ORDUMUZA HANGİ KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ UYGUN

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • performanslarını tv de açıklayan adamda bılmıo ama şaşmadım burası tc keskın nışancı sılahının 100 metre etkılı mesafesı var dedı 100 metrde bız havalı tufekle bıle etkılı atış yapıoruz belkı yanlış anlamışımdır dıe tekrar ızledım ama yanılmamışım keşke tv ye bu tufeklerın özellığını gercekten bılen bırısı çıkarsaydılar.Karızmamızı yerle bır ettıler şimdi dış devletler bızımle dalga gecıcek 100 m de ancak etkılı atış yapa bılen snıper tufeı yapmışlar dıcekler.


    yanlış duymuşun 1100 m etkili menzil 100m"de 1.1cm grup yapıyormuş ;tufey#

    • Official Post

    Yani .43 MOA , çok iyi

  • arkadaşlar güzel günler bizleri bekliyor devletimiz fabrikalarımızda silahlar üretiyor . :!: inşallah herkeze bir knt.kampanyası başlarda bizde sitres atarız. ;şrofls;. ;tufey#

    hamdım piştim yandım oldum.

  • işte silah budur m 110 7.62x51 harika 6.5 kilo 1ooo metre menzilli bolt action DEĞİL süper bir silah amerikan ordusu bolt action ların dez avantajlarını yeni algılayabilmişki bu silahı ordusuna dağıtmaya karar vermiş. 8)

    hamdım piştim yandım oldum.

  • arkadaşlar yapmış olduğunuz yorumların hepsini okudum dragonov (kns) tabir edilen silah ordumuzda rafa kaldırılmaya yüz tutmuş bir silah sebebine gelince atış alanında sıfırlanıp kundaktaki bebek gibi özenle korunarak silahlığa getirilenyanına sinek bile yaklaştırılmadan ertesi gün tekrar atış alanına götürüldüğünde tekrar sıfırlanmaya ihtiyaç duymakta bukadar hassalıkta sıfırlaması bozulan bir silahın dağda kim sıfırlamasını bozmadan taşıyabilir? bunu yapabilecek delikanlıyı ben görmedim ordumuzun keskin nişancı timlerine ihtiyaç olduğu söylenmekte orduda sizlerin sözlerini duymuş ki yaklaşık 5 seneden beridir uzm erbaşlara bu konuda kurs vermekte erbaş erlere ise kurs vermemelerinin sebebi 15 ay askerlik süresinin kısa olmasından kaynaklanmakta tabi bunların içinde yetenekli olanlar bu konuda kısa bir eğitimle (birliklerinde) görevlendirilmekte. uzm erbaşlardan kursta başarılı olanlar ise sizlerin söz ettiği bir birlikte toplanmakta ve bunlar güney doğuda görev yapan birliklere 2 şer kişilik timler halinde görevlendirilmekte birliğin yeri önemli değil ama varlığını kesin olarak bilin yeter. bunların kullandığı silahlara gelince ellerinde genellikle yazılışını tam olarak bilmiyorum ama ingiliz yapımı 7.62 mm lik eccuruci adında bir silah bulunmakta tesirli mesafesi 1100m olarak biliyorum yanlışım olabilir kanası kullandım atış hassasiyetini biliyorum ama eccuruci ile yapmış olduğum atışlarda 400 m den 330ml lik kola kutusuna dans ettire bilme şerefine nail oldum ki bu silahın olduğu operasyonda çok tererüstin girdiği taşın altından kafasını çıkarıp ateş etmeye cesaret edeceğini sanmıyorum en kullanışlı silah şimdiye kadar orduda karşılaştığım silah budur ha bunun yanında özel birliklerde daha güçlü silahlarda mutlaka vardır ama dağda pkk ya karşı en iyi silah benim nacizhane görüşüm bundan ibarettir saygılarımla


    www.bulentuzun.azbuz.com





  • Sniper: uzun
    mesafeden, normal ya da özel tüfeklerle atış yapan, keskin nişancı demektir.
    Sniper sözcüğü 1770 yıllarında İngiliz işgali altındaki Hindistan da orman
    içinde bir yere saklanıp kamufle olmuş İngiliz subaylarının, orman çulluğu (snipe) avlamalarından adını almıştır.
    O günlerde bu çulluk avcılarına snipers denmiş ve bu deyim sonradan keskin
    nişancılara atfedilmiştir.
    Uzun menzil atıcılığında gerçekten iyi olmak demek uzun zaman pratik yapmak çok mermi harcamak demektir.
    Bu da masraflıdır. Birçok kişi bir tüfek ve dürbün için birkaç bin dolar harcarken çekinir, tüfek, dürbün, dürbün ayakları, yedek dipçikler, kundaklar, atışlarda harcanan mermi ve sonuçta namlunun gücünü yitirmesi bütün bu masrafları artırır. Bunu bir inceleyelim.

