Ingiltere'de Ilk PCP Deneyimim ve Ilk Gruplarim

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Degerli hobidaslar;
    Yaklasik 2.5 yildir cocugum oldugu icin ve 1.5 yil once de Ingiltere'ye yerlestigim icin havali tufek hobime ara vermistim. Hic bitmeyen yerlesme tantanalari, cocuk, gurbet yalnizligi, is yogunlugu vs. derken pek hobi ile ugrasacak zamanim olmadi.
    Simdi kizim biraz buyudu ve gunde birkac saatkrese gidiyor. O krese gidince tabi, esim de kendi basina takiliyor, eskisi kadar bunalmiyor ve bana da yeniden hobi yapma luksu dogdu.
    2 hafta once Istanbul'daki HW50 tufegimi satisa cikarinca biraz uzuldum. Sonra, "neden burda yenisini almayayim ki?" dedim? Hemen arastirdim, arabayla 15 dakika mesafede kucuk bir havali silah klubu var. Aradim, konustum, sadece Cumartesi gunleri acik bir yer. Misafir olarak gidip 2 saat kulubun yayli bir tufegiyle attim, sahipleriyle tanistim; mutevazi ve hos bir yer:
    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/c6e2f83128.jpg]


    Kulupte Hatsan yaylilari da var; gorunce hosuma gitti tabi. 27 ve 55 metrede muhtelif hedefleri var. Yillik 60 pounda uye olunca saati 4 pounda kullanabiliyorsun bir hatti. Online rezervasyon sistemi kullaniyorlar. Istersen saatlik 50 pelet de veriyorlar. PCP tufekleri doldurmak icin tupler de var, ucretsiz kullanabiliyorsun. Tabi aklimda hic PCP yok. Istanbuldaki tufegimden cok memnundum, bakiyorum bakiyorum tufeklere gene Hw50 almak geliyor icimden. Bu sefer Rekord tetikli 'S' modelini alayim diyorum kendi kendime. Tabi bir yandan da kendi tufeklerimden baska tufek kullanmadigim icin yeni bir tufek deneyesim var; HW50'nin abisi HW77 ya da ablasi HW97 neden olmasin mesela? 77 alsam durbunle de atarim, 97 zaten efsane, yeni 'laminated' renkleri de guzel gozukuyor ama bir yandan da cok mu agir olurlar diyorum kendi kendime... Onlara bakarken, bu modellerin en cok Air Arms TX200 karsilastirildiklarini gordum ve TX200'un genelde daha iyi oldugunu okudum yorumlarda. Ingiliz mali oldugu icin de burdayken kullanmak hosuma gider diye dusundum (evet biliyorum namlusu Alman, kundagi Italyan; tam Ingiliz mali iste). Tx200 de ucuz degil hani, fiyatlarina bakinca giris seviyesi PCP'lerle ayni fiyatlarda oldugunu gordum. Bu sefer de AirArms S400 dikkatimi cekti; fiyati TX200 ile ayni nerdeyse. Normalde PCP ile ugrasmak istemezdim; tupuydu, pompasiydi vs. pek hosuma gitmiyordu fikri ama kulupte atacaksam orda zaten doldurabiliyorsun. Baska yerde atmaya da ne yerim var ne de ihtiyacim var simdilik (gocmen oldugum icin tabi biraz da tirsma durumlari var sagda solda atmaya). Ne yapsam ne etsem derken hanim da 1.5 yildir cok yogun ve stresli calistigimi gordugu icin o da destegi ve gazi verdi ve nihayet gecen Cumartesi 4.5 mm bir Air Arms S400 sahibi oldum! Ustune de Hawke 3-9x40 durbun aldim ve henuz kutularindaki tufek ve durbunumle solugu kulupte aldim.


    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/c6e314cd64.jpg]
    Air Arms S400 Superlight Carbine - Deluxe High Gloss - 0.177


