Savaş işaretleri!

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Serdar Turgut bugünkü yazısında olası bir savaşın hangi işaretlerine değiniyor?
    06 Ağustos 2010 Cuma, 10:19:59


    .İşte Serdar Turgut'un Gazete HABERTÜRK'teki yazısı:


    Savaş İşaretleri


    Bir ve İkinci Dünya savaşlarına giden süreci, hobi için vaktiyle çok detaylı inceledim. Bu tecrübe nedeniyle şu aralarda bazılarınıza tek başına fazla anlamlıymış gibi gelmeyebilecek, “sui generis”, bağımsız sanabileceğiniz gelişmenin nasıl da başka olaylarla bağlantılı olduğunu, tüm bu bağlantılı olayların nasıl da aynı sonuca doğrugitmenin aşamalarını oluşturduğunu hissedebiliyorum.


    Dünyaya bu gözle bakınca, şu sıralar gidişat maalesef hiç de hoş gözükmüyor. Olacağını bildiğim savaşın tarihi galiba öne çekiliyor bugünlerde. Birbirinden bağımsız gibi gözüken bazı işaretler var. Bunları alt alta sıraladığımda ne demek istediğimi siz de göreceksiniz.


    - Amerika, İran’a saldırı planlarını güncelleştiriyor. Ve üstelik 2007’de İran’ın vurulmasını engellemek amacıyla yazılan ve sonradan yanlış olduğu ifade edilen CIA raporu gibi bir rapor da yok ortada bu defa. Aksine Amerikan istihbaratının tüm birimleri, İran’ın nükleer programına odaklanmış durumdalar. İsrail perde arkasından bilgiler vererek İran’ın 12 ay içinde nükleer silaha sahip olacağını söylüyor ve bu 12 ay içinde İran’ın vurulmasını istiyor. Amerikan istihbaratı ise nükleer silah için en azından iki yıl daha var diyor. CIA içindeki bir grup da sürenin beş yıl olduğunu vurguluyor. Bunlar 2007 yılında yanlış raporla İran’ın vurulmasını engelleyen grup da olabilir.


    - İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İran’ın üç ay içinde vurulacağı yolunda ellerinde gizli bilgi olduğunu açıkladı.


    - İsrail ve ABD istihbaratı arasında istihbarat üzerine bir çekişme başlamışken İsrail’in MİT Başkanı’na getirdiği, “İran’a yakındır ve hakkımızdaki bilgileri oülkeye sızdıracak” açıklaması hem yakışıksız hem de çok tehlikeli bir gelişmedir. Bu İsrail’in, İran’ın vurulması zamanının geldiği an Türkiye’yi de düşmanı olarak konumlandırmasının, buna gerekçe oluşturmasının en ciddi ilk adımıdır.


    - Mavi Marmara olayından sonra Türkiye, hava sahasını İsrail savaş uçaklarına kapadı. Bu kararın İsrail’de çok ciddi planlama sorunları doğurduğu, karara karşı verdikleri ciddi tepkiyle ortaya çıktı. İran’a yapılacak herhangi bir saldırıda Türkiye hava alanının kullanılması mecburi görülüyor bu güçler tarafından.


    - Doğu Akdeniz, dünyanın en kritik bölgesi haline geldi. Lübnan ve Gazze açıklarında sürekli yeni doğal gaz rezervleri bulunuyor ve bunları işletecek ülkenin, dünyanın en güçlü doğal gaz üreticileri arasında yer alacağı belirtiliyor. İskenderun’da askeri birliğe yapılan saldırının bir de bu gözle ele alınıp değerlendirilmesi gerekiyor, keza yöredeki şehirlerimizde meydana gelen son çatışmalar da bu gözle ele alınsa iyi olacak.


    - Doğu Karadeniz’deki PKK saldırıları dikkatinizi çekmiyor mu? ABD, Karadeniz’de arzu ettiklerini tam yapamadığından bir süredir çok rahatsız. Bölge doğal gaz rezervlerine,
    doğal gaz ve petrol boru hatlarının geçiş yollarına hâkimiyet açısından hayati önemde. Bu arada Türkiye, Rusya ile bir güvenlik işbirliği süreci başlatıyor. Akdeniz ve Karadeniz’i birlikte ele aldığımızda Türkiye’nin hem kuzey hem güneyden doğusunun patlamaya hazır barut gibi olduğunu görüyoruz.


    - PKK, uyuşturucu trafiğini kuzeyimizden yapıyor. Yani Karadeniz’in kuzeyi uyuşturucu trafiği açısından en aktif yöre haline gelmiş durumda.


    SIFIR NOKTASINA CAMİ
    Bu arada belki çoğunuza konuyla ne alakası var dedirtecek bir gelişme daha oldu. New York’ta İkiz Kuleler’in çöktüğü sıfır noktasına çok yakın bir adreste bir camiinşa edilmesinin yolu açıldı. Amerika’da böylesine sembolik girişimlerin daima bir gizli alt anlamı bulunur. Bu defa da ya Amerika daha sonra üzeceği bir kesime barışsever yüzünü göstermeye çalışıyor ya da caminin oraya kurulmasının toplumun çoğunluk kesiminde yaratacağı tepkiyi ileride kullanmayı düşünüyor.


