Falconla ilk tanışmamız-2

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arif kardeşim söylenecek heman her şeyi yazmış zaten.Onun dışında benim hissettiklerim ve silah hakkındaki ilk izlenimlerim şöyle;


    Uzun zamandır kaliteli bir pcp almayı düşünüyordum aklımda sürekli dolaşan bir kaç model vardı ama son zamanlarda kafamda daha çok belirginleşen iki model AA s410 ve Falcon Preaire oldu.Geçen zaman içerisin de AA ların tükenmiş olması ve sonrasında Jim Chapman ın yapmış olduğu Falcon incelemeri bu silahı bir anda favorim haline getirdi.Mustafa Serdar Amca nın sayesinde de bu tüfeklere sahip olduk.


    Kargonun eve teslimatını daha fazla beklemeden gidip kendim kargodan tüfekleri aldım.Arif kardeşimin tüfeğide isteğimiz üzere benim ki ile beraber gelmişti.Her iki tüfek oldukça mükemmel bir biçimde ambalajlanmış ve bir hasar görmesine imkan vermeyecek halde ambalajlanmıştı.İkisini aynı anda ele aldığımda yüzümdeki ifade yi görmeliydiniz beklediğimden oldukça hafifti..
    Kargo İngiltereden geldiği gibi orijinal bantları na hiç bir şekilde dokulmamış bir şekilde geldi.Türkçe kullanım klavuzu da bu yüzden yoktu.İçerisinde bir adet şarjör,1 adet dolum aparatı,ingilizce kullanım klavuzu ve 1 kutu Falcon pellet vardı.


    Kişisel görüşlerim şunlar:
    Ana gövde ve tetik;Kutuyu açıp tüfeği incelemeye başladığımda piyasada ki bir çok silahtan daha iyi bir işçiliğe sahip olduğunu gördüm.Alman mühendislik harikası Hw100 ile uzatmalı sevgilim AA s410 arası bir işçiliği var.Hatta tetik mekanızması Hw100 den bile iyi gibi görünüyor.Kullanılan alüminyum oldukça iyi ve araştırmalarım sonucu #7075 kalitede olduğunu okudum bu malzeme aircraft yapımında kullanılıyormuş.
    Bolt kolu;tamemen bir harika parlak krom malzeme ve sanıldığı gibi çokta sert değil (AA s410 dan daha yumuşak).
    Kundak;kayın ağacından yapılmış biz özellikle kayın kundak tercih ettik (bunun nedeni istediğim ceviz kundağı zaten yapacak olmamdı).Kundak oldukça ergonomik işlenmiş,avuç içine oldukça iyi oturan bir kabzeye sahip.Dengeli ve hafif tasarlanmış.Sadece yanaklığı biraz daha iyi tasarlanabilirdi.O da sorun değil yeni yapacağım kundakta onu halladerim ;rofl.;
    Tüp ;tek parça,sökülebilen tipte değil bunun acaba nasıl bir artısı ya da eksisi var şimdilik bilmiyorum ama tüp hacmi ileride yapılacak herhangi bir modifikasyon işlemi için yeterince yüksek(287cc ).
    Namlu;match grade 12 yiv setli Lothar Walther susturuculu namlu çok çok başarılı bir çalışma değil ama 2cm (dış çap) kalınlığında ki bir ceket ancak o kadar iyi olurdu zaten.Gerçi sesi kesmesini isteyen kim k?Şahsım adına konuşuyorum gayet iyi bir sesi var,istenirse ara bir parça yardımı ile isteyen istediği moderatör u takar.
    Şarjör oldukça küçük ve içine konan pelletleri dışarıdan göremiyorsunuz.Şarjörü istediğiniz yerden mekanizmaya yerleştiremiyorsunuz.Bunları ilk günler bir handikap olarak görürken kullmayı öğrenince firmanın işçilik kalitesi ve emniyete verdiği önemi anlamış oldum.Pelletleri göremiyorsunuz ama zaten pellet bitince şarjör otamatik kilitleniyor ;şrofls;. .Eksiksiz ve tam atış zevkine ulaşabilmeniz içinse sizi sürekli şarjörü en başında ki pellet hizasından takmaya zorluyor.İlginç,başta zor ama kullandıkça alışılabileceğiniz ve güvenli bir sistem.Ancak pellet dizerken hala zorlanıyorum onada alışmam gerek sanırım.
    Arazde deneme imkanım daha olmadı ama bugün akşam üstü bir denem yapacağım ve burada yayımlarım.Evde yaptığım denemelerde gücü oldukça yüksek geldi.At-44 ün arkasından çıkamadığı bir kitabı deldi geçti.
    Aklıma gelen ilk izlenimler şimdilik bunlar.Daha fazlasını görmek için burayı takip edebilirsiniz.Daha önce de söz ettiğim gibi bunlar şahsi görüş ve izlenimlerimdir.Bunun dışında eğer bir inceleme illaki istiyorsanız şu grafiği inceleyebilirsiniz.