    Hayatimda ilk defa PCP tufekle atis yaptim. Tabi cok da kolay olmadi baslamak; kurma kolunu cektim, peleti icine yerlestirdim, basiyorum tetige, tetik dusmuyor. 'Ha' diyorum emniyet kapali, tetikteki emniyete bakiyorum acik gibi emniyet, kapatiyorum aciyorum; yok olmuyor. Neyse sonunda anladimki kurma kolunu biraz daha cekmem, o tatli klik sesini duymam lazimmis ve emniyet de otomatik degil. Kolu cek, peleti yerlestir, tetige bas. Cok kolaymis yahu! Tabi tepmesiz ve bu kadar isabetli bir tufekle atis inanilmaz bir sey. Hayatimin en iyi gruplarini 10-15 dakikada yaptim :) Sonra birden hersey bozuldu! Atiyorum; hedefin altina vuruyorum. Durbun ayari mi bozuldu acaba diyorum, birkac klik ceviriyorum atiyorum gene altini vuruyorum. Allah Allah! Gene ayarliyorum atiyorum; yok! Ne yaparsam yapayim hep altina vuruyorum hedefin. Sonra basinca bi baktim 50'nin altina dusmus! Hay Allah PCP kullaniyordum degil mi? Surem de bitmek uzereydi; bari doldurmayayim dedim. Ne olur ne olmaz diye ordaki arkadasa sordum, basinc 0-50bar arasi; boyle eve gotursem guvenli mi diye. Iyiki de sormusum; basinci 100'un altina dusurmememi ve eve de dolu goturmemi onerdi ve tufegi doldurduk gene. Iste ilk PCP maceram boyle oldu. PCP ile atis yapmak cok zevkli ama sanirim ileride durbunsuz kullanmak icin bir de yayli almak isteyecegim; onun zevki de baska. Tekrar atis yapmak icin yarini dort gozle bekliyorum. Bu sefer 55m'yi de deneyecegim. Sonuclari paylasirim.


    Birkac resim daha:
    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/c6e376c106.jpg]


    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/c6e32d68f0.jpg]


    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/c6e3690522.jpg]


    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/c6e38a40f9.jpg]


    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/c6e381f7c6.jpg]
    Peletler: Air Arms Diablo Field (etraftaki atislar sifirlama ve silaha alisma atislari)
    Ilk grup 5 atis, ikincisi 6 atis olmali ve destekli.


    Bu arada Ingiltere'deki havali silah dunyasi ile ilgili de biraz bilgi vermek istiyorum;

    • Yaklasik 6 milyon havali silah oldugu tahmin ediliyor (Ingiltere ve Galler'de)
    • 12 ft lb (16.25 Joule) altindaki tufekleri 18 yasini doldurmus herkes satin alabiliyor ama daha guclu tufekler icin FAC denilen ruhsat gerekiyor. Kullanim esnasinda kanuni sorumluluk olarak atesli silah ile bir farki yok; ayni derecede sorumlusunuz.
    • FAC veya degil, tum havali tufeklerle avlanmak serbest; tabi av kanunlarina uymak kaydiyla. Zevk icin yapanlar da cok, tarlasini, ciftligini korumak icin yapanlar da. Ingiltere'de dogal yasam cok zengin; gri sincap, tavsan, bazi guvercin turleri ve fareler en cok avlanan turler anladigim kadariyla. Tabi burdaki vahsi hayvan zenginligi buranin iklim ve cografi yapisindan geliyor.
    • Her turlu silahin eve kargolanmasi yasak. Ya kimliginizle dukkandan alabilirsiniz ya da size yakin yetkili silah dagiticisina gonderiyorlar ordan aliyorsunuz (tabi bu da ek bir masraf demek).
    • Daystate, Air Arms, BSA gibi cok iyi yerli firmalar var.
    • Havali silah sporlariyla ilgili bircok yayin var.
    • Yerel aticilik topluluklari cok yaygin, bircok yarisma ve etkinlik yapiliyor.
    • Aticilik icin sigorta yaptirmak yaygin (veya yayginlastirilmaya calisiliyor). Bir sekilde atis yaptiginiz esnada baskasina zarar gelirse sigorta karsiliyor. Zorunlu trafik sigortasi gibi yani. Yillik 20 pound gibi bir ucrete mesela sigorta yaptirabiliyorsun. Bazi etkinliklere sigortasi olmayan aticilar katilamiyor ve birinin arazisinde atis yapmak icin izin istediginizde sigortanizin olmasi bir avantaj oluyormus. BASC'a (Ingiliz Aticilik Dernegi'ne) uye oldugunuzda da direk sigortalaniyorsunuz ve havali silah aticiligi icin yillik uyelik ucreti 52 pound.


    Umarim boyle "burda bu var, burda su var" dememden rahatsiz olmamissinizdir. Elbette bizim de donup dolasacagimiz yer guzel ulkemiz olacak. Turkiye'de havali silahlarla ilgili atilacak cok adim var ve Ingiltere bize guzel bir ornek olabilir bu konuda diye dusunuyorum. Asil paylasma amacim budur vesselam.