    İyi bir tüfek ve üst seviyede S&B ya da US dürbünle bir atıcı normal olarak yılda 3000 atış yapmalıdır. Şayet 308 cal. Bir tüfeği varsa bu tüfeğin namlu ömrü 8000 atıştır.Yılda 3000 atış yapan atıcı için beş yılda 15000 atış gerekir ki bu da iki tüfek namlusu bozulacak demektir. Harcadığı mermilerin fiyatı ile atış alanına ulaşmak için sarf ettiği benzini de hesaplarsanız beş yıllık atışın maliyetini yaklaşık olarak çıkarabilirsiniz.
    Beş yıllık bir pratik 13000â��15000 dolara mal olacak (bu fiyatlar USA içindedir) demektir. Beş yılda bir bu malzemelerin yenilenmesi
    söz konusudur.
    Uzun mesafe atışlarında performansı etkileyen başlıca iki ana faktör vardır.
    Birincisi. Mermi çekirdeğinin(bullet)( BC- balistic coefficient) - balistik katsayısı Bu mermi çekirdeğinin havada ne kadar kolay kaymasının ölçüsüdür. Bu değerin en yüksek olanı, en iyisidir.
    İkincisi. Mermi çekirdeğinin(muzzle velocity) namlu çıkış hızıdır. En hızlısı en iyisidir. Bullet (mermi çekirdeği ) seçiminde bu iki değer esas alınmalıdır.Değişik BC değerleri incelemesi:
    0.70 üzeri olanlar: EN İYİ
    0.60 üzeri olanlar: HARİKA
    0.50 üzeri olanlar: İYİ
    0.40 üzeri olanlar: İDARE EDER
    yüksek BC bir mermi seçildiği takdirde yüksek hızlı olacaktır, fakat bu hız 3000fps-her saniyede 3000 foot(1 foot ayak=30.48cm) bu
    hızdan fazla olursa merminin kendi etrafında dönmesini azaltacak demektir. Çekirdek ağırlığı ve namlu çıkış hızı uyumu daha çok barut hazneli kovanlı mermilere geçme göstergesidir. Bu da mermi kovanlarında daha çok barut olmasını gerektirir. Bunların namlu çıkış hızı düşük barut hacimli mermilerden daha hızlıdır.

  • arkadaslar tv de snıper belgeselınde gordum snıper yetıstırmek pahalı bı iş
    ama yeteneklı olanlarda fena bı sey adam 500 mden ipe baglı oyuncak ayının
    ipinden wuruyo sanırım tufeğide baretta m82a1

    OPTİMA TRİO 5.5 4X20 DURBUN
    AT,WUR,DALGANI GEÇ

  • 500 metreden ipi görmek için kaç zoom yapmak lazım acaba.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • askerde operasyondan önce bir kannas sıfırladım.çatışma çıktı çatışmada kannascı 500 metre civarında kafadan indirince tüm kannaslar elime düştü :rolleyes:
    sıfırlama tekniğim ise hiç mermi atmadan atış alanında hedef kağıdı koyarak çuvallarla destekleyerek, mekanizmayı söktüm. boş kovanında kapsülünü çıkararak mermi yatağına koydum. tam 100 metreden silaha nerdeyse elektrik varmış gibi dokunarak namlu içinden baktım ve artıyı tam oraya getirdim.
    yalnız o silahın setlerine hala aklım almıyor.ve başarılı olduk bu çalışmada. sorun bu silahların dürbünlerinde . sağlam bir dürbün olsa isabetliliği mükemmel derecede.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • bizde bu yöntemi çok kullanırdık, ama biz kanaslarda değilde G.T.T ve Z.M.A lar üzerindeki 25 mm lik oerlikon toplarda yapardık gayette başarılı sonuçlar elde ederdik.

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • Sanırım TSK kullanılan silahlar ve ekipler hakkında en net bilgiyi aşşağıdaki fotoğraf verecektir.
    TSK Sniper timleri 1 Sniper (Atışı yapan) 1 Gözlemci (Nem, Esinti, Mesafe v.b bilgileri inceleyen) 1 Koruyucu (Sniper ve Gözlemciyi Korumakla görevli.
    Türk Sniper timleri tek kişiden oluşmaz. Tek kişiden oluşan atış gücü genelde suikast veya sınır ötesi operasyonlarda kullanılır. Ve amaçta 1 en fazla 2 kişiyi vurmaktır. Ama TSK keskin nişancılarının hedefi ordunun dağlarda kovaladığı taştan taşa atlayanları vurmaktır.



    [Resim Engellendi: http://fv.tsk.mil.tr/kara_harekati/24_subat_2008/3.jpg]



    P.S. : Bu resim profesyonel fotoğrafçılar tarafından, TSK adına çekilmiş ve TSK Resmi Web Sitesinde yayınlanmıştır.

  • o silahın üzerindeki dürbün tasKO mu

    hamdım piştim yandım oldum.

  • bence TasKO değil, hem vindage tareti üzerindeki logo bana değişik geldi, hemde ben öyle taretli TasKO hiç görmedim. Taretler Sniper dürbün tareti tarzında.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • sewgili abilerim türkiyedeki özel birlikler'in (bordo bereliler - fatihler v.b) keskin nişancıları geçtiğimiz 1 ay'a kadar rus yapımı ve kaleşnikof'un uzun menzil için ürettiği dragunov marka tüfeği kullanmaktaydılar (halkımız arasında kanas adıyla bilinen ve pkk nında kullandığı). fakat dragunov un boyu çok uzun olmasından kaynaklanan problemler olabiliyordu diğer bir dezavantaj ise tüfek eski model teknoloji sürekli ilerliyor hafif alaşım silahlar mevcut artık ayrıca yeni sniper türü silahların yiv setleri son teknolojiyle yapılmaları mesafelerini arttırıyor. 1 ay önce yapılan ihalede türkiyenin yeni keskin nişancı tüfekleri fin üretimi olan lapua lar oldu hayırlı uğurlu olsun :)


    [Resim Engellendi: http://img291.imageshack.us/img291/6103/74461536rn7.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img181.imageshack.us/img181/9255/27389425ft2.th.jpg]

    bu iki fotodaki silahlar birbirlerine benzemiyorlar bile ayrıca araştırmalarıma göre lapua marka bi sniper tüfeğide yok.lapua sadece mermi üreten bir firma.finlandiyanın ürettiği bir tane sniper silahı var oda Saco TRG http://world.guns.ru/sniper/sn22-e.htm dolayısı ile ordumuz bu silahları almış olamaz yanılıyormuyum? (resimlerdeki silahları bulamadım)