    [Resim Engellendi: http://img339.imageshack.us/img339/126/falconr2results.jpg]

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

    • Official Post

    Hayırlı olsun,
    Kazasız isabetli atışlar dilerim.

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?

  • Togay, ikinize de hayırlı olsun güle güle kullanın.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Hayırlı olsun Togay güle güle kullan, atış sonrası düşüncelerini vr grupmanlarını paylaşırsan çok sevinirim ^^

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • 2 kayını siz aldığınız için ceviz bana kaldı ;şrofls;. iyikide kalmış :D
    Arkadaşlarım çok çok güzel anlatmışlar özelliklerini, bende sadece hissettiklerimi yazmaya çalışıcam.


    Kuzenimle önce kırmalı tüfek alarak yaklaşık 3 hafta önce başlamıştık bu hobiye, daha sonra PCP tüfekleri görmemiz ve biz niye bunlardan almadık sorusu ile yavaşça (1 dakika) PCP ye terfi kararı verdik ;,;- Bende başlarada AA istedim ama bulamayınca en yakın özelliklerde olan falcon'u görmek için Mustafa Abi'nin kapısını çaldık.


    Mustafa abi kutuyu açıpta tüfeği bana uzatırken kararım tam olarak kesinleşmişti. Görür görmez çarpıldım diyebilirim. Kundağın şekli, ergonomisi tüm tüfeğin dengesi mükemmeldi. Özellikle uzak mesafelerdeki (kırmalıya göre tabi) hedefleri vurunca keyfime diyecek yoktu;tufey#


    Mustafa Abiye, bu tüfekleri getirdiği için teşekkür ederim.



    Herkese kazasız iyi atışlar dilerim.

    Gunpower SSS (Hawke - Sidewinder 30 SF (SR12-IR) 8-32x56)
    Desert Eagle

  • Air Arms kullanan ve AA'ları çok beğenen biri olarak Falcon'u bende merak ediyordum.Bu c.tesi Calavera'nın silahını biraz inceleme fırsatım oldu.Öncelikle silahın işçiliği ve malzeme kalitesi AA kadar iyi.Sidelever yerine bolt-action mekanizması tercih edilmiş.Sidelever kadar yumuşak olmasada silah rahat kuruluyor.Namlu çıkış hızını merak ettiğimden biraz hız ölçümüde yaptık.200 bar dolumla 18 grain ile 880 fps başladı 165-170 bar civarı 930 fps'ye çıktı hız.Bu yaklaşık 35 fpe enerjiye tekabül ediyor.AA'larla yaptığımız ölçümlerde silahın orjinal hali ile 18 grain maximum 905 fps'leri görmüştük.Yani Falcon'lar orjinal hali ile AA'lardan biraz daha güçlü diyebiliriz.Not alarak tam ölçüm yapmadığımız için ortalama atış sayısını veremiyorum.AA'lar silahtan silaha değişiklik olabilsede genelde 200-140 bar arası 18 grain ile 855 fps civarı başlayıp max.905 fps'ye çıkıp 140 bar civarı tekrar 855 fps'lere inerek ortalama 31 fp enerji ile 40 atış yapabiliyordu.Bu silah biraz daha güçlü olduğu için muhtemelen 200-140 bar arası 35 atış civarı yapacaktır.Hava fırtına düzeyinde rüzgarlı olduğu için grupman vs.yapamadım ama silahın isabetinin iyi olduğu konusunda hiç şüphem yok.Calavera'ya da söylediğim gibi bu silahla iyi grupman yapmak için en az 24 büyütme kaliteli bir dürbün ve tetik ayarı gerekli.Fabrika çıkışı tetik ayarı biraz iyileştirilmeli.Yürüme mesafesi çok uzun olduğu için bu hali ile isabeti bozabilir.

    FİLİNTALAR GRUBU