    Air Arms S400, Weihrauch HW50, Hatsan Mod70


    anagram+1 oyunum Google Play Store ve Apple App Store'da yayında!

  • İçten, samimi, ve bir o kadar da bilgilerle dolu yazınız için şahsım adına teşekkür ederim. Yazınızı okurken son derece keyif alıp, bir an için yaşadıklarınızı gözümde canlandırdım. Yaşamış olduğunuz mutluluk ve heyecan satırlarınıza yansımış, bu güzel heyecanı ve mutluluğu uzun süre yaşamanızı ve keyif almanızı temenni ederim.

  • Çok bilgilendirici ve güzel bir yazı olmuş keyifle okudum ellerinize sağlık

  • Keyifle okudum :) elinize saglik
    AA s400 unuzun fiyati nedir Ingilterede ?

    Metehan TURKİSH AİRGUNNER


    Weihcrauch HW 97 K .177 Field Target & Hawke Tmx 10-50x60

    Hatsan At44 .177 Field Target & Vector 8-32x52

    Niksan Escalade TC .22

    Niksan Elf S .22.

    Niksan Tacto S .177

    Niksan Özark TC .22

    Niksan Escalade .25

    Niksan Özark T .25

    Diana Mod 52 .177


    Beretta F92 .177 Full auto

    Gamo Pr776 .177 Revolver

    Süperhawk Revolver Airsoft 6 mm


    ;director; YOUTUBE Kanalım: http://www.youtube.com/c/ShootingAndSports



    Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır,aptallığın sınırı yoktur... A.Einstein

  • İmrenerek ve keyifle okudum yazınızı. Bu güzel paylaşım için teşekkürler.

    Hatsan Mod 85 Sniper 5.5mm (.22) + Optima 3-9x32 Dürbün ;tufey# (SATILDI)
    Gamo V3 4.5mm (.177) £tabanxalı$ (SATILIK)
    Cometa Fenix Mod 400 Compact Star 5.5mm (.22) + Hawke 6146 + Diana 4-16x42 AO Dürbün ;avci;
    Hatsan Bipod ;keyfs;
    Hatsan Torpedo Sniper 5.5mm (.22) + Yatagun Dampa + UTG Leapers 3-9x40 AO Dürbün f;s;s
    Optima 3-9x44 Dürbün ½bay£bay`; (SATILDI)

    Gamo P25 4.5mm (.177) ;#taban^l
    Crosman 1077 4.5mm (.177) bs,;s
    Ata Neo 12 Sentetik Mat Siyah 66cm +;tuftabV#

  • Asil ben tesekkur ederim guzel mesajlariniz icin.


    S400'un fiyatlari kundaga gore degisiyor;

    • Beech (kayin): 440-450 pound civari
    • Walnut (ceviz): 500 pound civari
    • Superlite (kavak, daha hafif). Superlite'in da 3 cesidi var:

      • Traditional (Geleneksel): Koyu kahverengi, 470 pound civari
      • Green (Yesil): 470 pound civari
      • Deluxe High Gloss: Fotografta gordugunuz biraz daha cilalanmis ve koyu kahverengi ile acik renk karisimi. Online 480-490 pound civari ama ben yakin bir dukkandan 508 pounda siparis ettirip elden aldim. Online alsam da 20 pound civari ulastirma ucreti odeyecegim icin ugrasmadim (bakiniz kargo ile ilgili yazdigim nota). Dukkan sahibi Air Arms'in Brexit dolayisiyla fiyat arttirdigini soyledi ama bilmiyorum ne kadar gercek cunku millet ayni fiyatlara satmaya devam ediyor internette.
    • Thumbhole: Bunun fiyatini bilmiyorum.

    Bu arada namlu uzunlugu olarak da 2 secenek var ve fiyatlari ayni;

    • klasik
    • karbin (namlu ve tup biraz daha kisa)


    Benim aldigim tufek tam olarak: Air Arms S400 Superlite - Deluxe High Gloss - Carbine - 0.177 oluyor ve en hafif model olmasi lazim.


    Selamlar

    Air Arms S400, Weihrauch HW50, Hatsan Mod70


    anagram+1 oyunum Google Play Store ve Apple App Store'da yayında!

  • keyif alarak okuduğum paylaşımınız için teşekkür ederim.


    tüfeğiniz hayırlı olsun. gerçekten çok yakışıklı bir tüfek ,güle güle kullanın.