapma hakkın ve vurman gereken 50 cm'lik hedef vardır o zaman herşeyi hesaba katman icap edebilir, fakat bu hesaplamada da o kattığın değerlerin payı hangi yüzde oranında kalır bilemiyorum. Saygılarımla.

    İçten, samimi, ve bir o kadar da bilgilerle dolu yazınız için şahsım adına teşekkür ederim. Yazınızı okurken son derece keyif alıp, bir an için yaşadıklarınızı gözümde canlandırdım. Yaşamış olduğunuz mutluluk ve heyecan satırlarınıza yansımış, bu güzel heyecanı ve mutluluğu uzun süre yaşamanızı ve keyif almanızı temenni ederim.

    Yaylı tüfekler ile ilgili yorumlarınız, önerileriniz, bilginiz olsun forumumuz ve bizlerin son derece yararına. El emeğinizinde ne kadar güzel işler başardığını görmüş olduk Ellerinize emeğinize sağlık.

    Aressx, Hawke ürünlerini perakende fiyatta bizde en pahalı fiyattan bulmanız normal, Toptan satışı ağırlıklı olan bir firmayız. Fiyat konusunda bayilerimiz size yardımcı olacaktır. Forumda bana ürün taleplerinizi iletirseniz en uygun fiyata temin edebileceğiniz bayimize sizi yönlendirim.

    Bilgilendirme ve ilginiz için teşekkür ederim. Yakın zamanda pcp ve özellikle Hawke almayı planlayan birisi olarak sizin gibi bir arkadaşı bulmamız son derece güzel oldu.

    Merhabalar, sitenizdeki Hawke dürbünleri ve fiyatlarını kısaca inceleme fırsatı buldum. Fiyatlarınız bana biraz pahalı gibi geldi. Son derece tanınmış bir av bayisinde örneğin Hawke 8,5-25x42 modeli ile sizin sitenizdeki aynı model arasında 248,00 TL fiyat farkı var, bence bu fark son derece fazla.

    Biz zaten Ülke olarak içimizdeki Hainleri bulup yok edebilsek, sorunlar büyük oranda çözülecek. En son akşam haberlerinde izlediğim kadarıyla Bu hain 24 yıl hapis cezasıyla yargılanacakmış. 1 tane adam öldür cezası ömür boyu hapis veya ağırlaştırılmış müebbet. Ülkene hainlik yap, Ülkeni sırtından vur, Ülkenin emeğini dış güçlere sat, 75 milyon insanın emeğini çal 24 yıl hapis.

    Arkadaşın durumuna benzer bir olay benimde başıma geldi şöyle ki; 4 Mart tarihinde internet üzerinden (Amerika) 4 adet parfüm aldım kargo hariç bedeli 82 USD, 17 Mart'ta bulunduğum şehire geldi ürünler, sonrasında PTT merkez şubesini aradım, ürünleriniz gümrüğe takıldı dediler, (Meğerse takılma sebebi sonrasında yaptığım araştırmaya göre parfüm'ler yasaklı ürün kapsamındaymış)
    Sonrasında PTT'ye gittim gümrük kısmındaki memurla görüştüm, ürünlerini alabilmen için gümrük müşaviri bulman gerekiyor beyanname açtırman gerekiyor ithalatını yapman gerekiyor ürünlerin dedi, sonrada dedi ki; bu işlemlere vereceğin parayla 10 tane parfüm alırsın dedi, bende tanıdığım gümrük müşaviri arkadaşa anlattım durumu, parfümler yasaklı ürün kapsamında gümrükten alman için çok masraf çıkartırlar dedi.
    PTT memuru 1 hafta içinde alınmayan ürünler otomatik olarak geriye kargolanacak dedi, şu anda ürünlerim halen daha PTT de bekliyor, en son 2-3 gün önce aradım sordum ürünlerim neden geriye gönderilmedi diye, toplu halde gönderim yapacağız o yüzden bekletiyoruz dedi. Ürünlerimin geriye gitmesini bekleyeceğim sonrasında satıcı firmayla irtibat kurup paramın iadesi için uğraşacağım, bakalım sonuç ne olacak.
    Kanun maddesi diyor ki; Yurtdışından 75 Euro'ya kadar alım yapabilirsin, Sonra da diyorlar ki 30 Euro değerindeki parfümü yurtdışından alamazsın, gerçekten çok ilginç, bir biriyle çelişen durumlar. Benimde başımdan böyle bir olay geçti sizlerle paylaşmak istedim.

    Yerli üretimde en iyi sonuç aldığım ve hassasiyeti grupmani en iyi hornet 1 lerdi. Bullet üretimi kalıp yapıp kurşun dökmek ile olacak birşey değil aksine ciddi balistik bilgi isteyen bir iş.

    Düşüncenize kesinlikle katılıyorum, Hornet 1 'lerin halen daha satışı yapılıyor mu ? Zira ben satışı yapan firmanın internet sitesine ulaşamıyorum.

    Bu silahı bi ara internette dolaşırken şans eseri görüp videolarını izlemiştim, hakkında pek bi araştırma yapmadım ama galiba özel üretim gibi bir şey oluyor, .22 beaumont silahının Türkiye'de satışı yok zannedersem, siz nereden edindiniz bilgi paylaşımı yaparsanız sevinirim.