    İSRAİL’İN SAVAŞMA ZAMANI
    Öteki Gündem programımızda her hafta, inanmayabileceğimiz ama başkaları tarafından inanıldığı için ciddiye almamız gereken bazı gizemleri inceliyoruz. Geçen hafta yazar Serhat Ahmet Tan ile İsrail’de bazı çevrelerin, kutsal metinlerde yazıldığı için bazı tarihlerde mutlaka savaşılması gerektiğine inandıklarını inceledik. İsrail, savaş kararlarını bu tarihlere bakarak kararlaştırıyor, bu nedenle de aldığı kararlar rasyonel değil. O kutsal metinlerde İsrail’in çatışacağı ülkeler arasında en önde geleni Türkiye olarak ortaya çıkıyor. O şifrelerin yazılı olduğu kutsal metinler de bizim elimizde.


    Bütün bu gelişmeleri alt alta koyduğumuzda bölgemizde bir büyük savaşın olması ihtimali gerçekten büyük olasılık gibi gözüküyor. Gerçeklerden kaçmanın yararı yok, gerçeği bilelim ki bu büyük savaşa gidişi dünyada durdurabilecek tek güç olan Türkiye’nin de bir adım atmasına katkıda bulunabilelim. Türkiye’nin neden bu tek güç olduğunu bu gece Habertürk Televizyonu’nda saat 22.05’te Oktan Keleş ile yapacağımız sohbette de tekrar göreceğiz.

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?

  • Serdar Turgut'un dikkat çekmek istediği noktadan bakarsak bu olaylar silsilesine,ülkemizinde büyük savaşı kurgulayanların kontrolünde bir tutum sergilediğini görebiliriz,yaşanan olaylar bunu çok net bir biçimde ortaya koyuyor,Mahallenin orta ağırlıkta bir abisi iseniz,garibanları koruyabilmenin yolu mahalle serserilerine arada bir selam vermekten geçer,ki yeri geldiğinde 'dur hele kardeş ne yapıyorsun!' diyebilesiniz,aksi halde yine canları yanar,belki garibanlarla beraber sizinkide yanar,peki biz ne yapıyoruz?manasız ve dikkat çekecek kadar hızlı bir biçimde serserilerle ve maalesef güçlü serserilerle köprüleri atıyoruz,hatta bunun için yırtınıyoruz,diğer taraftan da Libya'yla Ürdün'le vizeyi kaldırıyoruz,inadına inadına açık veriyoruz.Parçalar birleştiği zaman şöyle bir komut algılıyorum;


    1-Bulunduğunuz konum çıkarlarımıza uygun değil,derhal global kamuoyunda istediğimiz konuma hareketlenin.


    2-İstediğimiz istikamete yerleştiniz mi?O halde bize derhal haklı gerekçeler bulun,stratejimizi meşrulaştırın.


    3-Haklı olduğumuzda daha kolay galip olmak istiyoruz,bunun için bağışıklığınızı zayıflatın.

  • Benim hayal ettiğim savaş Rusya ile Amerika arasında olacaktı.
    İşaret mi?
    Bir çok işaret vardı...Hep var...Hatta hamleler kesintisiz sürmekte...


    Rusya zamanla Karadenizdeki tehditleri geri savurdu ve Ortadoğu etrafına bir çember oluşturuyor, kuşatıyor. Bu işin sonu tahmin ettiğim gibiyse çok fena...


    Rusların para derdi yok. Adamlar enerji devi. Tüm Avrupa' ya gaz veriyorlar. Dağılmış Sovyet devletlerinin bir çoğu artık onların yanında...Orduları çok güçlü ve ülkenin başında da bu yüzyıla damga vurabilecek kapasitede güçlü bir lider var...


    Eğer bir gün kabak patlarsa umarım bizim başımızda patlamaz... Güçlü olan kimse o tarafta olmalıyız... Mağluplar tarafını seçersek bu kez bizi kurtaracak ikinci bir Mustafa Kemal olmayacak...;)

    Mesaj 3 düzenlendi, son düzenleyen InsoMNiA ().

  • Bu konuda bilgilenmek isteyenlere cok iyi 2 adet kitap
    1- Paul Kennedy: Buyuk guclerin yukselis ve cokusleri
    2- S. Huntington: Medeniyetler catismasi


    Serdar turgutun o kendi cabasiyla azda olsa farkina vardigi aslinda cok tipik bu isaretlerin neden oldugunu ve savaslarin neden ciktigini o zaman cok daha iyi anlayacaksiniz, bence serdar turgut bu kitaplari okumamis, cunku okusaydi cok daha kesin ifadeler kullanirdi.


    Bir not: yukardaki 2 yazar amerikan resmi ideolojisi neo-con tayfasinin en baba fikir ureticileridir. Ulkemizde nedense hic ama hic reklami yapilmadi bu kitaplarin...

  • Savaşın en büyük işareti ordumuzun komuta kademesinin yerli işbirlikçiler vasıtasıyla bozulmak istenmesi değil de nedir?

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • ısrael ani bir saldırıyla hiç beklenmeyen bir anda saldıracak bu besbelli,1967 6 gün savaşlarını düşünecek olursak başarısız olma ihtimalide az,gel gelelim hesaba katmadığı güç iran,kolay lokma değil eskisi gibi yerde duran uçakları bomblamak gibi çantada keklik olamayacak,allah korusun bir anda ortadoğu saman alevi gibi ateşler içinde kalabilir,her an olabilecek olmasıda korkuntucu..

    Hatsan torpedo 155 sas+optima9x44 .22cal